Connect with us

Πολιτικά

Βόμβα Πέτρου Τατούλη για την διασπορά του COVID-19 στο Κρανίδι

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πέτρος Τατούλης
Κοινοποιησέ το

Πέτρος Τατούλης για τον COVID-19 στο Κρανίδι

«Είχε προειδοποιηθεί η κυβέρνηση αρμοδίως πριν 20 ημέρες και κώφευσε. Ήρθαν σήμερα κατόπιν εορτής για να φωτογραφηθούν , ψευδόμενοι».

Πέτρος Τατούλης σε Κ. Μητσοτάκη: «Σεβαστείτε τις θυσίες των πολιτών και περιορίστε την κυβερνητική έπαρση. Ο πόνος και οι θυσίες των πολιτών δεν είναι ευκαιρία για μόστρα».

Με δύο σκληρές και κατατοπιστικές επιστολές είχε ειδοποιηθεί η κυβέρνηση για την ανεξέλεγκτη κατάσταση στην δομή προσφύγων στο Κρανίδι. Φέρουν και οι δύο την υπογραφή του δημάρχου Ερμιονίδας, και ημερομηνίες 3 Απριλίου και 7 Απριλίου αντίστοιχα, ενώ παραλήπτες έχουν τόσο τον αρμόδιο υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας , τον υπουργό Υγείας, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής, τον αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου και πλειάδα αρμοδίων (ΑΠ 2908, ΑΠ 2811).

Σε αυτήν την αποκάλυψη προέβη ο π. περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης τονίζοντας δε, ότι εν μέσω πανδημίας μεταφέρθηκαν ακόμη 50 άτομα στην ήδη ασφυκτικά γεμάτη δομή, ενώ εντύπωση προκαλεί η είδηση ότι είχε ζητηθεί κινητή μονάδα υγείας και ενίσχυση του υποστελεχωμένου Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής, αιτήματα στα οποία δεν δόθηκε ποτέ απάντηση.

«Να σεβαστεί τις θυσίες των πολιτών που εγκατέλειψαν τις ζωές τους με ορατό τον κίνδυνο της οικονομικής τους κατάρρευσης», ζήτησε ο Πέτρος Τατούλης από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέροντας ότι «οι πολίτες έκαναν τα πάντα για να ισορροπήσουν τα εχέγγυα δημόσιας υγείας που δεν ήταν ικανή να τους προσφέρει η κυβέρνηση» και κάλεσε τον αρχηγό της κυβέρνησης «να εγκαταλείψει την επικοινωνία και την έπαρση γιατί στην περίπτωση του Κρανιδίου πιάστηκαν ψευδόμενοι και έχουν την κύρια ευθύνη για την τραγική τροπή που πήρε η ιστορία».

Από την άλλη πλευρά, ο Π. Τατούλης εξήρε την επαγρύπνηση του δημάρχου Ερμιονίδας, Γ.Γεωργόπουλου , ο οποίος μπήκε μπροστά προκειμένου να διαφυλάξει τον τόπο του και τους πολίτες και καταλόγισε «υπερφίαλο συγκεντρωτισμό στον Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος επιχειρεί να κεφαλαιοποιήσει πολιτική δόξα που δεν του αναλογεί και έχει μετατρέψει την διαχείριση της κρίσης σε ευκαιρία ανάδειξης πολιτικών και μη πολιτικών φίλων του σε κινηματογραφικούς αστέρες, επενδύοντας στον τρόμο που έχει καταλάβει τους πολίτες».

Τέλος, ο π. περιφερειάρχης Πελοποννήσου έκανε λόγο για τον σημαίνοντα ρόλο της αυτοδιοίκησης στην διαχείριση κρίσεων και προκλήσεων, έστω και αν αυτή η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης και τον θεσμό στο σύνολό του με απαξίωση και επιφυλάσσει στην αυτοδιοίκηση ρόλο κομπάρσου.

Άλλωστε, ο διορισμένος κομματικός περιφερειάρχης και εκλεκτός του Κ. Μητσοτάκη, κωφεύει από την αρχή της κρίσης στις εκκλήσεις όλων των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου για λήψη μέτρων και διεκδίκηση μεγαλύτερης προστασίας της δημόσιας υγείας τόσο σε προσφυγικές δομές όσο και σε καταυλισμούς Ρομά, υποδεικνύοντας ως μόνο υπεύθυνο τον ΕΟΔΥ και τον εαυτό του διαχρονικά ανεύθυνο.


Κοινοποιησέ το

Πολιτικά

Στήριξη έργων αυτοδιοίκησης, νεός εκλογικός νόμος και Πρόεδροι Κοινοτήτων στην ατζέντα συνάντησης Μαντά-Πέτσα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Την έμπρακτη στήριξη των Δήμων της Μεσσηνίας στα σχέδιά τους για υλοποίηση αναγκαίων έργων υποδομής, ζήτησε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ τους χθες στο Υπουργείο.

Ο κ. Μαντάς είχε την ευκαιρία να ενημερώσει αναλυτικά τον Υπουργό για τα πλάνα που καταρτίζουν οι Δήμοι της Μεσσηνίας για τα σημαντικά αναπτυξιακά έργα που χρειάζεται κάθε περιοχή. Οι ώριμες μελετητικά προτάσεις αναμένεται να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, ωστόσο είναι απαραίτητο να βρεθούν τρόποι ώστε το Υπουργείο να στηρίξει περαιτέρω τις προσπάθειες των Δήμων, κυρίως μέσω παροχής επιπλέον πόρων, αλλά και τεχνικής βοήθειας στην κατάρτιση νέων μελετών, με απώτερο στόχο την αύξηση της απορροφητικότητας του προγράμματος. Παράλληλα ο κ. Μαντάς ζήτησε από τον Υπουργό να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα των Δήμων Οιχαλίας, Τριφυλίας και Πύλου-Νέστορος (ΔΕΥΑΠΝ), αναφορικά με την αποκατάσταση των ζημιών που έλαβαν χώρα λόγω των πρόσφατων φυσικών καταστροφών, όπως και να εγκριθεί η περαιτέρω χρηματοδότηση του προγράμματος δακοκτονίας που έχει αιτηθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

Πέραν των ανωτέρω, οι δύο άνδρες είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν τις επιμέρους πτυχές και παραμέτρους του νέου εκλογικού νόμου για την Αυτοδιοίκηση που προετοιμάζει το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ συμφώνησαν ότι ο προηγούμενος νόμος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε καταστροφικός για τη λειτουργία της αυτοδιοίκησης και δημιούργησε σχεδόν αξεπέραστα προβλήματα σε πολλούς δημοτικές και περιφερειακές αρχές. Τόσο ο κ. Μαντάς όσο και ο κ. Πέτσας στάθηκαν υπέρ της ισχυροποίησης της πλειοψηφίας στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια αντίστοιχα, κάτι που αναμένεται να ενισχύσει την κυβερνησιμότητα, την ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων και γενικά την ομαλότητα στη λειτουργία της αυτοδιοίκησης, με ταυτόχρονο όμως σεβασμό στη λαϊκή βούληση και ψήφο.

 

Τέλος, στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Μαντάς είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Πέτσα για τον σπουδαίο και σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, ζητώντας παράλληλα να υπάρξει μέριμνα στον νέο νόμο ώστε να ενισχυθεί και να στηριχθεί περαιτέρω ο ρόλος τους. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας, οι Πρόεδροι εκτός από τα αυτοδιοικητικά τους καθήκοντα, είναι και οι άνθρωποι που φροντίζουν και μεριμνούν για την καθημερινότητα και τις ανάγκες πολλών πολιτών, ειδικά στις πιο απομακρυσμένες περιοχές και τα χωριά της υπαίθρου, με αποτέλεσμα η παρουσία και η δράση τους να είναι καταλυτική για τη βελτίωση της ζωής πολλών συνανθρώπων μας.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Χαρίτσης για “e-λιανικό”: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με προχειρότητα τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Στις 11 Ιανουαρίου του 2021 προδημοσιεύθηκε η δράση «e-λιανικό» του ΕΠΑνΕΚ 2014 – 2020 Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία με στόχο την επιχορήγηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) προκειμένου να στηριχθεί η λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας κορωνοϊού (COVID-19), αλλά και να ενισχυθεί ο βαθμός ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας, καθώς και του ψηφιακού μετασχηματισμού αυτών, ενώ τέλος αποσκοπεί στο να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους εσωτερικούς χώρους καθώς και να διασφαλιστεί η συνέχεια της οικονομικής δραστηριότητας τους. Ωστόσο, από πλευράς των εκπροσώπων της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και της αγοράς διαπιστώνονται ορισμένα ζητήματα τα οποία και δύναται να καταστούν τροχοπέδη για την μελλοντική αποτελεσματική εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος.

Συγκεκριμένα, εκ μέρους των ανωτέρω αναφερομένων εκπροσώπων διαπιστώνεται ότι, οι επιλέξιμες επιχειρήσεις θα κληθούν να υλοποιήσουν καθώς και να εξοφλήσουν το σύνολο των δαπανών ως προαπαιτούμενο για την υποβολή της πρότασης, χωρίς καν να γνωρίζουν αν θα τύχουν εγκρίσεως, την ώρα που είναι τοις πάσι γνωστό ότι κατά την προηγούμενη περίοδο της επιβολής περιοριστικών μέτρων, συσσωρεύτηκε σε αυτές πλήθος οικονομικών υποχρεώσεων, στις οποίες και καλούνται να ανταπεξέλθουν. Επιπροσθέτως, εκ μέρους των ανωτέρω επισημαίνεται ότι το οριζόμενο χρονικό διάστημα των τριάντα (30) ημερών, σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για την – πριν την υποβολή της σχετικής αιτήσεως – εξέταση και ολοκλήρωση των στοιχείων και διαδικασιών που συναποτελούν το φυσικό αντικείμενο (υλοποίηση, τιμολόγηση, εξόφληση και λογιστικοποίηση των σχετικών δαπανών). Παράλληλα, τονίζεται ο αποκλεισμός επιχειρήσεων, εχουσών δευτερεύοντα Κ.Α.Δ. λιανικού εμπορίου, ενώ προτείνεται η ένταξη επιχειρήσεων που έχουν μεικτή δραστηριότητα με δευτερεύοντα Κ.Α.Δ. τον 47, ενώ διατυπώνεται το αίτημα της άμεσης επιπλέον εξασφάλισης οικονομικών πόρων σε περίπτωση που τα αιτήματα υπερβαίνουν τη διαθέσιμη δημόσια δαπάνη.

Επειδή, κατά τα εντός της σχετικής προδημοσίευσης της εν λόγω δράσεως αναφερόμενα, ουδεμία έννομη δέσμευση του Δημοσίου γεννάται ως προς την τελική πρόσκληση του Προγράμματος, με την ΕΥΔ ΕΠΑΝΕΚ να διατηρεί αναλλοίωτο το δικαίωμα να τροποποιήσει του όρους που αναφέρονται στην παρούσα.

Επειδή, τα ως άνω εκ μέρους των εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας και αγοράς διαπιστούμενα περιορίζουν την περίμετρο των δυνητικά ωφελουμένων και επιμέρους χρονικές προθεσμίες δυσχεραίνουν το έργο των εμπλεκομένων φορέων.

Επειδή, βάσει και των ως άνω εκτιθεμένων εντοπίζονται αποκλεισμοί μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

  1. Με ποιο τρόπο δύναται να διευκολύνει το ερωτώμενο Υπουργείο τους εν δυνάμει αιτούντες προκειμένου να μην επωμιστούν το βάρος των επιπροσθέτων δαπανών εν μέσω αυτής της δύσκολης συγκυρίας;
  2. Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να μεριμνήσει για τη λελογισμένη επιμήκυνση του χρονικού διαστήματος των τριάντα (30) ημερών, το οποίο κατά τα εκ μέρους των ανωτέρω αναφερομένων ισχυριζόμενα, σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για την – πριν την υποβολή της σχετικής αιτήσεως – εξέταση και ολοκλήρωση των στοιχείων και διαδικασιών που συναποτελούν το φυσικό αντικείμενο;
  3. Προτίθεται να μεριμνήσει για την ένταξη των επιχειρήσεων που έχουν μεικτή δραστηριότητα με δευτερεύοντα Κ.Α.Δ. τον 47;

 

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Χαρίτσης Αλέξανδρος (Αλέξης)

Μαμουλάκης Χαράλαμπος (Χάρης)

Σαρακιώτης Ιωάννης

Αβραμάκης Ελευθέριος

Αλεξιάδης Τρύφων

Αναγνωστοπούλου Σία

Αραχωβίτης Σταύρος

Αυλωνίτης Αλέξανδρος

Βαγενά Άννα

Βαρδάκης Σωκράτης

Βέττα Καλλιόπη

Βίτσας Δημήτριος

Γεροβασίλη Όλγα

Γιαννούλης Χρήστος

Γκαρά Νατάσα

Γκιόλας Ιωάννης

Δραγασάκης Ιωάννης

Ελευθεριάδου Σουλτάνα

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

Ηγουμενίδης Νικόλαος

Θραψανιώτης Εμμανουήλ

Καλαματιανός Διονύσιος

Καρασαρλίδου Φρόσω

Κασιμάτη Νίνα

Καφαντάρη Χαρά

Κόκκαλης Βασίλειος

Μάλαμα Κυριακή

Μάρκου Κωνσταντίνος

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Μωραΐτης Αθανάσιος

Νοτοπούλου Αικατερίνη

Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα

Παπαδόπουλος Αθανάσιος

Παπαηλιού Γεώργιος

Παπανάτσιου Αικατερίνη

Παππάς Νικόλαος

Πολάκης Παύλος

Πούλου Παναγιού (Γιώτα)

Σαντορινιός Νεκτάριος

Σκουρλέτης Παναγιώτης (Πάνος)

Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος)

Σκούφα Μπέττυ

Συρμαλένιος Νικόλαος

Τζούφη Μερόπη

Φάμελλος Σωκράτης

Φίλης Νικόλαος

Φωτίου Θεανώ

Χαρίτου Δημήτριος

Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης

Xρηστίδου Ραλλία

Ψυχογιός Γεώργιος


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Κουρουμπλής: Ο Σαμαράς θα αναγκάσει τον Μητσοτάκη σε εκλογές

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

«Η Ελλάδα κινδυνεύει να μην έχει ένα ενιαίο μέτωπο στις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει ένα πελώριο εσωτερικό πρόβλημα, στο ίδιο της το κόμμα. Η συνέντευξη Σαμαρά στην Καθημερινή δείχνει ότι υπάρχει ένα πολύ σοβαρό ρήγμα στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Γιατί δεν είναι μια απλή διαρροή στον Τύπο. Έχουμε τη δημόσια τοποθέτηση ενός πρώην πρωθυπουργού, στη ναυαρχίδα του φιλοκυβερνητικού Τύπου. Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Σαμαράς είναι δεσμευμένος να ακολουθήσει αυτή την πολιτική στάση. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν πόσο δύσκολο θα είναι για τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε αυτό που έχει ανάγκη η χώρα, στο μέτρο που όλοι γνωρίζουμε τα συμφέροντα που υποκρύπτονται στην Ευρώπη σε ότι αφορά στην Τουρκία.» Την δήλωση αυτή έκανε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στην εκπομπή “Παρεμβάσεις” με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη, Γιώργο Καραμέρο και Νίκο Ελευθερόγλου, στην τηλεόραση του Bluesky.

Ο κ. Κουρουμπλής εξήγησε ότι, αφού «η πραγματικότητα δείχνει ότι η Ελλάδα δεν είναι εύκολο να εξασφαλίσει φιλικό σε αυτήν ευρωπαϊκό μέτωπο έναντι της Τουρκίας, ενώ περίπου ίδια είναι και η κατάσταση με τις ΗΠΑ, τότε η χώρα πρέπει, και αυτό είναι πρωτίστως καθήκον του πρωθυπουργού, να συγκροτήσει ενιαίο εσωτερικό μέτωπο. Και αυτό δε γίνεται γιατί ο πρωθυπουργός από την αρχή δεν προνόησε να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα όσα συζητούνται με την Τουρκία, όπως π.χ., στην περίπτωση του Βερολίνου, ενώ τώρα προστέθηκε και η τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά», επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι είναι τεράστια η απόσταση που χωρίζει τους κ.κ. Σαμαρά Μητσοτάκη, με τον πρώτο να κατηγορεί τον δεύτερο ότι «ακολουθεί κατευναστική πολιτική, ενώ θα έπρεπε να ακολουθεί αποτρεπτική πολιτική». Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη, όπως είπε,  και «δεν είναι τυχαίο που η παρέμβαση Σαμαρά έγινε δημόσια, στην Καθημερινή και μάλιστα την παραμονή των διερευνητικών επαφών». «Ο κ. Σαμαράς, πρώην πρόεδρος της ΝΔ με επιρροή στο κόμμα, κάνει μια παρέμβαση που μπορεί να δημιουργήσει ανατροπές», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε: «Κατά τη γνώμη μου ο κ. Σαμαράς θα αναγκάσει τον κ. Μητσοτάκη να πάει σε εκλογές και τότε η ΝΔ, δεν πρόκειται να πάρει το ποσοστό που πήρε το 2019.»

Ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ακόμα ότι στα ελληνοτουρκικά ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει μια εξαιρετικά ενιαία στάση, δείγμα ότι έχει συνειδητοποιήσει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση και ότι δεν γίνεται σφαγή στο εσωτερικό του, όπως γράφουν τα ΜΜΕ. «Η τρικυμία έχει ξεσπάσει στο χώρο της ΝΔ»,  κατέληξε ο κ. Κουρουμπλής.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ