Connect with us

Funny

«Θα σας εξαφανίσωμεν»: Οι πιο επικές ατάκες του ελληνικού κινηματογράφου για τις εκλογές

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

«Θα σας εξαφανίσωμεν»: Οι πιο επικές ατάκες του ελληνικού κινηματογράφου για τις εκλογές 1

Ελληνικός κινηματογράφος

Υποσχέσεις, κλισέ πολιτικές εκφράσεις , δημαγωγία, λαϊκισμός, φιλοδοξία, εμμονή για μία βουλευτική θέση, προεκλογικοί λόγοι και υπερβολές. Όλα πέρασαν από τον ελληνικό σινεμά και αναμένεται να περάσουν και τώρα μέσα όμως από την «μεγάλη οθόνη» των…. Εκλογών 2019.

Βέβαια εκτός των παραπάνω, από τον ελληνικό κινηματογράφο δεν έλειπε και η έμμεση σάτιρα από τους εκάστοτε ρόλους, οι οποίοι σχολίαζαν με επικές ατάκες το πολιτικό αλισβερίσι της χώρας, τα ψέματα των πολιτικών και γενικότερα τις προεκλογικές εκστρατείες.

Άλλωστε ποιος δεν θυμάται την επική ατάκα του Μαυρογιαλούρου, δηλαδή του Λάμπρου Κωνσταντάρα, ο οποίος στο «Υπάρχει και φιλότιμο» έλεγε στους συναδέλφους τους… «Πρέπει να επισκέπτεσαι την περιφέρειά σου, γιατί όταν θα’ ρθουν εκλογές, υπάρχει περίπτωση η περιφέρειά σου να σε γράψει στη περιφέρειά της».

Οι ατάκες βέβαια δεν τελειώνουν εκεί. Οι παρακάτω που βρήκαμε όχι μόνο έχουν μείνει στην ιστορία, αλλά σίγουρα μένουν διαχρονικές, θυμίζοντάς μας όσα συμβαίνουν αυτή την προεκλογική περίοδο.

Η βουλευτίνα, 1966 – «Ψεύτρες δεν μας λένε τόσα χρόνια -Ε τι άλλο χρειάζεται ένας βουλευτής παρά ψευτιά»

Μπορεί ένας απλό πολίτης να «γλυκαθεί» στην ιδέα της εξουσίας; Φυσικά και μπορεί. Αυτό προσπαθεί να αποδείξει η Ρένα Βλαχοπούλου στην ταινία που άφησε εποχή.

Βέβαια αυτό που έμεινε περισσότερο στις μνήμες όλων ήταν ο μονόλογος της μπροστά στην κάμερα.

«Σημασία έχει ότι αποκτήσαμε οντότητα, δεν είμαστε πλέον αυτά τα άβουλα πράγματα που έσερναν οι άντρες από την μύτη, σοφάρουν οι άντρες σοφάρουμε κι εμείς, παντελόνια οι άντρες παντελόνια κι εμείς, δικαστές οι άντρες, δικαστίνες κι εμείς, βουλευτές οι άντρες, βουλευτίνες κι εμείς, ψεύτρες δεν μας λένε τόσα χρόνια… Ε τι άλλο χρειάζεται ένας βουλευτής παρά ψευτιά! Νοικοκυρές δεν είμαστε, τι χρειάζεται ο τόπος για να ορθοποδήσει , νοικοκυριό» αυτά μου είπανε και με πείσανε να παίξω την βουλευτίνα».

Η κυρία δήμαρχος, 1960 -«Θα κάνουμε και ποτάμια, δύσκολο είναι;»

Οι υποσχέσεις του Ανάργυρου Προκόπη (Βασίλη Αυλωνίτη) κατά την προεκλογική περίοδο στην ταινία «Η κυρία δήμαρχος» δεν έχουν τέλος.

«- Από την Δευτέρα λέγω, δεν θα πεινάει κανένας… Δεν θα αφήσουμε τα χελιδόνια να μας κουτσουλάνε όλη μέρα τις αυλές, θα διορίσουμε 4 να τα διώχνουν με τα καλάμια από τα σύρματα. Από την Δευτέρα θα αρχίσουμε να χτίζουμε γιοφύρια…
–  Τι να τα κάνουμε τα γιοφύρια αφού δεν έχουμε ποτάμια…;
–  Θα κάνουμε και ποτάμια δύσκολο είναι;…», είναι μόνο ένα μέρος του λόγου του με σκοπό να αφανίσει την αντίπαλό του.

Υπάρχει και φιλότιμο, 1965 – «Θα σας εξαφανίσομεν, θα, θα, θα»

Και ποιο δεν θυμάται τότε που ο Ανδρέας Μαυρογιαλούρος, υπουργός αγροτικής Ανασυγκροτήσεως  καθώς πρόβαρε τον λόγο του έλεγε «Θα σας εξαφανίσομεν…» αντί του θα σας «εξασφαλίσομεν», γελώντας μέχρι κι ο ίδιος με το λάθος του.

«Μαύρο και δαγκωτό», «Και εμείς τι ζητάμε τώρα κύριε Παπαδάκη;», «Κύριε Ντάντι μας», «Εμπορευάμενος και χειρευάμενος από την Αθήνα έρχομαι και στην κορφή κανέλα», «Φάγανε απ’ τα τσιμέντα, φάγαν’ απ’ τα πλακάκια, φάγανε, φάγανε, φάγανε…» καθώς και οι σταυρολεξίες στις οποίες επιδίδεται καθημερινά ο πολυάσχολος υπουργός είναι μόνο μερικές από τις ατάκες που μας χάρισε η ταινία της Φίνος Φιλμ, σε σκηνοθεσία και σενάριο του Αλέκου Σακελάριου.

Τζένη Τζένη, 1966 -«Άνω Παναγιά, Κάτω Παναγιά, πέρα Παναγιά, δόθε Παναγιά

Τζένη Τζένη, μία ρομαντική ταινία που ο έρωτας προσπαθεί να «καλύψει» την πολιτική και την ανάγκη για εξουσία. Βέβαια αυτό είναι κάτι που βλέπουμε μόνο στις ταινίες και γι΄αυτό η συγκεκριμένη άφησε εποχή.

Σ΄αυτό συνέλαβαν βέβαια και οι απίστευτες ερμηνείες αφενός των δύο κομματαρχών, Κωνσταντάρα – Παπαγιαννόπουλο καθώς και των δύο νιόπαντρων, Καρέζη-Μπάρκουλη.

Κι αν υπάρχει μία λέξη που μας έρχεται αβίαστα στο μυαλό όταν ακούμε  «Τζένη- Τζένη», τότε φυσικά είναι η λέξη «Γκόρτσος».

«-Ο κΚασσανδρής έχει βαπόρια, θα ρίξει πολλά λεφτά, θα μας φάει την έδρα, εγώ τι έχω να ρίξω, ένα εργοστασιάκι έχω που φτιάχνει λουκούμια.
– Ε ρίξε λουκούμια να γλυκάνεις και τις πίκρες του λαού…»

«Θα ψηφίσουμε Γκόρτσο, το παιδί του λαού!
-Έ όχι και παιδί αυτός είναι στην ηλικία μου
– Ε και; Παιδί είναι, επειδή δηλαδή εσύ εγέρασες από τα ογδόντα»

Θανασάκης ο πολιτευόμενος (1954) –« Βουλευτής δεν βγήκες, οπότε αμόλα τους».

Αλλη μία ελληνική ταινία με πρωταγωνιστές τον Ντίνο Ηλιόπουλο, την Αννα Συνοδινού και τον Βύρων Πάλλη που άφησε εποχή.

Συγκεκριμένα για όσους δεν θυμούνται, η  Αννα Συνοδινού, κόρη μιας εύπορης οικογένειας, επιστρέφει από την Ελβετία παντρεμένη με έναν νερό επιστήμονα, τον Θανασάκη (Βύρωνας Πάλλης), ο οποίος έχει ως μοναδική φιλοδοξία, να γίνει πολιτικός.

Ο αφελής και καλόκαρδος αδελφός της Συνοδινού, ο Ντίνος Ηλιόπουλος ξοδεύει κάθε οικονομία του για να τον βοηθήσει προεκλογικά, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Και όταν ο Θανασάκης του εξηγεί ότι μπορεί να μην εξελέγη, παρόλο που όπως λέει έχει 3.960 ψηφοφόρους στη χούφτα του, ο Ντίνος Ηλιόπουλος τού απαντά: «βουλευτής δεν βγήκες, οπότε αμόλα τους».

Γρήγορα όμως προκηρύσσονται νέες εκλογές και ο Θανασάκης αποφασίζει να ξαναπολιτευτεί, με το αντίπαλο κόμμα. Αποτυγχάνει όμως και πάλι.

Η πολιτική δεν του πήγαινε του Θανασάκη και ο Ντίνος Ηλιόπουλος το μόνο που μπορεί να του προσφέρει είναι μια ποδιά για να κουβαλά σακιά στον ώμο.

Ζητείται Ψεύτης 1961 – «Μωρέ δεν πάτε στον διάολο»

Ο Ντίνος Ηλιόπουλος πρωταγωνιστεί και στην ταινία Ζητείται ψεύτης(1961) σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γιάννη Διαλιανίδη, βασισμένη στο θεατρικό του Δημήτρη Ψαθά.

Παίζει τον Θεόδωρο Πάρλα, κατά κόσμον τον Ψευτοθόδωρο, έναν άνθρωπο με μοναδικό ταλέντο στα ψέματα.

Ένας τέτοιος τύπος δεν μπορεί παρά να συγκινήσει τον βουλευτή Θεόφιλο Φερέκη (Παντελής Ζερβός), ο οποίος έχει στηρίξει την πολιτική του ύπαρξη στις απραγματοποίητες προεκλογικές υποσχέσεις.

Τέλος μία από τις πιο επικές σκηνές είναι εκείνες που ο Ψευτοθέοδωρος κάνει στα ψέματα πως τηλεφωνεί σε έναν Υπουργό για να τους ζητήσει χάρη.

Ωστόσο από την άλλη γραμμή του τηλεφώνου το σηκώνει μία γυναίκα, η οποία ακούγοντας τις ασυναρτησίες του φυσικά τον διαολοστέλνει.

Ενας Ηρως με Παντούφλες  (1958) -Άλλοι τα αρπάξανε

Όταν ο απόστρατος στρατηγός Λάμπρος Δεκαβάλλας μαθαίνει πως  πατρίδα αποφάσισε να τον τιμήσει ανεγείροντας τον ανδριάντα, τότε ξεκινάνε τα προβλήματα.

Κι αυτό γιατί στην συνέχεια ο στρατηγός μαθαίνει τυχαία από έναν πως ο ανδριάντας είναι το πρόσχημα για να γίνει ακόμη μία κατασπάληση του δημοσίου χρήματος.

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

Funny

Ο Αρκάς στέλνει «μήνυμα» σε όσους ξεχυθούν στις παραλίες

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο Αρκάς στέλνει «μήνυμα» σε όσους ξεχυθούν στις παραλίες 2

Ο Αρκάς σε όσους ξεχυθούν στις παραλίες

Με το γνωστό καυστικό χιούμορ του, ο Αρκάς στην σημερινή ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρεται στο «καυτό» θέμα του Σαββατοκύριακου, που δεν είναι άλλο από το άνοιγμα των παραλιών.

Ο Αρκάς με τον δικό του τρόπο, μας παροτρύνει να τηρήσουμε τις αποστάσεις και τους κανόνες κατά της εξάπλωσης του κοροναϊού και στις παραλίες. Παροτρύνει να αποφύγουμε το συνωστισμό και λέει μέσω του ήρωά του που κάνει το μπανάκι του στη θάλασσα : «Μακριά από τις τσούχτρες και τους ηλίθιους».

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης

Funny

Τα νέα μέτρα για «Ασφαλές μπάνιο» στις παραλίες φέτος το καλοκαίρι (photos)

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Τα νέα μέτρα για «Ασφαλές μπάνιο» στις παραλίες φέτος το καλοκαίρι (photos) 3

«Ασφαλές μπάνιο»

Κάθε εβδομάδα που περνάει χαρακτηρίζεται ως η πιο κρίσιμη από τους ειδικούς και τους υπεύθυνους διαμόρφωσης της πολιτικής της χώρας απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού και μετά το Πάσχα το μεγαλύτερο στοίχημα είναι οι παραλίες και τα μπάνια του λαού όταν σφίξουν οι ζέστες.

Κάτι που φάνταζε αυτονόητο, η μαζική δηλαδή προσέλευση στις παραλίες όλης της χώρας, δεν είναι τόσο απλό πια, σε μία εποχή που οι συνήθειες έγιναν αναμνήσεις και περασμένα μεγαλεία. Το τι θα συμβεί μέχρι εκείνες τις ημέρες κανείς δεν το ξέρει όμως οι πρώτες ζέστες φτάνουν σιγά σιγά και η κυβέρνηση ετοιμάζεται από τώρα.

Τα νέα μέτρα θα έχουν ως επίκεντρο τις παραλίες και θα είναι αυστηρά ώστε να μη χαθεί ό,τι επιτεύχθηκε από τον κόσμο που έμεινε στη συντριπτική του πλειοψηφία στο σπίτι.

Το Menshouse έψαξε και βρήκε τις πρώτες κινήσεις της Πολιτικής Προστασίας για να κρατήσει τον κόσμο μακριά από τις παραλίες αλλά και να ελέγξει όσους τελικά πάνε για μπάνιο και ηλιοθεραπεία κάτω από την ήλιο.

Δείτε τα μέτρα αυτά στο φωτοστόρι που ακολουθεί.

Σχέδιο «Ασφαλές μπάνιο»: Αυτά είναι τα 8 μέτρα για τον κορωνοϊό στις παραλίες φέτος το καλοκαίρι (Pics) - Εικόνα 2

Ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς θα σας περιμένει ο ίδιος στους βυθούς των θαλασσών και θα σας παραδίδει βαριά πρόστιμα αν σας δει να κολυμπάτε σε παρέες ή αν δεν του δείξετε το sms στο αδιάβροχο smartphone σας, το οποίο πρέπει να έχετε μαζί σας στην παραλία και μέσα στο νερό.

Σχέδιο «Ασφαλές μπάνιο»: Αυτά είναι τα 8 μέτρα για τον κορωνοϊό στις παραλίες φέτος το καλοκαίρι (Pics) - Εικόνα 3

Ο Σωτήρης Τσιόδρας θα κάνει περιπόλους στις παραλίες γυμνιστών, κατά βάση, και θα ζητάει από τον κόσμο να κρατάει αποστάσεις, να μην πιτσιλιούνται με νερά και να μην αλείφει ο ένας τον άλλον.

Σχέδιο «Ασφαλές μπάνιο»: Αυτά είναι τα 8 μέτρα για τον κορωνοϊό στις παραλίες φέτος το καλοκαίρι (Pics) - Εικόνα 4

Ακόμα και μέσα στο νερό ο Σπύρος Παπαδόπουλος θα βρίσκει τους λουόμενους και θα τους μεταφέρει το μήνυμα το οποίο δεν αλλάζει. Μένουμε Σπίτι.

Σχέδιο «Ασφαλές μπάνιο»: Αυτά είναι τα 8 μέτρα για τον κορωνοϊό στις παραλίες φέτος το καλοκαίρι (Pics) - Εικόνα 5

Ειδικά μηχανήματα θα εγκατασταθούν σε όλες τις παραλίες, στο σημείο εισόδου στο νερό. Το μηχάνημα θα ανοίγει μόνο με εισιτήριο διάρκειας 15 λεπτών. Για να ξαναγυρίσεις πίσω στην άμμο να πάρεις τα πράγματά σου θα πρέπει να έχεις βγει από την θάλασσα σε λιγότερο από 15 λεπτά αλλιώς θα χάνεις τα ατομικά σου αντικείμενα και θα μένεις όλη νύχτα στο νερό να παπαριάσεις.

Σχέδιο «Ασφαλές μπάνιο»: Αυτά είναι τα 8 μέτρα για τον κορωνοϊό στις παραλίες φέτος το καλοκαίρι (Pics) - Εικόνα 6

Ειδικοί θαλασσοτροχονόμοι θα ελέγχουν την κυκλοφορία εντός θαλάσσης και δε θα επιτρέπουν τον συνωστισμό, τα επικίνδυνα παιχνίδια και τις βουτιές βαρελάκια.

Σχέδιο «Ασφαλές μπάνιο»: Αυτά είναι τα 8 μέτρα για τον κορωνοϊό στις παραλίες φέτος το καλοκαίρι (Pics) - Εικόνα 7 Τανκς του ελληνικού στρατού θα κινούνται στο πλάτος των παραλιών και θα γκρεμίζουν όλα τα κάστρα από άμμο, διώχνοντας παράλληλα τους παράνομους χτίστες. Μπάνιο και γρήγορα σπίτι, η παράνομη δόμηση στην άμμο θα απαγορεύεται.

Σχέδιο «Ασφαλές μπάνιο»: Αυτά είναι τα 8 μέτρα για τον κορωνοϊό στις παραλίες φέτος το καλοκαίρι (Pics) - Εικόνα 8 Όλοι οι λουόμενοι εκτός από τα συνηθισμένα καπέλα, πετσέτες, αντηλιακά, σαγιονάρες κτλ θα είναι υποχρεωμένοι να έχουν στις τσάντες της παραλίας αντισηπτικά τζελ, γάντια, ιατρικές μάσκες και ό,τι άλλο σκοτώνει τον covid-19.

Σχέδιο «Ασφαλές μπάνιο»: Αυτά είναι τα 8 μέτρα για τον κορωνοϊό στις παραλίες φέτος το καλοκαίρι (Pics) - Εικόνα 9

«Οι Εβραίοι χρειάστηκε να περάσουν την Ερυθρά θάλασσα για να ξεφύγουν από τους Αιγύπτιους. Ο Κυριάκος καλείται ως νέος Μωυσής να βρει λύσεις εκεί που οι άλλοι βρίσκουν αδιέξοδα και να οδηγήσει έτσι έναν τυραννισμένο λαό στην γη της επαγγελίας» έγραψε σε άρθρο του ο εκδότης του Φιλελεύθερου. Ως Μωυσής, λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα επιβλέπει προσωπικά τις παραλίες και όπου βλέπει πολύ κόσμο θα ανοίγει στα δύο τη θάλασσα αναγκάζοντας τους απερίσκεπτους λουόμενους να μαζεύουν τα μπογαλάκια τους και να πηγαίνουν σε άλλη παραλία… εεε στα σπίτια τους.

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

Funny

Λάκης Λαζόπουλος για Νίκο Χαρδαλιά: «Έχει την φάτσα του άχρηστου που έγινε και κάτι»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Λάκης Λαζόπουλος για Νίκο Χαρδαλιά: «Έχει την φάτσα του άχρηστου που έγινε και κάτι» 4

Λάκης Λαζόπουλος για Νίκο Χαρδαλιά

Μέσα από ολιγόλεπτα ηχητικά αποσπάσματα, ο Λάκης Λαζόπουλος επιμένει να φέρνει στο προσκήνιο τους “10 εσώκλειστους Μήτσους” και να σατιρίζει την επικαιρότητα σε ρυθμούς βεβαίως κορωνοϊού.

Αυτή τη φορά είχε σειρά η “Πλούσια” να πιάσει στο στόμα της τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά. Όταν, λοιπόν, ο αγαπημένος καλλιτέχνης έχει κέφια το κοινό απολαμβάνει την καραντίνα με χιούμορ!

“Έχει μια χωριατιά πάνω του… Μυρίζει τυρίλα” σημειώνει χαρακτηριστικά ο Λάκης Λαζόπουλος, ως “Πλούσια” στο σχετικό ηχητικό σκετς. “Δίπλα δες τον Τσιόδρα, η αρχόντισσα και ο αλήτης. Παιδί μου ο άνθρωπος είναι τυρέμπορας. Σβαρτσενέγκερ από την Κολοπετινίτσα” συμπληρώνει.

“Αρέσει και στις λαϊκές γυναίκες… Ε ναι! Έχει και αυτή τη φάτσα του άχρηστου που έγινε και κάτι! Δεν είναι σαν τον άντρα τους. Άχρηστος χωρίς κάτι” καταλήγει με χιούμορ ο Λάκης Λαζόπουλος.

 

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ