Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Δημοσκόπηση στο Δήμο Καλαμάτας: Οσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού…!

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Δημοσκόπηση στο Δήμο Καλαμάτας: Οσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού…! 1

Δημοσκόπηση στο Δήμο Καλαμάτας: Οσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού…!

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗ

υποψηφίου δημάρχου Καλαμάτας, ανεξάρτητου βουλευτή Μεσσηνίας

ΜΙΑ αγγλική παροιμία αναφέρει: «Όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού, τόσο πιο πολύ φαίνεται ο @@@@@ της».  Εδώ όμως δεν πρόκειται για το συμπαθές τετράποδο, αλλά για δημοσκοπήσεις «μαϊμού» που όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές παίρνουν διαστάσεις πανδημίας και εαρινής πολιτικής χιονοστιβάδας.

Από την πρώτη στιγμή είχα ζητήσει από τους ανθυποψηφίους δημάρχους Καλαμάτας να διεξάγουμε ένα προεκλογικό αγώνα με κανόνες και ευπρέπεια με πολιτικό πολιτισμό και χαμηλούς τόνους.  Δεν είχα την ψευδαίσθηση ότι θα εισακουστώ, καθώς στον πολιτικό χώρο της ΝΔ διεξάγεται μια ιδιότυπη μάχη επιγόνων του Παναγιώτη Νίκα με στόχο τη διαδοχή του στη Δημαρχία.

Ωστόσο καθώς πλησιάζουμε στο τέλος της διαδικασίας για την κατάθεση των συνδυασμών, κάποιοι πιστεύουν ότι θα… πάρουν κεφάλι μέσα από ψευδοδημοσκοπήσεις ή στοιχηματικό τζόγο!

Θεωρούμε προϊόν «παραγγελίας» δημοσκόπηση που είδε το φως σε  Κυριακάτικη τοπική εφημερίδα, καθώς είναι εμφανής και ο παραγγελιοδόχος και οι στόχοι του.

Τελικά… κατάφεραν να «βγάλουν» δήμαρχο Καλαμάτας που δεν… πιάνει ούτε 13άρι!!!

Έτσι, ρωτήθηκαν(;) 600 άνθρωποι για 12 υποψήφιους (άνω των 50 για τον καθένα είναι οι υποψήφιοι) και από αυτούς οι 250 δήλωσαν αναποφάσιστοι, ενώ κανένας υποψήφιος δεν ξεπερνά το 13%, δηλαδή τους 70 δημοσκοπούμενους! Δίνοντας μάλιστα η «δημοσκόπηση» και έναν «αέρα» +-3 στατιστικού λάθους με… διαφορά στήθους κατέταξε τους υποψηφίους!

Η «Καλαμάτα – Πόλη Ενωμένη» και εγώ προσωπικά θέτουμε ζητήματα τήρησης της δεοντολογίας και των κανόνων πολιτικής ευπρέπειας και ηθικής.  Καλέσαμε σε διάλογο τους υποψηφίους δημάρχους θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα για τα οικονομικά και τα δάνεια του Δήμου!  Απάντηση καμία, μονόλογοι ανέξοδοι και προεκλογικές πρακτικές που έρχονται από το παρελθόν!

Αμφισβητούμε ανοιχτά τη συγκεκριμένη «δημοσκόπηση» και την καταγγέλλουμε ως «πειραγμένη» με εύπλαστα τα στοιχεία και κατευθυνόμενα τα ερωτήματα, από μια εταιρεία τύπου «πατάς, γλιστράς και χάνεσαι»,  που καταγγέλλεται Πανελληνίως για δημοσκοπικές μαϊμουδιές…

Όποιος η όποια προσδοκούσε κάποιο όφελος από τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση απέτυχε παταγωδώς, καθώς και η ίδια εφημερίδα που την παράγγειλε(;) και τη δημοσιοποίησε απλά μετά το στοίχημα, τώρα «παίζει»… Τζόκερ, μήπως «κερδίσει» τη Δημαρχία!

Για την «Καλαμάτα – Ενωμένη Πόλη» και για μένα την καλύτερη δημοσκόπηση αποτελεί η καθημερινά διευρυνόμενη αποδοχή των συμπολιτών μου που αποτυπώνεται στην πόλη και τα χωριά.  Ένα λαϊκό ρεύμα στήριξης στον μόνο πραγματικά ανεξάρτητο συνδυασμό με τον αυτόνομο αυτοδιοικητικό μας λόγο.

Οσοι σπέρνουν προεκλογικά ζιζάνια είναι βέβαιο ότι θα θερίσουν εκλογικές και μετεκλογικές θύελλες.  Η «Καλαμάτα – Πόλη Ενωμένη» κι εγώ καλούμε τους συμπολίτες με νηφαλιότητα,  σωστή ενημέρωση και συμμετοχή να επιλέξουν ελεύθερα για τη νέα δημοτική αρχή όχι επαγγελματίες της τοπικής πολιτικής σκηνής, αλλά ανθρώπους που πραγματικά θέλουν να προσφέρουν ενεργά για μια πόλη ενωμένη με το βλέμμα στο μέλλον.

  • Για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων όλων των δημοτών χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.
  • Για την Καλαμάτας της νέας εποχής με κοινωνικό πρόσωπο και δίκαιη ανάπτυξη για όλους τους κατοίκους και κυρίως τους νέους για να μείνουν και να δημιουργήσουν δουλειές και οικογένειες στην πόλη μας.

Υ.Γ.: Περιττό να αναφερθεί κανείς,  θα αποτελούσε προσβολή για τους συμπολίτες μου, προφανώς άλλοι τους θεωρούν τυφλούς ή κουφούς,  ότι μετά από 54 χρόνια ζωής  στην Καλαμάτα, πολύχρονη δημόσια δράση και επτά χρόνια βουλευτής Μεσσηνίας, το 74% ούτε με είδε, ούτε ποτέ άκουσε για μένα! Μωραίνει κύριος…

 

Δημοσκόπηση στο Δήμο Καλαμάτας: Οσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού…! 2

Ειδησεις απο Καλαματα

Αναμενόμενη η εικόνα του χλοοτάπητα στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Χλοοτάπητας στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας

Χλοοτάπητας στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας

Στις αρχές του μήνα ο Δήμος Καλαμάτας παρουσίασε την ολοκλήρωση των  εργασιών αντικατάστασης της υπάρδευσης στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας καθώς και τη συντήρηση και τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα και ανθόφυτων.

Επειδή πολλα ακούγονται και αλλα τόσα λέγονται, οφείλουμε να ενημερώσουμε και να συστήσουμε υπομονή, γιατί ως γνωστόν μετά και την τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα, χρειάζεται ένας μήνας περίπου συνεχούς ποτίσματος μέχρι και δυο φορές την ημέρα, ώστε να εμφανιστούν νέες ρίζες για να αποκτηθεί ομοιόμορφη εικόνα, χωρίς να φαίνονται μπαλώματα αλλα και η εικόνα ξηρού κίτρινου χόρτου, που παρακολουθούμε αναμενόμενα να ισχύει τώρα, μόλις μια εβδομάδα μετά την τοποθέτηση του στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Σύμφωνα με την άποψη των ειδικών, μετά την τοποθέτηση, όταν αναπτύσσεται τουλάχιστον 6-8 cm το πράσινο, πραγματοποιείται το πρώτο κούρεμα και αποκτάει μορφή και ομοιόμορφη εικόνα ο χλοοτάπητας.

Χλοοτάπητας στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας

Χλοοτάπητας στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας

Χλοοτάπητας στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Μακαρης: Ανάγκη για έμπρακτη στήριξη του πολιτισμού από τον Δήμο Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μακαρης: Ανάγκη για έμπρακτη στήριξη του πολιτισμού από τον Δήμο Καλαμάτας 5

Μακαρης για στήριξη του πολιτισμού από τον Δήμο

Ο Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες κ. Μανώλης Μάκαρης, σε δελτίο τύπου αναφέρει πως το φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι της Καλαμάτας προδιαγράφεται λειψό, λόγω της ακύρωσης σημαντικών θεατρικών παραστάσεων στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας.

Αναλυτικά:

Θα πρέπει άμεσα η δημοτική αρχή να παρέμβει στο Υπουργείο Πολιτισμού έτσι ώστε να μειωθούν τα τέλη χρήσης του Κάστρου Καλαμάτας στην συγκεκριμένη περίοδο που ως γνωστόν επιβάλλονται περιορισμοί στην  πληρότητα λόγω των μέτρων για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του  κορωνοϊού.  Εναλλακτικά -όπως έχουμε προτείνει κατά το πρόσφατο παρελθόν- θα μπορούσαν να παραχωρηθούν δωρεάν οι χώροι πολιτισμού που ανήκουν στον Δήμο Καλαμάτας για  τη διοργάνωση συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων, παραστάσεων χορού και προβολών σύμφωνα πάντα με τους υγειονομικούς κανόνες. Σε μια παρόμοια ενέργεια άλλωστε έχει προχωρήσει ο δήμος Αθηναίων ο οποίος παραχώρησε δωρεάν την Τεχνόπολη και άλλους εμβληματικούς χώρους για παρουσίαση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε θα πρέπει ο πολιτισμός να στηριχθεί με κάθε τρόπο από τον Δήμο Καλαμάτας.

Μανώλης Μάκαρης

Ιατρός Καρδιολόγος

Επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες»

ΜSc Τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς στην Καλαμάτα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς στην Καλαμάτα

Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς

Το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουλίου 2020, θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα το «6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς». Το Φεστιβάλ, του οποίου συνδιοργανωτής είναι ο Δήμος Καλαμάτας, θα λάβει χώρα στο συνεδριακό κέντρο του Elite City Resort, στην παραλία της πόλης.

Ακολουθεί το πρόγραμμα του «6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς», το οποίο έχει εναρμονιστεί στα νέα δεδομένα που έφερε η υγειονομική κρίση:

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/07

18:30 Έναρξη του Φεστιβάλ από τον Πρόεδρο του Α.Σ. Καλαμάτας Μιχάλη Αντωνόπουλο

18:45 Χαιρετισμοί

19:00 Δημόπουλος Βασίλης Διευθυντής Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας,Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Γεωπονίας,Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου «Διαγωνισμός Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του KALATA OLIVE OIL AWARDS 2020 από το αναγνωρισμένο πάνελ του ΤΕΙ Καλαμάτας»

19:15 Παύλος Νησιανάκης, DVM, Χημικός MSc, Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών ΑΕ. «Υπολείμματα φυτοφαρμάκων και βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά σε ελιές και ελαιόλαδα στην Ελλάδα»

18:45 Γιάννης Κυριακόπουλος, Δ/ντής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας , γεωπόνος

19:15 Αντώνης. Παρασκευόπουλος, Δ/ντής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, γεωπόνος

20:15 Απονομή βραβείων & βράβευση τιμούμενων προσώπων

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/07

11:00 Αναστασόπουλος Ευστάθιος, Αντιπεριφερειάρχης Ν.Μεσσηνίας «Kλιματική αλλαγή και ελαιοκαλλιέργεια . Αναβάθμιση αρδευτικών υποδομών της Π.Ε. Μεσσηνίας».

11:30 Γεώργιος Ζακυνθινός, καθηγητής Τμ. Τεχνολογίας Τροφίμων Παν. Πελοποννήσου «Ορυκτέλαια : Η επιμόλυνση του ελαιολάδου μας απειλή την ποιότητα και αμφισβήτηση της υγιεινής του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου»

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ