Τετάρτη , 22 Ιανουαρίου 2020
Home / Υγεία / Ψυχολογία / Ζήσε την ζωή που θέλεις και αγαπάς!
ef240a97fcafb47bc35a86c0453c0ef9 L 600x330 - Ζήσε την ζωή που θέλεις και αγαπάς!

Ζήσε την ζωή που θέλεις και αγαπάς!

Sharing is caring!

Η Μαϊρα Βουγιούκα Ανδριανοπούλου έχει πολυετή εργασιακή εμπειρία πάνω στην διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, έχει κάνει σπουδές στο management στις ανθρωπιστικές επιστήμες και έχει ολοκληρώσει πανεπιστημιακό κύκλο σπουδών στο Life Coaching και στην θετική ψυχολογία.

Είναι διαπιστευμένη από τον διεθνή οργανισμό Association for Coaching (ΑC) με έδρα το Λονδίνο και εργάζεται ως Σύμβουλος Προσωπικής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης και έχει το προσωπικό της γραφείο στην Καλαμάτα.

Τι είναι το Life Coaching (προπονητική ζωής);

Είναι ένας επιστημονικός τρόπος που στοχευμένα και με μέθοδο βοηθά τον άνθρωπο να σταματήσει να δυσανασχετεί για ότι δεν τον ικανοποιεί, σε οποιοδήποτε τομέα την ζωής του και να αναλάβει δράση, μέσα από την προσωπική δέσμευση ώστε να οδηγηθεί με ασφαλή τρόπο και άμεσα εκεί που αυτός θέλει και αγαπά.

Σε τι διαφέρει το Life Coaching (προπονητική ζωής) από την ψυχοθεραπεία;

Το Coaching (προπονητική ζωής) διαφέρει από την ψυχοθεραπεία – ψυχανάλυση στο ότι οι συνεδρίες εστιάζουν πρωταρχικά στην μάθηση και την επίτευξη και όχι στην επούλωση πληγών και την διευθέτηση. Για να γίνω πιο σαφής ένας ψυχοθεραπευτής βοηθά τον άνθρωπο να πάει από το μείον πέντε στο μηδέν ενώ ο Coach από το μηδέν στο συν πέντε συν δέκα και ούτω καθεξής.

Πως βοηθάει το Coaching (προπονητική ζωής) τον σύγχρονο άνθρωπο;

Τα οφέλη που δίνει το Coaching (προπονητική ζωής) στο σύγχρονο άνθρωπο είναι απεριόριστα και θα μπορούσα να μιλάω ώρες για αυτά, δίνει στον άνθρωπο ώθηση να βρει τι θέλει πραγματικά να κάνει με την ζωή του. Τον βοηθά να θέσει στόχους και να του υλοποιήσει με ασφαλή τρόπο. Με λίγα λόγια τον βοηθά να δημιουργήσει την ζωή που επιθυμεί.

Ποιοι άνθρωποι έρχονται σε εσάς για Coaching;

Οι πελάτες μου είναι άνθρωποι που τους απασχολούν θέματα που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των ανθρώπων, η διαφορά είναι πως οι άνθρωποι που έρχονται σ’εμένα έχουν την θέληση να αλλάξουν την κατάσταση, είναι άνθρωποι που θέλουν να βρουν εργασία να αυξήσουν το εισόδημά τους, που αντιμετωπίζουν προβλήματα στις σχέσεις τους, προσωπικές η επαγγελματικές, που θέλουν να παντρευτούν η να φύγουν από καταστάσεις και σχέσεις που δεν τους βοηθούν στην εξέλιξή τους, να αναπτύξουν την επιχείρησή τους και να αυξήσουν τον τζίρο τους, να ενδυναμωθούν, να αναπτύξουν υγιή αυτοπεποίθηση, να κατακτήσουν επίπεδα αυτογνωσίας, να διαχειριστούν πιεστικές καταστάσεις, να επιτύχουν σωστή διαχείριση χρόνου, να διαχειριστούν πιο εποικοδομητικά τα οικονομικά τους και γενικότερα για κάθε λόγο που μπορεί να απασχολεί τον άνθρωπο είτε προσωπικά ή επαγγελματικά.

Τι διασφαλίζει κάποιον που θέλει να κάνει Coaching, όσον αφορά τα οφέλη;

Ο επαγγελματίας που θα επιλέξετε θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει πανεπιστημιακό κύκλο σπουδών, το επόμενο που είναι ιδιαίτερα σημαντικό είναι η πιστοποίηση από κάποιον διεθνή οργανισμό Coaching, ICF, AC. Τέλος όλοι οι Coaches οφείλουν να υπογράφουν συμφωνητικό με το πελάτη, στο οποίο θα εξηγούν με λεπτομέρεια τις υπηρεσίες που παρέχουν. Τα παραπάνω διασφαλίζουν το επαγγελματικό Coaching και τα εξαιρετικά αποτελέσματά του.

Ποια είναι γνώμη σας για την κρίση και τον τρόπο που επηρεάζει του ανθρώπους;

Η Ελλάδα αν την δούμε στο βάθος της ιστορίας μονίμος σε μια κρίση βρισκόταν. Αυτό όμως δεν εμπόδισε πολλούς ανθρώπους να εξελιχθούν και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Παντού υπάρχει τρόπος και ευκαιρίες για εξέλιξη και ανάπτυξη, αν το δεις έτσι. Τώρα αν το αφήσεις να γίνει αποδυναμωτική και δυσλειτουργική πεποίθηση πχ (έχει κρίση και δεν μπορώ να κάνω τίποτα) τότε απλά κάθεσαι στην καρέκλα σου ή στον καναπέ σου και περιμένεις να πεθάνεις. Τα πάντα είναι θέμα οπτικής γωνίας.

Ποιος είναι ο λόγος που οι άνθρωποι δυσκολεύονται να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρα και τις επιθυμίες τους;

Όλοι οι άνθρωποι κάνουν σκέψεις, έχουν επιθυμίες και όνειρα και το καλύτερο απ’ όλα έχουν την δυνατότητα να τα πετύχουν. Όλοι μα όλοι μηδενός εξαιρουμένου!!! Όμως μένουν εκεί στην σκέψη και στην φαντασία τους, επειδή τους φαίνεται δύσκολο να γίνει πραγματικότητα, είτε επειδή δεν το έμαθαν και δεν γνωρίζουν τον τρόπο είτε γιατί φοβούνται την αποτυχία, ότι δεν είναι άξιοι κλπ. για αυτό το λόγο απαντούν στις σκέψεις τους με ένα ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ, έτσι τις αποδυναμώνουν και τις ναρκώνουν. Ένας Life Coach θα τους βοηθήσει να κάνουν την μετάβαση από το ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ στο ΜΠΡΟΡΩ, θα τους υποστηρίξει ώστε να βρουν τον τρόπο να μπορέσουν να θέσουν ενέργειες, να τις υλοποιήσουν και να πετύχουν τον οποιοδήποτε στόχο!!! Βέβαια πάντα μέσα στα πλαίσια του κώδικα ηθικής και δεοντολογίας του διεθνή οργανισμού.

Ποιο είναι το όραμά σας;

Να υποστηρίξω όσους περισσότερους ανθρώπους και να τους βοηθήσω να χτίσουν την ζωή που επιθυμούν, να βάλουν στόχο αυτό που θέλουν και αγαπούν και να το πραγματοποιήσουν και στην περίπτωση που δεν γνωρίζουν τι είναι αυτό που ψάχνουν να τους υποστηρίξω ώστε να το βρουν και να προχωρήσουν. Είναι ανεκτίμητο να βλέπεις ανθρώπους να ξεκλειδώνουν το δυναμικό τους και να πραγματοποιούν στόχους και όνειρα, για αυτό τον λόγο θα πραγματοποιήσω μια σειρά από δωρεάν σεμινάρια στην πόλη της Καλαμάτας με στόχο να βοηθήσω τους ανθρώπους στην βελτίωση και εξέλιξή τους.

Με ποιο τρόπο γίνονται οι συνεδρίες;

Οι συνεδρίες γίνονται με προγραμματισμένο ραντεβού στο γραφείο μου ή μέσω διαδικτύου (Skype) ή και τηλεφωνικά, εκτός από τις ατομικές συνεδρίες γίνονται και ομαδικές ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν κοινό στόχο πχ (εύρεση εργασίας).

 

ilias poulis home - Ζήσε την ζωή που θέλεις και αγαπάς! oinomessinia - Ζήσε την ζωή που θέλεις και αγαπάς! 24173577 212881032587180 6080907507292582957 o - Ζήσε την ζωή που θέλεις και αγαπάς! niniosbanner 1 - Ζήσε την ζωή που θέλεις και αγαπάς! MYLO Indian Palace Restaurant - Ζήσε την ζωή που θέλεις και αγαπάς! perrotis - Ζήσε την ζωή που θέλεις και αγαπάς! mavreas1anigif - Ζήσε την ζωή που θέλεις και αγαπάς! krystalkyriakoanigif - Ζήσε την ζωή που θέλεις και αγαπάς! YPODIMATA - Ζήσε την ζωή που θέλεις και αγαπάς!

Δες και αυτό

52033810 10161497580725261 3101019645306470400 n 310x165 - Work-Shop στο Ι.Ε.Κ. Αλφα Plus

Work-Shop στο Ι.Ε.Κ. Αλφα Plus “Αιχμάλωτοι των δικών μας πεποιθήσεων ή μήπως όχι;”

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesWork-Shop με θέμα “Αιχμάλωτοι των δικών μας πεποιθήσεων ή μήπως όχι;” θα πραγματοποιηθεί το …

shares