Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Αρνητικά άλλα 11 δείγματα κορονοϊού από Μεσσηνία

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Αρνητικά άλλα 11 δείγματα κορονοϊού από Μεσσηνία 1

Κορονοϊός – Μεσσηνία

Σήμερα το πρωί σας κάναμε γνωστό για τα τέσσερα δείγματα κορονοϊού που εστάλησαν στην Αθήνα και στο Ινστιτούτο Παστέρ, όπου επέστρεψαν αρνητικά και αναμέναμε αλλα 11 δείγματα, 8 από το νοσοκομειο Καλαμάτας και αλλα 3 από το νοσοκομειο Κυπαρισσίας.

Λίγα λεπτά μετά τις 19:00 σήμερα το απόγευμα έγινε γνωστό ότι όλα πήγαν καλά και τα 11 δείγματα κορονοϊού που αναμέναμε ήταν αρνητικά.

Οι υγειονομικές Αρχές παραμένουν σε επιφυλακή για τον θανατηφόρο ιό.

Ειδησεις απο Καλαματα

Βασίλης Κανάκης: Απόψεις για το Master Plan λιμένα Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

λιμάνι Καλαμάτας

Βασίλης Κανάκης Master Plan λιμένα Καλαμάτας

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 23ης Μαρτίου συζητήθηκε η επικαιροποίηση του Master Plan του Λιμανιού καθώς και οι όροι δόμησης που πρότειναν οι Μελετητές και οι οποίοι θα καθοριστούν με Προεδρικό Διάταγμα. Η διαδικασία της επικαιροποίησης του Master Plan προβλέπεται, εκ του νόμου 4150/2013 (ΦΕΚ Α 102/2013), για λιμάνια που χαρακτηρίζονται ως διεθνούς ενδιαφέροντος ή εθνικής σημασίας. Το λιμάνι της Καλαμάτας χαρακτηρίζεται ως εθνικής σημασίας.

 

Ο συντελεστής δόμησης που προτάθηκε, από τους μελετητές, κρίθηκε αναίτια υψηλός και κατόπιν παρέμβασης συνδυασμών της αντιπολίτευσης αποφασίστηκε η πρόταση μείωσης του καθώς και η απαγόρευση κάθε είδους δόμησης στο τμήμα του πάρκου του Λιμενικού και στο τμήμα εκατέρωθεν του προλιμένα.

 

Η διαδικασία εκπόνησης του Master Plan ξεκίνησε το 2008 και ολοκληρώθηκε το 2012, με την έκδοση του ΦΕΚ 386/ΑΑΠ/10-12-12. Το 2016 προκηρύχθηκε, από τη Διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών, η μελέτη επικαιροποίησης. Ο Δήμος Καλαμάτας την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 είχε απευθύνει πρόσκληση, για δημόσια διαβούλευση της επικαιροποίησης, σε φορείς και συλλόγους όπως το Λιμεναρχείο Καλαμάτας, ΤΕΕ – Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου και Ν.Ε. Μεσσηνίας, Νομαρχιακό Τμήμα ΕΕΤΕΜ, Επιμελητήριο Μεσσηνίας, Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Μεσσηνίας, Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Σύλλογος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Δήμου Καλαμάτας, ΝΟΚ, Αίολος, Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Νοτίου Ελλάδος, Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Καλαμάτας “Αρίων”, ναυτικοί πράκτορες, Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

 

Στο Δημοτικό συμβούλιο της 1ης Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση για το θέμα του Master Plan η οποία κατέληξε στην κωδικοποίηση μιας σειράς προτάσεων που τελικά ψηφίστηκε σαν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως διαφαίνεται από τα παραπάνω το ζήτημα του Master Plan αποτέλεσε επί σειρά ετών αντικείμενο διαβούλευσης και συζήτησης και επιτέλους, μετά από πολλά χρόνια, η υλοποίηση του φαίνεται να μπαίνει σε “ράγες”.

 

Το Master Plan αποτελεί ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την πόλη της Καλαμάτας έχοντας διττό στόχο που αφορά αφενός την οργάνωση της περιοχής του λιμένα σύμφωνα με τις επιτρεπόμενες χρήσεις όπως για παράδειγμα ο ναυταθλητισμός, ο τουρισμός, η αλιεία και ο ελλιμενισμός mega yachts και κρουαζιερόπλοιων και αφετέρου τη δημιουργία ενός χώρου όπου θα δύναται οι επισκέπτες να κινούνται ανεμπόδιστα απολαμβάνοντας την ειδυλλιακή θέα του Μεσσηνιακού Κόλπου.

 

Τα οφέλη από την υλοποίηση του Master Plan είναι πολυάριθμα, ωστόσο θα αναφέρω ενδεικτικά δύο:

 

  • Οι Σύγχρονες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις θα προσφέρουν τη δυνατότητα διοργάνωσης μεγάλων αθλητικών γεγονότων που θα καταστούν πόλος έλξης για επισκέπτες και αθλητές, από όλο τον κόσμο, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την τοπική οικονομία.

 

  • Ο ελλιμενισμός mega yachts θα επιφέρει στα ταμεία του Δήμου Σημαντικά χρηματικά ποσά. Το χρηματικό αντίτιμο που καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες μεγάλων σκαφών αναψυχής στις Μαρίνες της Νότιας Αττικής είναι διόλου ευκαταφρόνητο, συνεπώς με την κατάλληλη οικονομική πολιτική του Δήμου Καλαμάτας και του Λιμενικού Ταμείου θα μπορούσε ο ελλιμενισμός και παραμονή των σκαφών στο Λιμάνι της Καλαμάτας να αποτελέσει κάλλιστα επιλογή των ιδιοκτητών τους.

 

Εν κατακλείδι η πραγματοποίηση του Master Plan θα πρέπει να προχωρήσει με γοργά βήματα, σε πλήρη αρμονία με τις επιταγές της περιβαλλοντικής μελέτης, ώστε σύντομα το λιμάνι της Καλαμάτας να καταστεί μια σύγχρονη, οργανωμένη δομή συμμετέχοντας καταλυτικά στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας.

 

Βασίλης ΚανάκηςΒασίλης Κανάκης

Δημοτικός Σύμβουλος “Καλαμάτα Μπροστά”-Βασίλης Κοσμόπουλος

Πολιτικός Μηχανικός Πανεπιστημίου Πατρών

Πτυχιούχος Φυσικής Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Πράξη αγάπης κι αλληλεγγύης από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πράξη αγάπης κι αλληλεγγύης από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας 10

Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

Μερικές φορές οι πράξεις «μιλάνε» από μόνες τους. Όπως αυτή της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας. Θέλοντας να στηρίξει και να αναγνωρίσει τη θυσία όλων εκείνων που εργάζονται στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας, αλλά και όλους όσοι είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν εκτός σπιτιού προμηθεύτηκαν τα υλικά και χάρη στην εθελοντική προσφορά 35 γυναικών θα κατασκευασθούν περίπου 1700 υφασμάτινές μάσκες.

«Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας και οι άνθρωποί της είχαν την ιδέα, στις ακραίες συνθήκες που βιώνουμε, να διοργανώσουν μια δράση αλληλεγγύης προς τους γιατρούς, νοσηλευτές και όλους τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Με έξοδα του συλλόγου αγοράστηκαν τα απαραίτητα υλικά για την κατασκευή υφασμάτινων μασκών, αφού ελήφθησαν κατευθυντήριες γραμμές από γιατρούς και χημικούς. Με διαδικτυακά μήνυμα προς εθελοντές, που έχουν ραπτομηχανή, έγινε εφικτό να συγκεντρωθούν πάνω από 35 γυναίκες που προσφέρθηκαν να τις ράψουν. Ανταπόκριση πραγματικά συγκινητική! Αγοράστηκαν, λοιπόν, όλα τα υλικά και έχουν ετοιμαστεί πλέον πακέτα με όλα όσα χρειάζονται για την κατασκευή περίπου 1700 μασκών. Τα πακέτα περιέχουν 50 τεμάχια βαμβακερό ύφασμα 20Χ20, 50 κομμάτια πολυπροπυλένιο που λειτουργεί σαν φίλτρο στο ίδιο μέγεθος, λαστιχάκια, ρέλια και 50 κομμάτια ειδικό μεταλλικό σύρμα για το επάνω μέρος της μάσκας. Επίσης, σε κάθε πακέτο εμπεριέχεται ένα έτοιμο τελειωμένο δείγμα μάσκας και γραπτές οδηγίες για τη διαδικασία της κατασκευής. Για να συντονιστεί η δράση υπό αυτές τις αντίξοες συνθήκες χρειάστηκε αρκετή προεργασία. Σημαντική βοήθεια προσέφερε η επιχειρηματίας κα. Γιώτα Μανούσου που μας έκοψε το πολυπροπυλένιο σε κομμάτια μιας και διέθετε ειδικές μηχανές κοψίματος.

Ζούμε καταστάσεις πρωτόγνωρες για όλη την κοινωνία. Η αλληλεγγύη και ο σεβασμός προς τους συνανθρώπους μας, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας, είναι πρωταρχικός στόχος. Ο πολιτισμός της καθημερινότητας χρειάζεται ενεργούς πολίτες έτοιμους να προσφέρουν ακόμα και από το σπίτι τους. Η προσπάθεια αυτή γίνεται ακόμη πιο σημαντική, όταν η κοινωνία πλήττεται από αισθήματα έντονου φόβου, καχυποψίας και ανασφάλειας για το τι θα επακολουθήσει μετά.

Σε δύσκολες καταστάσεις, σαν κι αυτή που βιώνουμε, ενέργειες αλληλεγγύης γίνονται ζωτικής σημασίας, καθώς φανερώνουν πως οι πολίτες μένουν ευαισθητοποιημένοι στην αλληλεγγύη, στην προσφορά και αναλαμβάνουν την ατομική τους ευθύνη. Αν το κάνει και η πολιτεία ίσως μπορέσουμε να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία.
Ευχόμαστε σε όλους υγεία και δύναμη, ώστε να κατορθώσουμε όλοι να βγούμε αλώβητοι από την καταιγίδα του κορονοϊού. Ευχαριστούμε θερμά όλους και όλες που βοήθησαν σημαντικά σε αυτή μας την προσπάθεια αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που εργάζονται στο Νοσοκομείο, αλλά και όλους όσοι είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν εκτός σπιτιού.»

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Α.Σ.Μ. «Αριστόδημος» στην οικογένεια Καψαλόποδα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Αριστόδημος

Α.Σ.Μ. «Αριστόδημος»

Ο Αθλητικός Σύλλογος Μεσσηνίας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια Καψαλόποδα για τον ξαφνικό χαμό του Σπύρου.

Σύσσωμη η οικογένεια του Αριστόδημου θα είναι δίπλα στην γυναίκα του Έφη , στον αθλητή μας και υιό του εκλιπόντα, Παναγιώτη και στους οικείους του σε αυτές τις δύσκολες ώρες.

Καλό ταξίδι Σπύρο.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ