Connect with us

Events

Εκτόνωση ή ψυχαγωγία; Η αξιοποίηση των ναρκωτικών

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Ο Πολυχώρος Δημιουργίας της ΚΝΕ “Μικρόβιο”- Γ. Βουβαλέας διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα “Ψυχαγωγία ή εκτόνωση; Η αξιοποίηση των ναρκωτικών”, την Κυριακή 24 Γενάρη στις 19:00.


Θα μιλήσει ο Παναγιώτης Κατηφές υπεύθυνος του τμήματος κατά των ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ. Παρέμβαση θα κάνει ο ράπερ “Το Σφάλμα”

Για δηλώσεις συμμετοχήςmikrovioklmt@gmail.com


Κοινοποιησέ το

Events

Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας – Κάλεσμα για Εθελοντική Αιμοδοσία όλο τον Μάρτιο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Το ερευνητικό πρόγραμμα «Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας» σε σύμπραξη με τους πολιτιστικούς συλλόγους της Καλαμάτας καλεί τους πολίτες σε Εθελοντική Αιμοδοσία για όλο τον μήνα Μάρτιο 2021.

Δίνοντας λίγο από το αίμα μας θυμόμαστε και τιμούμε τους ήρωες του Απελευθερωτικού Αγώνα που έδωσαν το αίμα τους για την δημιουργία του Ελληνικού Κράτους. Σε αυτό το πλαίσιο παροτρύνουμε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στην

καμπάνια εθελοντικής αιμοδοσίας πηγαίνοντας στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας (είσοδος από Αναγνωσταρά & Πανταζοπούλου) όπου καθημερινά και μεταξύ των ωρών 08:00 και 13:30, φιλοξενείται η Αιμοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας αναφέροντας ως καταχώρηση την επωνυμία

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1821.

Η πρωτοβουλία πέρα από συμβολική είναι και ουσιαστική καθώς στις συνθήκες που έχει επιβάλει η πανδημία το σύστημα υγείας πιέζεται και η ανάγκη για αίμα είναι άμεση και επιτακτική. Τέλος υπενθυμίζεται πως όσοι συμμετάσχουν στην αιμοδοσία πέρα από το καλό που κάνουν στην κοινωνία και την προσωπική υγεία τους, απολαμβάνουν αυτοδίκαια τα προνόμια των εθελοντών αιμοδοτών, ήτοι την κατά προτεραιότητα αιμοληψία γι’ αυτούς και τους οικείους τους σε περίπτωση ανάγκης.

Παράλληλη αιμοδοσία διοργανώνει στις 21 Μαρτίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρής Μαντίνειας στον προαύλιο χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου της κοινότητας.

Ας μην ψάχνουμε αλλού για ήρωες. Οι ήρωες μπορεί να είμαστε ΕΜΕΙΣ!


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Events

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καλαμάτας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας θεσμοθετήθηκε το 1977  από τον ΟΗΕ, αναδεικνύοντας έτσι το ρόλο των γυναικών στη διαμόρφωση της ιστορίας. Η  Διεθνής Ημέρα των Δικαιωμάτων των Γυναικών, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου και έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών από τις αρχές του 20ου αιώνα, που ζητούσαν ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας, καθώς και δικαίωμα ψήφου.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρεζ, «Η ισότητα των φύλων είναι μία δύναμη αλλαγής που θα αποβεί προς όφελος όλων». Αιώνες διακρίσεων μεταξύ των φύλων και βαθιά ριζωμένης πατριαρχίας, έχουν δημιουργήσει ένα μεγάλο χάσμα ισχύος, του οποίου ο αντίκτυπος ήταν και συνεχίζει να είναι παρών στην καθημερινότητα και την κουλτούρα μας. Αυτό μας επηρεάζει όλους σε διάφορα επίπεδα – κοινωνικοοικονομικό, πολιτισμικό και πολιτιστικό, αποτελώντας φραγμό στην αντιμετώπιση πολλών προκλήσεων και απειλών, από τη σημερινή παγκοσμιοποίηση των κοινωνιών και των οικονομιών, μέχρι τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών και την οικοδόμηση ειρηνικών και ασφαλών κοινωνιών. Τις τελευταίες δεκαετίες έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος σε ζητήματα που έχουν σχέση με την ουσιαστική ισότητα των γυναικών, όπως η κατάργηση νόμων που επέβαλαν έμφυλες διακρίσεις σε αρκετές χώρες παγκοσμίως, μέχρι την αύξηση του ποσοστού των κοριτσιών στα σχολεία. Παρά όμως τις παραπάνω σημαντικές προσπάθειες, καθώς και πολλές άλλες, υπολείπονται ακόμα ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή (στοιχεία από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών).

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καλαμάτας, από το 2013 υποστηρίζει αδιάλειπτα τον αγώνα ενάντια στην έμφυλη βία και τις κάθε είδους διακρίσεις, προωθώντας την ισοτιμία, την ισότητα και την ισονομία ανάμεσα στα φύλα. Οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι : κοινωνική στήριξη και συμβουλευτική, ψυχολογική στήριξη και συμβουλευτική, νομική συμβουλευτική, νομική βοήθεια, εργασιακή συμβουλευτική, παραπομπή σε ξενώνες φιλοξενίας, κ.α. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής. Επιπλέον, το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καλαμάτας, εξυπηρετεί γεωγραφικά και τον όμορο νομό Λακωνίας.

Το μήνυμα της 8ης Μαρτίου σχετικά με την ανάδειξη του ρόλου των Γυναικών και την καθιέρωση δικαιωμάτων στο χώρο εργασίας, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, με αφορμή και τις πρόσφατες εξελίξεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν σε περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας ή/και βιασμό. Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καλαμάτας είναι παρόν και προτρέπει όλες τις γυναίκες να σπάσουν τη σιωπή, να μιλήσουν και να αναζητήσουν βοήθεια, όταν αυτές νοιώσουν έτοιμες.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Events

Kalamata Olive oil Award’s 2021

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Ο μεγάλος ετήσιος διαγωνισμός, στα πλαίσια του 7ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς Καλαμάτας και των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση, Kalamata Olive oil Award’s 2021

Συμμετοχές μέχρι 25 Μαρτίου.

Απονομές βραβείων σε ειδική τελετή παράλληλα με τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 21. Για δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνία, πληροφορίες, Μιχάλης Αντωνόπουλος 2721024590, 6944144295 και στο Mail mix.anton63@gmail.com.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ