Με τα εγγόνια της βασίλισσας και παιδιά του νέου βασιλιά Καρόλου Γ’ να περπατούν δίπλα – δίπλα πίσω από το φέρετρό της, θα οδηγηθεί στην τελευταία της κατοικία η Ελισάβετ, ενώ χιλιάδες Βρετανών της αποτίουν φόρο τιμής περιμένοντας στην ουρά μέχρι και εννέα ώρες.

Κι ενώ τα βρετανικά ΜΜΕ σπαταλούν πολύ μελάνι αναφέροντας ότι για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα τα δύο παιδιά της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Νταϊάνα αναγκάζονται να κάνουν στην άκρη τις διαφορές τους για να αποχαιρετήσουν την μακροβιότερη μονάρχη της χώρας, το παλάτι αποκάλυψε χθες τις λεπτομέρειες της κηδείας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα παρουσία δεκάδων ηγετών και μοναρχών και με αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Τα αδέρφια, μέχρι την περασμένη εβδομάδα, δεν είχαν εμφανιστεί δημοσίως μαζί παρά ελάχιστα μετά την απόφαση του Δούκα του Σάσεξ να παραιτηθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα τον Φεβρουάριο του 2020.

Καθώς η βασίλισσα θα οδηγείται στην τελευταία της κατοικία, ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 99 ετών τον Απρίλιο του 2021, θα μεταφερθεί από το θησαυροφυλάκιο στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, όπου αναπαύτηκε προσωρινά, και θα τοποθετηθεί δίπλα στη σύζυγό του, σύμφωνα με την The Telegraph.
δίπλα στην ελισάβετ θα ταφεί και ο φίλιππος – ουρές χιλιομέτρων για τρίτη ημέρα 4

Το ζευγάρι γιόρτασε τα 73 χρόνια γάμου μερικούς μήνες πριν από τον θάνατο του Φίλιππου.

Με τη λίστα των προσκεκλημένων που ανακοινώνουν την παρουσία τους στο μεγάλο γεγονός να μεγαλώνει διαρκώς -υπενθυμίζεται ότι την ελληνική πολιτεία θα εκπροσωπήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου– χιλιάδες Βρετανοί προστίθενται για τρίτη ημέρα στην ουρά περιμένοντας να αποδώσουν το ύστατο χαίρε στην βασίλισσα.

Το πρωί της Παρασκευής η ουρά έφτανε τα εννέα χιλιόμετρα με τον χρόνο αναμονής να ξεπερνά τις εννέα ώρες.

Μια γυναίκα, η οποία περίμενε υπομονετικά στην ουρά επί ώρες, περιέγραψε στην εφημερίδα Guardian τη διαδικασία ως «ένα κομμάτι ιστορίας που δεν θα επαναληφθεί ποτέ ξανά».

Στο διπλωματικό παρασκήνιο αναφορικά με τη διαδικασία, τον γύρο του κόσμου κάνει τις τελευταίες ώρες η είδηση ότι στην κινεζική κυβερνητική αντιπροσωπία απαγορεύτηκε να παρευρεθεί στο λαϊκό προσκύνημα.

Όπως μετέδωσε το BBC, δεν δόθηκε άδεια στην κινεζική αποστολή να εμφανιστεί στο Westminster Hall, λόγω των κινεζικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί σε πέντε Βρετανούς βουλευτές και δύο συνεργατών τους.