Connect with us

Συμβουλές

Απώλεια Μαλλιών Γυναίκες: Μερικές φορές μπορεί να υποδηλώνει μεγαλύτερα προβλήματα υγείας

Ανέβηκε

στις

απώλεια μαλλιών γυναίκες: μερικές φορές μπορεί να υποδηλώνει μεγαλύτερα προβλήματα υγείας 5
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Η τριχόπτωση μπορεί να είναι καταστροφική για τις γυναίκες, αλλά η κατάσταση μπορεί επίσης να σηματοδοτεί πρόσθετα προβλήματα υγείας. Ειδικός της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας προσφέρει πληροφορίες σχετικά με τους τύπους τριχόπτωσης που παρατηρούνται σε γυναίκες με πιο σκούρες αποχρώσεις του δέρματος, τους κοινούς τύπους ιατρικών καταστάσεων που σχετίζονται με την τριχόπτωση και τις επιλογές θεραπείας. «Η έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες που παρουσιάζουν τριχόπτωση μπορεί επίσης να έχουν άλλες ιατρικές παθήσεις όπως διαβήτη, ακμή και καρκίνο του μαστού», δήλωσε η Δρ Valerie Callender, καθηγήτρια δερματολογίας στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Howard στην Ουάσιγκτον, D.C. «Αναγνωρίζοντας τα σημάδια της τριχόπτωσης και επισκεπτόμενοι τον δερματολόγο σας το συντομότερο δυνατό, μπορείτε να περιορίσετε την εξέλιξη, να κρατήσετε τα μαλλιά που έχετε και να ανακαλύψετε οποιεσδήποτε άλλες υποκείμενες ιατρικές παθήσεις που μπορεί να έχετε», είπε σε δελτίο ειδήσεων της ακαδημίας. Μια πάθηση – η κεντρική φυγόκεντρη ουροειδής αλωπεκία (CCCA) – προκαλεί απώλεια μαλλιών στο κέντρο του τριχωτού της κεφαλής. Αυτός είναι ο πιο κοινός τύπος τριχόπτωσης που παρατηρείται σε γυναίκες με πιο σκούρο δέρμα, επηρεάζοντας σχεδόν το 15% των μαύρων γυναικών.

απώλεια μαλλιών γυναίκες: μερικές φορές μπορεί να υποδηλώνει μεγαλύτερα προβλήματα υγείας 6

Η έγκαιρη ανίχνευση είναι σημαντική επειδή η κεντρική φυγόκεντρη ουροειδής αλωπεκία CCCA μπορεί να προκαλέσει ουλές καταστρέφοντας τους θύλακες των τριχών. Μόλις ο θύλακας της τρίχας σημαδευτεί τελείως, η εκ νέου ανάπτυξη γίνεται δύσκολη και η απώλεια μαλλιών μπορεί να είναι μόνιμη. Ένας δερματολόγος μπορεί να διαγνώσει αυτήν την πάθηση και να επεξεργαστεί ένα σχέδιο θεραπείας, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει αντιβιοτικά, τοπικά φάρμακα στεροειδών ή ενέσεις κορτικοστεροειδών, προσφέροντας ανακούφιση από τον πόνο και απαλλαγή από τον κνησμό. Μπορεί επίσης να αποτρέψει την επιδείνωση των ουλών. Ο καρκίνος του μαστού, η υψηλή χοληστερόλη, ο διαβήτης και η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι κοινά μεταξύ των μαύρων γυναικών με κεντρική φυγόκεντρη ουροειδήςαλωπεκία CCCA, είπε η Callender. Ένας δερματολόγος μπορεί να είναι σε θέση να παρέχει σε μια γυναίκα πληροφορίες σχετικά με το εάν η απώλεια μαλλιών μπορεί να είναι σύμπτωμα άλλης ασθένειας. Η γυναικεία τριχόπτωση είναι επίσης συχνή, επηρεάζοντας εκατομμύρια γυναίκες όλων των αποχρώσεων δέρματος. Με αυτή την κληρονομική πάθηση, τα μαλλιά αραιώνουν κυρίως στην κορυφή του τριχωτού της κεφαλής. Συνήθως ξεκινά με μια διεύρυνση του κεντρικού τμήματος της τρίχας. Πολλές γυναίκες με γυναικεία τριχόπτωση έχουν επίσης ακμή λόγω αυξημένων ορμονών, είπε η Callender. Η εμμηνόπαυση και η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι επίσης κοινά καθώς η γυναικεία τριχόπτωση εξελίσσεται. Μια πιθανή θεραπεία για αυτό είναι η μινοξιδίλη, η οποία μπορεί να μειώσει την τριχόπτωση, να τονώσει την ανάπτυξη των μαλλιών και να ενισχύσει τις υπάρχουσες τρίχες. Μπορείτε να αγοράσετε προϊόντα που την περιέχουν από το φαρμακείο, αλλά ένας δερματολόγος μπορεί να είναι σε θέση να σας παρέχει υψηλότερη δόση διαθέσιμη με ιατρική συνταγή. Τα χτενίσματα που τραβούν σφιχτά τα μαλλιά μπορεί να προκαλέσουν αλωπεκία έλξης, η οποία είναι κοινή σε γυναίκες με πιο σκούρες αποχρώσεις του δέρματος λόγω του styling μαλλιών.

απώλεια μαλλιών γυναίκες: μερικές φορές μπορεί να υποδηλώνει μεγαλύτερα προβλήματα υγείας 7

«Ένα από τα πρώτα πράγματα που ρωτάω τους ασθενείς μου που έχουν ιστορικό πλεξούδων είναι αν πονάει όταν τα μαλλιά τους είναι πλεγμένα», είπε η Callender. «Το να φτιάχνεις τα μαλλιά σου δεν πρέπει να πονάει, οπότε αν έχουν πόνο, είναι ένδειξη ότι μπορεί να εμφανίζουν αλωπεκία έλξης». Ένα άτομο μπορεί ακόμη να διατηρήσει την αίσθηση του στυλ, αλλά με πιο χαλαρό «do» ή αποφεύγοντας τη συχνή χρήση στυλ που τραβούν τα μαλλιά. Τα συστατικά των προϊόντων μαλλιών είναι επίσης σημαντικά, είπε η Callender. Ενώ οι γυναίκες με πιο σκούρες αποχρώσεις δέρματος, ιδιαίτερα αυτές της αφρικανικής καταγωγής, έχουν μαλλιά που τείνουν να είναι τραχιά, ξηρά και εύθραυστα, ορισμένα σαμπουάν για την πιτυρίδα και άλλες διαταραχές του τριχωτού της κεφαλής μπορούν να στεγνώσουν περαιτέρω τα μαλλιά, οδηγώντας σε σπάσιμο. Τα σαμπουάν και τα προϊόντα μαλλιών πρέπει να περιέχουν συστατικά που ενυδατώνουν τα μαλλιά, όπως βιταμίνες Α και Ε, λάδι jojoba και βούτυρο καριτέ. «Όταν οι θεραπείες δεν είναι αποτελεσματικές για την πρόληψη της τριχόπτωσης, μια μόνιμη λύση είναι να εξετάσετε το ενδεχόμενο μιας μεταμόσχευσης μαλλιών, η οποία δημιουργεί αποτελέσματα με φυσική εμφάνιση», είπε η Callender. “Οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών είναι πιο αποτελεσματικές σε ασθενείς με αλωπεκία έλξης και γυναικεία τριχόπτωση. Ενώ οι ασθενείς με κεντρική φυγόκεντρη ουροειδή αλωπεκία CCCA δεν είναι πάντα ιδανικοί υποψήφιοι για μεταμόσχευση μαλλιών λόγω ουλών, είναι πιθανό να έχουν επιτυχία. Ένας πιστοποιημένος δερματολόγος μπορεί να καθορίσει εάν η μεταμόσχευση μαλλιών είναι η σωστή επιλογή». Η Callender έχει προγραμματιστεί να κάνει μια παρουσίαση για την τριχόπτωση σε μια συνάντηση της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας, στη Νέα Ορλεάνη, 17-21 Μαρτίου.

sesamikafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ