Connect with us

πρέπει να δεις

Τράγκας: «Αυτό που έρχεται δεν μπορεί να το φανταστεί ο Μητσοτάκης»

Kalamata Times

Published

on

Τράγκας: «Αυτό που έρχεται δεν μπορεί να το φανταστεί ο Μητσοτάκης» 1

Τράγκας για επιπτώσεις κορονοϊού

Ουδείς μπορεί να κυβερνά επί μακρόν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και να επιβάλλει μέτρα περιορισμού της ελευθερίας των πολιτών μιας ολόκληρης χώρας Όπως και εσείς, είμαι υπό περιορισμό. Καταλαβαίνω την αναγκαιότητα των μέτρων αλλά δεν μπορώ να καταλάβω, να ερμηνεύσω και να απαντήσω σε διάφορα «καυτά» και εύλογα ερωτήματα. Π.χ. πως ξεπήδησε αυτός ο κορονοϊός που προκαλεί σε ένα πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων καταρρακτώδη πνευμονία και πολυοργανική ανεπάρκεια, ενώ ουσιαστικά δεν αγγίζει τους περισσότερους και αποφεύγει τη μαύρη φυλή.

Φυσικά δεν είμαι λοιμωξιολόγος για να απαντήσω σε αυτά τα ερωτήματα, ούτε ερευνητής σε κρατικό εργαστήριο ιολογίας της Γιουχάν. Εκεί δηλαδή που ξεπήδησε η επιδημία.

Δεν μπορώ επίσης να απαντήσω, γιατί η Δύση ενώ έβλεπε τί γινόταν στην Κίνα, δεν πήρε ουσιαστικά κανένα μέτρο ενίσχυσης των εθνικών συστημάτων υγείας και τώρα κατηγορεί ευθέως τους Κινέζους, για απόκρυψη πληροφοριών που προκάλεσαν οικονομικές βλάβες τρισεκατομμυρίων στις ΗΠΑ και γενικά στη Δύση.

Φυσικά, ούτε οι ειδικοί επιστήμονες, οι λοιμωξιολόγοι μπορούν να απαντήσουν σε αυτά τα ερωτήματα, αφού δηλώνουν καθημερινά και επί ώρες στην τηλεόραση, τα ίδια πράγματα. Δηλαδή, ότι ο ιός είναι άγνωστος, ότι ο ιός μελετάται, ότι ο ιός έχει περίεργη συμπεριφορά και ότι χρειαζόμαστε τουλάχιστον δύο χρόνια για να φτιάξουμε αξιόπιστο εμβόλιο.

Εξάλλου, οι λοιμωξιολόγοι είναι τώρα οι star της εποχής, όπως παλαιότερα, όταν μπήκαμε στο μνημόνιο,οι οικονομολόγοι και οι ειδικοί στο PSI.

Ελπίζω η κυβέρνηση να μην παρασύρει τον σοβαρό και σεμνό κο Τσιόδρα σε πολιτικά και κομματικά παιχνίδια. Παρατήρησα χθες ( που είχαμε ευτυχώς μόνο 20 νέα κρούσματα) να είναι νευρικός και απρόθυμος ο κος Τσιόδρας να απαντήσει εκτεταμένα σε διάφορα ερωτήματα.

Σημείωσα μια νευρικότητα σε ό,τι αφορά το θέμα του χτισίματος γενικής ανοσίας και της κατάστασης που θα επικρατήσει σε πιθανό δεύτερο κύμα του κορονοϊού το Φθινόπωρο. Αν κατάλαβα καλά, υπάρχει η άποψη ενός σταδιακού χτισίματος ανοσίας, που πιθανότατα χρειάζεται και δεύτερο κύμα περιοριστικών μέτρων.

Με τέτοια οικονομικά προβλήματα δεν μπορεί να μείνουμε μια κοινωνία στον πάγο, επειδή η μνημονιακή κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν προσλαμβάνει τον απαραίτητο αριθμό γιατρών και νοσηλευτών και δεν έχει τις απαραίτητες μονάδες εντατικής θεραπείας.

Δεν είναι δυνατόν να περιγράφονται, έστω και με συναισθηματική φόρτιση οι θάνατοι 80χρονων ή 90χρονων και να πέφτει το μήνυμα ότι δεν ξέρουμε γιατί ο ιός χτυπάει διάφορα όργανα. Αυτό δεν είναι ενημέρωση. Επίσης, θα πρέπει να πάψει να μας λέει κάθε απόγευμα ο αρμόδιος υφυπουργός Υγείας καταφέραμε αυτό, καταφέραμε το άλλο. Τίποτα δεν θα γινόταν αν δεν υπήρχε η αυτοθυσία γιατρών και νοσηλευτών και η πειθαρχεία του λαού. Επιτέλους πρέπει να υπάρξει λίγη σοβαρότητα και αρκετή σεμνότητα.

Σιγά σιγά βέβαια, όπως πάνε τα πράγματα, οι συνταγματολόγοι και οι νομικοί θα διαδεχθούν τους λοιμωξιολόγους στα δελτία ειδήσεων. Ουδείς μπορεί να κυβερνά επί μακρόν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και να επιβάλλει μέτρα περιορισμού της ελευθερίας των πολιτών μιας ολόκληρης χώρας. Πέραν αυτού,το τσουνάμι της φτωχοποίησης θα φέρει στους τηλεοπτικούς δέκτες μας, λυσσώδεις μονομαχίες των πολιτικών κομμάτων και οικονομολόγους ειδικευμένους στην αντιμετώπιση κρίσεων, όπως οι Lehman Brothers ή το κραχ του 1929.

Ήδη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαγκωνίζονται από τώρα, ποιος έχει το καλύτερο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της κρίσης και των καταστροφών που έφερε και φέρνει στην οικονομία μας, ο κορονοϊός.

Υπάρχουν πολλά και «καυτά» ερωτήματα για τον κορονοϊό που δεν απαντώνται από κανέναν. Είναι πολύ περίεργο πράγματι, πως πιάστηκαν στον ύπνο οι ΗΠΑ, την ώρα που για μια ακόμη χρονιά, απογειωνόταν η οικονομία. Είναι πολύ παράξενη ( αν δεν θέλουμε να την πούμε ανόητη), η συμπεριφορά των επιστημονικών συμβούλων του Βρετανού πρωθυπουργού, που τον οδήγησαν αρχικά να υποστηρίξει την «ανοσία της αγέλης». Είναι τόσο χαμηλού επιπέδου οι Βρετανοί λοιμωξιολόγοι ή δεν είχαν εγκαίρως τις απαραίτητες πληροφορίες από τους Κινέζους;

Οι Γάλλοι επιστημονικοί σύμβουλοι του Εμανουέλ Μακρόν δεν είχαν πληροφορίες από τους συναδέλφους τους στο Πεκίνο και δεν είχαν εκτιμήσει σωστά την ταχύτητα διάδοσης της νόσου; Επειδή σε λίγο, ο ιός της φτώχειας, ο ιός της νέας τάξης πραγμάτων, η αλλαγή στο διεθνές πολιτικό σκηνικό και οι καταλυτικές αλλαγές στον μικρό μας τόπο, θα διαδεχθούν τον κορονοϊό, καλό είναι να διαβάζουμε και να επικοινωνούμε όλες τις πληροφορίες.

Ο ιδρυτής της δεξαμενής σκέψης Open, ο κος Φιλίπ Λεγκρέν που είχε διατελέσει οικονομικός σύμβουλος του προέδρου της Κομισιόν, επισήμανε σε άρθρο του, ότι η πανδημία του κορονοϊού μπορεί να αποτελέσει το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της παγκοσμιοποίησης. Επιστρέφουν τα έθνη – κράτη. Και είναι κωμικός, όποιος πολιτικός στην Αθήνα, πιστεύει ότι θα παραμείνει ζωντανή αυτή η γερμανοκρατούμενη Ευρώπη. Πρέπει να είναι ιδιαίτερα γελοίος, όποιος ή όποιοι πιστεύουν ότι η Γηραιά Ήπειρος θα παραμείνει κάτω από τη σκιά του γερμανικού αετού.

Πρέπει να σημειώσω εδώ, ότι το άρθρο του κου Λεγκρέν δημοσιεύτηκε στο Foreign Policy που είναι το διανοητικό εργαλείο του περιβόητου συμβουλίου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ευρώπης.

Ξαφνικά χθες, το ρωσικό γενικό επιτελείο κοινοποίησε μία έρευνα του στρατιωτικού στρατηγικού ινστιτούτου έρευνας του ρωσικού γενικού επιτελείου, η οποία θεωρεί την πανδημία του κορονοϊού, ένα ψέμα και μια παγκόσμια στρατηγική επιχείρηση, μια άσκηση διοίκησης και ελέγχου πίσω από τις κουρτίνες, με τελικό στόχο τον έλεγχο της ανθρωπότητας. Το ινστιτούτο εκφράζει τις θέσεις του Κρεμλίνου. Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, στόχος είναι η μείωση του ανθρώπινου πληθυσμού. Επειδή είμαστε πάρα πολλοί στον πλανήτη, επιδίωξη είναι να φτάσουμε το 1 δις και αυτό μπορεί να γίνει μέσω της οικονομικής κρίσης που θα ακολουθήσει. Σύμφωνα με την έκθεση του ρωσικού επιτελείου, θέλουν να αναγκάσουν τον κόσμο να μην κινείται και να παραδώσει τις πολιτικές ελευθερίες με πολιτικά μέσα, το οποίο πρακτικά είναι αδύνατον.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, η πανδημία έχει εφευρεθεί μπροστά στα 7,5 δισεκατομμύρια κατοίκων στον πλανήτη, τα θύματα είναι ελάχιστα – αν και φυσικά σημειώνει το Γενικό Επιτελείο της Ρωσίας – λυπούμεθα για κάθε ανθρώπινο θύμα. Η προβολή αυτής της γενικής πανδημίας έχει να κάνει με την απεμπόληση των πολιτικών ελευθεριών, με το σπάσιμο των χρηματιστηριακών μπαλονιών.

Επίσης, πρέπει να χτυπηθούν οι γεωπολιτικοί αντίπαλοι των ΗΠΑ, δηλαδή η Δυτική Ευρώπη και η Κίνα. Ο συνταγματάρχης που έχει γράψει την έκθεση, θεωρεί ότι η Ρωσία δεν αποτελεί οικονομικό αντίπαλο των ΗΠΑ. Οι απόψεις του ρωσικού γενικού επιτελείου που απηχούν τις θέσεις του Κρεμλίνου, υποστηρίζουν ότι ο ιός είναι μια φτιαχτή ιστορία και λίγο πολύ, όλες οι υπερδυνάμεις τον χαρακτήρισαν βιολογικό όπλο, αποδίδοντας βέβαια τη γέννησή του, σε αντιπάλους του. Ας μην ξεχνάμε ότι οι Αμερικανοί τον λένε «κινεζικό κορονοϊό».

Οπλιστείτε με δύναμη, κουράγιο και θάρρος για να αντιμετωπίσουμε μετά τον κορονοϊό τους ιούς της φτώχειας, της γιγαντιαίας ανισότητας, της εκπτώσεως της Δημοκρατίας και της περικοπής των ατομικών δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Με το επιχείρημα, «τι να κάνουμε αυτά έφερε η πανδημία», θα γυρίσουμε σε μεσαιωνική ατμόσφαιρα στην αγορά εργασίας και σε πλήθος περιοριστικών μέτρων που θα επιβάλλονται για να μην μολυνθούμε ή να μην μολύνουμε.

Ήδη κουβεντιάζουν για ένα τσιπ που θα έχει όλα τα προσωπικά δεδομένα μας και για επιβολή της πλαστικής κάρτας σε όλες τις συναλλαγές. Οι πλειστηριασμοί θα γίνουν, γιατί οι θεσμοί θέλουν μικρή παράταση του νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Πρέπει να υπενθυμίσω ότι η νομική προστασία ισχύει μέχρι τις 30 Απριλίου.

Επίσης, το Eurogroup σήμερα θα συζητήσει νέα μέτρα για τη στήριξη του ευρώ και της ευρωπαϊκής ένωσης. Τα νέα μέτρα ανέρχονται συνολικά σε περίπου μισό τρισεκατομμύριο αλλά το θέμα των κορονο- ομολόγων παραμένει ακόμα ανοικτό λόγω της γερμανικής αρνητικής θέσης. Όπως λέγεται εκεί στις Βρυξέλλες, θα αποφασίσουν για μισό τρις μέτρα στήριξης χωρίς όρους. Δηλαδή χωρίς μνημόνια και τόκους. Αλλά αφού το Βερολίνο δεν επιθυμεί τα κορονο- ομόλογα, αντιλαμβάνεται κανείς ότι θα επιχειρήσουν να περάσουν πάλι όρους.

Αυτή την εποχή να χρησιμοποιείτε το Nasalege. Μπορείτε να το αγοράσετε σε όλα τα φαρμακεία και σε όλα τα e-shop φαρμακεία, τα ηλεκτρονικά δηλαδή φαρμακεία. Το Nasalege είναι άοσμο, άγριο σκόρδο και φυσική κυτταρίνη που δημιουργεί ένα προστατευτικό τζελ στη μύτη και φράζει την είσοδο σε ιούς και μικρόβια. Το Nasalege είναι πράγματι πολύτιμο αυτή την εποχή. Οτιδήποτε εισέρχεται στη μύτη μπλοκάρεται, από ένα τζελ που δημιουργείται στο βλεννογόνο της μύτης. Το Nasalege είναι φρουρός, ειδικά αυτή την εποχή.

Ο κος Πέτσας, δήλωσε χθες, ότι το Μάιο θα χαλαρώσουν τα μέτρα αλλά μόνο αν τηρηθούν αυστηρά τον Απρίλιο. Ο κος Μητσοτάκης χώθηκε με μάσκα στο Σωτηρία για να δείξει χθες, ότι εισέρχεται στην πρώτη γραμμή μάχης, για να δει και να συγχαρεί από κοντά το έργο γιατρών και νοσηλευτών. Έχω την εντύπωση, ότι εδώ στην Ελλάδα επαναλαμβάνουμε τον κακό εαυτό μας. 4.000 γιατροί μας έφυγαν από την Ελλάδα για να βρουν αξιοπρεπείς μισθούς στη Μεγάλη Βρετανία. Χιλιάδες άλλοι έφυγαν σε διάφορα κράτη. Το να λέει ο κος Μητσοτάκης ευχαριστώ το ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό , θυμίζει το «να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω μέλι». Αφού πηγαίνει και δίνει τα πλεονάσματα στα ταμεία των Γερμανών και των δανειστών, από πού θα βρει χρήματα να πει: «έστω και ένα μικρό ευχαριστώ στα μέλη, τους εργαζόμενους του ΕΣΥ;».

Ο Κος πρωθυπουργός πρέπει να γνωρίζει ότι μία στις 4 ή μία στις 5 εταιρίες ή καταστήματα θα επαναλειτουργήσουν. Ο τουρισμός φέτος θα υποστεί ένα καίριο πλήγμα. Και όλα αυτά τα μέτρα που λέει ότι θα πάρει, ακυρώνονται από την ανυπαρξία χρημάτων και κυρίως από τη συνέπεια που δείχνουν ο ίδιος και η κυβέρνηση στις καταβολές των πλεονασμάτων και στην τήρηση των μνημονιακών μέτρων. Όταν θα συνειδητοποιήσει ποιοι ιοί έρχονται μετά τον κορονοϊό, θα είναι αργά.

Ούτε μπορεί να αντέξει για μεγάλο διάστημα ο κόσμος, αυτή τη στέρηση ατομικών και δημοκρατικών ελευθεριών. Ήδη διεθνώς μιλάνε για υπερβολές. Δεν υπάρχει ούτε ένας οικονομολόγος στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό που να μην λέει ότι αυτή η χώρα, χρειάζεται πλέον δεκαετίες για να συνέλθει. Και πρέπει ο κος Μητσοτάκης να μας πει, αν η φτωχή Ελλάς θα συνεχίσει να καταβάλλει 2% πλεονάσματα μέχρι το 2060.

Πέραν των διαφόρων απόψεων που εκτίθενται από όλα τα Μέσα Ενημέρωσης παγκοσμίως για το που θα πάει ο κόσμος μετά τον διαβολο – ιό, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να βάλει δασμούς στα αμερικανικά προϊόντα. Δηλαδή, πρόκειται να κλιμακωθεί ακόμη περισσότερο ο πόλεμος μεταξύ Ουάσιγκτον και Βερολίνου. Όπως έγινε γνωστό χθες, η Ευρώπη θα χτυπήσει με δασμούς τους Αμερικανούς ως αντίποινα των αμερικανικών δασμών σε εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου. Υποθέτω ότι αυτή την ώρα, το μόνο που θα φέρει η ευρωπαϊκή αντίδραση είναι χειρότερα αμερικανικά αντίποινα.

Είμαι βέβαιος, ότι τόσο η Γαλλία, όσο και άλλες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου δεν πρόκειται να ακολουθήσουν τους Γερμανούς στην κόντρα με την Ουάσιγκτον. Η Γαλλία αντιμετωπίζει τη χειρότερη ύφεση από το τέλος του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου. Όπως δήλωσε ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών, ο κος Λεμέρ η Γαλλία θα υποστεί ένα πρωτοφανές οικονομικό σοκ.

Μονότονα αλλά αναπόφευκτα απευθύνομαι πάλι στον κο Μητσοτάκη και του ζητάω να είναι ειλικρινής απέναντι στον ελληνικό λαό. Αυτό που έρχεται δεν μπορεί να το φανταστεί. Και δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει με αστυνομικά μέτρα ή με το επιχείρημα : «φταίει ο κορονοϊός».

Στο μεγαλύτερο χαμηλό όλων των εποχών – φίλες και φίλοι- βυθίζεται το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο. Η κατάσταση λένε όλοι οι οικονομολόγοι είναι πολύ χειρότερη από το 2009 και οι οικονομικές προβλέψεις που κάνουν οι Βρυξέλλες, όπως διαπιστώνεται, υποτιμούν τη διαδικασία συρρίκνωσης. Η ύφεση θα είναι πιο βαθιά και πολύ πιο μεγάλη σε χρονική διάρκεια. Παντού καταγράφονται εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι. Η Πορτογαλία ήδη καταγράφει μισό εκατομμύριο εργαζόμενους σε άμεσο κίνδυνο να χάσουν τη δουλειά τους. Να σημειώσω, ότι στην Πορτογαλία έχουμε περίπου 10.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 266 θανάτους. Η κυβέρνηση – όπως και η δική μας – έθεσε αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις, κυρίως στη διάρκεια του Πάσχα.

Αυτό όμως που έρχεται ίσως φέρει χιλιάδες θανάτους από πείνα και άλλες αρρώστιες. Η οικονομία της χώρας θα βουλιάξει όπως προβλέπουν όλοι. Ήδη εκεί ανακοινώθηκε μέτρο, το οποίο επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αναστέλλουν προσωρινά τις συμβάσεις εργασίας των υπαλλήλων τους ή να μειώνουν το ωράριό τους χωρίς να τους απολύουν. 32.000 επιχειρήσεις ζήτησαν να υπαχθούν στη ρύθμιση αυτή. Φαντάζεστε τι πρόκειται να γίνει εδώ.

Πηγή

πρέπει να δεις

Μπουρλότο στην Μεσόγειο βάζει ο Ερντογάν: Γεωτρήσεις θα γίνουν εκεί που θέλουμε εμείς

Kalamata Times

Published

on

Μπουρλότο στην Μεσόγειο βάζει ο Ερντογάν: Γεωτρήσεις θα γίνουν εκεί που θέλουμε εμείς 10

Ερντογάν – Γεωτρήσεις

Μετά την συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας (GNA) Φάγιεζ αλ Σάρατζ δήλωσε ότι Τουρκία και Λιβύη θα προχωρήσουν στις έρευνες για πετρέλαιο και τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Είπε ακόμα ότι η Άγκυρα θα εντείνει τη στήριξή της προς τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης, σημειώνοντας ότι η σύγκρουση μπορεί να επιλυθεί μόνο με πολιτικά μέσα, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Ερντογάν είπε ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ειρήνη στη Λιβύη είναι ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης.

Οι δυνάμεις του Χάφταρ, με τη στήριξη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Ρωσίας και της Αιγύπτου, προσπαθούν να καταλάβουν την Τρίπολη από τον Απρίλιο του 2019 αλλά τους τελευταίους μήνες απωθήθηκαν.

ΠΗΓΗ

Continue Reading

πρέπει να δεις

Οι Πρόσκοποι για το Περιβάλλον: Δεκάδες πρωτοβουλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα

Kalamata Times

Published

on

προσκοποι

Οι Πρόσκοποι για το Περιβάλλον

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, επιδιώκει να υπενθυμίσει στην κοινωνία την ανάγκη για την προστασία της βιοποικιλότητας του πλανήτη, των πηγών ενέργειας και των φυσικών πόρων, εστιάζοντας κάθε χρόνο σε διαφορετική θεματική. Το ειδικό θέμα του φετινού εορτασμού είναι η «Βιοποικιλότητα».

Σήμερα παρατηρείται μείωση της βιοποικιλότητας στον πλανήτη, γεγονός που οφείλεται σε μια σειρά από αιτίες όπως η ρύπανση του περιβάλλοντος, η καταστροφή των δασών, η ερημοποίηση των εδαφών, η ρύπανση των υδάτων και η αυξημένη θήρευση. Οι Έλληνες Πρόσκοποι διαχρονικά, υλοποιούν τα προγράμματά τους και τις περισσότερες δράσεις τους στην ύπαιθρο, ευαισθητοποιώντας τα μέλη τους σχετικά με τα οφέλη του περιβάλλοντος αλλά και τους κινδύνους που αυτό αντιμετωπίζει. Παράλληλα, επειδή η ζωή στην πόλη έχει τεράστια επίδραση στην ατμοσφαιρική ρύπανση, μέσω της βιωματικής μάθησης και του προσωπικού παραδείγματος φροντίζουν να αναδεικνύουν μικρά αλλά και μείζονα ζητήματα που χρήζουν προσοχής.

Όλες οι δραστηριότητες των Προσκόπων αντανακλούν την αγάπη και τον σεβασμό προς τη φύση. Αναλυτικότερα:

 • Επενδύουν 84.000 ώρες ετησίως τα 350 Προσκοπικά Συστήματα σε βιωματική εκπαίδευση στη φύση
 • Το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας αναγνωρίζοντας την υπερεκατονταετή προσφορά της Προσκοπικής Κίνησης στην προστασία των δασών και της φύσης, έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με στόχο την υλοποίηση δράσεων και ενεργειών για την προστασία των δασών, την προώθηση της ανακύκλωσης και την ευαισθητοποίηση των νέων για θέματα προστασίας του δασικού και φυσικού περιβάλλοντος.
 • Έλαβαν την πρωτοβουλίες για την Προστασία του Υμηττού, σε συνεργασία με του Υπουργείο Περιβάλλοντος, τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) κα.
 • Δενδροφυτεύουν, περιποιούνται και καθαρίζουν τα υπάρχοντα δάση και αστικά δασύλλια προσπαθώντας να πολλαπλασιάσουν τους φυσικούς πνεύμονες-καθαριστές του πλανήτη μας.
 • Συνεργασία με WWF Ελλάς για συμμετοχή σε πρόγραμμα citizens science για «υιοθεσία» παραλιών και μέτρηση απορριμμάτων.
 • Συνεργάζονται με καταξιωμένες ΜΚΟ και αναγνωρισμένους θεσμικούς Φορείς αναφορικά με την κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση νέων για την προστασία του περιβάλλοντος
 • Πρωτοστατούν σε κοινωνικές πρωτοβουλίες όπως το Let’s Do It Greece, το Earth Hour κα
 • Φροντίζουν να μετακινούνται πάντα ομαδικά και προτιμούν μέσα μεταφοράς με τις λιγότερες εκπομπές καυσαερίων, όπως τα τραίνα.
 • Δεν καίνε ποτέ τα σκουπίδια τους στη διάρκεια των δράσεων υπαίθρου, αλλά τα μεταφέρουν και τα εναποθέτουν στις υποδεικνυόμενες δομές.
 • Έχουν δημιουργήσει την Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Αγρίας Ζωής (με τη χρηματοδότηση του «Πράσινου Ταμείου) έχοντας εκπαιδευτεί πάνω από 150 νέοι στη διάσωση Αγρίων Ζώων.
 • Υποστηρίζουν το έργο της Πολιτικής Προστασίας σε θέματα πρόληψης και προστασίας δασικών εκτάσεων
 • Συμμετέχουν σε εθελοντικές φυλάξεις δασικών εκτάσεων και άλσος στις πόλεις.
 • Εφαρμόζουν την επαναχρησιμοποίηση και ανακυκλώνουν όλα τα μη οργανικά απορρίμματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Συσκευών και Αξεσουάρ που υλοποιούν οι Πρόσκοποι σε συνεργασία με την Vodafone εδώ και 12 χρόνια, έχουν ανακυκλώσει συνολικά πάνω από 57.000 συσκευές! Αξίζει αν σημειωθεί το Πρόγραμμα βραβεύτηκε το 2019 με το bronze βραβείο για την Συνεργασία Επιχείρησης – ΜΚΟ στο θεσμό των Hellenic Responsible Business Awards.
 • Έχουν δημιουργήσει ειδικό επιτραπέζιο παιχνίδι σε συνεργασία με την εταιρεία Desyllas Games με οικολογικό περιεχόμενο, εκπαιδεύοντας τα παιδιά στη προστασία του περιβάλλοντος.

Η Προσκοπική Κίνηση, εδώ και 110 χρόνια, εκπαιδεύει, ευαισθητοποιεί και τροφοδοτεί την ελληνική κοινωνία με νέους που λειτουργούν ως υπεύθυνοι πολίτες και αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο μέσα σε αυτήν. Γι’ αυτό και οι Πρόσκοποι, ως Πρεσβευτές των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, προσπαθούν, σε κάθε εκδήλωση της καθημερινότητάς τους, να σκέπτονται την παράμετρο Βιοποικιλότητας.

Περισσότερα για το έργο των Προσκόπων μπορείτε να βρείτε στο www.gineproskopos.gr και στο www.scouts4sdgs.gr.

Πηγή

Continue Reading

πρέπει να δεις

Κορονοϊός: Στους 180 οι θάνατοι στην Ελλάδα – 15 νέα κρούσματα

Kalamata Times

Published

on

Κορονοϊός: Στους 180 οι θάνατοι στην Ελλάδα – 15 νέα κρούσματα 11

Κορονοϊός νέα κρούσματα

Δεκαπέντε νέα κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα την Πέμπτη (04/06), σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, ενώ κανένας άνθρωπος δεν έχασε τη ζωή του στη χώρα το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Σε σχέση με την προηγούμενη δημοσιευμένη έκθεση (02 Ιουνίου), τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 15. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.952 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 55.2% άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 1, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 180 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 9 (77.8% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

diagramma.jpg
Σημ.: οι στήλες στο Διάγραμμα 1 εκφράζουν τον αριθμό νέων κρουσμάτων με βάση την ημερομηνία λήψης εργαστηριακού δείγματος, και όχι με βάση την ημερομηνία ανακοίνωσης των κρουσμάτων.
Κορονοϊός: Στους 180 οι θάνατοι στην Ελλάδα – 15 νέα κρούσματα 12

Από το σύνολο των 2.952 κρουσμάτων, 652 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1.702 (57.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 48 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 77 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Κορονοϊός: Στους 180 οι θάνατοι στην Ελλάδα – 15 νέα κρούσματα 13

Περισσότερα σε λίγο…

Πηγή

Continue Reading

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ