Connect with us

Αθλητικά

630 κολυμβητές, 23 σωματεία και πάνω από 700 επισκέπτες για το 4ο «Κύπελλο Κοντόπουλος»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

630 κολυμβητές, 23 σωματεία και πάνω από 700 επισκέπτες για το 4ο «Κύπελλο Κοντόπουλος» 1

4ο «Κύπελλο Κοντόπουλος»

Χάρμα οφθαλμών ήταν το περασμένο Σαββατοκύριακο το κολυμβητήριο της Καλαμάτας όπου στο πλαίσιο διεξαγωγής των αγώνων του 4ου «Κυπέλλου Σπύρος Κοντόπουλος» βρέθηκαν στην πόλη μας 630 κολυμβητές, 23 σωματεία και περισσότερους από 700 επισκέπτες!
4ο «Κύπελλο Κοντόπουλος»

4ο «Κύπελλο Κοντόπουλος»

Οι αγώνες κολύμβησης αγωνιστικών και προαγωνιστικών κατηγοριών είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του τέως αντιπροέδρου και εφόρου κολύμβησης Σπύρου Κοντόπουλου και φέρουν το όνομά του.
«Ο Σπύρος Κοντόπουλος ήταν το άτομο που ξανά ζωντάνεψε το κολυμβητικό τμήμα Κολύμβησης του ΝΟ Καλαμάτας με τους ανθρώπους που επέλεξε τότε, με αποτέλεσμα ο σύλλογος να διαπρέπει μέχρι σήμερα στα κολυμβητικά δρώμενα της χώρας. Το ελάχιστο προς το πρόσωπό του είναι ο συγκεκριμένος αγώνας»δήλωσε σχετικά ο προπονητής Τάκης Λαγοπάτης.

kypello kontopoylos 6
Ευχάριστος «πονοκέφαλος» ο μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων και επισκεπτών στο κολυμβητήριο, όπου υπήρξαν κάποια μικρά προβλήματα τα οποία ωστόσο άμεσα λύθηκαν χάρη στη διάθεση και γρήγορη ανταπόκριση των διοργανωτών. Βέβαια σε ό,τι αφορά την χωρητικότητα του κολυμβητήριου φέτος συμμετέχοντες, προπονητές, συνοδοί και επισκέπτες ξεπέρασαν τις προσδοκίες με την διοργάνωση να φθάνει και να ξεπερνά κάθε προηγούμενο!
«Ήταν πραγματικά ανέλπιστα καλό για εμάς αυτό το Κύπελλο, γιατί πραγματικά οι συμμετοχές χτύπησαν «limit up». Δεν μπορούμε, δυστυχώς, λόγω εγκαταστάσεων να δεχτούμε παραπάνω κολυμβητές… αφού γινόταν το αδιαχώρητο στο κολυμβητήριο που γέμισε ασφυκτικά με πάνω από 1000 άτομα!» μας είπε ο προπονητής κ. Λαγοπάτης.
Στο σημείο αυτό οφείλουμε να επισημάνουμε πως η ομαλή και επιτυχής διεξαγωγή και αυτών των κολυμβητικών αγώνων, καθώς γίνονται για τέταρτη φορά στην πόλη μας αποτέλεσε, οργανωτικά τουλάχιστον, μια κατάθεση ψυχή από τους ανθρώπους του τμήματος Κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας!
«Από οργανωτικής σκοπιάς, όλα πήγαν τέλεια. οι αγώνες κύλησαν πάρα πολύ καλά, όλοι ήταν πολύ ευχαριστημένοι, τα παιδιά ευχαριστηθήκαμε τους αγώνες, υπήρχε πολύ έντονος ανταγωνισμός λόγω του μεγάλου αριθμού αθλητών. Αγωνιστήκαν 23 σύλλογοι, 630 κολυμβητές/τριες κι αν αναλογιστούμε αντίστοιχα meeting που γίνονται στην Αθήνα όπου διαθέτουν μεγαλύτερες εγκαταστάσεις, το γεγονός ότι άγγιξαν αυτό το νούμερο είναι σπουδαίο και ευελπιστούμε του χρόνου να κρατήσουμε τον ίδιο αριθμό και να βελτιωθούμε σε κάποια οργανωτικά θέματα που ίσως δεν είχαμε αντιμετωπίσει τα προηγούμενα χρόνια. Αλλά γι’ αυτό προσπαθούμε κάθε χρόνο, να γινόμαστε καλύτεροι!» τόνισε.

Υψηλές επιδόσεις εν όψει
και του «Acropolis Grand Prix»

Φέτος στις προαγωνιστικές κατηγορίες συμμετείχαν 460 αθλητές /τριες και μόλις 160 στις αγωνιστικές κατηγορίες κι αυτό επειδή ακολουθούν «μεγάλα meeting όπως το “Ακρόπολις” στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα όπου ετοιμάζονται πάρα πολύ μεγάλοι αθλητές για να πιάσουν τα όρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες η συμμετοχή ήταν πολύ μικρή, αν και είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τις άλλες χρονιές!»
Παρόλα αυτά η σημασία των αγώνων αυτών για την προετοιμασία των αθλητών και αθλητριών όλων των συλλόγων, εν όψει των Πανελληνίων πρωταθλημάτων το καλοκαίρι αλλά και εν όψει των μεγάλων μίτινγκ που ακολουθούν με πρώτο το «Acropolis Grand Prix» στο OAKA (17 με 19 Μαΐου) ήταν μεγάλη: «Είναι πολύ σημαντικό που κάνουμε αγώνες στην Καλαμάτα, γιατί οι αθλητές μας κολυμπάνε στο «σπίτι» τους κι αυτό συμβαίνει μόνο μία φορά το χρόνο, στο «Κύπελλο Κοντόπουλος»! Θέλουν να δείξουν στον κόσμο ότι είναι γρήγοροι και καλοί και πάντα σε αυτούς τους αγώνες πετυχαίνουμε σημαντικές επιδόσεις! Γι’ αυτό και η πλειοψηφία των αθλητών βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, στα προαγωνιστικά είχαμε πολύ μεγάλες βελτιώσεις τα δε αγωνιστικά έδειξαν ότι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση για τα Πανελλήνια πρωταθλήματα που έρχονται σε δύο μήνες από τώρα.»
Μπορεί ορισμένες επιδόσεις αθλητών να ξεχώρισαν, ωστόσο για τον έμπειρο προπονητή του ΝΟΚ μεγαλύτερη σημασία είχε η παρουσία 80 αθλητών και αθλητριών που πήραν μέρος «Υπήρξαν κάποιοι αθλητές που ήταν διακριθέντες και πέτυχαν πολύ σημαντικές επιδόσεις, όμως, το σημαντικό για μένα είναι ότι ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας είχε 80 συμμετοχές που δείχνει πραγματικά τη δυναμική του συλλόγου αυτή τη στιγμή! Είχαμε ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια με 40 – 50 φτάσαμε τους 80 και δείχνει ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά και θα συνεχίσουμε να την κάνουμε για όσο είμαστε εδώ!»

Μικρή η στήριξη του Δήμου

Ο αριθμός των αθλητών και των επισκεπτών που βρέθηκαν στην πόλη μας το περασμένο Σαββατοκύριακο ξεπέρασε, όπως προαναφέραμε, κάθε προσδοκία! Αυτό βεβαίως είναι απόρροια της προσπάθειας που γίνεται από τους ανθρώπους του συλλόγου που με μεράκι και αγάπη γι’ αυτό που κάνουν φέρνουν σε πέρας μια αξιοπρεπή οργανωτική προσπάθεια, που επί τέσσερα χρόνια κατορθώνει να χρίζει μεγάλης αποδοχής από συλλόγους της περιφέρειας και της πρωτεύουσας και δείχνει πως η δυναμική του Ν.Ο. Καλαμάτας δεν έχει όρια!
Ωστόσο σε ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός η συνεισφορά του Δήμου ήταν πολύ μικρή, η οποία όπως μας εξήγησε ο προπονητής του ΝΟΚ, ήταν φέτος μόλις 500 ευρώ, γεγονός που φανερώνει πως ο δήμος Καλαμάτας δεν έχει αντιληφθεί πλήρως τη δυναμική αυτής της διοργάνωσης κάτι που οφείλει να πράξει στο μέλλον.
«Θέλω να κάνω και ένα παράπονο για το Δήμο! Γιατί ένα τόσο μεγάλο event που κοσμεί την πόλη της Καλαμάτας, είχαμε 630 κολυμβητές πάνω από 700 επισκέπτες, γονείς αθλητών, συγγενείς, προπονητές, έφοροι που έμειναν στα ξενοδοχεία της Καλαμάτας (“κλείσαμε” πάνω από 7 ξενοδοχεία) και η συνεισφορά του ήταν μόνο 500 ευρώ!
Όλοι οι αθλητές έμειναν για δύο βράδια εδώ, στο κολυμβητήριο υπήρχαν πάνω από 1.500 άτομα. Όλοι αυτοί κινήθηκαν στην Καλαμάτα για τρεις μέρες και η συνεισφορά του Δήμου ήταν μόνο 500 ευρώ! Για εμένα είναι ένα πολύ μεγάλο «φάουλ» του Δήμου ο οποίος απ’ ότι μπορώ να συμπεράνω δεν ξέρει να διακρίνει που πρέπει να συνεισφέρει και που όχι!
Το λέω και ντρέπομαι ότι ο Δήμος συνεισέφερε μόνο 500 ευρώ για ένα τόσο μεγάλο event!»

Σ. Τρ.

 

Download (PDF, 272KB)

kypello kontopoylos 9

Download (PDF, 712KB)

Αθλητικά

Καλαμάτα BC και Δίωνας Κυπαρισσίας με αναδιάρθρωση παρέα στη Γ’ Εθνική

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Καλαμάτα BC και Δίωνας Κυπαρισσίας με αναδιάρθρωση παρέα στη Γ’ Εθνική 12

Καλαμάτα BC και Δίωνας Κυπαρισσίας στη Γ’ Εθνική

Στις 6 Μαΐου ύστερα από συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, είχε αποφασισθεί η οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων λόγο της πανδημίας του κορονοϊού, με την κατάταξη των ομάδων να δημιουργεί ερωτηματικά για την άνοδο αλλα και τον υποβιβασμό.

Τελικά χτες δόθηκε η χρυσή λύση αποφασίζοντας για αναδιάρθρωση, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την απευθείας άνοδο για τις δυο ομάδες της Μεσσηνίας, την Καλαμάτα BC και των Δίωνας Κυπαρισσίας στη Γ’ Εθνική.

Δείτε αναλυτικά τις 68 ομάδες της νέας Γ’ Εθνικής αλλα και τους ομίλους πως απαρτίζονται:

ΝΟΤΟΣ

 1. ΓΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ
 2. ΑΟ ΑΧΑΓΙΑ 82
 3. ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΓΕ
 4. ΑΟ ΓΛΑΥΚΟΣ
 5. ΑΟΚ ΧΑΛΑΝΔΡΙ
 6. ΑΟ ΑΚΡΑΤΑ
 7. ΑΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
 8. ΣΔΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
 9. ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ
 10. ΑΣ ΠΕΡΑ
 11. ΑΟΚ ΧΑΝΙΑ
 12. ΓΣ ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
 13. ΒΟΥΡΕΙΟΣ ΑΟΛ ΧΙΟΥ
 14. ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ
 15. ΑΣ ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ

ΒΟΡΡΑΣ

 1. ΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
 2. ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
 3. ΓΣ ΤΙΤΑΝΕΣ ΠΑΛΑΜΑ
 4. ΚΣ ΑΕΤΟΙ ΒΕΡΟΙΑΣ
 5. ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937
 6. ΦΣΦ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
 7. ΦΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
 8. ΚΕ ΦΑΙΑΚΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
 9. ΑΣ ΕΛΠΙΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
 10. ΔΕΚΑ
 11. ΑΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
 12. ΜΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
 13. ΑΠΣ ΑΣΠΙΣ ΞΑΝΘΗΣ
 14. ΓΣ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
 15. ΑΣΑΑ ΖΕΦΥΡΟΣ 02
 16. ΜΑΣ ΕΥΑΓ. ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ:

Νότος:

 • ΕΣΚΑΗ: ΑΜΑΛΙΑΔΑ, ΑΙΟΛΟΣ ΑΓΙΑΣ
 • ΕΣΚΑΚ: ΤΗΡΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΩΔΩΡΩΝ,  ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
 • ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: ΔΙΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΙΑΣ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ BC
 • Ε.Σ.Κ.Α.: ΠΕΥΚΗ, ΚΑΠ, ΝΙΚΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ, ΑΟ, ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
 • Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.: ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
 • Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: Α.Ε. ΔΙΚΑΙΟΥ (όμιλος νήσων) ή Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ (όμιλος Ρόδου)
 • Τ.Ε. ΧΙΟΥ:  Φ.Ο. ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ ΧΙΟΥΤ.Ε. ΛΕΣΒΟΥ:  ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ
 • Τ.Ε. ΣΑΜΟΥ: Α.Ε. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΟΥ
 • Ε.Σ.Κ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ: Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ (α’ όμιλος) ή Α.Ε. ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ (β’ όμιλος)
 • Ε.ΚΑ.Σ.Κ.: Γ.Σ. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ
 • Ε.ΣΚ.Α.Σ.Ε.: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΑΜΙΑΣ, ΙΤΕΑ

ΒΟΡΡΑΣ:

 • Ε.Σ.ΚΑ.Β.Δ.Ε.: Α.Σ. ΛΕΩΝ (Α όμιλος) Α.Ε. ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ (Β όμιλος)
 • Ε.Σ.ΚΑ.Θ.: Γ.Σ ΑΛΜΥΡΟΥ, AGRIA  ΒΑ, ΝΙΚΑΙΑ 2012
 • Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ.: ΑΟΚ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΊΚΑΡΟΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
 • Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ.: ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ
 • Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ.: ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ, ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
 • Ε.ΚΑ.Σ.Χ.: ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ
 • Ε.ΚΑ.Σ.Θ.: ΚΕΡΑΥΝΟΣ, ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΙΩΝΙΚΟΣ ΙΩΝΙΑΣ, ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΒΟΤΣΗΣ ΑΠΣ

Συνέχεια ανάγνωσης

Αθλητικά

Super League: 6 – 7 Ιουνίου ξανά ποδόσφαιρο στην Ελλάδα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Super League: 6 - 7 Ιουνίου ξανά ποδόσφαιρο στην Ελλάδα 13

Επανέναρξη του πρωταθλήματος

Η κυβέρνηση άναψε πράσινο φως και στις το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο (6 – 7 Ιουνίου) θα έχουμε ξανά ποδόσφαιρο και στην Ελλάδα – Αμεσα η κλήρωση και για τα play out, βγαίνει αύριο το καλεντάρι για τα play off!

Απέμενε το «ok» από την κυβέρνηση. Ναι μεν, η Super League είχε αποφασίσει να τελειώσει κανονικά το πρωτάθλημα αλλά για να συνέβαινε αυτό θα έπρεπε να ανάψει πράσινο φως η κυβέρνηση.

Αυτό συνέβη σήμερα το μεσημέρι! Το υγειονομικό πρωτόκολλο εγκρίθηκε και πλέον είναι επίσημο πως θα έχουμε ξανά ποδόσφαιρο στην Ελλάδα στις 6 – 7 Ιουνίου! Η επανέναρξη του πρωταθλήματος θα κρίνει φυσικά τον πρωταθλητή, τα ευρωπαϊκά εισιτήρια αλλά και το ποια ομάδα θα υποβιβαστεί και ποια θα δώσει αγώνες μπαράζ.

Την Τετάρτη στο Δ.Σ. της Super League θα γνωστοποιηθεί και το καλεντάρι του πρωταθλήματος. Τόσο για τα play off όσο και για τα play out (θα γίνει και η κλήρωση αυτών).

Πηγή:www.gazzetta.gr

Συνέχεια ανάγνωσης

Αθλητικά

Ο Νίκος Αναστόπουλος υπέγραψε για αλλα δυο χρόνια με την Καλαμάτα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο Νίκος Αναστόπουλος υπέγραψε για αλλα δυο χρόνια με την Καλαμάτα 14

Νίκος Αναστόπουλος – ΠΑΕ ΠΣ Η Καλαμάτα

Με μία λιτή ανακοίνωση, η ΠΑΕ ΠΣ Η Καλαμάτα έκανε γνωστό την Παρασκευή την αναμενόμενη, επέκταση της συνεργασίας με τον έμπειρο προπονητή, Νίκο Αναστόπουλο.

Δείτε την ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με τον Νίκο Αναστόπουλο για τα επόμενα 2 χρόνια. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του!», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ