Connect with us

Μεσσηνία

Δομή για ασθενείς με Αλτσχάιμερ δημιουργείται στην Καλαμάτα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Δομή για ασθενείς με Αλτσχάιμερ δημιουργείται στην Καλαμάτα

Η δημιουργία και λειτουργία στην Καλαμάτα δομής φιλοξενίας ασθενών με Αλτσχάιμερ εντάχθηκε στο Ε.Π. «Πελοπόννησος 2014 – 2020», με σχετική απόφαση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Η πιο πάνω πράξη, με δικαιούχο την Ψυχογηριατρική Εταιρία «Νέστωρ»,  συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), η διάρκεια χρηματοδότησής της  θα είναι 18 μήνες και ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 151.894 ευρώ.

Σκοπός της δομής, η οποία θα στεγαστεί στον χώρο του παλιού Δημαρχείου, στην οδό Θουκυδίδου, είναι κυρίως η φιλοξενία και περίθαλψη ατόμων που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της νόσου, οπότε οι απαιτήσεις περίθαλψης είναι υπερβολικά αυξημένες και εξειδικευμένες, ώστε ο ασθενής να χρειάζεται εξειδικευμένη παρακολούθηση μέχρι την κατάληξή του.

Η θεραπευτική ομάδα, προκειμένου να παρέχει τις αναγκαίες υπηρεσίες σε 25 ωφελούμενους, θα συμπληρωθεί κατάλληλα με προσωπικό έως και 27 ατόμων με κατάλληλες ειδικότητες (Νευρολόγο ή Ψυχίατρο, Παθολόγο, Ψυχολόγο, Κοινωνικό Λειτουργό, Νοσηλευτές, Βοηθούς Νοσηλευτές, Υπαλλήλους Γενικών Καθηκόντων, Φυσικοθεραπευτή, Διοικητικό Υπάλληλο).

Το φάσμα των παρεχόμενων υπηρεσιών περιλαμβάνει, α) καθημερινή λήψη ζωτικών σημείων, ατομική υγιεινή και περιποίηση, β) ανάπτυξη σχετικών πρωτοκόλλων με στόχο i) την αντιμετώπιση των διαταραχών συμπεριφοράς, ii) την ανίχνευση και αντιμετώπιση του πόνου iii) την κινητοποίηση όσων ασθενών μπορούν να επιτελούν δραστηριότητες, γ) μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις (Μουσικοθεραπεία, Μασάζ, Πολυαισθητηριακά ερεθίσματα, Σωματική δραστηριότητα και παθητική φυσιοθεραπεία, Θεραπευτικός κήπος, Φυσιοθεραπεία), δ) ενημέρωση (ψυχοεκπαίδευση), συμβουλευτική και  στήριξη της οικογένειας, ε) τακτική ιατρική παρακολούθηση, παροχή φαρμακευτικής αγωγής και ψυχολογικής στήριξης (ατομικές και ομαδικές ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις), στ) υποστήριξη σε προβλήματα ιατρικής φύσης, και παροχή υπηρεσιών προληπτικής ιατρικής, ζ) προγράμματα καταπολέμησης του στίγματος της ψυχικής νόσου και των κοινωνικών προκαταλήψεων κατά των ψυχικά πασχόντων, η) προγράμματα (και παροχή ευκαιριών) διαρκούς εκπαίδευσης του προσωπικού, θ) συμβολή στην ανάπτυξη δεικτών και προτύπων, που διασφαλίζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, ι) συμμετοχή σε ερευνητικές δραστηριότητες, ια) εξασφάλιση κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και προνομίων (έκδοση επιδομάτων, κάρτες μεταφοράς, δελτία κοινωνικού τουρισμού).

Δομή για ασθενείς με Αλτσχάιμερ δημιουργείται στην Καλαμάτα

 


Κοινοποιησέ το

Μεσσηνία

Ζέτα Μακρυπούλια: Καλοκαιρινή απόδραση στην Καλαμάτα με τον κολλητό της!

Avatar

Ανέβηκε

στις

από

Κοινοποιησέ το

Σε έναν… μυστικό προορισμό βρέθηκε η Ζέτα Μακρυπούλια, για να απολαύσει λίγες στιγμές ηρεμίας, μακριά από την Αθήνα. Η γνωστή ηθοποιός και παρουσιάστρια, η οποία ξεκίνησε τις καλοκαιρινές της διακοπές από την Καλαμάτα μαζί με την παρέα της, επέστρεψε στην πρωτεύουσα για να συνεχίσει τα τηλεοπτικά γυρίσματα του ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ, για τη νέα σεζόν.

Τις τελευταίες μέρες, όμως, αποφάσισε να φύγει ξανά, αυτή τη φορά με τον καλύτερο της φίλο και ταλαντούχο καλλιτέχνη, Θανάση Αλευρά! Η Ζέτα και ο Θανάσης διατηρούν στενή φιλία και ο ένας αποτελεί το στήριγμα του άλλου. Έτσι, οι δυο ηθοποιοί περνούν ξέγνοιαστες στιγμές, εκτός Αθηνών, απολαμβάνοντας τον ήλιο και την θάλασσα της Ελλάδας.

Η Ζέτα Μακρυπούλια ποζάρει χωρίς ίχνος μακιγιάζ στις καλοκαιρινές της διακοπές και είναι πιο όμορφη από ποτέ!

Οι δυο ηθοποιοί απολαμβάνουν το απέραντο γαλάζιο!

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μεσσηνία

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Detrop Boutique

Πέτυχε το στόχο της η συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στην έκθεση Detrop Boutique 2020 στη Θεσσαλονίκη, 22-24 Φεβρουαρίου, παρουσιάζοντας αποκλειστικά τον πλούτο των ελαιοκομικών προϊόντων που παράγει όλη η μεσσηνιακή γη.

Ο Δήμος Καλαμάτας, με τη συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, επέλεξε να παρουσιάσει στοχευμένα το ελαιόλαδο και τις ελιές μας κυρίως, στους επαγγελματίες επισκέπτες από Βαλκανικές χώρες και όλη τη Βόρεια Ελλάδα, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Η μεγάλη ποικιλία ποιοτικών προϊόντων όλου του νομού, η γευσιγνωσία που έγινε σε συνεργασία με το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, αλλά και η γενικότερη εικόνα του stand, απέσπασαν θετικά σχόλια Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

To stand εμβαδού 35 τ.μ., με γραφικά που προβάλλουν την ελαιοκομία του τόπου και παρουσιάζουν τη «Μάνα Ελιά», ένα μνημείο της φύσης, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, πολλοί εκ των οποίων δεσμεύτηκαν να επισκεφτούν τον τόπο. Τον Δήμο Καλαμάτας στη διάρκεια της έκθεσης εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος Ελένη Αλειφέρη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Αντωνόπουλος. Η Αντιδήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή της τόσο από την ανταπόκριση των επαγγελματιών όσο και από τη γενική εικόνα της συμμετοχής του δήμου και των εταιρειών.

Σημαντικός είναι ο απολογισμός αναφορικά με το ενδιαφέρον που εκδήλωσε ο ελληνικός και ξένος επαγγελματικός κόσμος.

Σχεδόν 70 επαγγελματίες, οι μισοί εκ των οποίων Ελληνες και οι υπόλοιποι κυρίως από Βαλκανικές χώρες (Πολωνία, Βουλγαρία, Σερβία, Γερμανία, Κροατία, Ρουμανία, Ρωσία, Βέλγιο, Μ. Βρετανία κ.α.), εκδήλωσαν σοβαρό ενδιαφέρον για τα μεσσηνιακά προϊόντα. Αρκετοί εκ των ενδιαφερομένων συμμετείχαν στη γευσιγνωσία ελαιολάδου που έγινε με τη συμμετοχή της Βελούδως Βελισσάρη από το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, το απόγευμα του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής, στον χώρο του περιπτέρου.

Να σημειωθεί πως τη Δευτέρα το περίπτερο επισκέφθηκαν μαθητές, και σπουδαστές σχολών της Βορείου Ελλάδας, με αντικείμενο την τεχνολογία τροφίμων και τη γεωπονία. Όσον αφορά στα εκθέματα των εταιρειών που συμμετείχαν, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου, μετά το πέρας της έκθεσης, διατέθηκαν στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Αυτό το Μεσσηνιακό. . olive bar που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας, με συνδιοργανωτή το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, κέρδισε τις εντυπώσεις στη Detrop Boutique, στη Θεσσαλονίκη, στοχεύοντας σε νέες αγορές για τα μεσσηνιακά προϊόντα. Σε αυτή τη φάση η βαλκανική αγορά δείχνει πως μπορεί να αποτελέσει δυναμικό συνεργάτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος συνεχίζει τις επαφές με τη ΔΕΘ-Helepxo, κάτι που επιβεβαιώθηκε κατά την παρουσία και τις συναντήσεις που είχε στη Θεσσαλονίκη την π. εβδομάδα ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μεσσηνία

Εθελοντική αιμοδοσία των υπαλλήλων της Περιφέρειας στο Διοικητήριο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Εθελοντική αιμοδοσία

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου από το Σύλλογο Εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, στον τέταρτο όροφο του Διοικητηρίου στην αίθουσα «Π. Φωτέας»

Η αιμοδοσία είναι μια προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο, δέκα λεπτά από το χρόνο μας μπορούν να σώσουν μια ζωή!

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ