Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της ΕΟΚ και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Ανέβηκε

στις

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της ΕΟΚ και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου 3
Κοινοποιησέ το

Η υλοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας που υπογράφηκε σήμερα μεταξύ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανοίγει νέες προοπτικές για την ανάπτυξη της καλαθοσφαίρισης στην Ελλάδα, προσφέροντας ακαδημαϊκό κύρος και επιστημονική εγκυρότητα. Η συγκεκριμένη συνεργασία αναμένεται να ενισχύσει τις επιστημονικές, εκπαιδευτικές και ερευνητικές δράσεις της ΕΟΚ.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΟΚ παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, κ. Ευάγγελος Λιόλιος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγητής κ. Αθανάσιος Κατσής, ο Διευθυντής του Εργαστηρίου iSportManagement LAB, Καθηγητής κ. Παναγιώτης (Τάκης) Αλεξόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΟΚ, κ. Ντίνος Σβερκούνος, ο Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Εμμανουήλ Χουστουλάκης και ο Αναπληρωτής Καθηγητής του ΤΕΦΑΑ Αθηνών, κ. Νικόλαος Κωστόπουλος.

Ευάγγελος Λιόλιος (Πρόεδρος ΕΟΚ): «Είναι μεγάλη μου χαρά που σας υποδέχομαι στα γραφεία της ΕΟΚ και είναι μεγάλη μου χαρά όταν βλέπουμε ότι με το Μνημόνιο Συνεργασίας το οποίο υπογράψαμε μπορούμε να βοηθήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό των Συλλόγων σε όλη την Ελλάδα, για να μπορέσει να αναβαθμίσει τις γνώσεις του, το επίπεδό του, ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με τους αθλητές. Σας ευχαριστώ από καρδιάς. Νομίζω ότι αυτή η κίνηση δεν θα βοηθήσει μονάχα την ΕΟΚ, τους παράγοντες και τους προπονητές στο να κατανοήσουν τι ακριβώς κάνουν και πως μπορούν οι ίδιοι να βελτιώσουν τον εαυτό τους ώστε να ανέβουμε όλοι μαζί επίπεδο, νομίζω πως είναι ένα παράδειγμα προς όλα τα αθλήματα, προς όλες τις ομοσπονδίες να συνεργαστείτε μαζί τους. Ήδη έχετε ξεκινήσει μια συνεργασία και με το υπουργείο Αθλητισμού σε πάρα πολλά επίπεδα. Να μπορέσουμε συνολικά ο αθλητισμός της Ελλάδος να μας πάει μπροστά, διότι ο αθλητισμός μην ξεχνάμε αναφέρεται σε όλη μας την κοινωνία και είναι ο οδηγός μας για να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερους ανθρώπους, καλύτερη κοινωνία, ένα καλύτερο αύριο».

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της ΕΟΚ και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου 4

Αθανάσιος Κατσής (Πρύτανης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου): «Σας ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και για την παρουσία μας εδώ. Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου συνεχίζοντας έναν δρόμο εξωστρέφειας και συνεργασίας με τους φορείς της ελληνικής κοινωνίας, σήμερα είναι εδώ μια πρωτοπόρα ομοσπονδία πρωταθλητισμού, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Θέλουμε να βρούμε και να αναδείξουμε τρόπους συνεργασίας στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της δια βίου μάθησης των στελεχών και των συναδέλφων στον χώρο του μπάσκετ. Είναι κάτι το οποίο καλλιεργούμε και που έχουμε αναπτύξει σε πολλαπλό επίπεδο. Το υπουργείο Αθλητισμού τις προηγούμενες ημέρες μας εμπιστεύτηκε για μία σημαντική επιστημονική εργασία. Αυτό καταδεικνύει ότι το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και κατ΄ επέκταση το δημόσιο πανεπιστήμιο μπορεί, πρέπει και θα είναι αρωγός στην πολιτεία σε όλες τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Εύχομαι καλή συνεργασία και θέλω να πιστεύω πως αυτή είναι η αρχή για ακόμα καλύτερα πράγματα στο μέλλον».

Παναγιώτης (Τάκης) Αλεξόπουλος (Διευθυντής Εργαστηρίου iSportManagement LAB): «Ευχαριστούμε για τη σημερινή συνάντηση. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς, για το Εργαστήριο iSportManagement που θα συνεργαστεί εκτός από την ΕΟΚ και με εκλεκτά στελέχη της διοίκησης του αθλητισμού, οι οποίοι τυχαίνει να είναι απόφοιτοι του τμήματος οργάνωσης και διαχείρισης αθλητισμού. Με χαρά ακούσαμε ότι 25 απόφοιτοί μας δουλεύουν στην ΕΟΚ. Η «ναυαρχίδα» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που είναι το iSportManagement που διοικεί τα τελευταία χρόνια και υλοποιεί προγράμματα εξωστρέφειας, έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση και επιμόρφωση αθλητικών στελεχών. Θεωρώ ότι θα ανταποκριθούμε στο έργο το οποίο θα μας αναθέσετε, να επιμορφώσουμε, να καταρτίσουμε και να πιστοποιήσουμε τα στελέχη τα οποία θα μας υποδείξετε, έτσι ώστε να βοηθήσουμε στη μεγιστοποίηση της λειτουργίας της ΕΟΚ».

Η συνεργασία μεταξύ της ΕΟΚ και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, μέσω του Εργαστηρίου Οργάνωσης, Διοίκησης Yπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής  του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (iSportManagement LAB) αποτελεί την απαρχή μιας σειράς από καινοτόμες και φιλόδοξες προσπάθειες, τις οποίες συναποφάσισαν οι δύο πλευρές. Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

  • Προώθηση Συνεργασίας:Από κοινού προώθηση εκπαιδευτικής, ερευνητικής, επιστημονικής και διοικητικής συνεργασίας.
  • Συνεργασία σε Επίπεδο Εκπαίδευσης και Έρευνας:Συνεργασία στην ανάληψη πρωτοβουλιών σε επίπεδο εκπαίδευσης, έρευνας και καινοτόμων προγραμμάτων.
  • Καλλιέργεια του Αθλητικού Ιδεώδους:Μελέτη, σχεδιασμός και οργάνωση δραστηριοτήτων που στοχεύουν στην καλλιέργεια του αθλητικού ιδεώδους και της σωματικής ευεξίας
  • Ανάπτυξη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων:Σύμπραξη για τη μελέτη, το σχεδιασμό και την κατάρτιση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αλλά και τη διεξαγωγή σεμιναρίων, διαλέξεων και ημερίδων από τους συνεργάτες του Εργαστηρίου iSportManagement LAB.
  • Ανταλλαγή Τεχνογνωσίας:Ανταλλαγή τεχνογνωσίας, γνώσης και εμπειρίας σε θέματα που άπτονται του Αθλητισμού, της Ποιότητας Ζωής και της Οργάνωσης και Διοίκησης Αθλητικών Φορέων.
  • Παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών:Προσφορά συμβουλευτικών υπηρεσιών από το Επιστημονικό και Διδακτικό Προσωπικό του Εργαστηρίου iSportManagement LAB.
  • Υλοποίηση Μελετητικών Έργων:Διεξαγωγή μελετητικών έργων και ερευνών σχετικών με την αθλητική διοίκηση και ποιότητα ζωής.
  • Επιστημονική Συνεργασία:Ενίσχυση της επιστημονικής συνεργασίας με παραγωγή δημοσιεύσεων, εκπαιδευτικού υλικού, τεχνογνωσίας κ.ά.

https://www.basket.gr/ellinika/eidhseis/ypografi-mnimonioy-synergasias-meta/?fbclid=IwAR2wZS6QtNKaK-qcMQ5Y0jm8_lQNeVWuYUMJ15reHFXfaTaw_HbuKOTfba8

https://pralina.gr/spourgitissesamikafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ