Connect with us

Μεσσηνία

Αναστασόπουλος: Συνάντηση με το σωματείο εκπαιδευτών οδηγών και κυκλοφοριακής αγωγής Ν. Μεσσηνίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλο είχαν η πρόεδρος κα Σταυρούλα Μανούσου, ο αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Παπαμικρουλέας και ο γραμματέας κ. Μιχάλης Καντζιλιέρης του Σωματείου εκπαιδευτών οδηγών και κυκλοφοριακής αγωγής Νομού Μεσσηνίας και του εξέθεσαν το πρόβλημα που έχει προκύψει στη διαδικασία εξέτασης των νέων οδηγών. Ένα πρόβλημα το οποίο έχει οδηγήσει 1500 περίπου υποψήφιους νέους οδηγούς σε πολύμηνη αναμονή.

Το σωματείο κατέθεσε αίτημα στον κ. Αναστασόπουλο να συνεχίσουν να διενεργούνται οι εξετάσεις από έναν εξεταστή έως 30 Απριλίου 2020, όπως άλλωστε προβλέπεται από το άρθρο 1 του Ν. 4625/2019, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση και να εξυπηρετηθούν οι πολίτες.

Ο κ. Αναστασόπουλος παραδέχτηκε την αναγκαιότητα της παράτασης των εξετάσεων με έναν εξεταστή και δεσμεύτηκε να το συζητήσει με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος έχει και το δικαίωμα υπογραφής της σχετικής απόφασης.

Συνάντηση με την Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Πελοποννήσου (ΠΟΜΑμεΑ ΠΕΛ.) και με  συλλόγους ΑμεΑ του Ν. Μεσσηνίας

Επίσης, τον Αντιπεριφερειάρχη επισκέφθηκε ο πρόεδρος κ. Νίκος Καραλής και η Γεν. Γραμματέας κα Αθανασία Καρούνου της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου (ΠΟΜΑμεΑ ΠΕΛ.), συνοδευόμενοι από τους Προέδρους Συλλόγων ΑμεΑ και Χρονίως Πασχόντων του Νομού. 

Σκοπός της συνάντησης ήταν κατ’ αρχήν η γνωριμία του Αντιπεριφερειάρχη με τους εκπροσώπους των ως άνω φορέων και η ενημέρωσή του σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ και Χρόνια Πάσχοντες στην Μεσσηνία και που χρήζουν άμεσης επίλυσης.  Πιο συγκεκριμένα, τα θέματα αφορούσαν την προσβασιμότητα, την ίδρυση και λειτουργία δομών για τα παιδιά με Αναπηρία και τη δημιουργική τους απασχόληση, τους ανασφάλιστους, την οικονομική ενίσχυση των συλλόγων κ.ά. 

Ο κ. Αναστασόπουλος άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή όλους τους εκπροσώπους των φορέων, δήλωσε ότι θα είναι πάντα δίπλα τους και ότι θα φροντίσει για την επίλυση των θεμάτων για τα οποία  αρμόδια είναι η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, αξιοποιώντας ανάλογα προγράμματα του ΕΣΠΑ ή και απευθείας Ευρωπαϊκά. 

Σημειώνουμε ότι οι εκπρόσωποι των συλλόγων που συμμετείχαν στην σύσκεψη ήταν:

  • Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Αναπηρία «Η Υπομονή» κα Λυκούδη – Κεράνη Καίτη
  • Ο Πρόεδρος Συλλόγου ΑμεΑ Μεσσηνίας κ. Σπυρόπουλος Δημήτρης
  • Ο Πρόεδρος Συλλόγου Νεφροπαθών Μεσσηνίας κα Καννά Άννα
  • Η Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. κα Σπανού Αθηνά
  • Η Γεν. Γραμματέας Σωματείου Κωφών και Βαρήκοων Μεσσηνίας κα Κοστένκο Οξάνα και
  • Ο Πρόεδρος Ένωσης Τυφλών Μεσσηνίας κ. Χαραλαμπόπουλος Ιωάννης

 


Κοινοποιησέ το

Μεσσηνία

Ζέτα Μακρυπούλια: Καλοκαιρινή απόδραση στην Καλαμάτα με τον κολλητό της!

Avatar

Ανέβηκε

στις

από

Κοινοποιησέ το

Σε έναν… μυστικό προορισμό βρέθηκε η Ζέτα Μακρυπούλια, για να απολαύσει λίγες στιγμές ηρεμίας, μακριά από την Αθήνα. Η γνωστή ηθοποιός και παρουσιάστρια, η οποία ξεκίνησε τις καλοκαιρινές της διακοπές από την Καλαμάτα μαζί με την παρέα της, επέστρεψε στην πρωτεύουσα για να συνεχίσει τα τηλεοπτικά γυρίσματα του ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ, για τη νέα σεζόν.

Τις τελευταίες μέρες, όμως, αποφάσισε να φύγει ξανά, αυτή τη φορά με τον καλύτερο της φίλο και ταλαντούχο καλλιτέχνη, Θανάση Αλευρά! Η Ζέτα και ο Θανάσης διατηρούν στενή φιλία και ο ένας αποτελεί το στήριγμα του άλλου. Έτσι, οι δυο ηθοποιοί περνούν ξέγνοιαστες στιγμές, εκτός Αθηνών, απολαμβάνοντας τον ήλιο και την θάλασσα της Ελλάδας.

Η Ζέτα Μακρυπούλια ποζάρει χωρίς ίχνος μακιγιάζ στις καλοκαιρινές της διακοπές και είναι πιο όμορφη από ποτέ!

Οι δυο ηθοποιοί απολαμβάνουν το απέραντο γαλάζιο!

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μεσσηνία

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Detrop Boutique

Πέτυχε το στόχο της η συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στην έκθεση Detrop Boutique 2020 στη Θεσσαλονίκη, 22-24 Φεβρουαρίου, παρουσιάζοντας αποκλειστικά τον πλούτο των ελαιοκομικών προϊόντων που παράγει όλη η μεσσηνιακή γη.

Ο Δήμος Καλαμάτας, με τη συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, επέλεξε να παρουσιάσει στοχευμένα το ελαιόλαδο και τις ελιές μας κυρίως, στους επαγγελματίες επισκέπτες από Βαλκανικές χώρες και όλη τη Βόρεια Ελλάδα, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Η μεγάλη ποικιλία ποιοτικών προϊόντων όλου του νομού, η γευσιγνωσία που έγινε σε συνεργασία με το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, αλλά και η γενικότερη εικόνα του stand, απέσπασαν θετικά σχόλια Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

To stand εμβαδού 35 τ.μ., με γραφικά που προβάλλουν την ελαιοκομία του τόπου και παρουσιάζουν τη «Μάνα Ελιά», ένα μνημείο της φύσης, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, πολλοί εκ των οποίων δεσμεύτηκαν να επισκεφτούν τον τόπο. Τον Δήμο Καλαμάτας στη διάρκεια της έκθεσης εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος Ελένη Αλειφέρη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Αντωνόπουλος. Η Αντιδήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή της τόσο από την ανταπόκριση των επαγγελματιών όσο και από τη γενική εικόνα της συμμετοχής του δήμου και των εταιρειών.

Σημαντικός είναι ο απολογισμός αναφορικά με το ενδιαφέρον που εκδήλωσε ο ελληνικός και ξένος επαγγελματικός κόσμος.

Σχεδόν 70 επαγγελματίες, οι μισοί εκ των οποίων Ελληνες και οι υπόλοιποι κυρίως από Βαλκανικές χώρες (Πολωνία, Βουλγαρία, Σερβία, Γερμανία, Κροατία, Ρουμανία, Ρωσία, Βέλγιο, Μ. Βρετανία κ.α.), εκδήλωσαν σοβαρό ενδιαφέρον για τα μεσσηνιακά προϊόντα. Αρκετοί εκ των ενδιαφερομένων συμμετείχαν στη γευσιγνωσία ελαιολάδου που έγινε με τη συμμετοχή της Βελούδως Βελισσάρη από το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, το απόγευμα του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής, στον χώρο του περιπτέρου.

Να σημειωθεί πως τη Δευτέρα το περίπτερο επισκέφθηκαν μαθητές, και σπουδαστές σχολών της Βορείου Ελλάδας, με αντικείμενο την τεχνολογία τροφίμων και τη γεωπονία. Όσον αφορά στα εκθέματα των εταιρειών που συμμετείχαν, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου, μετά το πέρας της έκθεσης, διατέθηκαν στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Αυτό το Μεσσηνιακό. . olive bar που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας, με συνδιοργανωτή το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, κέρδισε τις εντυπώσεις στη Detrop Boutique, στη Θεσσαλονίκη, στοχεύοντας σε νέες αγορές για τα μεσσηνιακά προϊόντα. Σε αυτή τη φάση η βαλκανική αγορά δείχνει πως μπορεί να αποτελέσει δυναμικό συνεργάτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος συνεχίζει τις επαφές με τη ΔΕΘ-Helepxo, κάτι που επιβεβαιώθηκε κατά την παρουσία και τις συναντήσεις που είχε στη Θεσσαλονίκη την π. εβδομάδα ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μεσσηνία

Εθελοντική αιμοδοσία των υπαλλήλων της Περιφέρειας στο Διοικητήριο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Εθελοντική αιμοδοσία

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου από το Σύλλογο Εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, στον τέταρτο όροφο του Διοικητηρίου στην αίθουσα «Π. Φωτέας»

Η αιμοδοσία είναι μια προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο, δέκα λεπτά από το χρόνο μας μπορούν να σώσουν μια ζωή!

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ