Connect with us

Events

Βραβευμένες Προτάσεις 1ου κύκλου του Proof of Concept

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

dagiopoulos

Μετά από ένα δημιουργικό 2ήμερο αξιολογήσεων της Συμβουλευτικής Επιτροπής στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος κύκλος του προγράμματος Proof of Concept με την ανακοίνωση των βραβευμένων προτάσεων.

Υποβλήθηκαν 33 προτάσεις από όλη την Ελλάδα και για την αξιολόγησή τους συνέβαλαν 70 αξιολογητές από τα ερευνητικά ιδρύματα και τον παραγωγικό τομέα της χώρας & του εξωτερικού!

Όλες οι προτάσεις ήταν ιδιαίτερα αξιόλογες με υψηλή δυναμική από τις οποίες επιλέχθηκαν προς χρηματοδότηση οι τρεις καλύτερες.

Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν σε ειδική τελετή που έγινε στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Μπαλαμπάνη, του Προέδρου του ΣΕΒΙΠΑ κ. Πέτρου Μαντά, εκπροσώπων του Επιμελητηρίου Αχαΐας, του Αντιπροέδρου του ΤΕΙ καθ. Γιώργου Σαλάχα, του Διευθυντή του ΙΕΧΜΗ κ. Μπουργανού καθώς και πλήθους εκπροσώπων του παραγωγικού τομέα.

Η τελική αξιολόγησης της Συμβουλευτικής Επιτροπής, η οποία περιλαμβάνει και εξειδικευμένα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ισραήλ, ανέδειξε τις ακόλουθες 3 χρηματοδοτούμενες προτάσεις:

 

  1. MaGOS-Rehab

Γρηγόρης Αγριόπουλος
QUANTA & QUALIA IKE / Ιδιωτική εταιρεία, Αγρίνιο

Το MaGOS-Rehab είναι φορητή συσκευή αλληλεπίδρασης ανθρώπου-υπολογιστή (2 γάντια διασυνδεδεμένα με PC) συνοδευόμενη από το σχετικό φύλλο δεδομένων & 3D απεικόνιση του χεριού/δακτύλων. Θα χρησιμοποιηθεί για αποκατάσταση ασθενών. Ειδικότερα, το MaGOS-Rehab βοηθά τους ειδικούς να καταγράφουν την κίνηση των δακτύλων/χεριών των ασθενών τους και με ασφάλεια, να προτείνουν θεραπεία. Οι πιθανοί χρήστες είναι άτομα που χρειάζονται αποκατάσταση των χεριών η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων είναι επιζώντες εγκεφαλικού επεισοδίου.

 

  1. Incident Response Beekeeping Safety system

Σωτήριος Κοντογιάννης

Τμήμα Μαθηματικών /  Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιωάννινα

 

 

Το προτεινόμενο σύστημα είναι ένα σύστημα ενημέρωσης και έγκαιρης προειδοποίησης που επικεντρώνεται στα περιστατικά για την ασφάλεια των κυψελών των μελισσών.

 

  1. Digital colorimetric DNA analysis in real-time

Γιώργος Παπαδάκης – Ηλέκτρα Γκιζέλη

Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας/Ίδρυμα Έρευνας και Τεχνολογίας, Κρήτη

Πρόκειται για μεθοδολογία που επιτρέπει την ταχεία λήψη ποσοτικών πληροφοριών με τη βοήθεια έξυπνου κινητού σχετικά με την ύπαρξη γενετικών δεικτών σε πραγματικά δείγματα και στο «σημείο ενδιαφέροντος». Ένα πρωτότυπο σύστημα αναλύσεων έχει κατασκευαστεί με τη βοήθεια της τεχνολογίας τρισδιάστατης εκτύπωσης. Σημαντικά οφέλη από τη χρήση αυτού του συστήματος αναμένεται να έχουν οι γιατροί, οι ίδιοι οι ασθενείς, ακόμα και οι αγρότες ή παραγωγοί τροφίμων.

 

Οι βραβευμένες προτάσεις θα χρηματοδοτηθούν μέχρι 50.000€ ενώ υποστηρίζονται οικονομικά από ιδιωτική χρηματοδότηση και διοικητικά από το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών.

Όλες οι ομάδες που υπέβαλλαν στο πρόγραμμα PoC:

  • θα λάβουν δημοσιότητα μέσα από το διαδικτυακό τόπο του προγράμματος και τις σχετικές δημοσιεύσεις
  • θα έχουν πρόσβαση στις προσφερόμενες υπηρεσίες του ΕΠΠ για τη βελτιστοποίηση της ιδέας τους.

 

Το έργο Proof of Concept

Το πρόγραμμα Proof of Concept του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών στοχεύει να δώσει την δυνατότητα στους ερευνητές να προωθήσουν τις ερευνητικές τους ιδέες και να τις μετατρέψουν σε προϊόντα. Η διαδικασία υποβολής προτάσεων και αξιολόγησης θα γίνεται κάθε 6 μήνες.

 

Το πρόγραμμα Proof of Concept υποστηρίζεται οικονομικά από Δωρητές και ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 500.000€ ετησίως.

Η πλατφόρμα υποβολής προτάσεων (www.psppoc.gr) παραμένει ανοιχτή για νέες υποβολές οι οποίες θα αξιολογηθούν το Μάιο 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην κ. Μαρία Κωνσταντίνου και στο τηλ. 2610 911 557 ή/και E-mail: konstantinou@psp.org.gr

kafemauroeidis
Κοινοποιησέ το

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ