Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Δωρεάν Μαστογραφικός Έλεγχος στο Δήμο Οιχαλίας

Ανέβηκε

στις

Δωρεάν Μαστογραφικός Έλεγχος στο Δήμο Οιχαλίας 1
Κοινοποιησέ το

https://www.navarinochallenge.com/

Ο Δήμος Οιχαλίας και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική  Εταιρεία (Ε.Α.Ε ) διοργανώνουν δράση στην οποία προσφέρουν δωρεάν προληπτικό μαστογραφικό έλεγχο προκειμένου να βοηθηθούν οι γυναίκες που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων ή και οικονομικών προβλημάτων, αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο.

Η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε συνεχίζοντας το «πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού», θα βρίσκεται:

  • Πέμπτη 20 Απριλίου 2023 στο Πνευματικό Κέντρο του Δ.Δ. Μελιγαλά.
  • Παρασκευή 21 Απριλίου 2023 στα Κ.Ε.Π. του Δ.Δ Διαβολιτσίου
  • Σάββατο 22 Απριλίου 2023 στον Αύλειο χώρο του Δημαρχείου του Δ.Δ Δωρίου

Ώρες λειτουργίας από τις 09:00πμ έως τις 17:00μμ (ανώτερος αριθμός εξέτασης /ημέρα 40

άτομα).

Προϋποθέσεις για το Μαστογραφικό έλεγχο:

-Ηλικίες γυναικών από 35 έως 49 ετών και από 70 και άνω.

-Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.

-Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.

-Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

  • Πληροφορίες και ραντεβού για την δράση και τον δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να έχουν από το Γραφείο της Κοινωφελούς Επιχείρησης (κα Γιαννοπούλου Κωνσταντίνα, 2724360343).
  • Ώρες επικοινωνίας: 10:00π.μ -12:00π.μ μέχρι και στις 18/04/2023.
  • Τα ραντεβού θα κλείνονται με σειρά προτεραιότητας

Η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε) καλύπτει τις

γυναίκες από 35 έως 49 ετών και από 70 και άνω. Οι γυναίκες ηλικίας 50-69 έτων καλύπτονταί

από το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά», δωρεάν μετά από ραντεβού σε Ιδιωτικά και Δημόσια

Διαγνωστικά Κέντρα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας με τον αριθμό των νέων περιστατικών κάθε χρόνο να υπολογίζεται στις 7.500. Παρόλη την υψηλή συχνότητα της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο τη ζωή και την ποιότητα της, τόσο εξαιτίας των σημαντικών προόδων της ιατρικής επιστήμης, που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις, όσο και γιατί ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορούν να οδηγήσουν στην ίαση.

Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Ο κος Ευάγγελος Φιλόπουλος – Προέδρος της Ε.Α.Ε. αναφερόμενος στην δράση τονίζει: «Αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση που η κινητή μονάδα μαστογράφου μέσω των χορηγών μας μπορεί να επισκέπτεται απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Μέχρι τώρα με την πράσινη κινητή μονάδα μαστογράφου της Ε.Α.Ε. έχουμε πραγματοποιήσει περισσότερες από 8.000 μαστογραφίες και στόχος μας είναι να εξεταστούν όσο δυνατόν περισσότερες γυναίκες που δεν έχουν πρόσβαση σε διαγνωστικές μονάδες. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν!»

Περισσότερες πληροφορίες: cancerhellas.org – Facebook: https://www.facebook.com/HellenicCancerSociety – Instagram: https://www.instagram.com/cancerhellas/ΤΗΛ.: 210.38.26.600 #cancerhellas

Λίγα λόγια για την ΕΑΕ:

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία είναι η μεγαλύτερη Ιατροκοινωνική οργάνωση στον χώρο της ογκολογίας λειτουργώντας αδέσμευτα από πολιτικά ή οικονομικά συμφέροντα από το 1958, προάγοντας τον αντικαρκινικό αγώνα στη χώρα μας, αδιαλείπτως επί 63 συνεχή χρόνια.

Βασικοί άξονες των δραστηριοτήτων μας είναι η ενημέρωση του πληθυσμού, η προώθηση της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου, η ψυχοκοινωνική στήριξη όσων έχουν ασθενήσει και των φροντιστών τους, η επιστημονική ενημέρωση λειτουργών υγείας, η παροχή φιλοξενίας και υγειονομικών υπηρεσιών σε ασθενείς και η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς την Πολιτεία.

https://pralina.gr/spourgitissesamikafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ