Connect with us
Επιμελητηρίο

Αστυνομικό δελτίο

Δίκη Λιγνάδη: «Δεν ξέρω αν είναι ομοφυλόφιλος, αλλά είναι παιδόφιλος» ‑ Όλοι οι διάλογοι

Ανέβηκε

στις

Δίκη Λιγνάδη: «Δεν ξέρω αν είναι ομοφυλόφιλος, αλλά είναι παιδόφιλος» ‑ Όλοι οι διάλογοι 1
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κινήθηκε σήμερα η ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου διεξάγεται η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμούς κατά συρροή τριών ανηλίκων ανδρών και ενός ενήλικα.

Για περισσότερο από τέσσερις ώρες, ο συνήγορος του κατηγορούμενου σκηνοθέτη και ηθοποιού, Αλέξης Κούγιας, εξέταζε τον μάρτυρα, ο οποίος πρώτος είχε καταγγείλει τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό του, όταν ακόμη ήταν ανήλικος -και συγκεκριμένα 16 ετών. Οι ερωτήσεις έπεφταν κυριολεκτικά «βροχή» στον 27χρονο σήμερα άνδρα και στόχο είχαν να καταδείξουν, σύμφωνα με την υπεράσπιση, την αναξιοπιστία του και τις αντιφάσεις στις οποίες εκείνος υπέπεσε.

Εν τέλει, η συνεδρίαση έληξε με τον κ. Κούγια να καταθέτει μήνυση για ψευδή κατάθεση σε βάρος του μάρτυρα, επικαλούμενος 19 σημεία της κατάθεσής του, τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, καταδεικνύουν ότι «εδώ έχουμε να κάνουμε με μια πρωτοφανή ψευδορκία» και με έναν «κοινό απατεώνα».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κούγιας, η κατάθεση του μάρτυρα είναι «απολύτως ψευδής». Και αυτό διότι, μεταξύ άλλων, η μήνυσή του εναντίον του Δημήτρη Λιγνάδη «υποβλήθηκε 10 ή 11 χρόνια μετά το συμβάν» και «δεν υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση, αλλά ούτε και μάρτυρες». Επιπλέον, διότι ο μάρτυρας κατά το συνήγορο υπεράσπισης «έπεσε σε αντιφάσεις σχετικά με το πότε αποφάσισε να υποβάλει μήνυση, μπέρδεψε τις ημερομηνίες και δεν είπε αλήθεια για την επαγγελματική του ταυτότητα».

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός άνδρας, ο οποίος δήλωσε σωφρονιστικός υπάλληλος στη Σουηδία, κατέθεσε χθες στο ακροατήριο ότι το 2011 βιάσθηκε από τον Δημήτρη Λιγνάδη στο μπαλκόνι του διαμερίσματός του και ότι αμέσως μετά έχασε τις αισθήσεις του. Προηγουμένως, όπως είχε καταθέσει, ο σκηνοθέτης τον κέρασε ποτό και τσιγάρο κάνναβης, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια προηγούμενων συναντήσεων τους και επικοινωνιών τους, ο κατηγορούμενος του υπόσχονταν καριέρα στο χώρο του θεάματος.

«Έζησα έναν εφιάλτη που για χρόνια απωθούσα, δεν είχα εμπειρία, με εκμεταλλεύτηκε, ήμουν το κατάλληλο θύμα για εκείνον» είχε αναφέρει ο μάρτυρας, καταθέτοντας μάλιστα ότι και μετά την κακοποίησή του ο κατηγορούμενος τον είχε πάρει τηλέφωνο, σαν μην είχε συμβεί τίποτα.

Όπως, δε, είχε αναφέρει ο 27χρονος, του είπε να μην τον καλέσει ξανά και ότι θα του κάνει μήνυση, πλην όμως ο Δημήτρης Λιγνάδης του απάντησε να μην το κάνει αυτό, διότι είναι άρρωστός και ότι έχει καρκίνο στον λάρυγγα. Μάλιστα, κατά τον μάρτυρα, ο κατηγορούμενος του έλεγε για τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε η μητέρα του.

Σήμερα, αφού ο νεαρός είχε ολοκληρώσει την κατάθεσή του εξετάστηκε από τον κ. Κούγια και στο ακροατήριο έλαβαν χώρα οι εξής διάλογοι:

Κούγιας: Πόσοι άνθρωποι γνώριζαν για την επαφή σας με τον Δ. Λιγνάδη; Εσείς κάνατε αυτή την επικοινωνία και επιδιώξετε να τον γνωρίσετε μέσω Facebook;

Μάρτυρας: Η κολλητή μου η …,ο φίλος μου ο .., ο …, ο εξάδελφος μου ο Χασάν και οι γονείς μου.

Συνεχίζοντας, ο κ. Κούγιας ζήτησε από τον μάρτυρα να πει στο δικαστήριο την ακριβή διεύθυνση όπου διαμένει στη Σουηδία, σε περίπτωση που θελήσει να κοινοποιήσει αγωγή ή μήνυση. Η ερώτησή του αυτή προκάλεσε την αντίδραση του δικηγόρου του μάρτυρα, Γιάννη Βλάχου, ο οποίος επισήμανε ότι τα στοιχεία του εντολέα του είναι γνωστά στο δικαστήριο. Ο κ. Βλάχος ανέφερε δε ότι ο τρόπος που ο συνήγορος του κατηγορούμενου διατυπώνει τις ερωτήσεις του προς τον εντολέα του, είναι εκφοβιστικός.

Ακολούθως, ο κ. Κούγιας ζήτησε από τον 27χρονο να δηλώσει τη διεύθυνση του σπιτιού που διαμένει μένει στη Βούλα. «Σας παρακαλώ πολύ. Δεν θέλω να πω, νιώθω ανασφάλεια. Μέσα σε αυτό τον χρόνο έχω τις ανησυχίες μου. Δε θέλω να πω όσο είμαι στην Ελλάδα που μένω και που κοιμάμαι τα βράδια» απάντησε ο μάρτυρας. Στο σημείο αυτό η πρόεδρος του δικαστηρίου απευθύνθηκε στον μάρτυρα με τα εξής λόγια: «Έχετε δικαίωμα να μην απαντήσετε, αλλά θα αξιολογηθεί από το δικαστήριο».

Κούγιας: Με ποια εταιρεία ήρθατε από τη Σουηδία;

Μάρτυρας: Δεν ήρθα από το Γκέτεμποργκ. Ήρθα από το Ντουμπάι. Πήγα να ασχοληθώ με κάτι άλλο, γιατί η δουλειά μου στη Σουηδία τελείωσε.

Κούγιας: Δηλαδή δεν είστε σήμερα σωφρονιστικός υπάλληλος;

Μάρτυρας: Το συμβόλαιο μου έληξε στις 28 Φεβρουαρίου του 2022.

Κούγιας: Πριν πόσο καιρό πήγατε στο Ντουμπάι;

Μάρτυρας: Λίγες εβδομάδες πριν από τη δίκη. Έχω τα εισιτήρια. Στην Ελλάδα ήρθα στις 8 Φεβρουαρίου και από τότε μένω στη Βούλα. Στο Ντουμπάι πήγα στις αρχές Δεκεμβρίου.

Κούγιας: Γιατί αφού μένετε στο Ντουμπάι είπατε χθες ότι είσαστε σωφρονιστικός υπάλληλος; Πώς επιλέξατε ξαφνικά το Ντουμπάι;

Μάρτυρας: Ήθελα να αλλάξω δουλειά και γι’ αυτό κοίταξα να εργαστώ σε άλλη χώρα και να μην έχω κάποια όρια στο μέσο μισθό. Και πίστεψα ότι το Ντουμπάι ήταν μια καλή επιλογή.

Κούγιας: Στη σελίδα σας στο βιογραφικό σας λέτε ότι έχετε τελειώσει στο Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ….

Μάρτυρας: Είμαι στο Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ. Ξεκίνησα, αλλά δεν συνέχισα.

Κούγιας: Γιατί γράφετε ότι «εργάζομαι για τη σουηδική κυβέρνηση» και ότι έχετε πολυετή εμπειρία στη βιομηχανική παραγωγή.

Μάρτυρας: Έχω δουλέψει σε διάφορες βιομηχανίες. Έχω πάει στο Ντουμπάι για να παρακολουθήσω πρόγραμμα μεσιτικό.

Κούγιας: Στο βιογραφικό σας γράφετε ότι είμαστε μόνιμος κάτοικος στο Ντουμπάι, ότι έχετε τελειώσει το πανεπιστήμιο, ότι μόλις μετακομίσατε από τη Σουηδία για να κάνετε το πάθος σας και ότι ζητάτε προσφορές. Αυτό κύριε εδώ στην Ελλάδα λέγεται απάτη.

Μάρτυρας: Στο Ντουμπάι η εκπαίδευση διαρκεί τρεις μέρες.

Πρόεδρος: Άρα έχετε τελειώσει την εκπαίδευση;

Μάρτυρας: Όχι. Έχω κάνει την εκπαίδευση, αλλά δεν έχω δώσει τις εξετάσεις που κρατάνε τρεις μέρες. Η εκπαίδευση κρατάει μια ζωή.

Κούγιας: Εσείς εμφανίστηκε ως δημόσιος υπάλληλος, ενώ δεν είσαστε. Πόσες δουλειές έχετε κάνει;

Μάρτυρας: Σε διάφορες βιομηχανίες, ως μεταφραστής, ως μεσίτης στη Σουηδία, ως μεταφραστής και ως σωφρονιστικός υπάλληλος. Έχω δουλέψει και σε πρόγραμμα για ανηλίκους πρόσφυγες που έρχονταν από το εξωτερικό.

Κούγιας: Γιατί δεν στέκεστε σε μια δουλειά;

Μάρτυρας: Γιατί έτσι θέλω.

Κούγιας: Με ψεύτικα στοιχεία πήγατε στο Ντουμπάι.

Μάρτυρας: Άλλαζα για διαφορετικούς λόγους.

Κούγιας: Μετά τον φερόμενο βιασμό γιατί επικοινωνήσατε με τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μια επικοινωνία, του τύπου πως είσαι τι κάνεις και πώς πας με την αρρώστια που έχεις. Λίγες μέρες μετά τον βιασμό με πήρε τηλέφωνο. Τον απείλησα να μην με πάρει ξανά τηλέφωνο γιατί θα του κάνω μήνυση. Και μετά μου έστελνε μηνύματα στο Facebook.

Κούγιας: Στον βιαστή σας το έτος 2015-2016 τον ρωτάτε αν θα κάνει κάτι; Αν θα σας γνώριζε ποτέ σε κανέναν;

Μάρτυρας: Το έκανα για να μου φύγει και εμένα η απορία. Από τότε τον διέγραψα… γιατί μου είπε ότι θα πρέπει να δώσεις κ@@@@@ σε εμένα και σ’ αυτόν που θα με γνώριζε.

Κούγιας: Ο κατηγορούμενος είναι γκέι;

Μάρτυρας: Εγώ δεν ξέρω αν είναι γκέι. Ξέρω ότι είναι παιδόφιλος.

Βλάχος: Θα φέρουμε στην αίθουσα το σεξισμό και τα φασισμό; Ας ρωτήσει τον πελάτη του αν είναι γκέι. Αυτά πράγματα αντιβαίνουν στο νόμο. Δεν έχουν καμία σχέση με το εξεταζόμενο έγκλημα. Μα γίνονται ερωτήσεις για τον σεξουαλικό προσανατολισμό των ανθρώπων που είναι προσωπικό δεδομένο;

Πρόεδρος: Γιατί φωνάζετε και παίρνετε το λόγο μόνος σας;

spourgitissesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ