Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Μέτρα στήριξης του ευρύτερου αγροτικού χώρου ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

trakter

Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων

Η αδυναμία διάθεσης των νωπών αγροτικών προϊόντων ελέω της πανδημίας που έχει πλήξει τη χώρα μας παράλληλα με το γεγονός ότι το 80% των αγροτών δεν διαθέτει ασφαλιστική ενημερότητα, η στήριξη της πρωτογενούς παραγωγικής διαδικασίας από την κυβέρνηση χαρακτηρίζεται ως μείζον ζήτημα. Με επιστολή του προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων ζητά μέτρα στήριξης του ευρύτερου αγροτικού χώρου.

«Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων , θέλει να σας ενημερώσει για το πρόβλημα διάθεσης των νωπών αγροτικών προϊόντων σ’ ένα ιδιαίτερα κρίσιμο για τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό κλάδο αυτών των Παραγωγών – Αγροτών που είναι πολύ δαπανηρός, έχει περιορισμένα χρονικά περιθώρια ανάκαμψης και αδυνατεί να διαθέσει τα προϊόντα μ’ αποτέλεσμα ν’ αναγκαστεί να τα πετάξει.

Απευθυνόμενοι προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και κατανοώντας τις έκτακτες υγειονομικές και οικονομικές συνθήκες που βιώνει η πατρίδα μας οφείλουμε να σας τονίσουμε ότι η στήριξη της πρωτογενούς παραγωγικής διαδικασίας είναι ακρογωνιαίος λίθος για την συνολική ανάκαμψη της χώρας και γι’ αυτό ζητάμε μέτρα στήριξης του ευρύτερου αγροτικού χώρου.

Τα όποια μέτρα ληφθούν θα πρέπει να είναι ουσιαστικά , να κινούνται εκτός του χρονοβόρου πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σας υπενθυμίζουμε ότι το 80% των αγροτών είναι χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα.
Περιμένουμε από εσάς περισσότερη μέριμνα.

Το Δ.Σ.»

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Καφαντάρης: «Οι επιχειρήσεις θα πρέπει μετά το τέλος της κρίσης να συνεχίσουν να υπάρχουν»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Καφαντάρης: «Οι επιχειρήσεις θα πρέπει μετά το τέλος της κρίσης να συνεχίσουν να υπάρχουν» 7

Καφαντάρης μέτρα ελάφρυνσης Επιχειρήσεων

Άμεση Σύγκληση του ΔΣ ζητά ο πρώην δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Δύναμη Ελπίδας» Δημήτρης Καφαντάρης για τα μέτρα ελάφρυνσης των Επιχειρήσεων αφού όπως χαρακτηριστικά λέει θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την ελάφρυνση των επιχειρήσεων που πλήττονται σοβαρά καθώς «Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας. Το Δημοτικό μας Συμβούλιο πρέπει να συνεδριάσει άμεσα για τα μέτρα ελάφρυνσης των επιχειρήσεων . Αντιλαμβανόμαστε όλοι μας ότι το ζήτημα της κοινωνικής συνοχής είναι πάρα πολύ σημαντικό. Οι επιχειρήσεις, δηλαδή η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας, θα πρέπει μετά το τέλος της κρίσης να συνεχίσουν να υπάρχουν.»

Η επιστολή του Δημήτρη Καφαντάρη για άμεση Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προς τον δήμαρχο Πύλου, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων αναφέρει:

«Κύριε Δήμαρχε

Με την ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης». Η Κυβέρνηση , μετά από αίτημα της ΚΕΔΕ , έδωσε την δυνατότητα στους Δήμους και ιδιαίτερα στα Δημοτικά Συμβούλια με αποφάσεις τους να μπορούν να προχωρήσουν άμεσα σε :

• Απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα ενιαία ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού για όσο διάστημα θα είναι κλειστές ή για όσο διάστημα με τις κρατικές αποφάσεις μειώνεται το εύρος της δραστηριότητάς τους.

• Απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα τέλη κοινόχρηστων χώρων σύμφωνα με το άρθρο 13 του από 24-9/20-10-1958 β.δ. (Α ́ 171) για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.

• Απαλλαγή των επιχειρήσεων που έχουν μισθώσει Δημοτικά ακίνητα από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2020, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων περί μισθώσεων.

• Στη μη είσπραξη από την 1η Μαρτίου 2020 έως και την 31η Μαΐου 2020 των μισθωμάτων για την ενοικίαση κυλικείων εντός σχολικών μονάδων .

Αντιλαμβάνεστε , όπως όλοι μας , ότι το ζήτημα της συνοχής του κοινωνικού ιστού είναι πάρα πολύ σημαντικό . Οι επιχειρήσεις, δηλαδή η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας , θα πρέπει μετά το τέλος της κρίσης να συνεχίσουν να υπάρχουν.

Παρακαλώ πολύ όπως προγραμματιστεί άμεσα Συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου ώστε να πάρουμε αποφάσεις για τα προαναφερθέντα στην επιστολή μου .

Δημήτρης Καφαντάρης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
«Δύναμη Ελπίδας»

ΥΓ . Η συνεδρίαση μπορεί να πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη . Υπάρχουν αρκετές πλατφόρμες στη διάθεση των Δήμων.»

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Απαλλαγή καταβολής ανταποδοτικών τελών των επιχειρήσεων από το δήμαρχο Τριφυλίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ

Απαλλαγή καταβολής ανταποδοτικών τελών

Ο COVID-19 έχει επιφέρει σοβαρά προβλήματα σε κάθε επιχειρηματικό κλάδο στη χώρα μας. Κάθε περιοχή βάλλεται βάναυσα και οι επιχειρηματίες και έμποροι πλέον έχουν περάσει σε έως και μη διαχειρίσημα οικονομικά προβλήματα.
Απαιτούνται λοιπόν πρωτοβουλίες και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο που θα φέρουν λίγο φως σε οικονομικό τούνελ που βιώνουν. Μια τέτοια πρωτοβουλία κι αυτή του δημάρχου Τριφυλίας που αποφάσισε να απαλλάξει τις επιχειρήσεις της περιοχής από την καταβολή ανταποδοτικών τελών. Μάλιστα ο Γιώργος Λεβεντάκης προτίθεται να προχωρήσει σε περισσότερα μέτρα οικονομικής ανακούφισης τα οποία θα εισηγηθεί σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Η ενημερωτική επιστολή του δημάρχου Τριφυλίας αναφέρει τα κάτωθι:

«Κατά τη σημερινή ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, και κατόπιν γενομένης εισήγησής μου, αποφασίστηκε η απαλλαγή καταβολής ανταποδοτικών τελών (τελών καθαριότητας & φωτισμού), καθώς επίσης και τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων, για τις επιχειρήσεις του Δήμου Τριφυλίας, που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού (COVID-19).

Θεωρώ, πως πάρθηκε μια δίκαιη και γενναία απόφαση, με μοναδικό σκοπό να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις της περιοχής μας, που έχουν πληγεί από τα έκτακτα μέτρα, τα οποία έχουν ληφθεί από την πολιτική ηγεσία της χώρας, λόγω της πανδημίας που δοκιμάζει ολόκληρο τον πλανήτη.

Η διάρκειά της θα είναι ανάλογη με το χρονικό διάστημα που θα εφαρμόζονται τα μέτρα αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού.

Ως δήμαρχος Τριφυλίας, προτίθεμαι να προχωρήσω και σε άλλα μέτρα οικονομικής ανακούφισης των επιχειρήσεων, τα οποία και πρόκειται να εισηγηθώ σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Είναι σημαντικό, για την κατηγορία αυτή των συμπολιτών μας, την παρούσα στιγμή, να έχουν την αρωγή και συμπαράστασή μας, ώστε να μπορέσουν να ξεπεράσουν, κατά το δυνατόν, τα προβλήματα που έχουν προκύψει.
Και θα συνεχίσουμε, κατά το μέτρο των δυνατοτήτων μας, να είμαστε δίπλα τους για όσο χρειαστεί.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 27-03-2020

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Ο Σοφιανός Γυπατίδης νέος Γενικός Γραμματέας στο Δήμο Οιχαλίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο Σοφιανός Γυπατίδης νέος Γενικός Γραμματέας στο Δήμο Οιχαλίας 8

Γ. Γ. Οιχαλίας ο Σοφιανός Γυπατίδης

Ο Σοφιανός Γυπατίδης είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας στο Δήμο Οιχαλίας. Η δήμαρχος Οιχαλίας κ. Γεωργακοπούλου με την αριθ. 182/2020 απόφαση της όρισε τον κ. Γυπατίδη (της Περιφέρειας Πελοποννήσου της Διεύθυνσης Διοικητικού Οικονομικού της Π. Ε. Μεσσηνίας) Γενικό Γραμματέα του Δήμου. Μια καθοριστική και κομβική θέση για την λειτουργία των υπηρεσιών, που είναι απαραίτητη η αναβάθμιση και βελτίωση της αποδοτικότητάς τους.

Ο Γενικός Γραμματέας συναντήθηκε με την δήμαρχο την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του 23.3.2020 και συζήτησαν τις ανάγκες και τις προτεραιότητες ώστε να προχωρήσουν άμεσα δράσεις οι οποίες θα ενισχύσουν το έργο της Δημοτικής Αρχής προς όφελος του Δήμου και των δημοτών. Πρώτη προτεραιότητα των θεμάτων ήταν η πανδημία του Κορονοιου και τρόποι που ο Δήμος μπορεί να συμβάλλει για την αντιμετώπιση με προληπτικά μέτρα τόσο του ιού, όσο και το μέλημα για τις ανάγκες των εργαζομένων και των δημοτών του Δήμου μας μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε αυτές τις μέρες.

Λίγα λόγια για τον νέα ΓΓ του Δήμου Οιχαλίας:

Ο Γυπατίδης Σοφιανός είναι απόφοιτος σχολής Διοίκησης Μονάδων Τοπικής Αυτοδιοικησης και τελειόφοιτος μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών στη “Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση” – “Masters in Public Administrations and Local Goverment – MPA”.

Η εμπειρία του κ. Γυπατιδη στη Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι σημαντική και πολυετής αφού έχει διατελέσει Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου Οιχαλίας από το 2008 (Δήμο Μελιγαλά) έως και το 2016 και έχοντας συνεργαστεί με τρεις διαφορετικούς Δημάρχους και για 2μιση έτη Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Οιχαλίας. Επίσης έχει απασχοληθεί τα έτη 2017 και 2018 στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Τρίπολης.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ