Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Αντωνία Μπούζα για τις εξελίξεις στον οδικό άξονα Τζάνε –Καλαμάκι

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Αντωνία Μπούζα για τις εξελίξεις στον οδικό άξονα Τζάνε –Καλαμάκι 1

Αντωνία Μπούζα / Τζάνε – Καλαμάκι

Εν μέσω της αγωνίας όλων των συμπολιτών μας για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, τόσο στον κόσμο, όσο και στην πατρίδα μας, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ζούμε διαφορετικές καταστάσεις.

Καταστάσεις που δείχνουν υποτίμηση της κοινωνίας, διότι σε ότι αφορά την πανδημία, δεν έγινε εμφανές κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον για τη στήριξη του συστήματος υγείας της Πελοποννήσου ως οφείλαμε ως θεσμός, αλλά μόνο επισκέψεις επικοινωνιακού χαρακτήρα χωρίς ουσία.

Αντίθετα, βλέπουμε τη συνέχιση μιας στρεβλής λογικής που ξεκίνησε πριν 2 χρόνια περίπου ( δηλ. με την έναρξη της άτυπης προεκλογικής περιόδου) από τη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας , όπου εμφανώς η κοινωνία αντιμετωπίστηκε ωσάν κοινωνία που της αξίζουν τα καθρεφτάκια και η χειραγώγηση.

Αυτό πρέπει άμεσα να σταματήσει, όπως και τα ψευδοδιλλήματα στην κοινωνία περί της γνωστής κομματικής συμπόρευσης, που δεν αφορούν επ΄ουδενί την ικανότητα διαχείρισης των φλεγόντων θεμάτων του τόπου.

Οφείλει να απαντήσει η Περιφέρεια, εφόσον διοικεί εδώ και 7 μήνες τον τόπο στα εξής:

Με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια στον επίσημο ιστότοπό της, δρομολογεί λέει την επανέναρξη των εργασιών στο δρόμο Τζάνε -Καλαμάκι.

Έχοντας μία επιπλέον ευαισθησία για το συγκεκριμένο οδικό έργο λόγω καταγωγής μου από την περιοχή και λόγω της θέσης μου ως Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας μέχρι τέλος Αυγούστου 2019,όπου και χειρίστηκα την υπόθεση αυτή,

Ερωτώ: Ποια ανάγκη ώθησε την Περιφέρεια να μην δώσει τη ΝΟΜΙΜΗ παράταση των 2 μηνών που ζήτησαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας το μήνα Σεπτέμβριο 2019 και φτάσαμε στο μήνα Μάρτιο 2020 και μιλάμε πάλι για τα ίδια, ενώ υπήρχε η διαβεβαίωση από τον ανάδοχο πως θα είχαν ήδη τελειώσει τα 2/3 του έργου;

Η αδικαιολόγητη απόφαση να μην δοθεί η παράταση, οδήγησε τότε τον εργολάβο να σταματήσει το έργο από το Σεπτέμβριο, να απολύσει τους εργαζόμενους και να διαλύσει την εργολαβία.

Σήμερα το Μάρτιο 2020, η Περιφέρεια επανέρχεται θέλοντας να εμφανίσει πως επιλύει αποφασιστικά το πρόβλημα που η ίδια αναίτια δημιούργησε.

Δηλαδή, ενώ έχει κάνει αποδεκτή τη διάλυση της εργολαβίας, σήμερα ο ίδιος εργολάβος έκανε αίτηση άρσης της διάλυσης και η Περιφέρεια, έκανε αποδεκτή την πρόταση, με μία όμως δυσμενή για τον τόπο εξέλιξη. Ο εργολάβος για να συνεχίσει το έργο που ήδη θα είχε τελειώσει από το Δεκέμβριο του 2019, ζήτησε επιπλέον 300.000 ευρώ για να δεχτεί να επανέλθει.

Με δύο λόγια, ότι θα έκανε το Σεπτέμβριο θα τα κάνει το Μάρτιο με καθυστέρηση και με επιπλέον χρήματα. Επιβάλλεται κάποιοι να απολογηθούν για το χειρισμό του θέματος που στοίχισε σε χρόνο και σε χρήμα .
Οι τακτικισμοί δεν αρμόζουν σε μια ευνομούμενη Πολιτεία και είναι απαγορευτικοί στη διαχείριση θεμάτων που αγγίζουν τους πολλούς.

Ήδη την ελαιοκομική περίοδο που πέρασε, εντάθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Πεταλιδίου τα προβλήματα σε παρόδιους ιδιοκτήτες που είχαν επιτρέψει στον εργολάβο του έργου, να χρησιμοποιεί τις ιδιοκτησίες τους και η ξαφνική αποχώρησή του, τους δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην προσέγγιση των ιδιοκτησιών τους και στη συλλογή του ελαιοκάρπου.

Με την κοινωνία και τις ανάγκες της, δεν παίζουμε, ενώ δεν επιτρέπεται να τις εντάσσουμε στις δικές μας ανάγκες να φανούμε αποτελεσματικοί στη διαχείριση της πολιτικής ευθύνης που αναλάβαμε.

Στον οδικό αυτό άξονα, με όσα είχε δρομολογήσει η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου σε συνεννόηση με τις Τεχνικές Υπηρεσίες , θα είχαν ήδη παραδοθεί υπό ομαλές συνθήκες, τα 2/3 του οδικού αυτού έργου ήδη από το μήνα Δεκέμβριο του 2019.

Αντί διθυραμβικών ανακοινώσεων, οφείλει να απολογηθεί η νέα Περιφερειακή Αρχή για την καθυστέρηση και την επιπλέον χρηματοδότηση του αναδόχου και για τη συνέχιση αυτούς τους 7 μήνες που έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη, μιας τακτικής που προβληματίζει, αντιμετωπίζοντας μονίμως τους πολίτες ως ψηφοφόρους.

Ας καταλάβει η διοίκηση της Περιφέρειας, πως οι εκλογές τελείωσαν και ας σηκώσουν οι διοικούντες σήμερα τα μανίκια, διότι οι ανάγκες του τόπου είναι μεγάλες και οι πολίτες προσβλέπουν στην αυτοδιοίκηση για λύσεις και ουχί για επικοινωνία.

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοπονήσου

Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας
Υπεύθυνη Μεσσηνίας ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Καφαντάρης: «Οι επιχειρήσεις θα πρέπει μετά το τέλος της κρίσης να συνεχίσουν να υπάρχουν»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Καφαντάρης: «Οι επιχειρήσεις θα πρέπει μετά το τέλος της κρίσης να συνεχίσουν να υπάρχουν» 12

Καφαντάρης μέτρα ελάφρυνσης Επιχειρήσεων

Άμεση Σύγκληση του ΔΣ ζητά ο πρώην δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Δύναμη Ελπίδας» Δημήτρης Καφαντάρης για τα μέτρα ελάφρυνσης των Επιχειρήσεων αφού όπως χαρακτηριστικά λέει θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την ελάφρυνση των επιχειρήσεων που πλήττονται σοβαρά καθώς «Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας. Το Δημοτικό μας Συμβούλιο πρέπει να συνεδριάσει άμεσα για τα μέτρα ελάφρυνσης των επιχειρήσεων . Αντιλαμβανόμαστε όλοι μας ότι το ζήτημα της κοινωνικής συνοχής είναι πάρα πολύ σημαντικό. Οι επιχειρήσεις, δηλαδή η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας, θα πρέπει μετά το τέλος της κρίσης να συνεχίσουν να υπάρχουν.»

Η επιστολή του Δημήτρη Καφαντάρη για άμεση Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προς τον δήμαρχο Πύλου, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων αναφέρει:

«Κύριε Δήμαρχε

Με την ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης». Η Κυβέρνηση , μετά από αίτημα της ΚΕΔΕ , έδωσε την δυνατότητα στους Δήμους και ιδιαίτερα στα Δημοτικά Συμβούλια με αποφάσεις τους να μπορούν να προχωρήσουν άμεσα σε :

• Απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα ενιαία ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού για όσο διάστημα θα είναι κλειστές ή για όσο διάστημα με τις κρατικές αποφάσεις μειώνεται το εύρος της δραστηριότητάς τους.

• Απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα τέλη κοινόχρηστων χώρων σύμφωνα με το άρθρο 13 του από 24-9/20-10-1958 β.δ. (Α ́ 171) για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.

• Απαλλαγή των επιχειρήσεων που έχουν μισθώσει Δημοτικά ακίνητα από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2020, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων περί μισθώσεων.

• Στη μη είσπραξη από την 1η Μαρτίου 2020 έως και την 31η Μαΐου 2020 των μισθωμάτων για την ενοικίαση κυλικείων εντός σχολικών μονάδων .

Αντιλαμβάνεστε , όπως όλοι μας , ότι το ζήτημα της συνοχής του κοινωνικού ιστού είναι πάρα πολύ σημαντικό . Οι επιχειρήσεις, δηλαδή η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας , θα πρέπει μετά το τέλος της κρίσης να συνεχίσουν να υπάρχουν.

Παρακαλώ πολύ όπως προγραμματιστεί άμεσα Συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου ώστε να πάρουμε αποφάσεις για τα προαναφερθέντα στην επιστολή μου .

Δημήτρης Καφαντάρης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
«Δύναμη Ελπίδας»

ΥΓ . Η συνεδρίαση μπορεί να πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη . Υπάρχουν αρκετές πλατφόρμες στη διάθεση των Δήμων.»

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Απαλλαγή καταβολής ανταποδοτικών τελών των επιχειρήσεων από το δήμαρχο Τριφυλίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ

Απαλλαγή καταβολής ανταποδοτικών τελών

Ο COVID-19 έχει επιφέρει σοβαρά προβλήματα σε κάθε επιχειρηματικό κλάδο στη χώρα μας. Κάθε περιοχή βάλλεται βάναυσα και οι επιχειρηματίες και έμποροι πλέον έχουν περάσει σε έως και μη διαχειρίσημα οικονομικά προβλήματα.
Απαιτούνται λοιπόν πρωτοβουλίες και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο που θα φέρουν λίγο φως σε οικονομικό τούνελ που βιώνουν. Μια τέτοια πρωτοβουλία κι αυτή του δημάρχου Τριφυλίας που αποφάσισε να απαλλάξει τις επιχειρήσεις της περιοχής από την καταβολή ανταποδοτικών τελών. Μάλιστα ο Γιώργος Λεβεντάκης προτίθεται να προχωρήσει σε περισσότερα μέτρα οικονομικής ανακούφισης τα οποία θα εισηγηθεί σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Η ενημερωτική επιστολή του δημάρχου Τριφυλίας αναφέρει τα κάτωθι:

«Κατά τη σημερινή ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, και κατόπιν γενομένης εισήγησής μου, αποφασίστηκε η απαλλαγή καταβολής ανταποδοτικών τελών (τελών καθαριότητας & φωτισμού), καθώς επίσης και τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων, για τις επιχειρήσεις του Δήμου Τριφυλίας, που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού (COVID-19).

Θεωρώ, πως πάρθηκε μια δίκαιη και γενναία απόφαση, με μοναδικό σκοπό να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις της περιοχής μας, που έχουν πληγεί από τα έκτακτα μέτρα, τα οποία έχουν ληφθεί από την πολιτική ηγεσία της χώρας, λόγω της πανδημίας που δοκιμάζει ολόκληρο τον πλανήτη.

Η διάρκειά της θα είναι ανάλογη με το χρονικό διάστημα που θα εφαρμόζονται τα μέτρα αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού.

Ως δήμαρχος Τριφυλίας, προτίθεμαι να προχωρήσω και σε άλλα μέτρα οικονομικής ανακούφισης των επιχειρήσεων, τα οποία και πρόκειται να εισηγηθώ σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Είναι σημαντικό, για την κατηγορία αυτή των συμπολιτών μας, την παρούσα στιγμή, να έχουν την αρωγή και συμπαράστασή μας, ώστε να μπορέσουν να ξεπεράσουν, κατά το δυνατόν, τα προβλήματα που έχουν προκύψει.
Και θα συνεχίσουμε, κατά το μέτρο των δυνατοτήτων μας, να είμαστε δίπλα τους για όσο χρειαστεί.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 27-03-2020

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Ο Σοφιανός Γυπατίδης νέος Γενικός Γραμματέας στο Δήμο Οιχαλίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο Σοφιανός Γυπατίδης νέος Γενικός Γραμματέας στο Δήμο Οιχαλίας 13

Γ. Γ. Οιχαλίας ο Σοφιανός Γυπατίδης

Ο Σοφιανός Γυπατίδης είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας στο Δήμο Οιχαλίας. Η δήμαρχος Οιχαλίας κ. Γεωργακοπούλου με την αριθ. 182/2020 απόφαση της όρισε τον κ. Γυπατίδη (της Περιφέρειας Πελοποννήσου της Διεύθυνσης Διοικητικού Οικονομικού της Π. Ε. Μεσσηνίας) Γενικό Γραμματέα του Δήμου. Μια καθοριστική και κομβική θέση για την λειτουργία των υπηρεσιών, που είναι απαραίτητη η αναβάθμιση και βελτίωση της αποδοτικότητάς τους.

Ο Γενικός Γραμματέας συναντήθηκε με την δήμαρχο την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του 23.3.2020 και συζήτησαν τις ανάγκες και τις προτεραιότητες ώστε να προχωρήσουν άμεσα δράσεις οι οποίες θα ενισχύσουν το έργο της Δημοτικής Αρχής προς όφελος του Δήμου και των δημοτών. Πρώτη προτεραιότητα των θεμάτων ήταν η πανδημία του Κορονοιου και τρόποι που ο Δήμος μπορεί να συμβάλλει για την αντιμετώπιση με προληπτικά μέτρα τόσο του ιού, όσο και το μέλημα για τις ανάγκες των εργαζομένων και των δημοτών του Δήμου μας μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε αυτές τις μέρες.

Λίγα λόγια για τον νέα ΓΓ του Δήμου Οιχαλίας:

Ο Γυπατίδης Σοφιανός είναι απόφοιτος σχολής Διοίκησης Μονάδων Τοπικής Αυτοδιοικησης και τελειόφοιτος μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών στη “Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση” – “Masters in Public Administrations and Local Goverment – MPA”.

Η εμπειρία του κ. Γυπατιδη στη Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι σημαντική και πολυετής αφού έχει διατελέσει Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου Οιχαλίας από το 2008 (Δήμο Μελιγαλά) έως και το 2016 και έχοντας συνεργαστεί με τρεις διαφορετικούς Δημάρχους και για 2μιση έτη Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Οιχαλίας. Επίσης έχει απασχοληθεί τα έτη 2017 και 2018 στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Τρίπολης.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ