Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Αντωνία Μπούζα για τις εξελίξεις στον οδικό άξονα Τζάνε –Καλαμάκι

Ανέβηκε

στις

αντωνία μπούζα για τις εξελίξεις στον οδικό άξονα τζάνε –καλαμάκι 1
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Αντωνία Μπούζα / Τζάνε – Καλαμάκι

Εν μέσω της αγωνίας όλων των συμπολιτών μας για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, τόσο στον κόσμο, όσο και στην πατρίδα μας, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ζούμε διαφορετικές καταστάσεις.

Καταστάσεις που δείχνουν υποτίμηση της κοινωνίας, διότι σε ότι αφορά την πανδημία, δεν έγινε εμφανές κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον για τη στήριξη του συστήματος υγείας της Πελοποννήσου ως οφείλαμε ως θεσμός, αλλά μόνο επισκέψεις επικοινωνιακού χαρακτήρα χωρίς ουσία.

Αντίθετα, βλέπουμε τη συνέχιση μιας στρεβλής λογικής που ξεκίνησε πριν 2 χρόνια περίπου ( δηλ. με την έναρξη της άτυπης προεκλογικής περιόδου) από τη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας , όπου εμφανώς η κοινωνία αντιμετωπίστηκε ωσάν κοινωνία που της αξίζουν τα καθρεφτάκια και η χειραγώγηση.

Αυτό πρέπει άμεσα να σταματήσει, όπως και τα ψευδοδιλλήματα στην κοινωνία περί της γνωστής κομματικής συμπόρευσης, που δεν αφορούν επ΄ουδενί την ικανότητα διαχείρισης των φλεγόντων θεμάτων του τόπου.

Οφείλει να απαντήσει η Περιφέρεια, εφόσον διοικεί εδώ και 7 μήνες τον τόπο στα εξής:

Με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια στον επίσημο ιστότοπό της, δρομολογεί λέει την επανέναρξη των εργασιών στο δρόμο Τζάνε -Καλαμάκι.

Έχοντας μία επιπλέον ευαισθησία για το συγκεκριμένο οδικό έργο λόγω καταγωγής μου από την περιοχή και λόγω της θέσης μου ως Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας μέχρι τέλος Αυγούστου 2019,όπου και χειρίστηκα την υπόθεση αυτή,

Ερωτώ: Ποια ανάγκη ώθησε την Περιφέρεια να μην δώσει τη ΝΟΜΙΜΗ παράταση των 2 μηνών που ζήτησαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας το μήνα Σεπτέμβριο 2019 και φτάσαμε στο μήνα Μάρτιο 2020 και μιλάμε πάλι για τα ίδια, ενώ υπήρχε η διαβεβαίωση από τον ανάδοχο πως θα είχαν ήδη τελειώσει τα 2/3 του έργου;

Η αδικαιολόγητη απόφαση να μην δοθεί η παράταση, οδήγησε τότε τον εργολάβο να σταματήσει το έργο από το Σεπτέμβριο, να απολύσει τους εργαζόμενους και να διαλύσει την εργολαβία.

Σήμερα το Μάρτιο 2020, η Περιφέρεια επανέρχεται θέλοντας να εμφανίσει πως επιλύει αποφασιστικά το πρόβλημα που η ίδια αναίτια δημιούργησε.

Δηλαδή, ενώ έχει κάνει αποδεκτή τη διάλυση της εργολαβίας, σήμερα ο ίδιος εργολάβος έκανε αίτηση άρσης της διάλυσης και η Περιφέρεια, έκανε αποδεκτή την πρόταση, με μία όμως δυσμενή για τον τόπο εξέλιξη. Ο εργολάβος για να συνεχίσει το έργο που ήδη θα είχε τελειώσει από το Δεκέμβριο του 2019, ζήτησε επιπλέον 300.000 ευρώ για να δεχτεί να επανέλθει.

Με δύο λόγια, ότι θα έκανε το Σεπτέμβριο θα τα κάνει το Μάρτιο με καθυστέρηση και με επιπλέον χρήματα. Επιβάλλεται κάποιοι να απολογηθούν για το χειρισμό του θέματος που στοίχισε σε χρόνο και σε χρήμα .
Οι τακτικισμοί δεν αρμόζουν σε μια ευνομούμενη Πολιτεία και είναι απαγορευτικοί στη διαχείριση θεμάτων που αγγίζουν τους πολλούς.

Ήδη την ελαιοκομική περίοδο που πέρασε, εντάθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Πεταλιδίου τα προβλήματα σε παρόδιους ιδιοκτήτες που είχαν επιτρέψει στον εργολάβο του έργου, να χρησιμοποιεί τις ιδιοκτησίες τους και η ξαφνική αποχώρησή του, τους δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην προσέγγιση των ιδιοκτησιών τους και στη συλλογή του ελαιοκάρπου.

Με την κοινωνία και τις ανάγκες της, δεν παίζουμε, ενώ δεν επιτρέπεται να τις εντάσσουμε στις δικές μας ανάγκες να φανούμε αποτελεσματικοί στη διαχείριση της πολιτικής ευθύνης που αναλάβαμε.

Στον οδικό αυτό άξονα, με όσα είχε δρομολογήσει η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου σε συνεννόηση με τις Τεχνικές Υπηρεσίες , θα είχαν ήδη παραδοθεί υπό ομαλές συνθήκες, τα 2/3 του οδικού αυτού έργου ήδη από το μήνα Δεκέμβριο του 2019.

Αντί διθυραμβικών ανακοινώσεων, οφείλει να απολογηθεί η νέα Περιφερειακή Αρχή για την καθυστέρηση και την επιπλέον χρηματοδότηση του αναδόχου και για τη συνέχιση αυτούς τους 7 μήνες που έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη, μιας τακτικής που προβληματίζει, αντιμετωπίζοντας μονίμως τους πολίτες ως ψηφοφόρους.

Ας καταλάβει η διοίκηση της Περιφέρειας, πως οι εκλογές τελείωσαν και ας σηκώσουν οι διοικούντες σήμερα τα μανίκια, διότι οι ανάγκες του τόπου είναι μεγάλες και οι πολίτες προσβλέπουν στην αυτοδιοίκηση για λύσεις και ουχί για επικοινωνία.

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοπονήσου

Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας
Υπεύθυνη Μεσσηνίας ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

kafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ