Connect with us

Μαγειρική

Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και μπύρα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και μπύρα 1

Χοιρινό με μουστάρδα, μέλι και μπύρα. Μια συνταγή για έναν ωραίο κρασομεζέ που με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές γίνεται και πλήρες γεύμα.

Υλικά συνταγής

1 κιλό μαλακό χοιρινό κομμένο σε καρέ [λαιμός χωρίς λίπος]

1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
1 φύλλο δάφνης

λίγο δενδρολίβανο
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1/2 κουταλιά της σούπας μέλι

300 ml μπύρα
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε τα κομμάτια του χοιρινού τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας, τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά της συνταγής εκτός από τη μπύρα και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να καλυφθεί όλο το κρέας. Αφήνουμε το κρέας μέσα στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το μαριναρισμένο κρέας μέχρι να ροδίσει. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με τη μισή μπύρα, αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν ή μπύρα και τότε προσθέτουμε και την υπόλοιπη.

Αφήνουμε πάλι να βράσει και να μείνει τελικά με λίγο νόστιμο ζουμάκι. Σερβίρουμε ζεστό ζεστό μόνο του για μεζέ ή το συνοδεύετε με πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές ή πουρέ για κυρίως πιάτο.

Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και πιπεριές.

 

Πηγή: daddy-cool.gr

Μαγειρική

10 συνταγές για μακαρονάδες που θα σας κάνουν να μην θέλετε να βγείτε από το σπίτι

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

10 συνταγές για μακαρονάδες που θα σας κάνουν να μην θέλετε να βγείτε από το σπίτι 8

10 συνταγές για μακαρονάδες

Μία πρόχειρη ματιά στα καρότσια όσων επισκέφθηκαν αυτές τις ημέρες τα σουπερμάρκετ για προμήθειες, αποδεικνύει ότι τα ζυμαρικά είναι η πιο δημοφιλής επιλογή για την περίοδο του εγκλεισμού στο σπίτι. Αλήθεια, έχετε σκεφτεί πώς θα τα μαγειρέψετε;

Εμείς κάναμε μία γρήγορα έρευνα στην πλούσια γκάμα συνταγών μας για ζυμαρικά και ξεχωρίσαμε 10 νόστιμες και κυρίως εύκολες συνταγές, που θα σας λύσουν τα χέρια. Εννοείται, ότι δεν παραλείψαμε και κάποιες νηστίσιμες…

Μακαρονάδα με κιμά κλασική

Πιστεύουμε ότι κάθε λίστα με συνταγές ζυμαρικών, οφείλει να ξεκινάει με την πιο κλασική και αγαπημένη όλων -τη μακαρονάδα με κιμά! Εύκολη, γρήγορη και σίγουρο ότι αρέσει σε όλη την οικογένεια.

10 συνταγές για μακαρονάδες που θα σας κάνουν να μην θέλετε να βγείτε από το σπίτι 9

Λινγκουίνι με τόνο και λεμονάτη σάλτσα

Εύκολη, νόστιμη και υγιεινή συνταγή που θα φτιάξετε σε 25 μόλις λεπτά! Γιατί μπορεί να περνάτε πολύ χρόνο μέσα στο σπίτι αυτές τις μέρες, αλλά δεν είναι ανάγκη να τον ξοδεύετε όλο στην κουζίνα…

10 συνταγές για μακαρονάδες που θα σας κάνουν να μην θέλετε να βγείτε από το σπίτι 10

Μανιάτικη τσουχτή

Με λιγοστά υλικά που συνήθως έχετε στο σπίτι, ανεξαρτήτως προμηθειών για καραντίνα, μπορείτε να φτιάξετε μια από τις πιο απολαυστικές ελληνικές μακαρονάδες, την τσουχτή ή αλλιώς μακαρόνια με αβγά τηγανητά.

10 συνταγές για μακαρονάδες που θα σας κάνουν να μην θέλετε να βγείτε από το σπίτι 11

Ταλιατέλες με μανιτάρια

Για τους vegans και για όσους νηστεύουν, αυτή η πληθωρική μακαρονάδα με ταλιατέλες είναι η τέλεια επιλογή!

Αmatriciana στο μπαμ!

Μία πικάντικη μακαρονάδα είναι πάντα ευπρόσδεκτη, ειδικά όσο ο καιρός κάνει ακόμη «παιχνίδια»!

10 συνταγές για μακαρονάδες που θα σας κάνουν να μην θέλετε να βγείτε από το σπίτι 12

Μακαρονάδα με φέτα

Η επιτομή της απλότητας και της νοστιμιάς αυτή η μακαρονάδα! Προσοχή μόνο με το αλάτι αν η φέτα που έχετε στο ψυγείο είναι πολύ αλμυρή.

10 συνταγές για μακαρονάδες που θα σας κάνουν να μην θέλετε να βγείτε από το σπίτι 13

Τορτελίνια με μπρόκολο και παρμεζάνα

Να βάλουμε και ένα ζυμαρικό στο φούρνο, αυτές τις μέρες. Επιλέγουμε τορτελίνια με μπρόκολο και παρμεζάνα, που είναι τόσο νόστιμα ώστε θα πείσουν ακόμη και τα παιδιά να φάνε λαχανικά.

10 συνταγές για μακαρονάδες που θα σας κάνουν να μην θέλετε να βγείτε από το σπίτι 14

Ταλιατέλες με γαλοπούλα και ντομάτα

Χορταστική και απολαυστική μακαρονάδα που αρέσει πολύ και στα παιδιά. Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη γαλοπούλα με κοτόπουλο.

10 συνταγές για μακαρονάδες που θα σας κάνουν να μην θέλετε να βγείτε από το σπίτι 15

Λιγκουίνι με γαρίδες, ντομάτα, κάππαρη και βασιλικό

Μία μακαρονάδα με θαλασσινά μας έλειπε. Άλλωστε, μέσα στη Σαρακοστή είναι κλασική επιλογή. Από τις πιο αγαπημένες μας προτάσεις το λιγκουίνι με γαρίδες!

Μακαρονάδα με κολοκυθάκια και βασιλικό

Η πιο αγαπημένη μας μακαρονάδα με λαχανικά, που φτιάχνεται στη στιγμή, με ελάχιστα υλικά και η γεύση της απλά δεν παίζεται!

 

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης

Μαγειρική

Συνταγές για τις πιο νόστιμες πατάτες που έφαγες ποτέ

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Συνταγές για τις πιο νόστιμες πατάτες που έφαγες ποτέ 16

Συνταγές για πατάτες

1.
Μπορείς να βράσεις τις πατάτες με την φλούδα τους για αρκετή ώρα πριν την ανοίξεις στη μέση και τη γεμίσεις με τυρί και αλλαντικά.

Συνταγές για τις πιο νόστιμες πατάτες που έφαγες ποτέ 17

2.
Μπορείς να κάνεις έναν φανταστικό πουρέ! Δες μια φανταστική συνταγή στο παρακάτω βίντεο.

3.
Μπορείς να τις βάλεις στο φούρνο για μια εναλλακτική πατατα country!

4.
Μπορείς φυσικά να τις κόψεις, με τη φλούδα τους σε κομμάτια και να τα τηγανίσεις σε καυτό λάδι!

Συνταγές για τις πιο νόστιμες πατάτες που έφαγες ποτέ 18

5.
Μπορείς να την κόψεις και να την κάνεις σουβλάκι ή όπως το λένε οι Αμερικάνοι “tornado”!

Συνταγές για τις πιο νόστιμες πατάτες που έφαγες ποτέ 19

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης

Μαγειρική

Πως να φτιάξουμε Σκορδόψωμο γεμιστό

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πως να φτιάξουμε Σκορδόψωμο γεμιστό 20

Σκορδόψωμο γεμιστό

Υλικά

Για τη ζύμη

1/3 κούπας χλιαρό νερό

1 κουταλάκι του γλυκού ξερή μαγιά

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο επιπλέον για το άνοιγμα της ζύμης

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλιά της σούπας γάλα σε σκόνη

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για την ξεκούραση του ζυμαριού στο μπολ

Για τη γέμιση

¼ κούπας λιωμένο βούτυρο

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

Μοτσαρέλα τριμμένη κατά βούληση (περίπου 200γραμμάρια)

¼ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

Λίγες νιφάδες μπούκοβο (προαιρετικά)

¼ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, βάζουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε 5 λεπτά να δράσει η μαγιά και προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το γάλα σκόνη. Ζυμώνουμε καλά για 5 λεπτά περίπου αφού προσθέσουμε το ελαιόλαδο και σχηματίζουμε μια μπάλα ζυμαριού. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο το μπολ και τοποθετούμε το ζυμάρι, σκεπασμένο με ζελατίνα, σε ζεστό μέρος, για μία περίπου ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Όταν είναι έτοιμο, το ζυμώνουμε λίγο για να ξεφουσκώσει και με τη βοήθεια λίγου αλευριού το ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα, όπως την πίτσα. Το τοποθετούμε σε μικρό αντικολλητικό ταψάκι, καλά λαδωμένο ή στρωμένο με λαδόκολλα.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση

Βάζουμε σε ένα μπολ το λιωμένο βούτυρο, το σκόρδο και το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά. Αλείφουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου τη ζύμη μας, προσέχοντας να μην πάει μέχρι την άκρη για να μπορέσουμε να κλείσουμε τις άκρες. Προσθέτουμε στη μισή μεριά τη μοτσαρέλα, τη ρίγανη και το μπούκοβο και διπλώνουμε στη μέση, σχηματίζοντας ένα ημικύκλιο. Σφραγίζουμε και πατάμε καλά τις άκρες, βάζοντας και λίγο νεράκι για να κολλήσουν.

Αλείφουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο σκορδοβούτυρο που έχει περισσέψει, πασπαλίζουμε με πάπρικα, χαράζουμε ελαφρά σε λωρίδες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά (ή μέχρι να ροδίσει) περίπου στους 180ο βαθμούς.

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ