Connect with us

Ταξίδια

Δράσεις Ιουνίου 2020 από τον Ευκλή Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

κτριο ευκλη
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Ευκλής Καλαμάτας – Δράσεις Ιουνίου 2020

Ο Σύλλογος Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” τον Ιούνιο έχει προγραμματίσει δράσεις για την πεζοπορική του ομάδα, καθώς και μια εκδήλωση ανταλλαγής βιβλίων.

Ευκλής Καλαμάτας

Πιο συγκεκριμένα :

__7 Ιουνίου 2020 : Πεζοπορική εξόρμηση για όλη την οικογένεια στο όμορφο ελατοδάσος της ορεινής Φαλαισίας, από το Νιχώρι (1100 μ.) έως τους Άνω Γιανναίους με ενδιάμεση επίσκεψη στην Ιερά Μονή Ρεκίτσας όπου μόνασε ο Παπαφλέσσας.

__21 Ιουνίου 2020 : Πεζοπορική εξόρμηση στα καλντερίμια της Μάνης περπατάμε από την Καρδαμύλη, το Πετροβούνι, το Λοσνί, το Προάστιο, εξερευνούμε την σπηλιά Βατσινίδη και καταλήγοντας κάνουμε τις βουτιές μας στην παραλία του Φονέα.

__27 Ιουνίου 2020 : Εκδήλωση δωρεάν ανταλλαγής βιβλίων στα γραφεία του συλλόγου, Αριστομένους 56, με τίτλο: ”Βιβλία που ζητούν, να αγαπηθούν πάλι από την αρχή !”

Βιβλία

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων:

* Ελένη Οικονομοπούλου (πρόεδρος και εκπρόσωπος τύπου) στα τηλ. 27210 90627 και 6974252234.

* Αγγελική Ματσούκα (έφορος εκδρομών) στο τηλ. του συλλόγου 27210 84844.

* ΦΒ : Σ.Π.Ο.Κ. ΕΥΚΛΗΣ


Κοινοποιησέ το

Ταξίδια

Ε.Ο.Σ. Καλαμάτας: Ανάβαση στο Τραγοβούνι Ταϋγέτου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Τραγοβούνι Ταϋγέτου
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας την προσεχή Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 θα πραγματοποιήσει ανάβαση στο Τραγοβούνι, μία από τις πιο όμορφες αλλά και δυσπρόσιτες κορυφές του Ταϋγέτου, που περιβάλλεται -στις περισσότερες πλευρές της- από βαθιές χαράδρες. Βρίσκεται εκτός της κεντρικής κορυφογραμμής του Ταϋγέτου και εξ ολοκλήρου εντός του νομού Μεσσηνίας.
Αν και αποτελεί την καρδιά του Ταϋγέτου, θα μπορούσε να είναι και αυτόνομο βουνό. Οι εικόνες, από τα 1.908 μέτρα της κορυφής του, είναι σπάνιες και μοναδικής ομορφιάς, τόσο προς όλες τις υπόλοιπες κορυφές και φαράγγια του Ταϋγέτου, όσο και προς διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας.
Βαθμός Δυσκολίας: 3 (απαιτείται καλή φυσική κατάσταση)
Ώρες Πορείας: 7 +/-
Ώρα αναχώρησης: 7 το πρωί της Κυριακής 20/9/2020.
Για δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε με τα γραφεία του Ορειβατικού Καλαμάτας (Ανατολικό Κέντρο), από Δευτέρα-Παρασκευή και κατά τις ώρες 21:00-22:30, στο τηλέφωνο 27210-97733 & 27211-10437 και στο συντονιστή Κουραμπάς Γιάννη (6972719232)


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ταξίδια

Ευκλής Καλαμάτας: Εξερευνά το φαράγγι του Ριντόμου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

φαράγγι του Ριντόμου
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Ο Σύλλογος Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας “Ο Ευκλής” το άγριο φαράγγι του Ριντόμου στην Μεσσηνιακή Μάνη θα εξερευνήσει αυτή την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020, επίσης θα γνωρίσουν οι φυσιολάτρες του το εντυπωσιακό ”Στένωμα” του φαραγγιού και το Πηγαδιώτικο γεφύρι !!
φαράγγι του Ριντόμου
   Θα ξεκινήσει η διαδρομή τους από τις Γαϊτσές και τον συνοικισμό Βόρειο.
Διαδρομή: Άλλοτε θα περπατάνε σε δασικό δρόμο, χωματόδρομο και άλλοτε μέσα στο φαράγγι, με βαθμό δυσκολίας Α +΄ (3/5), συνολικά 9 χλμ. και ώρες πορείας 4:30, ανάλογα με την σύσταση της ομάδας.
Ραντεβού : Στις 8:00 π.μ. στα γραφεία του Ευκλή, τέρμα Αριστομένους 56 (αρχή Πάρκου Ο.Σ.Ε.)
Οδηγός: Σταύρος Ασημάκος (μέλος ”Ευκλή”).
   Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων:
Αγγελική Ματσούκα (έφορος εκδρομών) στο τηλ. συλλόγου 27210 84844.
Ελένη Οικονομοπούλου (πρόεδρος και εκπρόσωπος τύπου) στα τηλ. 27210 90627 και 6974252234.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ταξίδια

Το ”Μονοπάτι του Φωτός” περπάτησαν οι φυσιολάτρες του ”Ευκλή”

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ευκλής
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Την περασμένη Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020, οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” εξόρμησαν στον Νομό Ηλείας, για να περπατήσουν το απαιτητικό μονοπάτι των 11.600 χλμ, το 2ο τμήμα των Μονοπατιών του Απόλλωνα (Apollo Trails) με την ονομασία ”Το Μονοπάτι του Φωτός” στο Λύκαιο όρος.

Το μονοπάτι αυτό, ακολούθησε ο Παυσανίας τον 2ο αιώνα μ.Χ. για να γνωρίσει και να επισκεφθεί τον Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα.\

Οι σαράντα εννέα περιηγητές του ”Ευκλή” αφού πρώτα επισκέφθηκαν τον Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα, ξεκίνησαν την διαδρομή τους πάνω σε μονοπάτια, σε γιδόστρατες, σε δασικούς δρόμους για να καταλήξουν στην γραφική κωμόπολη Ανδρίτσαινα με τα λιθόστρωτα σοκάκια, την όμορφη πλατεία της και την ξακουστή ”Τρανή” κρήνη με έτος κατασκευής το 1724 !

Στην διαδρομή τους συνάντησαν παλιά αλώνια στην θέση ”Αλωνάκι” με την υπέροχη θέα, γνώρισαν την περιοχή ”Ανάθεμα”, που ονομάστηκε έτσι από την ενέδρα που έστησαν οι Τούρκοι στις αρχές του 19ου αιώνα, εκεί ”έστησαν” το κεφάλι του πιο όμορφου παλικαριού της Γορτυνίας !!

Αλωνάκι

Κατόπιν το μονοπάτι τους οδήγησε στην περιοχή ”Καλαμιώνα” και στην συνέχεια από ένα έντονο ανηφορικό τμήμα του προς την περιοχή ”Σταυρούλι”.

Η γραφική Ανδρίτσαινα τέλος και τα μεγάλα σκιερά πλατάνια της πλατείας αποζημίωσε και ξεκούρασε όλους τους πεζοπόρους.
Επόμενη προγραμματισμένη δράση του ”Ευκλή” είναι στις 20 Σεπτεμβρίου το φαράγγι του Ριντόμου και το εντυπωσιακό ”Στένωμα” στο Πηγαδιώτικο γεφύρι.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ