Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Αγωνία αγροτικού κόσμου από υστέρηση ενεργειών Π.Ε. Μεσσηνίας στο Γ.Ο.Ε.Β. Παμίσου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Αγωνία αγροτικού κόσμου από υστέρηση ενεργειών Π.Ε. Μεσσηνίας στο Γ.Ο.Ε.Β. Παμίσου 1

Η Περιφερειακή Σύμβουλος Αντωνία Μπούζα, σχετικά με τη βλάβη που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο 2019, στον κεντρικό αγωγό του αντλιοστασίου του Αγίου Φλώρου Μεσσηνίας που αρδεύει τις καλλιέργειες στα χωριά : Άγιο Φλώρο, Βαλύρα, Σκάλα, Πλατύ, Ανεμόμυλο, Αλώνια και φτάνει μέχρι το Αριστοδήμειο.

Αναλυτικότερα η επερώτηση της κας Αντωνίας Μπούζα:

Παρακαλώ όπως με ενημερώσετε υπεύθυνα, όπως και όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο, σε ποίες ενέργειες έχετε προβεί, προκειμένου να επιδιορθωθεί η βλάβη που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο 2019, στον κεντρικό αγωγό του αντλιοστασίου του Αγίου Φλώρου Μεσσηνίας που αρδεύει τις καλλιέργειες στα χωριά : Άγιο Φλώρο, Βαλύρα, Σκάλα, Πλατύ, Ανεμόμυλο, Αλώνια και φτάνει μέχρι το Αριστοδήμειο.

Με δεδομένη φέτος τη χαμηλή απόδοση στην τιμή του ελαιολάδου και την ανομβρία, δημιουργείται η ανάγκη επιπλέον στήριξης της εν λόγω καλλιέργειας για την επόμενη χρονιά, αλλά συγχρόνως στήριξης και όλων των άλλων καλλιεργειών, με τις οποίες ασχολείται ο αγροτικός κόσμος της εν λόγω περιοχής.

Η αρδευτική περίοδος ξεκινά την 1η Απριλίου εκάστου έτους και λήγει την 31 Οκτωβρίου . ‘Ήδη φτάσαμε στο τέλος Απριλίου και η Περιφερειακή Αρχή δεν έχει κατανοήσει την ευθύνη της απέναντι στον αγροτικό κόσμο και τους έχει αφήσει χωρίς να επισκευάσει το αντλιοστάσιο του Αγίου Φλώρου, καίτοι έχουν παρέλθει 7 μήνες από την παρουσίαση της βλάβης. Η καθυστέρηση στη δυνατότητα άρδευσης και στήριξης της νέας καλλιεργητικής περιόδου είναι πρωτοφανής και ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο όπου υπάρχει υγειονομική και οικονομική κρίση, η φροντίδα της Περιφερειακής Αρχής, έπρεπε να είναι μεγάλη για τους αγρότες μας που πλήττονται πολύπλευρα.

Μάλιστα, αντί να τρέξει η νέα Περιφερειακή Αρχή την υλοποίηση της έτοιμης εργολαβίας που βρήκε για τη συντήρηση του αντλιοστασίου του Αγίου Φλώρου, από την Περιφερειακή Αρχή Τατούλη, με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ, δεν έκανε απολύτως τίποτα και κύρια ασχολία της παραμένει η προσωπική προβολή των αιρετών, δελτία τύπου ανούσιων και μη χρήσιμων δράσεων κυρίως άϋλων δράσεων και συγχρόνως η απένταξη σωρηδόν, έτοιμων προς υλοποίηση έργων στη Μεσσηνία πιο πολύ, αλλά και σε όλη την Πελοπόννησο, επειδή ήταν παρακαταθήκη της Περιφερειακής Αρχής Τατούλη.

Επειδή το επείγον της υπόθεσης της λειτουργίας του αντλιοστασίου του Αγίου Φλώρου είναι προφανές, παρακαλώ όπως άμεσα με ενημερώσετε περί των ενεργειών σας και προβείτε σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για να ξεκινήσει η αρδευτική περίοδος , η οποία με ευθύνη σας δεν ξεκίνησε ως οφείλατε και έχει δημιουργήσει ανησυχία και αγωνία στον αγροτικό κόσμο.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Από Τρίτη 14 Ιουλίου ξεκινά η διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ στον Δήμο Μεσσήνης

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

ΤΕΒΑ στον Δήμο Μεσσήνης

Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ στον Δήμο Μεσσήνης

Ο Δήμος Μεσσήνης, ως  Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης  της  Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, στο πλαίσιο δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), γνωστοποιεί ότι θα πραγματοποιήσει  διανομή την Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, 14, 15 και 16  Ιουλίου. Οι διανομές θα γίνουν σε Βαλύρα, Ανδρούσα, Αριστομένη, Χατζή, Άγιο Ανδρέα, Πεταλίδι και Μεσσήνη.

Ακολουθεί το πρόγραμμα με τα σημεία διανομής, τις ώρες και τις μέρες:

 

ΤΡΙΤΗ 14/7 ΤΕΤΑΡΤΗ 15/7 ΠΕΜΠΤΗ 16/7
 

ΒΑΛΥΡΑ

(ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ) 8 π.μ. – 9:30 π.μ.

 

ΑΝΔΡΟΥΣΑ

 (ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ) 10 π.μ. -11:30 π.μ.

 

ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ

(ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ) 12 μ. – 1:30 μ.μ.

 

ΧΑΤΖΗ

(ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ) 2 μ.μ. – 3 μ.μ.

 

ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

(ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ) 8 π.μ. – 9 π.μ.

 

ΠΕΤΑΛΙΔΙ

(ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ-ΚΕΠ) 9:30 π.μ. – 10:30 π.μ.

 

ΜΕΣΣΗΝΗ

(ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ) 11 π.μ. – 2 μ.μ.

 

 

ΜΕΣΣΗΝΗ

(ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ) 8 π.μ. – 3 μ.μ.

 

Τα είδη που θα διανεμηθούν στις οικογένειες είναι:  είδη παντοπωλείου, μαναβικής, τυριά, κρέατα, καθαριστικά και σχολικά είδη.

 

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του ΤΕΒΑ και για το λόγο αυτό οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ ή το ΑΦΜ τόσο του δικαιούχου όσο και των προστατευόμενων μελών της οικογένειάς τους καθώς επίσης και την Αστυνομική τους Ταυτότητα.

Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν δύναται να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής, τα προϊόντα μπορούν να παραλαμβάνονται από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση με βεβαίωση γνησίου της υπογραφής (από Αστυνομία ή Κ.Ε.Π.) ή συμβολαιογραφικό  πληρεξούσιο.

Για περισσότερες πληροφορίες: τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων, τηλ.27223-60185.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στην ιστορική Μεθώνη

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μητροπολίτης Μεσσηνίας

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στη Μεθώνη

Στον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της ιστορικής κωμοπόλεως της Μεθώνης τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, την Κυριακή 12η Ιουλίου, επί τη μνήμη του Οσίου πατός ημών Παϊσίου του Αγιορείτου. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο παρεπιδημών εις την Μεσσηνίαν Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Αλέξιος Πετρίδης εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο εφημέριος της Μεθώνης π. Δημήτριος Καλδής και οι διάκονοι Νεόφυτος Σαχλάς και Βασίλειος Κουτσόγιαννης. 

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας της και ευχήθηκε στους κατοίκους της Μεθώνης να έχουν ως οδηγό και προστάτη τους τον Όσιο Παϊσιο.

Μητροπολίτης Μεσσηνίας

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Πανηγυρικός Εσπερινός για την Πολιούχο της Φοινικούντας Παναγία Τριχερούσα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Παναγία Τριχερούσα

Παναγία Τριχερούσα Φοινικούντα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020, ο Πανηγυρικός Εσπερινός για την Πολιούχο της Φοινικούντας Παναγία Τριχερούσα. 

Παναγία Τριχερούσα Φοινικούντα

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος,   συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου. 

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού ο Μητροπολίτης Άρτης, κατόπιν εντολής του οικείου  Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου, χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αναστάσιο Τσώνη.

Το θείο λόγο κήρυξε ο  Ιεροκήρυκας της Ι. Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας, Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνος Τσαγκούρης, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στο Ιερό Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Καταλήγοντας, εκζήτησε από τους παρισταμένους Αρχιερείς να ευχηθούν και να ευλογήσουν, ώστε η ζωή μας να αρέσει στο Θεό και η Παναγία μας που είναι το “κειμήλιο” της Οικουμένης, (κατά τον Άγιο Κύριλλο Αλεξανδρείας), να γίνεται “λιμήν και σωτηρία” για ολόκληρο τον κόσμο.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό για να συμμετάσχει στην Ακολουθία και να προσκυνήσει την Χαριτόβρυτο Εικόνα της Παναγίας.

Παναγία Τριχερούσα Φοινικούντα Παναγία Τριχερούσα Φοινικούντα Παναγία Τριχερούσα Φοινικούντα Παναγία Τριχερούσα Φοινικούντα

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ