Connect with us

Events

Το 2ο Kalamata Dance Cup γεμίζει με κόσμο την Καλαμάτα!

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Το 2ο Kalamata Dance Cup γεμίζει με κόσμο την Καλαμάτα! 1

Το 2ο Kalamata Dance Cup γεμίζει με κόσμο την Καλαμάτα!

Με πολύ αυξημένο ενδιαφέρον και συμμετοχές, συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, με πάνω από 600 χορευτές-αθλητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 30 Νοεμβρίου 2019 ο 2ος Διεθνής Διαγωνισμός Αθλητικού Χορού ‘2nd Kalamata Dance Cup – Beyond The Limits’στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Γηπέδου ‘Τέντα’ όλη την ημέρα,  όπου χορευτές απ’ όλα τα μέρη διεκδικούν για 2η χρονιά το Κύπελλο Χορού Καλαμάτας.

Οι συμμετέχοντες, συνοδοί και συνεργάτες προέρχονται από 8 χώρες, Κύπρο, Ιταλία, Βουλγαρία, Ουκρανία, Μολδαβία, Ρουμανία, Ρωσία.  Από την Ελλάδα θα μετάσχουν πάρα πολλές χορευτικές κοινότητες – Σχολές & Σύλλογοι χορού, προερχόμενοι από τους Νομούς Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Νησιά Ιονίου, Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας και Θεσσαλονίκης. Οι περισσότεροι από αυτούς θα βρίσκονται στην πόλη μας από την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου – Κυριακή 1 Δεκεμβρίου. Βρισκόμαστε ένα μήνα σχεδόν πριν την παγκόσμια διοργάνωση αγώνων χορού στην Καλαμάτα την ‘πόλη του χορού’ και οι κρατήσεις για διαμονή συμμετεχόντων και συνοδών έχουν ξεπεράσει την πληρότητα τεσσάρων ξενοδοχείων για το διήμερο και έπεται συνέχεια!

Το 2ο Kalamata Dance Cup γεμίζει με κόσμο την Καλαμάτα! 2

Ο Ανοιχτός Διεθνής Διαγωνισμός χορού σε όλα τα είδη χορού για όλες τις ηλικίες, που καθιερώνεται πλέον ως ένα από τα πιο επιτυχημένα πολιτιστικά – αθλητικά γεγονότα της Πελοποννήσου, διεθνούς κύρους και σημασίας, διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο εκδηλώσεων ‘Dance Challenge’ με την υποστήριξη της PolisArt Κοιν.Σ.επ., υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ και την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Να σημειωθεί δε, ότι ο νέος καινοτόμος θεσμός του Διεθνούς Κυπέλλου Χορού συστήνεται και προωθείται από πολλούς άλλους σημαντικούς φορείς της πόλης μας. Σημαντική είναι φέτος η στήριξη του Ξενοδοχείου Elysian Hotel όπου θα φιλοξενηθούν οι ξένοι καλεσμένοι , των εταιριών Agrovim, Alpha System Γκούζος, The Shoe Mart, του Belvedere Hotel και πλήθους ιδιωτικών επιχειρήσεων της πόλης μας (όλοι οι χορηγοί της διοργάνωσης αναγράφονται μόνιμα στο επίσημο site: www.kalamatadancecup.com).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ – Το Σαββατοκύριακο περιλαμβάνει:

Α) διαγωνισμό σε όλα τα είδη χορού στην ‘Τέντα’ το Σαββάτου 30 Νοεμβρίου 2019 από τις 8:00 η ώρα το πρωί μέχρι το βράδυ.  Β) Μαγευτική Τελετή Gala στην ‘Τέντα’ το Σαββάτου 30 Νοεμβρίου 2019 στις 8:00 η ώρα το βράδυ που απευθύνεται σε όλους τους δημότες και επισκέπτες. Γ) Σεμινάρια-διαλέξεις χορού σε όλα τα είδη, που απευθύνονται σε όλους την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας από το πρωί. Πληροφορίες για συμμετοχές και σεμινάρια στην επίσημη ιστοσελίδα (www.kalamatadancecup.com) και  στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Το 2ο Kalamata Dance Cup γεμίζει με κόσμο την Καλαμάτα! 3

Με την παρουσία σημαντικών ανθρώπων της πανελλήνιας και διεθνούς χορευτικής κοινότητας, καθώς και την προσέλευση χορευτών όλων των ηλικιών, ερασιτεχνών και επαγγελματιών, η φετινή διοργάνωση έχει ανεβάσει τον πήχη ψηλότερα με τον συναγωνισμό να χτυπάει κόκκινο, αφού μέχρι τώρα υπάρχουν εκτός από τους ερασιτέχνες, πάρα πολλές συμμετοχές από κορυφαίους πανευρωπαϊκούς πρωταθλητές χορού και επαγγελματίες που θα προσφέρουν ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα στην Τελετή Gala που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 20:00 στο Γήπεδο ‘ΤΕΝΤΑ’ Καλαμάτας την παρουσία εκατοντάδων θεατών, δημοτών και φιλότεχνων επισκεπτών, καθώς και επισήμων προσκεκλημένων από διάφορους φορείς.

Την αυλαία στην Τελετή θα ανοίξει με τιμή η προσκεκλημένη μας χορευτική ομάδα 20 ατόμων από την Εταιρία Προστασίας Σπαστικών ‘Πόρτα Ανοιχτή’ από την Αθήνα που αξίζει να τους απολαύσουμε να μας μεταφέρουν κοινωνικό μήνυμα, πως H ΤΕΧΝΗ δεν κάνει διακρίσεις καθότι απευθύνεται σε όλα τα μέλη της κοινωνίας μας που είναι ισότιμα και ισοδύναμα. Ακολουθεί η ζωντανή ορχήστρα της Φιλαρμονικής του Δήμου Δυτικής Μάνης για το καλωσόρισμα όλων των επισκεπτών του χορού στην πόλη μας, με παρέλαση των χορευτών, παρουσίαση των Διεθνών Κριτών, καταλήγοντας στο τελικό φαντασμαγορικό υπερθέαμα χορού από πρωταθλητές και επαγγελματίες που δεν πρέπει κανείς να χάσει. Η βραδιά θα κλείσει με τις απονομές των επιτυχόντων με βραβεύσεις!

Το 2ο Kalamata Dance Cup γεμίζει με κόσμο την Καλαμάτα! 4

Ο αριθμός των θεατών αναμένεται να ξεπεράσει τους 1.200 όλη την ημέρα με κορύφωση στην Τελετή Gala, ενώ οι πολλαπλές κατηγορίες χορού κρίνονται από 32 καταξιωμένους και εξειδικευμένους εγχώριους και διεθνείς Κριτές. Οι θεατές μπορούν να παραβρεθούν οποιαδήποτε ώρα του Σαββάτου για να παρακολουθήσουν τους διαγωνισμούς. Για τους ενδιαφερόμενους υπάρχει πάρκινγκ εντός των εγκαταστάσεων του γηπέδου ‘Τέντα’. Μέρος των εσόδων από το κουπόνι ενίσχυσης του Συλλόγου, θα διατεθεί για τις ανάγκες της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή». Η είσοδος ανέρχεται στα 12 ευρώ /ολοήμερο, ενώ στους μαθητές δημοτικού και στα Α.Μ.Ε.Α η είσοδος είναι δωρεάν.

Λεπτομέρειες και το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων αλλά και της Τελετής Gala, θα ανακοινωθούν στην Συνέντευξη Τύπου 2-3 μέρες πριν τη μεγάλη διοργάνωση.

ΟΦΕΛΗ

Με έντονα στοιχεία καινοτομίας και εξωστρέφειας η εν λόγω διοργάνωση προσθέτει  υπεραξία στο  πολιτιστικό και τουριστικό προϊόν της πόλης μας και του Νομού μας καθώς προβάλει την Καλαμάτα, και τα προϊόντα της, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο (βλ.promo-video https://www.youtube.com/watch?v=c7-ble7bfRQ&t=7s ). Η διοργάνωση αυτή είναι μοναδική για την Πελοπόννησο, καθόσον διακρίνεται για την υψηλή καλλιτεχνική της ποιότητα και τα πολλαπλά κοινωνικά μηνύματα που εκπέμπει και στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση.

Η προσέλκυση επισκεπτών της αθλητικής χορευτικής κοινότητας διεθνώς στα πλαίσια του Διεθνούς Διαγωνισμού Χορού στην Καλαμάτα ενισχύει σημαντικά τον ‘Θεματικό Τουρισμό’ (αθλητικός – πολιτιστικός τουρισμός) που είναι μοχλός για την τουριστική ανάπτυξη. Τονώνει επίσης την οικονομική ζωή της περιοχής μας λόγω παραμονής σ’ αυτήν μεγάλου αριθμού επισκεπτών σε περίοδο εκτός τουριστικής αιχμής. Βοηθάει ταυτόχρονα στην ανάδειξη των μοναδικών ταξιδιωτικών εμπειριών που η Μεσσηνία και κατ’ επέκταση η Πελοπόννησος προσφέρει. Η Καλαμάτα υποδέχεται ετησίως χορευτές-αθλητές-συνοδούς-κριτές χορού, μουσικούς, συνεργάτες απ’ όλο τον κόσμο που, που έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Μεσσηνιακή πόλη, να γευτούν τα προϊόντα της, να απολαύσουν τη θάλασσα, τις πλατείες της, την αγορά της. Δίνεται δε η ευκαιρία σε όλους τους δημότες της πόλης μας και τους φιλότεχνους επισκέπτες, να παρακολουθήσουν ένα εξαιρετικό υπερθέαμα χορού από διάφορες κοινωνικές ομάδες που θα τους μαγέψει και θα τους συγκινήσει, καθώς και να θαυμάσουν από κοντά κορυφαίους του είδους, πρωταθλητές και επαγγελματίες.

Το 2ο Kalamata Dance Cup γεμίζει με κόσμο την Καλαμάτα! 5

Το 2ο Kalamata Dance Cup γεμίζει με κόσμο την Καλαμάτα!

Η Υπεύθυνη της Οργανωτικής Επιτροπής του Kalamata Dance Cup

Λαμπρινή (Νίνα) Δράκου

 

Events

Οι δρόμοι της έμπνευσης και της δημιουργίας δεν κλείνουν ποτέ

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ποιητικοί Δρόμοι

“Ποιητικοί Δρόμοι”

Οι “Ποιητικοί Δρόμοι” προσαρμόστηκαν προς το παρόν, σε μια άλλη, εναλλακτική μορφή και σας προσκαλούν να τους περπατήσετε σε δρόμους διαδικτυακούς. «Βγείτε» για ένα όμορφο σεργιάνι σε μονοπάτια ορθάνοιχτα, γεμάτα φως και ελπίδα!

Γιατί οι δρόμοι της έμπνευσης και της δημιουργίας δεν κλείνουν ποτέ!

“Στο Δημοτικό” – ποίημα Γιώτας Αργυροπούλου

* Επισκεφθείτε τη σελίδα kalliergon στο fb και μάθετε περισσότερα για τη δράση “ΠΟΙΗΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ”. (https://www.facebook.com/events/18212…)

Συνέχεια ανάγνωσης

Events

Ακυρώνεται ο 15ος Μαραθώνιος Μεσσήνης, λόγω κορωνοϊού

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ακυρώνεται ο 15ος Μαραθώνιος Μεσσήνης, λόγω κορωνοϊού 10

15ος Μαραθώνιος Μεσσήνης

Ο Δήμος Μεσσήνης και η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου Μεσσήνης ανακοινώνουν ότι λόγω της παγκόσμιας επιδημίας του κορωνοϊού, ακυρώνεται ο φετινός 15ος Μαραθώνιος Μεσσήνης που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 5 Απριλίου 2020.

Ο 15ος Μαραθώνιος Μεσσήνης και οι παράλληλοι αγώνες των 10 km και 3 km θα πραγματοποιηθούν την άνοιξη του 2021.

Όσοι δρομείς είχαν δηλώσει συμμετοχή και είχαν καταθέσει το αντίτιμο συμμετοχής τους, μπορούν να στέλνουν στο nissimarathon@gmail.com τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, τράπεζα: Εθνική, ALPHA ή Eurobank, ΙΒΑΝ) για να τους επιστραφεί το ποσό.

15ος Μαραθώνιος Μεσσήνης

Συνέχεια ανάγνωσης

Events

«Ποιητικοί Δρόμοι» – Προσαρμογή στα νέα δεδομένα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

«Ποιητικοί Δρόμοι» - Προσαρμογή στα νέα δεδομένα 11

«Ποιητικοί Δρόμοι»

Οι ημέρες που διανύουμε επιβάλλουν σύνεση, υπευθυνότητα και ομοψυχία! Μένουμε σπίτι! Υπακούμε στις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του ΕΟΔΥ, για να περιορίσουμε την εξάπλωση της πρωτόγνωρης αυτής επιδημίας.

Με βάση τα νέα δεδομένα που από λεπτό σε λεπτό αλλάζουν, προσαρμόζουμε ό,τι μπορεί να υλοποιηθεί σύμφωνα με τις νέες συνθήκες. Κάποιες επιμέρους δράσεις εκ των πραγμάτων, έχουν αναβληθεί. Προτιμότερες όμως οι αναβολές, παρά οι ακυρώσεις! Οι δράσεις μας στο σύνολό τους είναι συμμετοχικές. Ας είμαστε λοιπόν προσεκτικοί, ώστε να μπορέσουμε όλοι να είμαστε εκεί για να τις υλοποιήσουμε στο άμεσο μέλλον!

Η επιχειρηματικότητα αυτή τη στιγμή πλήττεται σοβαρά! Η τέχνη στον αντίποδα, ανθεί! Διαπίστωση διαχρονική και αέναη! Με απόλυτο σεβασμό και ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας και τον συνάνθρωπό μας, επιλέγουμε στις δύσκολες αυτές στιγμές, να αντισταθούμε και να συμπαρασταθούμε, αντιπαραθέτοντας στην “πανδημική” περιρρέουσα ατμόσφαιρα νότες ζωής! Νότες ελπίδας, μέσα από τη δύναμη της τέχνης, τη δύναμη της ποίησης!

Για όποιον λοιπόν υπάρχει ακόμη λόγος να κυκλοφορεί, οι βιτρίνες -έστω και με κατεβασμένα ρολά- του γνέφoυν να πλησιάσει και να διαβάσει επιλεγμένα ποιήματα Μεσσήνιων ποιητών. Έτσι, ως μια αχτίδα ελπίδας ότι στο βάθος του ορίζοντα υπάρχει φως! Οι δρόμοι σιγά σιγά κλείνουν… Οι “ποιητικοί δρόμοι” όμως, σιγά σιγά ανοίγουν και υπομονετικά περιμένουν την ώρα που όλοι μαζί θα τους περπατήσουμε! Το σεργιάνι στους δρόμους… τους ποιητικούς δρόμους, θα γίνει σε κάθε περίπτωση, μετατοπισμένο βέβαια χρονικά, αλλά θα γίνει! Ίσως και καλύτερα από ό,τι το φανταζόμαστε αρχικά! Ίσως τότε να το έχουμε περισσότερο ανάγκη! Μόνο, φροντίστε να είστε εκεί όλοι!!!

Εμείς, οι εκπρόσωποι της «Καλλίεργον», μιας επιχείρησης που έχει βασικό άξονα την τέχνη και τον πολιτισμό, υπηρετώντας παράλληλα για πολλά χρόνια πριν, καθαρά μόνο την τέχνη, θεωρούμε χρέος μας αυτή τη στιγμή να κρατήσουμε ακμαίο το ηθικό, άσβεστη την ελπίδα! ‘Όχι μόνο γιατί έτσι πρέπει -μιας και είναι στη φύση μας και άρα μπορούμε-, αλλά γιατί ξέρουμε ότι η τέχνη μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο σε αυτόν τον αγώνα, σ’ αυτή τη μάχη!

Εν αναμονή λοιπόν των προσαρμοσμένων μας δράσεων και μην χάνετε την ψυχραιμία σας! Άλλη μια μεγάλη μπόρα! Θα περάσει κι αυτή, όπως και τόσες άλλες! Ας συνεχίσουμε να εμπνεόμαστε και να δημιουργούμε! Θα τα καταφέρουμε!!!

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ