Connect with us

Κόσμος

Εμινέ: Η «σκοτεινή» σύζυγος που κάνει ό,τι θέλει τον Ερντογάν και η μανία της με τη χλιδή και την σπατάλη

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Εμινέ: Η «σκοτεινή» σύζυγος που κάνει ό,τι θέλει τον Ερντογάν και η μανία της με τη χλιδή και την σπατάλη 1
Κοινοποιησέ το

Η Εμινέ Ερντογάν ενεργεί στο παρασκήνιο και έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην πολιτική διαδρομή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Εμινέ Ερντογάν: Βρίσκεται πίσω από τις κινήσεις του Τούρκου προέδρου

Πίσω από αρκετές κινήσεις του «Σουλτάνου», βρίσκεται πράγματι μια δυναμική και πολυσχιδής προσωπικότητα. Η Εμινέ Γκιουλμπαράν, που από το 1978 κι έπειτα είναι Εμινέ Ερντογάν.

Εμινέ Ερντογάν: Ο λόγος της μετράει για τον Ερντογάν

Στη γειτονική χώρα είναι κοινό μυστικό πως πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, ο λόγος της Εμινέ Ερντογάν «μετράει» πάρα πολύ για τον Τούρκο πρόεδρο και η ίδια έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την πολιτική του σταδιοδρομία.

Εμινέ: Η «σκοτεινή» σύζυγος που κάνει ό,τι θέλει τον Ερντογάν και η μανία της με τη χλιδή και την σπατάλη - Εικόνα 1

Εμινέ Ερντογάν: Βραβεύτηκε για τις σημαντικές της προσπάθειες στους πλημμυροπαθείς του Πακιστάν

Γεννημένη στις 21 Φεβρουαρίου 1955 στο Ουσκουντάρ της Κωνσταντινούπολης, η Εμινέ ήταν το πέμπτο – και τελευταίο – παιδί της οικογένειας που έλκει την καταγωγή της από την Αραβία και την νοτιοανατολική επαρχία Σιίρτ. Το πατρικό της επώνυμο είναι Γκιουλμπαράν και φοίτησε για ένα διάστημα στη σχολή Καλών Τεχνών Μιτχάτ Πασά Ακσάμ, την οποία όμως εγκατέλειψε χωρίς να πάρει πτυχία.

Καθοριστική ήταν η ένταξή της στον «Σύλλογο Ιδεαλιστών Γυναικών», που έχει διασυνδέσεις με τους «Γκρίζους Λύκους», καθώς εκεί γνώρισε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ένα συνέδριο. Οι δυο τους παντρεύτηκαν στις 4 Φεβρουαρίου 1978 και απέκτησαν τέσσερα παιδιά.

Στις 7 Δεκεμβρίου 2010, ο Πρωθυπουργός του Πακιστάν Σιέντ Γιουσάφ Ράζα Γκιλάνι την βράβευσε με το Νισάν-ε-Πακιστάν, σε αναγνώριση των προσπαθειών της για τους πλημμυροπαθείς. Τον Οκτώβριο του 2010, η Ερντογάν επισκέφθηκε το Πακιστάν και τις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες για να δει την καταστροφή που προκλήθηκε από τις πλημμύρες και συνέβαλε σημαντικά στην φιλανθρωπική εκστρατεία με σκοπό να βοηθήσει τους πλημμυροπαθείς της χώρας.

Εμινέ Ερντογάν: Έχει παίξει σημαντικό ρόλο κατά του παιδικού γάμου

Στις 16 Φεβρουαρίου 2011, η Εμινέ Ερντογάν βραβεύτηκε με το «Prix de la Fondation» από το Φόρουμ Κρανς Μοντάνα, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Η Εμινέ Ερντογάν έχει παίξει ενεργό ρόλο κατά του παιδικού γάμου, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι «Ο εξαναγκασμένος παιδικός γάμος είναι απαράδεκτος κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες».

Εμινέ: Η «σκοτεινή» σύζυγος που κάνει ό,τι θέλει τον Ερντογάν και η μανία της με τη χλιδή και την σπατάλη - Εικόνα 2

Εμινέ Ερντογάν: Όταν υποχρεώθηκε να φορέσει μαντήλα, ήθελε ν’ αυτοκτονήσει

Σύμφωνα με όσα έχει πει η ίδια σε βιογραφία της, όταν η οικογένειά της την υποχρέωσε να φορέσει μαντίλα ήθελε να αυτοκτονήσει. «εκείνη τη μέρα σκέφτηκα ακόμη και να αυτοκτονήσω. Πως θα κάλυπτα το κεφάλι μου; Αλλά δυστυχώς έπρεπε να υπακούσω, αν ήθελα να συνεχίσω να ζω στο σπίτι. Η επιθυμία του αδελφού μου, ήταν διαταγή για μένα», είχε πει για το θέμα της μαντίλας σε μια τοποθέτηση το λιγότερο υποκριτική.

Εμινέ Ερντογάν: Το προφίλ που προωθεί είναι αντίθετο με όσα πράττει

Μιλάμε για τη γυναίκα που έχει αποθεώσει δημόσια τα χαρέμια και τη φιλοσοφία του ισλάμ, λέγοντας πως αυτά ήταν «σχολεία που προετοίμαζαν τις γυναίκες για τη ζωή». Την ίδια ώρα οι εμφανίσεις της και το προφίλ που προωθεί τη θέλουν να είναι δημόσια ένα βήμα πίσω από τον σύζυγό της, σε μια ένδειξη προφανώς σεβασμού, και θέλει να περάσει προς τα έξω έναν «ταπεινό» τρόπο ζωής της ίδιας και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Κάτι που στην πραγματικότητα είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με όσα εκείνη πράττει.

Η ίδια, που δεν είχε γίνει δεκτή με ευχαρίστηση από την οικογένεια Ερντογάν και κυρίως από τη μητέρα του Τούρκου προέδρου που τη θεωρούσε αρκετά επικίνδυνη και μάλλον δεν έπεσε έξω, προσπαθεί να διατηρεί ένα προφίλ το οποίο θα περνά απαρατήρητο στον δυτικό κόσμο, αλλά παράλληλα θα επηρεάζει προς τα δικά της πιστεύω στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Εμινέ: Η «σκοτεινή» σύζυγος που κάνει ό,τι θέλει τον Ερντογάν και η μανία της με τη χλιδή και την σπατάλη - Εικόνα 3

Εμινέ Ερντογάν: Είναι μια σύγχρονη «Βαλιντέ σουλτάν»

Η Εμινέ Ερντογάν μπορεί στην Τουρκία, όπου κάθε φωνή αντίθετη στον Ερντογάν προφανώς και «πνίγεται» με μεγάλη ευκολία, να παρουσιάζεται σαν μια ταπεινή γυναίκα που φροντίζει μόνο για την καθημερινότητα της οικογένειάς της, όμως, μόνο έτσι δεν είναι.

Στην πραγματικότητα η σύζυγος του «Σουλτάνου» είναι μια σύγχρονη «Βαλιντέ σουλτάν». Μια «βασιλομήτωρ» που κατέχει ωστόσο τη θέση της Πρώτης Κυρίας. Η Εμινέ έχει λόγο τόσο στις εμφανίσεις, τις ομιλίες και τις πολιτικές εκστρατείες του Ερντογάν όσο και σε αποφάσεις που αφορούν κυρίως το οικονομικό αλλά και στρατηγικό κομμάτι των κινήσεων της οικογένειας.

Εμινέ Ερντογάν: Κινεί τα νήματα και διαθέτει μεγάλη δύναμη έτσι ώστε να καθορίζει εξελίξεις

Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς πως η Εμινέ Ερντογάν είναι αυτή που κινεί τα νήματα και διαθέτει μεγάλη δύναμη έτσι ώστε να καθορίζει εξελίξεις. Αν κρίνει κανείς και το ιδεολογικό της παρελθόν, κάνοντας τη σύνδεση με τις κινήσεις Ερντογάν, τότε μπορεί εύκολα να φτάσει σε συνειρμούς και συμπεράσματα που αποδεικνύουν το παραπάνω. Όσο, λοιπόν, κι αν η Εμινέ παρουσιάζεται σαν μια τυπική μουσουλμάνα που με την οικογένειά της και τα πέντε παιδιά της αποτελεί παράδειγμα για την κλειστή κοινωνία της Τουρκίας, δρα στο παρασκήνιο με αρκετά «σκοτεινό» τρόπο.

Εμινέ: Η «σκοτεινή» σύζυγος που κάνει ό,τι θέλει τον Ερντογάν και η μανία της με τη χλιδή και την σπατάλη - Εικόνα 4

Εμινέ Ερντογάν: Η μανία με τη χλιδή και η αλόγιστη σπατάλη

Τη στιγμή που η Εμινέ Ερντογάν δημόσια «λανσάρει» τη φιλοσοφία της μαντίλας, άλλο τόσο ειδική στη… μόδα μπορεί να τη χαρακτηρίσει κανείς. Η Πρώτη Κυρία της Τουρκίας έχει «μανία» όχι μόνο με τα ρούχα, αλλά με κάθε είδους πολυτελές αντικείμενο που μπορεί να αγοράσει για την ίδια ή για το παλάτι του «Σουλτάνου» Ερντογάν. Έτσι, μπορεί από τις επιχειρήσεις που φέρεται να κατέχει η ίδια να μπαίνουν στους λογαριασμούς της αρκετά χρήματα, δεν διστάζει όμως να τα σπαταλήσει με περισσή ευκολία.

Εμινέ Ερντογάν: Το ειδικό άσπρο τσάι που πίνει καθημερινά κοστίζει σχεδόν 1700 ευρώ το κιλό

Τόση που να χαρακτηριστεί ως και προκλητική όταν ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων στην Τουρκία ζει κάτω από το όριο της φτώχιας. Παλαιότερο δημοσίευμα της «Daily Mail» ανέφερε πως μόνο το ειδικό άσπρο τσάι που πίνει καθημερινά κοστίζει σχεδόν 1700 ευρώ το κιλό! Γνωστή είναι η ιστορία με την Εμινέ Ερντογάν να «κλείνει» ένα εμπορικό κέντρο στις Βρυξέλλες για να ψωνίσει μόνο αυτή, εμποδίζοντας άλλους καταναλωτές να μπουν σε αυτό, την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνομιλούσε με τους Ευρωπαίους ηγέτες για το θέμα των προσφυγικών ροών!

Εμινέ: Η «σκοτεινή» σύζυγος που κάνει ό,τι θέλει τον Ερντογάν και η μανία της με τη χλιδή και την σπατάλη - Εικόνα 5

Εμινέ Ερντογάν: Υπερπολυτελές το προεδρικό μέγαρο, την ώρα που η τουρκική οικονομία στραγγαλίζεται

Μεγάλο θέμα συζήτησης, άλλωστε, είχε γίνει στην Τουρκία και η κατασκευή του προεδρικού μεγάρου. Το «Λευκό Σεράι» όπως είναι γνωστό, απλώνεται σε μια έκταση 330.000 τ.μ., έχοντας 1000 δωμάτια, κήπους, λίμνες και μια χλιδή που όμοιά της δύσκολα συναντά κανείς σε όλο τον πλανήτη. Οι μεταξένιες ταπετσαρίες και οι κρυστάλλινοι πολυέλαιοι είναι μόνο μερικά από τα δείγματα αλόγιστης σπατάλης την ώρα που η τουρκική οικονομία «στραγγαλίζεται».

Προφανώς και στην Τουρκία του «Σουλτάνου» Ερντογάν, δεν μπορεί να ασκήσει κανείς εύκολα κριτική στον τρόπο ζωής του ζευγαριού. Ο πλούτος, βέβαια, είναι δεδομένος με το Forbes να κατατάσσει τον Τούρκο πρόεδρο σε λίστα με τους πιο πλούσιους ηγέτες στον κόσμο, καθώς η περιουσία του ανέρχεται σε ποσά άνω των 50 εκατ. ευρώ. Η οικογένεια κατέχει ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο ακινήτων, ποδοσφαιρική ομάδα, εστιατόρια και αρκετές επιχειρήσεις, ωστόσο, φαίνεται πως το «πηδάλιο» το κρατάει τελικά η Εμινέ Ερντογάν.

Τόσο σε ό,τι αφορά το οικονομικό, όσο και στο πολιτικό σκέλος των δράσεων του Τούρκου Προέδρου…

Εμινέ: Η «σκοτεινή» σύζυγος που κάνει ό,τι θέλει τον Ερντογάν και η μανία της με τη χλιδή και την σπατάλη - Εικόνα 6

Εμινέ: Η «σκοτεινή» σύζυγος που κάνει ό,τι θέλει τον Ερντογάν και η μανία της με τη χλιδή και την σπατάλη - Εικόνα 7

Πηγή


Κοινοποιησέ το

Κόσμος

«Χαστούκι» ΕΕ στον ασεβή Ερντογάν: Καταδίκασε την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

«Χαστούκι» ΕΕ στον ασεβή Ερντογάν: Καταδίκασε την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί 14
Κοινοποιησέ το

Η μονομερής απόφαση της Τουρκίας καταδικάστηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης ως απαράδεκτη και ακατανόητη

Το Συμβούλιο της Ευρώπης καταδίκασε την κίνηση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί.

Η επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας Ντόρα Μπακογιάννη σε ανάρτησή της στο διαδίκτυο αναφέρει ότι τόσο η ελληνική όσο και η κυπριακή αντιπροσωπεία εδώ και μήνες ευαισθητοποιούν και κινητοποιούν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης για την αξία της Αγιάς Σοφιάς, ως μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς, συμβόλου θρησκευτικής ελευθερίας και ειρηνικής συνύπαρξης πολιτισμών, θρησκειών και λαών.

«Στην σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτισμού της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, η μονομερής απόφαση της Τουρκίας καταδικάστηκε ως απαράδεκτη και ακατανόητη, ως μία κίνηση διχασμού και διακρίσεως που αντιβαίνει σε όλες της αρχές του Συμβουλίου.

Η Ευρώπη στέκεται απέναντι στην Τουρκία και τη συστηματική πολιτική παραβίασης δημοκρατικών αρχών και αξιών», προσθέτει η κα Μπακογιάννη.

Εισήγηση για το θέμα είχε προηγηθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση από τη βουλευτή της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή ενώ το προηγούμενο διάστημα και κατά την ψηφοφορία το θέμα στήριξε ο επίσης βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Ευριπίδης Στυλιανίδης ο οποίος τόνισε πως η Αγία Σοφία δεν είναι μόνο το διαχρονικό σύμβολο της Οικουμενικής Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης αλλά ένα παγκόσμιο σύμβολο συνάντησης, συνεννόησης και αλληλοσεβασμού μεταξύ διαφορετικών θρησκειών, πολιτισμών, λαών και εθνών.

«Είναι ένα μοναδικό προστατευμένο μνημείο της UNESCO που από το 1934 με το Προεδρικό Διάταγμα του Κεμάλ Ατατούρκ ως Μουσείο, αποτέλεσε σημείο αναφοράς και διδαχής για όλο τον Κόσμο. Η Αγία Σοφία ως Μουσείο ήταν η Απάντηση στις θεωρίες περί Σύγκρουσης των Πολιτισμών και Περί Πολέμου μεταξύ του Ισλάμ και της Χριστιανοσύνης», πρόσθεσε τονίζοντας πως η μετατροπή της σε Τζαμί καταστρέφει αυτό το συμβολισμό και ενισχύει τον ακραίο Φονταμενταλισμό, τον Εθνικισμό και κάθε άλλη διχαστική θεωρία από όπου κι αν προέρχεται. «Υπονομεύει την ανοχή στη διαφορετικότητα, τον αλληλοσεβασμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα και γενικότερα τις Αξίες που υπηρετεί το Συμβούλιο της Ευρώπης. Ζητούμε να αποκατασταθεί αυτή η αστοχία που θίγει τη διεθνή εικόνα και της ίδιας της Τουρκίας και προσβάλει τον παγκόσμιο πολιτισμό», επισήμανε ο κ. Στυλιανίδης.

Παράλληλα σημείωσε ότι η Ελλάδα επιμένει σε λογικές που δεν διχάζουν και δεν πυροδοτούν συγκρούσεις και αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του Μεγάλου Τζαμιού στην Αθήνα, στην αδειοδότηση πάνω από 10 τεμένων στην Αττική, στη συντήρηση περισσότερων από 250 στη Θράκη και στη λειτουργία πάνω από 400 Οθωμανικών Μνημείων ως Μουσεία ή Πολιτιστικά Κέντρα σε όλη την Ελλάδα.

«Ζητούμε και ελπίζουμε να πράξει το ίδιο και η Τουρκική Κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν, εναρμονιζόμενη με τις Αξίες και τα Προτάγματα του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα οποία όλοι μαζί αγωνιζόμαστε», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Κόσμος

Κοροναϊός : Αρχίζουν οι εμβολιασμοί στη Βρετανία – Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοροναϊός : Αρχίζουν οι εμβολιασμοί στη Βρετανία - Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer 15
Κοινοποιησέ το

Το Ηνωμένο Βασίλειο γίνεται η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που ενέκρινε εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ανοίγοντας το δρόμο για μαζικούς εμβολιασμούς με το εμβόλιο των Pfizer / BioNTech.

Η έγκριση αφορά σε εμβολιασμό των ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.  Θα είναι διαθέσιμο σε όλη τη Βρετανία από την επόμενη εβδομάδα.

Το εμβόλιο εγκρίθηκε για επείγουσα χρήση από τη Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA), εν αναμονή των αντίστοιχων αποφάσεων του FDA στις ΗΠΑ και ΕΜΑ στην Ευρώπη.

Η MHRA εξουσιοδοτήθηκε από τη βρετανική κυβέρνηση να εγκρίνει το εμβόλιο σύμφωνα με ειδικούς κανονισμούς που ισχύουν καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2021 όταν θα καταστεί πλήρως υπεύθυνο για την έγκριση φαρμάκων στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά το Brexit.

Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech θα παραλειφθούν τις επόμενες. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει εξασφαλίσει 40 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι έχει 95% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη της νόσου Covid-19, σύμφωνα με τις κλινικές δοκιμές Φάσης 3.

Τα δεδομένα έδειξαν ότι το εμβόλιο είχε ίση αποτελεσματικότητα μεταξύ νεότερων εθελοντών και εκείνων άνω των 65 ετών που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο από τη λοίμωξη Covid-19. Το φύλο, η φυλή και η εθνικότητα δεν έκαναν καμία διαφορά.

«Η σημερινή άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης στο Ηνωμένο Βασίλειο σηματοδοτεί μια ιστορική στιγμή στον αγώνα κατά της Covid-19. Αυτή η εξουσιοδότηση είναι ένας στόχος στον οποίο εργαζόμαστε από τότε που δηλώσαμε για πρώτη φορά ότι η Επιστήμη θα κερδίσει και επικροτούμε την MHRA για την ικανότητά της να διεξάγει προσεκτική αξιολόγηση και να λαμβάνει έγκαιρα μέτρα για την προστασία των λαών του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε ο Αλμπέρτ Μπουρλά, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer.

Και συνεχίζει λέγοντας, ότι «καθώς αναμένουμε περαιτέρω εγκρίσεις επικεντρωνόμαστε στην ασφαλή διανομή ενός εμβολίου υψηλής ποιότητας σε όλο τον κόσμο. Με χιλιάδες ανθρώπους να μολύνονται, κάθε μέρα έχει σημασία στη συλλογική προσπάθεια για να τερματιστεί αυτή η καταστροφική πανδημία».

Η Pfizer και η BioNTech αναφέρουν ότι το συνδυασμένο δίκτυο παραγωγής τους έχει τη δυνατότητα να παρέχει παγκοσμίως έως 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου το 2020 και έως 1,3 δισεκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του 2021.

Αν και το εμβόλιο πρέπει να διατηρηθεί στους -70C, μπορεί να μείνει έως και πέντε ημέρες σε απλό ψυγείο, στους 2-8°C.

Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι

Οι πρώτες ομάδες που θα εμβολιαστούν στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι όσοι βρίσκονται σε δομές φροντίδας υγείας, όπως οι οίκοι ευγηρίας και τα ιδρύματα χρονίως πασχόντων και οι υγειονομικοί εργαζόμενοι τους φροντίζουν.

Εν συνεχεία οι ηλικιωμένοι και το λοιπό προσωπικό του NHS.

Πότε φτάνουν οι πρώτες δόσεις στη Βρετανία

Η παράδοση των πρώτων δόσεων από τις 40 εκατ. που έχει παραγγείλει το Ηνωμένο Βασίλειο θα ξεκινήσει στη χώρα άμεσα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Ματ Χάνκοκ, 10 εκατομμύρια δόσεις αναμένεται να φτάσουν φέτος. Η παράδοση θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια του 2020 και του 2021 σταδιακά «για να διασφαλιστεί η δίκαιη κατανομή εμβολίων σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές με εκτελεσμένα συμβόλαια», σύμφωνα με τις Pfizer/BioNTech.

Ταχύτατη έγκριση

Η MHRA κινήθηκε με άνευ προηγουμένου ταχύτητα για να χορηγήσει την άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης μέσα σε μια εβδομάδα, αφού έλαβε τα τελικά στοιχεία από τις δύο εταιρείες στις 23 Νοεμβρίου. Κι αυτό έγινε καθώς πραγματοποίησε κυλιόμενη διαδικασία αξιολόγησης των δεδομένων.

«Η άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης στο Ηνωμένο Βασίλειο θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά που οι πολίτες εκτός των κλινικών δοκιμών θα έχουν την ευκαιρία να εμβολιαστούν κατά της Covid-19», δηλώνει ο Ουγκούρ Σαΐν, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της BioNTech.

«Πιστεύουμε ότι η εφαρμογή του προγράμματος εμβολιασμού στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μειώσει τον αριθμό των ανθρώπων στον πληθυσμό υψηλού κινδύνου που νοσηλεύεται. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο κατόπιν έγκρισης στα άτομα που το χρειάζονται. Τα δεδομένα που υποβάλλονται σε ρυθμιστικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο είναι το αποτέλεσμα ενός επιστημονικά αυστηρού και εξαιρετικά ηθικού προγράμματος έρευνας και ανάπτυξης», καταλήγει ο Δρ. Σαΐν.

Ξεκινάει από την επόμενη εβδομάδα ο εμβολιασμός

Η Βρετανία θα αρχίσει τους εμβολιασμούς την ερχόμενη εβδομάδα. «Από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα αρχίσουμε ένα πρόγραμμα εμβολιασμού των ανθρώπων κατά της Covid-19 εδώ σ’ αυτή τη χώρα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας στο Sky News κάνοντας λόγο για «φανταστικά νέα».
Πηγή: Πρώτο Θέμα


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Κόσμος

Έληξε το lockdown ξεχύθηκαν στα μαγαζιά οι Βρετανοί

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Έληξε το lockdown ξεχύθηκαν στα μαγαζιά οι Βρετανοί 16
Κοινοποιησέ το

Ο κακός χαμός έγινε σήμερα στο Λονδίνο. Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους να ψωνίσουν αφού σήμερα ήταν η πρώτη ημέρα που λειτουργούσαν τα καταστήματα. Ουρές χιλιομέτρων!

Ακόμα δεν άρχισαν οι εμβολιασμοί στην Βρετανία και οι εικόνες που έρχονται από το Λονδίνο και αλλού προκαλούν τρόμο.

Βρετανοί στήθηκαν από τα ξημερώματα στις ουρές για να ψωνίσουν σε μεγάλα πολυκαταστήματα που είχαν φροντίσει να ανακοινώσουν προσφορές. Ο ένας πάνω στον άλλον έξω από το Primark και το Debenhams οι βρετανοί συμπεριφέρονταν σαν να μην υπάρχει κορονοϊός!

Δείτε τις απίστευτες εικόνες

 

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ