Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Δράσεις- Ημερίδες στο πλαίσιο της 3ης Δεκέμβρη- Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία

Ανέβηκε

στις

δράσεις- ημερίδες στο πλαίσιο της 3ης δεκέμβρη- παγκόσμιας ημέρας ατόμων με αναπηρία 1
Κοινοποιησέ το

Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021:

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Πελοποννήσου και οι φορείς- μέλη της παρακολούθησαν την επιτυχημένη  διαδικτυακή εκδήλωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία με αφορμή την 3η Δεκέμβρη, Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία. Κατά την εκδήλωση αυτή , παρουσιάστηκε η  έρευνα με τίτλο «Στάσεις και τις Αντιλήψεις για την Αναπηρία στην Ελλάδα και τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και των Οικογενειών τους », που πραγματοποιήθηκε από την GPO, σε συνεργασία με το Παρατηρητήριο Θεμάτων Αναπηρίας της ΕΣΑμεΑ και το ΙΝ- ΕΣΑμεΑ. Η μελέτη στοχεύει στη διερεύνηση και αποτύπωση των στάσεων και αντιλήψεων της κοινής γνώμης όλης της επικράτειας αναφορικά με τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία ή/και χρόνιες παθήσεις, με απώτερο στόχο την καταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους και την προώθηση, προστασία και απόλαυση όλων των ανθρωπίνων και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους.

Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2021:

Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου , κ. Νίκος Καραλής προέβη σε συνεντεύξεις και δηλώσεις  στα πλαίσιο της 3ης Δεκέμβρη, Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία με στόχο την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και κινητοποίηση του αναπηρικού κινήματος Πελοποννήσου, διακηρύσσοντας τα δικαιώματα τον ατόμων με αναπηρία, χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους και την ισάξια διαβίωσή τους εντός του κοινωνικού μας συνόλου.

Το απόγευμα της ίδια ημέρας, ο πρόεδρος της ΠΟΜΑμεΑ Πελοποννήσου κ. Νίκος Καραλής, παρευρέθηκε στην εκδήλωση του Σωματείου ΑμεΑ Λακωνίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία απονέμοντας έναν σύντομο χαιρετισμό.

Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2021:

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Πελοποννήσου και οι φορείς- μέλη της, πραγματοποίησε διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «Διεκδικούμε ζωή με πλήρη δικαιώματα & αξιοπρέπεια, το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 17.00, μέσω της πλατφόρμας zoom, σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ.

Η ημερίδα αυτή, η οποία στέφθηκε με επιτυχία, είχε ως στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την διακήρυξη των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους για μία ισάξια διαβίωση με αξιοπρέπεια, σε όλους του τομείς της κοινωνικής ζωής, δίνοντας έμφαση στις επιπτώσεις της πανδημίας του covid- 19 στην ψυχική υγεία των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, την ανάγκη υγειονομικής πρόληψης καθώς και την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού που έχει επιδεινωθεί σημαντικά τη δεδομένη χρονική περίοδο. Τα συμπεράσματα καθώς και η συζήτηση με τους παρευρισκόμενους και τους εισηγητές, έδωσαν σημαντικά δεδομένα τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν για την δράση και την επίλυση των ζητημάτων τόσο από τους πολίτες, όσο και από την ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ και τις τοπικές αρχές, ώστε να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι.

Κεντρικός Ομιλητής ήταν ο  Πρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και ο πρόεδρος Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης, η εισήγηση του οποίου είχε θέμα: « Διεκδικούμε ζωή με πλήρη δικαιώματα & αξιοπρέπεια » και ακολούθησαν οι εισηγήσεις του κ. Άγγελου Χρονά, , Εντεταλμένου Σύμβουλου Υγείας της  Περιφέρειας Πελοποννήσου, με Θέμα: «Προτάσεις και τρόποι καλύτερης προστασίας των ΑμεΑ & χρονίως πασχόμτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας covid- 19» ,του κ.Δημήτρη Οικονομόπουλου, Περιφερειακού Διευθυντή Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης Πελοποννήσου Θέμα: « Η εκπαίδευση στα Άτομα με αναπηρία και χρονίως πάσχοντες » και τέλος της Δρ. Σταυρούλας Καμπουγέρη, Ψυχολόγου του ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Καλαμάτας με Θέμα: «Η επίδραση της πανδημίας στη ψυχική υγεία των ΑμεΑ & χρονίως πασχόντων».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε, τέλος, με την στήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου- Π.Ε. Μεσσηνίας και του Δήμου Καλαμάτας.

Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021:

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Πελοποννήσου διοργάνωσαν με επιτυχία,  Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα:« Η καθημερινότητα των ΑμεΑ», στο πλαίσιο της  3ης Δεκέμβρη- Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 10. 00 π.μ., μέσω της πλατφόρμας webex.

Η ημερίδα αυτή είχε ως στόχο την ενημέρωση και ανάδειξη των δυσκολιών της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία, χρονίως πασχόντων κα  των οικογενειών τους και πως δύνανται οι τοπικές αρχές, ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας να συμβάλουν στην επίλυση των δυσκολίων αυτών. Φορείς του αναπηρικού κινήματος έλαβαν μέρος, καθώς και τα μέλη της ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ. Ο Σύλλογος ΑμεΑ Αρκαδίας και το Σωματείο ΑμεΑ Λακωνίας, μάλιστα, συμμετείχαν στην ημερίδα στα γραφεία της Π.ΟΜ.Α.μεΑ.ΠΕΛ, στην έδρα της, την Τρίπολη.

Εισηγήσεις  για την ημερίδα αυτή πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και πρόεδρος Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, κ.Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ο Πρόεδρος Αθλητικού Συλλόγου ‘ΔιαφοροΖΩ’ Μεσσηνίας κ.Γιώργος Λαζαρίδης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Οικονομόπουλος Δημήτριος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας κ. Σχοινοχωρίτης Δημήτριος, η Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης κ. Παναγοπούλου Γεωργία καθώς και ο Διοικητής Τμήματος Τροχαίας Τρίπολης Αστυνόμος Α’ κ. Θωμάς Δήμος.

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ