Παρασκευή , 28 Φεβρουαρίου 2020

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την γέννηση του Μαρξ στο “Μικρόβιο”

Sharing is caring!

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την γέννηση του Μαρξ στο “Μικρόβιο”

Ο Καρλ Χάινριχ Μαρξ (Karl Heinrich Marx) ήταν Γερμανός φιλόσοφος, κοινωνιολόγος, δημοσιογράφος, ιστορικός, πολιτικός οικονομολόγος και θεωρείται ως θεμελιωτής του κομμουνισμού. Ασχολήθηκε με πολλά ζητήματα ως φιλόσοφος και δημοσιογράφος. Είναι κατ’ εξοχήν γνωστός για την ανάλυση της ιστορίας σε όρους ταξικής πάλης, η οποία συνοψίζεται στη θεωρία ότι τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών και των εργαζομένων είναι διαμετρικά αντίθετα μεταξύ τους.

Το όλο έργο του είναι μια ριζική κριτική της φιλοσοφίας, ειδικά του εγελιανού συστήματος και των φιλοσοφιών των αριστερών και δεξιών Μεταεγελιανών.[128] Δεν ήταν όμως μια απλή άρνηση των φιλοσοφιών αυτών. Γεννήθηκε στις 5 Μαΐου του 1818 στη Τριρ και πέθανε στο Λονδίνο στις 14 Μαρτίου το 1883 από πνευμονικό οίδημα.

Εκδήλωση-βιβλιοπαρουσίαση για τα 200 χρόνια από την γέννηση του Μαρξ παράλληλα με την παρουσία του βιβλίου “Μισθός, Τιμή και Κέρδος” που καλείται να απαντήσει στο ερώτημα “Από πού βγαίνει το κέρδος;”

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 08/02 και ώρα 19:00 στον Πολυχώρο Δημιουργίας της ΚΝΕ “Μικρόβιο”- Γιώργος Βουβαλέας (Αριστοδήμου 15 και Παπατσώνη), είναι ο Βασίλης Μπίζας, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την γέννηση του Μαρξ στο “Μικρόβιο”

Δες και αυτό

Maske party στον Πολυχώρο Δημιουργίας της ΚΝΕ “Μικρόβιο”

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesMaske party Το Σάββατο 22 Φλεβάρη στις 17:30 ο Πολυχώρος Δημιουργίας της …

shares