Ειδησεις απο Καλαματα
Βασίλης Κανάκης: Αλγεινές εντυπώσεις από το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ
Ανέβηκε
2 έτη πρινστις
από
Kalamata Times

Την 17η Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ με την νέα σύνθεση. Σε αυτό συμμετείχαν 2 μέλη από την παράταξη “Καλαμάτα Μετά” (μείζονα αντιπολίτευση) και 7 μέλη από τη Δημοτική Αρχή (Παράταξη Δημάρχου).
<Το πρώτο θέμα αφορούσε την επιλογή εκπροσώπου του σωματείου εργαζομένων στο ΔΣ της επιχείρησης, ωστόσο η ύπαρξη δύο σωματείων εργαζομένων δημιούργησε εντάσεις. Κατόπιν γίναμε μάρτυρες μιας εξαιρετικά συγκρουσιακής ατμόσφαιρας καθώς οι εκπρόσωποι των δύο σωματείων διαφώνησαν σε έντονο ύφος.
Τα μέλη της Δημοτικής Αρχής αποδέχτηκαν την εισήγηση του διευθυντή της ΔΕΥΑΚ κ. Βασιλειάδη για επιλογή του νεώτερου, χρονολογικά, σωματείου, στο οποίο ανήκει και ο ίδιος ο κ. Βασιλειάδης, βάσει του επιχειρήματος της αντιπροσωπευτικότερης εκπροσώπησης, κάτι που είναι αληθές, καθώς το νέο σωματείο διαθέτει εγγεγραμμένους 39 εργαζόμενους ενώ το παλαιότερο 28.
Ωστόσο η νομιμότητα του νέου σωματείου κρίνεται επισφαλής καθώς στις 7 Φεβρουαρίου εκδικάζεται δικαστήριο μετά από προσφυγή του παλαιού σωματείου.
Η κοινή λογική, μακριά από τυχόν πολιτικές, προσωπικές ή κομματικές σκοπιμότητες, προστάζει πως εφόσον υφίσταται εκκρεμοδικία καθίσταται σώφρον το θέμα να αναβληθεί ή να επιλεγεί το παλαιό σωματείο, έστω προσωρινά, έως ότου ξεκαθαρίσει η δικαστική υπόθεση.
Σε αυτό το σημείο ακούστηκαν διάφορα βερμπαλιστικά νομικά επιχειρήματα, μέχρι και αναφορές στο σύνταγμα, από ανθρώπους που όμως δεν υπηρετούν τη νομική επιστήμη.
Μάταια ζητήσαμε την γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της επιχείρησης δηλαδή το πλέον λογικό και προφανές!
<Προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα της εκπροσώπησης προτείναμε επίσης την συμμετοχή και των δύο συλλόγων στο ΔΣ που θα μπορούσε να προέλθει μέσω του διαμοιρασμού της θητείας, με απλά λόγια 2,5 χρόνια εκπρόσωπος του ενός συλλόγου και 2,5 χρόνια εκπρόσωπος του άλλου συλλόγου. Το παραπάνω πιστεύουμε πως αποτελεί την πλέον δίκαιη επιλογή καθώς δεν θεωρούμε πως είναι ηθικό και σωστό να αποκλειστεί εξ ολοκλήρου ο ένας από τους δύο συλλόγους.
Δυστυχώς η δημοτική αρχή και ο διευθυντής δεν εισάκουσαν όσα ελέχθησαν από τα επιχειρήματα που κατατέθηκαν και χωρίς ίχνος προβληματισμού επέλεξαν εκπρόσωπο από το νεώτερο σωματείο κατόπιν της ψηφοφορίας, στην οποία εμείς προφανώς καταψηφίσαμε την εισήγηση.
Πριν προλάβουμε ακόμα να συνέλθουμε από τον παραλογισμό που ζήσαμε δεχτήκαμε ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα κατά της κοινής λογικής.
Το ΔΣ αποφάσισε ο πρόεδρος να αμείβεται με το μέγιστο ποσό που ορίζει ο νόμος δηλαδή 1710 ευρώ, σε αντίθεση με την προηγούμενη θητεία όπου το ποσό του προέδρου ανερχόταν σε 850 ευρώ!
Το τελειωτικό χτύπημα επήλθε όταν ο Διευθυντής κ Βασιλειάδης πρότεινε ο υποψήφιος Αντιπρόεδρος κ. Μπασακίδης να αμείβεται με το ίδιο χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί και στον πρόεδρο δηλαδή 1710 ευρώ.
Ο κ. Διευθυντής μάλιστα επιχείρησε να παραπλανήσει τους παρευρισκομένους αναφέροντας πως το παραπάνω ποσό για τον μισθό του Αντιπροέδρου ορίζεται από το νόμο ενώ στην πραγματικότητα ο νόμος αναφέρει ρητά την λέξη «έως», δλδ ορίζει ως μέγιστο αυτό το ποσό και αφήνει τη δυνατότητα επιλογής στο ΔΣ, μέσω της εισηγήσεως του Διευθυντή.
Ο κ. Μπασακίδης δέχτηκε με χαρά αναφωνώντας πως είναι απόλυτα νόμιμο κάτι τέτοιο, που σαφώς είναι. Λογικό όμως είναι; Ηθικό είναι;
<Το μέλος του ΔΣ, Πολιτικός Μηχανικός, Βασίλης Κανάκης έθεσε υποψηφιότητα για Αντιπρόεδρος αμισθί, πρόταση που δεν υπερψηφίστηκε από τους συμμετέχοντες καθώς με πλειοψηφία 7 υπέρ, δύο κατά αναδείχτηκε Αντιπρόεδρος ο κ. Μπασακίδης.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι σαφές:
Πως είναι δυνατόν ο Διευθυντής κ. Βασιλειάδης να εισηγείται κάτι τέτοιο ειδικά από την στιγμή που οι λογαριασμοί της ΔΕΥΑΚ είναι αυξημένοι και οι υπάλληλοι της επιχείρησης αμείβονται με συγκεκριμένους χαμηλούς, βάσει της ακρίβειας της εποχής, μισθούς;
Τα παραπάνω θεωρούμε πως δεν γίνονται ούτε σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου, είναι ενδεικτικά της νοοτροπίας ορισμένων αιρετών και αποτελούν ντροπή για την τοπική αυτοδιοίκηση.
<Οποιαδήποτε μορφή αδικίας, αλαζονείας και κυρίως καταπάτησης του συμφέροντος των Δημοτών θα μας βρει αναφανδόν απέναντι της διότι πλέον ορισμένα θέματα δεν άπτονται πολιτικών ή προσωπικών πεποιθήσεων άλλα καταστρατηγούν την ίδια την κοινή λογική.
Βασίλης Κανάκης, Πολιτικός Μηχανικός, MSc
Δημήτριος Φαββατάς, Δ.Υπάλληλος, Πρόεδρος ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας


Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
-
Αδιανόητο: Το νοσοκομείο Καλαμάτας στην εντατική
-
Βασίλης Κανάκης: Ερωτήματα και «καμπανάκια» για το επενδυτικό project στον Κορδία
-
«Οι ωφελούμενοι δεν είναι αριθμοί» Παρέμβαση Θανάση Τσιγαρίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο Λογοδοσίας
-
Βασίλης Κανάκης: Απόπειρα απευθείας ανάθεσης 500.000 ευρώ από τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας
-
Σπύρος Χανδρινός: Τέλος το δωρεάν παρκινγκ στη Καλαμάτα… με εντολή δημάρχου!
-
Παρέμβαση της ΚΟ Άρι – Θουρίας – Αρφαρών για το θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα στον Άρι
-
«Καλαμάτα Μετά» μιλά για ευθύνες για τον θάνατο εργαζόμενου σε δημοτικό έργο στον Άρι
-
Έντονες αντιδράσεις για το διαφημιστικό spot του Καλαματιανού Καρναβαλιού – Παρέμβαση Τζαμουράνη
-
Οδικό δίκτυο Καλαμάτας: Από την αποσπασματικότητα στον στρατηγικό συντονισμό
-
Δήλωση Βασίλη Κανάκη για τα αποτρόπαια γεγονότα στο νεκροταφείο
-
Βασίλης Κανάκης για την Αύξηση λογαριασμών της Δευακ – Αναγκαίο κακό ή αναποτελεσματική διαχείριση;
-
Η “κλιματική ουδετερότητα” της Καλαμάτας και η ανάγκη για ρεαλιστικό όραμα – Παρέμβαση του Βασίλη Κανάκη
-
Νερό και λειψυδρία. Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης οδηγούν σε ιδιωτικοποιήση του φυσικού πόρου
-
Αδρανές και εγκαταλειμμένο το έργο του αγωγού Φ800 – Ένας στρατηγικός στόχος απαξιώνεται
-
Αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στη Σιδηροδρομικού Σταθμού
-
Ψήφισμα για θεραπευόμενους ΟΚΑΝΑ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας
-
Βασίλης Κανάκης για τη χρήση του προαυλίου του 14ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας για γλέντι
-
«ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΤΑ» Όταν η δημόσια υγεία καταρρέει, ο Δήμαρχος ανταλλάσσει φιλοφρονήσεις
-
ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ: Καθυστερήσεις, αδιαφορία και “θα”… χωρίς τέλος από τη δημοτική αρχή
-
Επανέρχεται το θέμα επέκτασης της αστικής περιοχής του Δήμου Καλαμάτας στη Θουρία
-
Δημήτρης Φαββατάς για το 10ο Συνέδριο της ΟΣΥΑΠΕ
-
Προτάσεις από Κανάκη – Τσιγαρίδη για οργάνωση και συντήρηση των σχολικών μονάδων
-
Καλαμάτα_ΜΕΤΑ: Κακοσκηνοθετημένη διαχείριση από τη δημοτική αρχή για τους φίκους και κρίσιμα ζητήματα της πόλης
-
Τεράστια Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην Καλαμάτα για την Τραγωδία των Τεμπών
-
ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ: “Κραυγή αγωνίας” και ζήτημα της υποχρηματοδότησης για τις σχολικές μονάδες
-
Δημήτρης Φαββατάς για FILOXENIA 2024: Μια χαμένη ευκαιρία για την Καλαμάτα
-
Βασίλης Κανάκης για Πλατεία 23ης Μαρτίου – Πολιτική ανεπάρκεια, βασικά Λάθη και προτάσεις λύσεων
-
ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ: Κατώτερο των προσδοκιών το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2025
-
Ο Βασίλης Κανάκης για την αύξηση στα δημοτικά τέλη 2025
-
Βασίλης Κανάκης για πρόεδρο και αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΚ: (Ίσως δεν είναι αρκετά τα λεφτά που παίρνουν…)
Πρόσφατα Άρθρα

Βανδαλισμός στα γραφεία της ΝΔ Καλαμάτας – Καταδίκη της επίθεσης από τη ΔΕΕΠ Μεσσηνίας

Την Πολιούχο της Παναγία Ελεήστρια θα εορτάσει την Παρασκευή η Κορώνη

Ανοιξιάτικη εξόρμηση στη Φολόη για τον Ε.Ο.Σ. Καλαμάτας

Από τον Μάιο θα λειτουργεί Τακτικό Εξωτερικό Ουρολογικό Ιατρείο στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Πολιτιστική και πεζοπορική εξόρμηση του Σ.Π.Ο.Κ. ”Ο Ευκλής” στον Ταΰγετο
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
-
Ειδήσεις απο Μεσσηνία1 ημέρα πρινΗ Αρχαία Μεσσήνη γίνεται παγκόσμια σκηνή – Το 13ο Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος επιστρέφει
-
Ειδησεις απο Καλαματα2 ημέρες πριν«Η ζωή εν τάφω»: Με κατάνυξη η περιφορά του Επιταφίου στην Καλαμάτα
-
Ειδησεις απο Καλαματα2 ημέρες πριν«Δεύτε λάβετε Φως»: Η Τελετή της Αναστάσεως στην Καλαμάτα
-
Ταξίδια19 ώρες πρινΑνοιξιάτικη εξόρμηση στη Φολόη για τον Ε.Ο.Σ. Καλαμάτας
-
Πολιτικά18 ώρες πρινΒανδαλισμός στα γραφεία της ΝΔ Καλαμάτας – Καταδίκη της επίθεσης από τη ΔΕΕΠ Μεσσηνίας
-
Ειδησεις απο Καλαματα2 ημέρες πρινΟ Εσπερινός της Αποκαθήλωσης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας
-
Ταξίδια19 ώρες πρινΠολιτιστική και πεζοπορική εξόρμηση του Σ.Π.Ο.Κ. ”Ο Ευκλής” στον Ταΰγετο
-
πρέπει να δεις1 ημέρα πρινΥπερυπολογιστής της NASA προβλέπει πότε θα τελειώσει η Γη













