Connect with us
dagiopoulos

πρέπει να δεις

Θέλουμε να γίνουμε ξανά φοιτητές! Πάρτε μέτρα για να ανοίξουν οι Σχολές!

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

dagiopouloskafemauroeidis

Ανακοίνωση των Φοιτητικών Συλλόγων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Την Τετάρτη 10 Μάρτη συμπληρώνεται ένας χρόνος που τα Πανεπιστήμια όλης της χώρας παραμένουν κλειστά. Ένας χρόνος που χιλιάδες φοιτητές είμαστε μακριά από τα αμφιθέατρα, τα εργαστήρια, που βλέπουμε τα εμπόδια στις σπουδές και στη ζωή μας να γιγαντώνονται.

Εδώ και ένα χρόνο χάνουμε από τη μόρφωση μας, υποβαθμίζεται το πτυχίο μας ,  ο χρόνος σπουδών μας παρατείνεται από την ίδια την κυβέρνηση που μας αποκαλεί «αιώνιους» και απειλεί να μας διαγράψει! Εδώ και ένα χρόνο τα εργαστηριακά μαθήματα στην πλειοψηφία τους δεν έχουν διδαχθεί, έχουν «μετατραπεί» σε θεωρητικά. Αυτά τα κενά πότε και με ποιο τρόπο θα καλυφθούν στην πορεία των σπουδών μας; Τελειόφοιτοι είναι για δεύτερη χρονιά εγκλωβισμένοι αφού δεν μπορούν να κάνουν την πρακτική τους άσκηση και να πάρουν πτυχίο. Πρωτοετείς δεν έχουν μπει ούτε για μια φορά σε αμφιθέατρο ενώ χιλιάδες σε όλη τη χώρα έχουν ξενοικιάσει τα σπίτια τους και βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο εγκατάλειψης των σπουδών τους.

 Ως εδώ με την κοροϊδία της κυβέρνησης! Παίρνουμε πίσω τις σχολές και τις σπουδές μας!!!

Η οργή μας μεγαλώνει γιατί κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται ότι είναι επιλογή της κυβέρνησης να κρατάει τις Σχολές κλειστές αδιαφορώντας για τις ανάγκες μας. Τα περί προστασίας από την πανδημία δεν πείθουν κανέναν. Αν ο στόχος της κυβέρνησης ήταν η προστασία της υγείας των φοιτητών θα εξασφάλιζε πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας για τις Σχολές και τις εστίες, τη διενέργεια τακτικών δωρεάν τεστ σε εστίες και Πανεπιστήμια. Θα διαμόρφωνε τους αναξιοποίητους χώρους που έχουν στην κατοχή τους τα Ιδρύματα και βρίσκονται σε κάθε πόλη για να γίνονται μαθήματα και εργαστήρια με ασφάλεια. Θα έδινε επίδομα στους πρακτικάριους και σε όσους νοικιάζουν σπίτι.

Όχι μόνο μας κρατάνε μακριά από τις Σχολές αλλά αξιοποιούν το γεγονός αυτό θεωρώντας ότι θα νομοθετούν σε βάρος μας χωρίς αντιδράσεις! Οι επιθέσεις και οι συλλήψεις  σε βάρος των συμφοιτητών μας στο ΑΠΘ είναι η πιο ξεκάθαρη από τις πολλές αποδείξεις ότι η κρατική καταστολή που ενισχύεται με το νέο νόμο έρχεται να χτυπήσει όσους αγωνίζονται. Αντιμετωπίζουν ως εγκληματίες τους φοιτητές που θέλουν να ανοίξουν τα επί ένα χρόνο κλειστά Πανεπιστήμια, που διεκδικούν τα δικαιώματα τους στη μόρφωση!

Το νομοσχέδιο Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη δε θα εφαρμοστεί! Γιατί το Πανεπιστήμιο ανήκει σε όλους εμάς και τις ανάγκες μας και όχι στην Αστυνομία και το Υπουργείο! Μπορεί η κυβέρνηση να έχει την πλειοψηφία στη Βουλή όμως χιλιάδες φοιτητές σε όλη τη χώρα, μαζί με εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς, με τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια και τις κινητοποιήσεις σε συνθήκες πανδημίας, απαγορεύσεων και καταστολής απέδειξαν ότι δεν τρομοκρατούνται και δεν υποχωρούν

Απαιτούμε:

  • Να ξεκινήσουν άμεσα οι πρακτικές για τους φοιτητές των πρώην ΤΕΙ.
  • Διαμόρφωση κατάλληλων χώρων, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός. Αξιοποίηση δημόσιων και ιδιωτικών χώρων με την ευθύνη υπουργείου – Ιδρυμάτων – δήμων και Περιφερειών
  • Να δοθεί μόνιμο μηνιαίο επίδομα στέγασης για όλους τους φοιτητές που νοικιάζουν σπίτι.
  • Επανεξέταση μαθημάτων που δεν δόθηκαν λόγω τεχνικών προβλημάτων
  • Να δοθεί παράταση του ν+2 στους φοιτητές του πρώην ΤΕΙ που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα σπουδών των ΑΕΙ λόγω των αναστολών των πρακτικών.

Όλοι στην κινητοποίηση την Τετάρτη 10/3 στις 13:00 στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

crystal-kyriakopouloslupus-bistro
Κοινοποιησέ το

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ