Η Πελοπόννησος είναι ένας τόπος τόσο διαφορετικός και συνάμα γοητευτικός. Από τη μία το ρομαντικό Ναύπλιο, ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου, από την άλλη η άγρια ομορφιά της Μάνης, που σε καλεί για μια διαρκή περιπέτεια και λίγο πιο πέρα η γοητευτική Καλαμάτα.
Από την πρώτη στιγμή, που ένας ταξιδιώτης φτάνει στην Καλαμάτα, αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για μια πόλη, που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα την Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη. Η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας είναι πραγματικά πανέμορφη, καθώς στέκει ανάμεσα στον επιβλητικό Ταΰγετο και η θάλασσα δροσίζει τις άκρες της.
Η παραλία της Καλαμάτας, από τη μία άκρη στην άλλη, είναι γεμάτη ζωή. Μοντέρνα καφέ, μπαρ και εστιατόρια ζωντανεύουν την πόλη, όλη την ημέρα, με την νυχτερινή ζωή να είναι στα καλύτερα της.
Καστράκι: Το μαγαζί με την πιο απίθανη θέα της Καλαμάτας
Όποιος έχει ταξιδέψει στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα έχει να προτείνει και ένα διαφορετικό μέρος για καφέ ή φαγητό, ωστόσο, στη λίστα όλων μα όλων υπάρχει το Καστράκι.
Το όνομά του αποκαλύπτει ακριβώς αυτό που θα αντικρίσετε. Ανεβαίνοντας στην Βέργα, θα αντικρίσετε ένα κάστρο, το οποίο κλείνει μέσα του ένα αμφιθέατρο με την πιο ωραία θέα στην Καλαμάτα.
Το Καστράκι αποτελεί αντίγραφο μεσαιωνικών και βυζαντινών κάστρων. Πυργίσκοι, σκάλες και επάλξεις στέκονται έτοιμα να καλωσορίσουν τους επισκέπτες του. Περνώντας την πύλη και κάνοντας μερικά βήματα, θα αντικρίσετε το αμφιθέατρο με τα πέτρινα καθίσματα και τα μαξιλάρια, ενώ λίγο πιο αριστερά υπάρχουν τραπέζια για να απολαύσετε το γεύμα σας.
Η θέα της Καλαμάτας συγκλονίζει από κάθε σημείο του χώρου. Αναμφισβήτητα η πιο ωραία στιγμή της ημέρας για να βρεθείτε στο Καστράκι είναι το ηλιοβασίλεμα. Ο ήλιος βουτά στη θάλασσα του μεσσηνιακού κόλπου, ενώ ο ουρανός βάφεται με πορτοκαλιά και μενεξεδένια χρώματα, που λούζουν την πέτρα του κάστρου, κάνοντας το ακόμη πιο ονειρεμένο.
Στο Καστράκι θα βρεθείτε όχι μόνο για τη θέα, αλλά και για τα πιάτα και τα κοκτέιλ. Ξεκινώντας από το μενού, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τα ιδιαίτερα πιάτα, ενώ τα κοκτέιλ δημιουργούνται με φρεσκοστυμένους χυμούς φρούτων και χειροποίητα σιρόπια και λικέρ, που βασίζονται σε παλιές παραδοσιακές συνταγές αλλά φτιάχνονται με σύγχρονη τεχνική.
Πηγή: iefimerida.gr