Connect with us

Αθλητικά

Yahoo: Κορυφαίος του Μουντομπάσκετ ο Αντετοκούνμπο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Yahoo: Κορυφαίος του Μουντομπάσκετ ο Αντετοκούνμπο 1
Κοινοποιησέ το

Τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θεωρεί το Yahoo ως τον κορυφαίο παίκτη που θα λάβει μέρος στο Μουντομπάσκετ της Κίνας (31/08-15/09).

Σε ερώτηση που αφορά στη διοργάνωση και, πιο συγκεκριμένα, ποιες ομάδες μπορούν να απειλήσουν την Εθνική των ΗΠΑ, σημειώνεται: «Δεν θα πρέπει να αγνοήσει κανείς την Αυστραλία, που πρόσφατα νίκησε τους Αμερικανούς (σ.σ. με 98-94 σε φιλική αναμέτρηση). Ωστόσο, οι μεγαλύτερες απειλές για την ομάδα των ΗΠΑ παραμένουν η Ισπανία και η Σερβία».

«Μία ομάδα μακράς διάρκειας που πρέπει να προσέξουμε είναι η Ελλάδα, η οποία καθοδηγείται από τον καλύτερο παίκτη στο τουρνουά, τον Γιάννη Αντεκουντούμπο. Δυστυχώς, δεν έχει πολύ βάθος πίσω του. Ετσι δεν θα είναι πιθανή για μετάλλιο» υποστηρίζει η αθλητική σελίδα του Yahoo.

Από την άλλη, η ιστοσελίδα scmp (South China Mornig Post) αναφέρει ότι η Εθνική Ελλάδας είναι τρίτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων.

Η απόδοση για τις ΗΠΑ είναι 1/1.42, ακολουθεί η Σερβία με 1/4.5 και η Ελλάδα, με 1/13, ακριβώς μπροστά από την Ισπανία στο 1/15. Να σημειωθεί ότι η «επίσημη αγαπημένη», στις αρχές του μήνα, δινόταν ως τέταρτο φαβορί από κορυφαία γραφεία στοιχημάτων του εξωτερικού.

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το

Αθλητικά

9 Πανελληνιονίκες ανέδειξε ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. το 2020

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μεσσηνιακός
Κοινοποιησέ το

Ολοκληρώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Πάτρα ο κύκλος διεξαγωγής των Πανελληνίων πρωταθλημάτων του ΣΕΓΑΣ για το 2020. Οι αθλητές και οι αθλήτριες του Μεσσηνιακού συμμετείχαν σε 4 Πανελλήνια πρωταθλήματα εκ των οποίων τα 3 ήταν ανοιχτού (Κ20, Κ18, Κ16) και το ένα κλειστού στίβου (ανδρών/ γυναικών). Κατα την διάρκεια των κορυφαίων αυτών εγχώριων διοργανώσεων ο Μεσσηνιακός ανέδειξε τους ακόλουθους 9 Πανελληνιονίκες:

Μεσσηνιακός

 1. Νίκος Ζαχαρέας: 1ος Πανελληνιονίκης άλματος σε ύψος Παίδων (Κ18).
 2. Βασιλική Κουλιέρη: 2η Πανελληνιονίκης σκυταλοδρομία 4×100μ. Κορασίδων (Κ18), 2η Πανελληνιονίκης 80μ. Παγκορασίδων (Κ16), 2η Πανελληνιονίκης σκυταλοδρομία 4×200μ. Παγκορασίδων (Κ16).
 3. Μαριλένα Φεράι: 2η Πανελληνιονίκης σκυταλοδρομία 4×100μ. Κορασίδων (Κ18).
 4. Ευγενία Διαναντοπούλου: 2η Πανελληνιονίκης σκυταλοδρομία 4×100μ. Κορασίδων (Κ18).
 5. Χριστιάνα Πλατανίτη: 2η Πανελληνιονίκης σκυταλοδρομία 4×100μ. Κορασίδων (Κ18).
 6. Γεωργία Καλογεροπούλου: 2η Πανελληνιονίκης σκυταλοδρομία 4×200μ. Παγκορασίδων (Κ16).
 7. Βλαδίμηρος Τριαντόπουλος: 2ος Πανελληνιονίκης σκυταλοδρομία 4×200μ. Παμπαίδων (Κ16).
 8. Παύλος Νικολής: 2ος Πανελληνιονίκης σκυταλοδρομία 4×200μ. Παμπαίδων (Κ16).
 9. Γεωργία Κλείδωνα: 2η Πανελληνιονίκης σφαιροβολία Παγκορασίδων (Κ16).

Μεσσηνιακός

Ενδιαφέροντα στοιχεία

 • Ο Νίκος Ζαχαρέας, παρότι η ενασχόληση του με το άλμα σε ύψος είναι μικρότερη του ενός έτους, κατάφερε να ενταχθεί σε μια διεθνή λίστα με τους καλύτερους άλτες του αγωνίσματος σε παγκόσμιο επίπεδο για το 2020.
 • Η Βασιλική Κουλιέρη κατέκτησε 3 αργυρά μετάλλια στα 2 Πανελλήνια πρωταθλήματα που συμμετείχε.
 • Οι αθλήτριες της σκυταλοδρομίας των Κορασίδων, θα έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν και την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο στην κατηγορία Κ18, γεγονός που δημιουργεί ανάλογες προσδοκίες διάκρισης.
 • Η αθλήτρια της σφαιροβολίας Γεωργία Κλείδωνα θα έχει κι αυτή δικαίωμα να αγωνιστεί την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο στην κατηγορία Κ16.
 • Εκτός των παραπάνω πανελληνιονικών, δεκατρείς αθλητές και αθλήτριες αγωνίστηκαν στον τελικό των αγωνισμάτων τους με σημαντικά πλασαρίσματα στην τελική κατάταξη: Μαριδήμη Χανδρινού (7η θέση, μήκος Κ20/ 11η θέση, μήκος γυναικών κλειστού στίβου), Νίκος Ζαχαρέας (11η θέση, ύψος ανδρών κλειστού στίβου), Βασίλης Τζανετάκης (11η θέση, ακοντισμός Κ18), Νίκος Στρατόπουλος (5η θέση, 80μ. Κ16), Μάριος Παπαγιαννόπουλος (5η θέση, ακοντισμός Κ16), Βλαδίμηρος Τριαντόπουλος (6η θέση, 200μ. εμπόδια Κ16), Αγγελική Μαλαπάνη (5η θέση, σφυροβολία Κ16), Γεωργία Κλείδωνα (6η θέση, σφυροβολία Κ16), Χριστίνα Χόντζα (7η θέση, σφυροβολία/ 12η θέση, σκυταλοδρομία 4×80μ. Κ16), Ελένη Παρθένιου (8η θέση, σφυροβολία Κ16), Ζωή Κνέντζο (12η θέση, σκυταλοδρομία 4×80μ. Κ16), Κατερίνα Φουσέκη (12η θέση, σκυταλοδρομία 4×80μ. Κ16), Κατερίνα Δωδέκατου (12η θέση, σκυταλοδρομία 4×80μ. Κ16).
 • Οι συμμετοχές των αθλητών/ αθλητριών στα πανελλήνια πρωταθλήματα ήταν 29 και η κατανομή τους έχει ως εξής: Κ20 με 5 συμμετοχές, Κ18 με 6 συμμετοχές, Κ16 με 14 συμμετοχές και κλειστού στίβου με 4 συμμετοχές.

Μεσσηνιακός

Μεσσηνιακός

Όλα αυτά συνηγορούν έμπρακτως ότι τα παιδιά του Συλλόγου αποτελούν το μέλλον και την ελπίδα του Μεσσηνιακού και Πανελληνίου Στίβου.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Αθλητικά

Κατασκευή Αποδυτηρίων και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου στο γήπεδο “Παλιάμπελα”

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Παλιάμπελα
Κοινοποιησέ το

Προπονητικό κέντρο στα Παλιάμπελα

Υπεγράφη σήμερα, Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020, από τον Δήμαρχο και τον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας «Δ. ΜΟΥΤΣΩΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ε.Ε. με δ.τ. “ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ” σύμβαση για το έργο «Κατασκευή Αποδυτηρίων  και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου στο γήπεδο “Παλιάμπελα” & Προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικής κερκίδας θεατών στο γήπεδο της Δυτικής Παραλίας», προϋπολογισμού 300.000 €. Η εργολαβία έλαβε έκπτωση 45,94%.

Παλιάμπελα

ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ

Το πρώτο μέρος του έργου περιλαμβάνει την «Κατασκευή Αποδυτηρίων – διαμορφώσεις περιβάλλοντα χώρου» στη Δυτική Συνοικία – Δ. Καλαμάτας. Συγκεκριμένα θα ανεγερθεί  ανεξάρτητο κτήριο αποδυτηρίων  εσωτερικά στο γήπεδο «Παλιάμπελα» και εργασίες χωματουργικές και οδοποιία του εξωτερικού περιβάλλοντα χώρου του γηπέδου.

Λόγω του χαρακτήρα του κτηρίου, ως Αποδυτήρια αθλητικών εγκαταστάσεων, τα υλικά έχουν επιλεγεί ώστε να είναι απλά στην κατασκευή και στη συντήρηση, να εξασφαλίζουν μεγάλη μηχανική αντοχή στην μελλοντική χρήση, να παρέχουν ασφάλεια και να είναι οικολογικά, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες της σύγχρονης δομικής τεχνολογίας.

ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ ΚΕΡΚΙΔΑ ΘΕΑΤΩΝ

Το δεύτερο αντικείμενο του έργου, αφορά σε «προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικής κερκίδας θεατών 200 περίπου θέσεων» με την αντίστοιχη σκυροδετημένη βάση έδρασης, η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στο γήπεδο ποδοσφαίρου Δυτικής Παραλίας.

Η εν λόγω κερκίδα θα αποτελείται εξ ολοκλήρου από γαλβάνιζε (κατά ISO 1461) μεταλλικά στοιχεία, με υπερύψωση ύψους 1,25 μ. από την τσιμεντένια βάση (στάθμη στήριξης). Η κερκίδα θα έχει συνολική χωρητικότητα 200 ατόμων και θα εξασφαλίζει την άνετη παρακολούθηση των εκδηλώσεων από κάθε σημείο της.

Παλιάμπελα


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Αθλητικά

Γουλβς – Ολυμπιακός 1-0: Πικρός αποκλεισμός από τους “8” του Europa League

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Γουλβς - Ολυμπιακός 1-0: Πικρός αποκλεισμός από τους "8" του Europa League 14
Κοινοποιησέ το

Γουλβς – Ολυμπιακός 1-0

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος της Γουλβς για 70 λεπτά, είχε τέσσερις σημαντικές ευκαιρίες μετά το 1-0 με πέναλτι στο 8΄, δεν του δόθηκε πέναλτι στο 55′ (ανατροπή του Ελ Αραμπί από τον Μπολί) και έφυγε από το «Μολινό» με ποδοσφαιρική υπερηφάνεια και ψηλά το κεφάλι, αλλά αποκλεισμένος από τον προημιτελικό γύρο του Europa League.

Κρίμα και άδικο. Τι άλλο να πεις; Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος της Γουλβς στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης του Μολινό, έβγαλε φάσεις, ο ρέφερι  Μαρτσίνιακ του «αρνήθηκε» ένα πέναλτι, όμως τελικά ηττήθηκε από τη Γουλβς με 1-0 και σε συνάρτηση με το 1-1 του πρώτου αγώνα, ολοκλήρωσε τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις και έμεινε εκτός του Final 8 του Γιουρόπα Λιγκ.
Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με τον Αλέν κάτω από τα δοκάρια, τους Ομάρ, Τσιμίκα, Σισέ, Μπα, Τσιμίκα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη στον άξονα,αριστερά τον Μασούρα, δεξιά τον Βαλμπουενά και τον Καμαρά ψηλά και κοντά στον Ελ Αραμπί που έπαιζε στο «9».

Κακή «ερυθρόλευκη» εκκίνηση 

Σέντρα στον αγώνα και το πρώτο 15λεπτο αποτελεί τον ορισμό του πώς μία ομάδα αδικεί τον εαυτό της. Σε αυτό το διάσημα οι «ερυθρόλευκοι» υπέπεσαν σε αρκετά λάθη, αδυνατούσαν να κρατήσουν μπάλα (κυρίως στον άξονα) και δέχονταν πίεση. Ισως λόγω της αγωνιστικής απραξίας ή μπορεί να «σεβάστηκαν» τη Γουλβς περισσότερο από ότι έπρεπε, αλλά η ουσία δεν άλλαζε. Ο Ολυμπιακός έδειχνε να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.
Ο Χιμένες απείλησε μόλις στο 2′ και οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 8′, σε μία φάση που ο Αλέν ανέτρεψε τον Ποντένσε μέσα στην περιοχή του. Αυτόματα καταλογίστηκε η εσχάτη των ποινών και ο Χιμένες ευστόχησε από την άσπρη βούλα.

Ανέβηκε μετά το 15′

Μέχρι το 15′ η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαζε, αλλά κάπου εκεί άρχισε να κάνει στο Μολινό την εμφάνισή του ένας άλλος Ολυμπιακός. Ξαφνικά αποτίναξε το «μούδιασμα» των πρώτων λεπτών και πατούσε πια γερά στα πόδια του. Ο Γκιγιέρμε σιγούρεψε τις πρώτες μπαλιές, ο Βαλμπουενά έφυγε από τον ασβέστη και συνέκλινε στον άξονα ακόμη και αριστερά, ενώ παιχνίδι «έφτιαχνε» και ο Σισέ από τα στόπερ.
Στο 18′ ο Μασούρας με κεφαλιά κατέγραψε την πρώτη «ερυθρόλευκη» τελική και αμέσως μετά (19′)  η αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού έφτιαξε και εκτέλεσε την πρώτη μεγάλη τους ευκαιρία στο ματς. Οι Μασούρας, Τσιμίκας συνδυάστηκαν άψογα, ο δεύτερος πάτησε περιοχή και εξαπέλυσε το σουτ. Ομως ο  Ρουί Πατρίτσιο απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ και στέρησε από τον 24χρονο μπακ ένα πολύ όμορφο γκολ. Επ’ ευκαιρία οι δυο τους εκμηδένισαν στο πρώτο 45λεπτο τον παράγοντα Τραορέ.

Γουλβς - Ολυμπιακός 1-0: Πικρός αποκλεισμός από τους "8" του Europa League 15

 

Το ακυρωθέν γκολ του Καμαρά για λίγα μόνο εκατοστά! 

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να παίρνουν ψυχολογία, η Γουλβς περιορίζονταν σε παθητικό ρόλο, αλλά την ίδια στιγμή έμενε ψηλά. Ο Βαλμπουενά πλέον είχε ελεύθερο ρόλο, ο Μασούρας ή ο Καμαρά πολλές φορές βρίσκονταν στην ίδια ευθεία με τον Ελ Αραμπί και οι «ερυθρόλευκοι» έψαχναν τον Αλγερινό στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Στο 29′ ο Ομάρ τον έβγαλε όμορφα, εκείνος από τα δεξιά έκανε την παράλληλη για τον επερχόμενο Καμαρά που με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ομως μετά από εξέταση στο VAR διαπιστώθηκε πως ο 33χρονος στράικερ ήταν οριακά, τι οριακά λίγα μόνο εκατοστά, εκτεθειμένος και το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Κρατούσε μπάλα στα επίπεδα του 59% 

Η επόμενη καλή στιγμή, όχι ανάλογη, του Ολυμπιακού ήταν στο 36′ όταν ο Σισέ δεν βρήκε από καλή θέση την μπάλα σε στατική φάση και είναι χαρακτηριστικό πως εκείνη τη χρονική στιγμή κρατούσε μπάλα σε επίπεδα 59%, έναντι μόλις 41% των Αγγλων. Οι οποίοι μετά το 15′ έκαναν 1-2 απόπειρες να απειλήσουν (βρήκαν κάποιους χώρους) και μόνο με τον Νέβες στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου έκαναν ουσιαστικά ξανά αισθητή την παρουσία τους στα καρέ των Πειραιωτών (μπλόκαρε ο Αλέν).

Οι πρώτες αλλαγές του  Μαρτίνς

Ξεκινά το δεύτερο ημίχρονο και ο Πορτογάλος κόουτς των «ερυθρολεύκων» προχώρησε σε αλλαγές προσώπων και φιλοσοφίας. Η είσοδος των Φορτούνη, Ραντζέλοβιτς ναι μεν επί χάρτου διατήρησε τους «ερυθρόλευκους» σε διάταξη 4-2-3-1, αλλά πλέον ήταν πιο επιθετικό,  αφού ο Καμαρά γύρισε ένα κλικ πίσω στο πλευρό του Γκιγιέρμε.
Γουλβς - Ολυμπιακός 1-0: Πικρός αποκλεισμός από τους "8" του Europa League 16

Ο Ολυμπιακός κατοχή και το πέναλτι στον Ελ Αραμπί… 

Από την αρχή λοιπόν οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τα ηνία. Κρατούσαν μπάλα και όριζαν τον ρυθμό,  χωρίς όμως να κάνουν τη «καθαρή» ευκαιρία, ξέχωρα από εκείνη του Ελ Αραμπί στο 55′ (δεν πρόλαβε να πάρει την κεφαλιά), που πάντως  ανατράπηκε/σπρώχθηκε από τον Μπολί και θα μπορούσε να καταλογιστεί η εσχάτη των ποινών. Ηταν σε μεγάλο βαθμό μία φάση ανάλογη με εκείνη των Ποντένσε/Αλέν στο πρώτο ημίχρονο.
Σε αυτό το διάστημα η Γουλβς φαίνονταν  διατεθειμένη να δώσει χώρο και να «ψάξει» το γκολ στην αντεπίθεση  ή να εκμεταλλευτεί κάποιο «ερυθρόλευκο» λάθος. Ετσι απείλησε δις, στην αρχή με τον Ποντένσε στο 61′ (ο Αλέν σε κόρνερ) και κυρίως στο 65′, όταν μετά από «καραμπόλα» μέσα στα «ερυθρόλευκα» καρέ, ο Μπολί δεν πρόλαβε να κάνει, προ κενής εστίας, την προβολή.

Φουλ επίθεση και 4-4-2 

Στο 65′ ο Ολυμπιακός άλλαξε πολλά. Μέσα ο Χασάν και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν σε ένα «καθαρό» 4-4-2, αφού έψαχναν πια το γκολ και τα χρονικά περιθώρια άρχισαν να στενεύουν. Αμέσως μετά (67′) ο Ελ Αραμπί «άγγιξε» την ισοφάριση, όταν γύρισε το σώμα του μέσα στα αντίπαλα καρέ (μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Φορτούνη), αλλά το σουτ του πέρασε λίγο άουτ. Οι φιλοξενούμενοι τα έπαιζαν πια όλα για όλα και η Γουλβς αντέδρασε.

Η «μεγάλη» απόκρουση του Αλέν 

Τι έκανε λοιπόν ο Νούνο; Στο 72′ «γύρισε» το σύστημά του σε 3-5-2 και ήταν πια εμφανές πως οι Αγγλοι έπαιζαν και με το… ρολόι. Δεν ήταν διατεθειμένοι να ρισκάρουν και πρωταρχικό τους μέλημα ήταν πια η διαχείριση του υπέρ τους σκορ. Αν «έβρισκαν» φάση για γκολ, έχει για εκείνους καλώς. Το λάθος του Μπα στο 79′ τους έδωσε την ευκαιρία που ήθελαν, όμως ο Αλέν «νίκησε» τον Ζότα στο μεταξύ τους τετ α τετ και κράτησε τους «ερυθρόλευκους» όρθιους.

Γουλβς - Ολυμπιακός 1-0: Πικρός αποκλεισμός από τους "8" του Europa League 17

 

Το μεγάλο/δύσκολο/εντυπωσιακό stop του Πατρίσιο 

Αμέσως μετά και στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Γκιγιέρμε πέρασε λίγο άουτ και μπήκαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Οπου οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν ουσιαστικά να «ροκανίσουν» τον χρόνο. Στο 81′ ο Πατρίτσιο έδειξε πως είναι ένας μεγάλος γκολκίπερ καθώς απέκρουσε εντυπωσιακά και δύσκολα την κοντινή κεφαλιά του Χασάν (μετά από ενέργεια του Φορτούνη), ενώ η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα ήταν το σουτ του Ομάρ (90’+1′) που πέρασε άουτ. Ετσι το 1-0 υπέρ των γηπεδούχων δεν άλλαξε και η Γουλβς πήρε το «εισιτήριο» για το Final 8 της Γερμανίας.

MVP: Ο Πατρίσιο. Ο Πορτογάλος γκολκίπερ της Γουλβς έκανε δύο πάρα πολύ μεγάλες επεμβάσεις. Η πρώτη στο σουτ του Τσιμίκα στο 19′ και η δεύτερη στην κεφαλιά του Χασάν στο 81′. Κυρίως η δεύτερη ήταν πάρα πολύ μεγάλη.

Στο ύψος του: Ο Φορτούνης. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός έπαιζε επί χάρτου στον άξονα, τόσο σε 4-2-3-1 όσο και 4-4-2. Ομως τραβιόνταν κυρίως αριστερά και από εκεί «έφτιαξε» τις μεγάλες ευκαιρίες των Ελ Αραμπί (67′) και Χασάν (81′). Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Ελ Αραμπί. Για εκατοστά δεν μέτρησε το γκολ του Καμαρά που «έφτιαξε» εκείνος, απώλεσε την προαναφερθείσα ευκαιρία, έτρεξε, ενώ υπάρχει και η φάση του 55′, όπου δεν του καταλογίστκηκε πέναλτι.

Αδύναμος κρίκος: Στα πρώτα 15 λεπτά από τον Ολυμπιακό θα μπορούσαν 4-5 παίκτες να θεωρηθούν ως αδύναμοι κρίκοι. Ηταν πολλά τα λάθη που έγιναν. Ομως μετά οι «ερυθρόλευκοι» πατούσαν καλύτερα. Σε συνολική διάρκεια, ο Τραορέ ήταν… άφαντος. Ο μεγάλος σταρ της Γουλβς δεν απείλησε, αντικαταστάθηκε στο 57’΄και το πιστώνεται κυρίως ο Τσιμίκας, αλλά και ο Μασούρας.

Η γκάφα: Την έκανε ο Αλεν στη φάση του πέναλτι όπου η Γουλβς άνοιξε το σκορ. Ο Γάλλος «έχασε» το κοντρόλ μετά από γύρισμα του Μπα, ο Ποντένσε έγινε κάτοχος της μπάλας και ο 29χρονος γκολκίπερ τον ανέτρεψε, παρότι ο Πορτογάλος ήταν σε πλάγια θέση με πλάτη προς το τέρμα και ήταν πάρα πολύ δύσκολο να «εκτελέσει» από εκεί.

Το στραγάλι: Ο ρέφερι Μαρτσίνιακ (και οι του VAR) αποφάσισαν διαφορετικά σε δύο πάνω-κάτω/ουσιαστικά ίδιες φάσεις. Στην ανατροπή του Ποντένσε από τον Αλέν καταλογίστηκε η εσχάτη των ποινών, σε αντίθεση με εκείνη του Ελ Αραμπί από τον Μπολί που ο Πολωνός έδειξε «παίζετε». Ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι και σε μία ανατροπή του Τσιμίκα

Το «ταμείο» του gazzetta: Ο Ολυμπιακός σε συνολική διάρκεια του αγώνα ήταν καλύτερος (16 τελικές, πάνω από 60% κατοχή). Με εξαίρεση τα πρώτα 15′ και άντε ορισμένα λεπτά «ξεχωριστά». Αλλά το σκορ «είπε» νίκη της Γουλβς με 1-0 και οι «ερυθρόλευκοι» αποχαιρέτησαν άδοξα την Ευρώπη. Είναι χαρακτηριστικό πως οι γηπεδούχοι έκαναν, σε ορισμένα σημεία του αγώνα, ουσιαστικά καθυστερήσεις.

ΓΟΥΛΒΣ: Ρουί Πατρίσιο, Μπολί, Κόαντι, Σαΐς, Ντόχερτι, Νέβες, Μουτίνιο, Γιόνι, Τραορέ (57′ Ζότα), Χιμένες, Ποντένσε (71′ Ντεντόκερ).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αλέν, Ομάρ, Μπα, Σισέ, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε (82′ Καφού), Μπουχαλάκης (46′ Ραντζέλοβιτς), Καμαρά (65′ Χασάν), Βαλμπουενά, Μασούρας (46′ Φορτούνης), Ελ Αραμπί.

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ