Σάββατο , Δεκέμβριος 15 2018
Home / Ελλάδα / Ακαθάριστο το ρέμα στο Φραγκοπήγαδο – Ανησυχία στους κατοίκους των οδών Γλαύκου και Μπακογιάννη
Κέντρο Ποδολογίας Καλαμάτας

Ακαθάριστο το ρέμα στο Φραγκοπήγαδο – Ανησυχία στους κατοίκους των οδών Γλαύκου και Μπακογιάννη

Δύο και πλέον χρόνια έχουν περάσει από τις φονικές πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου 2016, όπου 3 πολίτες έχασαν τη ζωή τους ενώ εκατοντάδες στην πόλη και στα χωριά έχασαν τις περιουσίες τους.

Σε μια από τις περιοχές που δοκιμάστηκαν από τις πλημμύρες το 2016, το Φραγκοπήγαδο, βρέθηκε -κατόπιν καταγγελιών των κατοίκων- ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μανώλης Μάκαρης, ο οποίος επισκέφτηκε την περιοχή και συνομίλησε με τους κατοίκους.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι το ρέμα πίσω από τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήριος δεν έχει καθαριστεί, ενώ δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική  παρέμβαση στους υπόγειους αγωγούς ομβρίων των οδών Γλαύκου και Μπακογιάννη. Παράλληλα καταγγέλθηκε ότι δεν υπάρχει κανάλι απορροής ή φρεάτιο  ομβρίων υδάτων στο πεζοδρόμιο των οδών Ρίτσου και Μπακογιάννη με αποτέλεσμα τα όμβρια ύδατα να μπαίνουν στις παρακείμενες οικίες λόγω υψομετρικής διαφοράς και ανεπάρκειας του υφιστάμενου αγωγού – σωλήνα διαμέτρου 3 cm.

Είναι εμφανές ότι χρειάζεται ένα εξειδικευμένο τεχνικό έργο στην συγκεκριμένη περιοχή για την  αντιμετώπιση του μόνιμου προβλήματος αντιπλημμυρικής προστασίας. Γενικότερα όπως έχουμε τονίσει ήδη από το 2014  το υπάρχον δίκτυο  συλλογής όμβριων υδάτων είναι κακοσυντηρημένο  και σε πολλές περιπτώσεις ανεπαρκές.

Ο «Ανοιχτός Δήμος» ζητά -έστω και τώρα- την επίσπευση των αντιπλημμυρικών έργων και τη συνολική αντιπλημμυρική θωράκιση τόσο της περιοχής του Φραγκοπήγαδου και των οδών Γλαύκου και Μπακογιάννη  όσο και ευρύτερα του Δήμου μας, έτσι ώστε να μην ξαναζήσουμε τραγικές καταστάσεις όπως αυτές που βίωσαν οι πολίτες πριν από δύο χρόνια. Μανώλης Μάκαρης Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Καλαμάτας

φραγκοπήγαδο 1

φραγκοπήγαδο 2

 

 

Δες και αυτό

Μεγάλη ανάσα: Ποιοι θα πάρετε 1.000 ευρώ μέσα στις επόμενες 40 ημέρες;

Η Διοίκηση του ΟΠΕΚΑ υπενθυμίζει ότι η υποβολή αιτήσεων για την παροχή χρηματικών βοηθημάτων σε …

Μητρόπουλος: Οι βουλευτές θα πάρουν αναδρομικά 24.442 ευρώ

Την εκτίμηση ότι οι βουλευτές θα πάρουν αναδρομικά κάνει ο Αλέξης Μητρόπουλος. Συγκεκριμένα ο Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας …