Connect with us
Επιμελητηρίο

Funny

Πιστοποιητικό γάμου ζητάει το Facebook από ζευγάρια που έχουν κοινό προφίλ

Ανέβηκε

στις

Πιστοποιητικό γάμου ζητάει το Facebook από ζευγάρια που έχουν κοινό προφίλ 1
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση του Facebook να ζητήσει πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από ζευγάρια που διατηρούν κοινό προφίλ στις σελίδες του.

Λίγους μήνες μετά το «σαφάρι» του κοινωνικού δικτύου στα ψευδώνυμα προφίλ, μια νέα απόφαση του Facebook έρχεται να ταράξει πάλι τα νερά των social media, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε την πρόθεση της να ζητήσει πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από ζευγάρια που διατηρούν κοινό λογαριασμό στην πλατφόρμα.

«Στόχος μας είναι να επαληθεύσουμε ότι οι χρήστες με κοινά προφίλ είναι όντως ζευγάρι», τόνισαν σήμερα στελέχη της εταιρείας.

Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι κατέληξαν στην απόφαση αυτή καθώς δεν μπορούσαν να κατανοήσουν γιατί ένα ζευγάρι θα ήθελε να έχει κοινό προφίλ, αντί για δύο ξεχωριστά τα οποία να είναι συνδεδεμένα με την επιλογή «παντρεμένος» ή «σε σχέση» ή έστω «it’s complicated».

«Έτσι σκεφτήκαμε ότι πίσω από αυτά τα κοινά προφίλ μπορεί να βρίσκονται άτομα με πιο σκοτεινά κίνητρα, όπως για παράδειγμα κάποιος που θέλει να παίρνει διπλάσια likes ή, ακόμα χειρότερα, κάποιος που κρατάει τον/την σύντροφο του όμηρο αλλά δε θέλει κινήσει υποψίες στο φιλικό τους περιβάλλον» τονίζουν.


«Πίσω από αυτά τα προφίλ μπορεί να είναι άτομα με σκοτεινά κίνητρα, όπως κάποιος που θέλει να παίρνει διπλάσια likes»


Όπως ήταν αναμενόμενο, η απόφαση έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις στην Ελλάδα, με χρήστες να διαμαρτύρονται με αναρτήσεις στο προφίλ τους. «Είναι παραβίαση των δικαιωμάτων μας», έγραψε χρήστης με όνομα Μάκης-Σούλα Γερασιμίδης-Παπαδοπούλου στον λογαριασμό του/της στο Facebook.

«Ο άντρας μου συμφωνεί απόλυτα με το κοινό μας προφίλ. Μάλιστα συμφώνησε να βάλουμε για ημερομηνία γέννησης την επέτειο μας και δεν έχει κανένα πρόβλημα στην επιλογή «φύλο» να βάλουμε «γυναίκα». Γιατί να θέλει ξεχωριστό προφίλ; Τι να το κάνει;» αναφέρει στη σχετική ανάρτηση.

Όπως τονίζει πάντως η εταιρεία, η διαδικασία είναι απλή και απαιτείται μόνο μια δήλωση σε ΚΕΠ για τα ανύπαντρα ζευγάρια ή ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το ληξιαρχείο ή βεβαίωση από τον ιερέα της ενορίας για όσους είναι παντρεμένοι.

Τι θα ισχύει για όσους χωρίζουν

Αντίστοιχα, για όσα παντρεμένα ζευγάρια χωρίζουν η εταιρεία επισημαίνει ότι θα πρέπει να αποστέλλεται ηλεκτρονικά το σχετικό διαζευκτήριο. Επίσης, θα πρέπει να υπάρχει και δικαστική απόφαση για το πώς θα μοιράζεται το προφίλ, π.χ. να έχει την διαχείριση η σύζυγος τις καθημερινές και ο πρώην σύζυγος να μπορεί να τον χρησιμοποιεί κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο.

 

ΠΗΓΗ tovatraxi.com

spourgitissesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ