Οι προσπάθειες συνεννόησης μεταξύ των ιδιωτικών καναλιών για να καθυστερήσει η έναρξη του τηλεοπτικού «πρωταθλήματος» αφορούσαν κυρίως τα ακριβά προγράμματα της prime time, χωρίς, όμως, ακόμα και εκεί, να οριστικοποιηθεί κάποια συμφωνία. Παρά τις απόπειρες για συναίνεση, κάθε κανάλι κάνει τις δικές του κινήσεις στην τηλεοπτική σκακιέρα, με κάποια να επισπεύδουν τις πρεμιέρες για να… προλάβουν να κερδίσουν την προτίμηση του κοινού, πριν εμφανιστεί σε πλήρη διάταξη ο ανταγωνισμός.

Ο πρώτος που θα κόψει το νήμα της σεζόν είναι ο Γιώργος Αυτιάς στον ΣΚΑΪ, που επιστρέφει στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου από το Σάββατο 20 Αυγούστου. Το υπόλοιπο πρόγραμμα του καναλιού του Φαλήρου θα βγει σε δόσεις: το ανανεωμένο «Σήμερα», με τους Δημήτρη Οικονόμου, Ακη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη στις 29 Αυγούστου, ενώ για τις ψυχαγωγικές εκπομπές γίνεται προσπάθεια για πρεμιέρα στις 5 ή στις 12 Σεπτεμβρίου.

Συντονισμένη πρεμιέρα, τόσο για ενημέρωση όσο και για ψυχαγωγία, σχεδιάζει το Open για τη Δευτέρα 29 Αυγούστου. Την πρώτη «καλημέρα» θα πουν μέσα από τα ανανεωμένα ενημερωτικά πρωινά ο Παναγιώτης Στάθης και ο Δημήτρης Καμπουράκης (7-10), οι πιο πρωινοί Μάνος Νιφλής και Χρύσα Φώσκολου (5-7), καθώς και το ψυχαγωγικό (10-1) με την Μπέττυ Μαγγίρα. Την ίδια ημέρα, επιστρέφει και η Μάριον Μιχελιδάκη στη μεσημεριανή ζώνη, ενώ πιθανότατα μία εβδομάδα αργότερα θα ενταχθεί στο πρόγραμμα η νέα εκπομπή της Ινας Ταράντου.

Από τις 29 Αυγούστου ανάβει τις μηχανές της και η ΕΡΤ, τόσο με ενημέρωση όσο και με ψυχαγωγία. Με κοινή αφετηρία θα ξεκινήσουν η Χριστίνα Βίδου και ο Κώστας Παπαχλιμίντζος στη νέα ζώνη μετάδοσης (5-10) με την εκπομπή «Συνδέσεις», αλλά και το ψυχαγωγικό «Στούντιο 4» με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο, που πλέον θα έχει τρίωρη διάρκεια (16:00 με 19:00). Οσο για τους υπόλοιπους σταθμούς, ΑΝΤ1, Alpha και Star αναμένεται να ξεκινήσουν σταδιακά από τις 5 Σεπτεμβρίου.

ΠΗΓΗ