Connect with us

Κινηματογράφος

Τρεις προβολές στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας

Ανέβηκε

στις

τρεις προβολές στο κέντρο δημιουργικού ντοκιμαντέρ καλαμάτας 3
Κοινοποιησέ το

τυροπωλείον delicatessen

Τρίτη 13 και Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ θα προβάλει στο χώρο του (Μπενάκη 11) τρεις επιλεγμένες ταινίες από τις Ημέρες Ισπανόφωνου Κινηματογράφου, και καλεί τους φίλους του να τις απολαύσουν μαζί.

Πιο συγκεκριμένα: 

Την Τρίτη 8-9:30 μ.μ.
Με Απόκρυψη / El Desconocido
(Dani de la Torre, Ισπανία, 2015, 91’)
Ξεκινώντας το πρωί για να αφήσει τα δυο παιδιά του στο σχολείο πριν πάει στην τράπεζα όπου εργάζεται, ο Κάρλος δέχεται ένα ανώνυμο τηλεφώνημα, το οποίο τον πληροφορεί πως το αυτοκίνητό του είναι παγιδευμένο με εκρηκτικά. Για να μην εκραγεί, θα πρέπει να μεταφέρει γρήγορα ένα υψηλό χρηματικό ποσό στο λογαριασμό του άγνωστου εκβιαστή…

και 10 μ.μ.-11:30 μ.μ

Ο Σπορέας / El Sembrador
(Melissa Elizondo Moreno, Μεξικό, 2018, 86’)

Ο Μπαρτολομέ, ένας δάσκαλος που κάνει μάθημα σε παιδιά διαφόρων ηλικιών στα βουνά των Τσιάπας στο Μεξικό, ξέρει πολύ καλά πως η παιδαγωγική δεν βασίζεται στα σχολικά εγχειρίδια και δεν στριμώχνεται στους τέσσερις τοίχους μιας αίθουσας. Ένας πραγματικός σπορέας γνώσης ξετυλίγει τη φιλοσοφία και τη μέθοδό του μπροστά στον φακό και γίνεται φάρος ελπίδας για τη δημιουργία ενός πανανθρώπινου μοντέλου εκπαίδευσης που στηρίζεται στην περιέργεια και την αγάπη για τον έξω κόσμο.

και την Τετάρτη στις 10 μ.μ.
Ο Μπουνιουέλ στο Λαβύρινθο με τις Χελώνες / Buñuel en el laberinto de las tortugas

(Salvador Simó Busom, Ισπανία, 2018, 86’)
Παρίσι, 1930. Ο Σαλβαδόρ Νταλί και ο Λουίς Μπουνιουέλ είναι ήδη οι κύριες μορφές του σουρεαλιστικού κινήματος. Απροσδόκητα, ο Μπουνιουέλ μένει χωρίς χρήματα μετά το σκάνδαλο που περιβάλλει την ταινία του «Χρυσή Εποχή». Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε το επόμενο έργο του, ένα ντοκιμαντέρ για μία από τις φτωχότερες ισπανικές περιφέρειες, τη Λας Ούρδες. Ωστόσο, ο καλός του φίλος, ο γλύπτης Ραμόν Ασίν, αγοράζει ένα λαχείο με την υπόσχεση ότι, αν κερδίσει, θα πληρώσει για την ταινία. Απίστευτα και αναπάντεχα, η τύχη είναι στο πλευρό τους.

τρεις προβολές στο κέντρο δημιουργικού ντοκιμαντέρ καλαμάτας 4

 
* Ισπανικό… εδνιαφέρον έχει και το Ντοκιμαντέρ της Δευτέρας 12/10, αφού θα προβληθεί στις 9:30 μ.μ. η ταινία του Αλαν Φιλντ “Ο Δρόμος προς το Σαντιάγο”.
Αφού παραλίγο να χάσει τη ζωή του μετά από πτώση από έναν καταρράκτη στην Ταϊλάνδη, ο Αλαν Φιλντ εγκαταλείπει μια… όχι και πολύ σύννομη ζωή, για να ακολουθήσει το όνειρό του και να γίνει σκηνοθέτης.
Η Διαδρομή του Αγίου Ιακώβου της Κομποστέλα, είναι ένα ταξίδι 800 χιλιομέτρων το οποία πιστοί κάνουν εδώ και πάνω από 1000 χρόνια. Ο Αλαν ξεκινάει να μάθει τι το κάνει τόσο ιδιαίτερο και στο δρόμο συναντά διαφορετικούς ανθρώπους όλων των εθνικοτήτων και θρησκειών, με τη δική τους προσωπική ιστορία να διηγηθούν. Σύντομα αρχίζει να τα βρίσκει καλύτερα με τον εαυτό του και την πίστη του…

Σκηνοθεσία: Αλεντ Φιλντ
Διάρκεια: 118′
Ετος Παραγωγής: 2016
Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ
Ομιλούμενη γλώσσα: Αγγλικά, ισπανικά
Υπότιτλοι: Ελληνικοί, αγγλικοί  

 
* Η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι δωρεάν
—————————————————————-
Κατά τη διάρκεια των «Ημερών Ισπανόφωνου Κινηματογράφου» (12-14 Οκτωβρίου)  που διοργανώνει το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας, θα παρουσιαστούν έξι (6) βραβευμένες ισπανόφωνες ταινίες από την Ισπανία και την Λατινική Αμερική, μέσω Διαδικτύου και απολύτως δωρεάν για όλη την Ελλάδα. Κάθε ταινία θα είναι διαθέσιμη για 24 ώρες για συσκευές εντός της Ελλάδας στο σύνδεσμο:  https://video.fecha.gr.

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ