Αν δεις μία φωτογραφία με ανθισμένα λουλούδια και πράσινα λιβάδια σκέφτεσαι αμέσως την άνοιξη, συνεπώς αυτή είναι η εποχή που συχνά θεωρείται ως ιδανική για να φυτέψουμε λουλούδια και φυτά. Στην πραγματικότητα η άνοιξη είναι όντως μία υπέροχη εποχή για ενισχύσουμε τον κήπο μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αυτή μόνο κατάλληλη για να βάλουμε καινούργια μέλη στην ζωή μας. Η προσθήκη όμως πολυετών φυτών, βολβών, αγριολούλουδων και θάμνων στον κήπο ή την βεράντα,  στην εποχή του φθινόπωρου δίνει στα φυτά ένα προβάδισμα για την πρώτη τους σεζόν, στην νέα τους κατοικία.  

Ίσως λοιπόν να πίστευες ότι τώρα που φθινοπώριασε και η φύση αρχίζει σιγά- σιγά να κοιμάται -και το πράσινο χρώμα δίνει τη θέση του στις αποχρώσεις του καφέ- ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να βγάλεις τα γάντια της κηπουρικής και να τα αφήσεις στην άκρη, αλλά κάνεις λάθος. Συγκεντρώσαμε τους πέντε κορυφαίους λόγους για τους οποίους αγαπάμε τη φθινοπωρινή κηπουρική και φύτευση λουλουδιών. Πιάσε ξανά τα γάντια σου και άρχισε να γεμίζεις τον χώρο σου με φυτά που θα καμαρώνεις για πολύ καιρό από δω και πέρα. 

5 λόγοι που το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για να φυτέψεις τα αγαπημένα σου λουλούδια 10PIN IT
  1. Τα πολυετή φυτά και τα αγριολούλουδα αποκτούν ένα προβάδισμα για την ανοιξιάτικη ανάπτυξη

Η φύτευση πολυετών φυτών και αγριολούλουδων το φθινόπωρο τους δίνει ένα προβάδισμα για την ανάπτυξή τους την επόμενη άνοιξη. Ο ψυχρότερος καιρός το φθινόπωρο προκαλεί λιγότερο στρες στα νέα σας φυτά, επιτρέποντας στις ρίζες να εγκατασταθούν καλά σε ένα άνετο περιβάλλον πριν από το χειμώνα. Την άνοιξη, οι ρίζες θα αρχίσουν να αναπτύσσονται μόλις ξεπαγώσει το έδαφος, πολύ πριν το χώμα μπορεί να δουλευτεί από ανθρώπινα χέρια και να τοποθετηθούν νέα φυτά. Αυτό το προβάδισμα σημαίνει ότι τα αγριολούλουδα της πρώτης εποχής και τα πολυετή φυτά θα μπορέσουν να βγάλουν τα λουλούδια τους νωρίτερα! 

 

5 λόγοι που το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για να φυτέψεις τα αγαπημένα σου λουλούδια 11PIN IT
  1. Οι επικονιαστές παρέχουν σημαντική υποστήριξη

Χάρις τα πρόωρα άνθη οι πηγές νέκταρ είναι διαθέσιμες νωρίτερα, έτσι οι επικονιαστές τα πουλιά, οι μέλισσες, οι πεταλούδες και όλα τα χρήσιμα έντομα που μπορεί να δυσκολεύονται να βρουν τροφή στις δύσκολες εποχές της κηπευτικής περιόδου παύουν να έχουν αυτό το πρόβλημα. Με την παροχή  προμηθειών νέκταρ από πιο νωρίς την άνοιξη αλλά και το φθινόπωρο, θα κάνεις το χρέος σου απέναντι στους επικονιάστες, δίνοντας τους σημαντική υποστήριξη. Αυτό είναι σημαντικό και για την προστασία της ανθρώπινης τροφής, καθώς βασιζόμαστε σε εκείνους για υγιείς σοδειές φρούτων και λαχανικών που θα μπορούμε να βάλουμε στο τραπέζι μας.

3.Απόλαυσε τον πιο δροσερό καιρό

Αν ο ζεστός, γεμάτος υγρασία και ίδρωτα καιρός δεν είναι για σένα, δοκίμασε την κηπουρική το φθινόπωρο.
Ο υγρός, δροσερός αέρας κάνει την εργασία στον κήπο μια απολαυστική, χαλαρή εμπειρία.  

5 λόγοι που το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για να φυτέψεις τα αγαπημένα σου λουλούδια 12PIN IT

4. Χρησιμοποίησε λιγότερο νερό

Ο δροσερός καιρός βοηθά στην εξάλειψη της εξάτμισης. Επιπλέον, οι μικρότερες ημέρες σημαίνουν ότι επιβραδύνεται και η φωτοσύνθεση, πράγμα που σημαίνει ότι τα νέα σου φυτά χρειάζονται λιγότερο νερό από ό,τι αν φυτεύονταν την άνοιξη.

5 λόγοι που το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για να φυτέψεις τα αγαπημένα σου λουλούδια 13PIN IT
  1. Δώσε στους βολβούς που ανθίζουν την άνοιξη μια ευκαιρία να κρυώσουν

Αγαπάς και εσύ τις πολύχρωμες ποικιλίες, όπως είναι οι τουλίπες, οι νάρκισσοι και άλλα; Αυτοί είναι βολβοί που ανθίζουν την άνοιξη και πρέπει να φυτευτούν το φθινόπωρο, επειδή απαιτούν χρόνο διαχείμασης για να προσφέρουν τα πανέμορφα, χαρούμενα ανοιξιάτικα άνθη τους. 

ΠΗΓΗ