Connect with us

Περίεργα

Θα μαζέψει όλο το «χαρτί»: Ο μοναδικός κλάδος που θα κάνει χρυσές δουλειές στην Ελλάδα φέτος

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Θα μαζέψει όλο το «χαρτί»: Ο μοναδικός κλάδος που θα κάνει χρυσές δουλειές στην Ελλάδα φέτος 1
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Κάποτε ακμάζουσα η ελληνική χαρτοβιομηχανία, βλέπει μπροστά της μια τεράστια ευκαιρία για «ανάσταση», όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δείχνουν πως η ήδη αυξημένη ζήτηση θα ανέβει και άλλο, γεννώντας επενδυτικές ευκαιρίες για τους δαιμόνιους επιχειρηματίες που θα τολμήσουν να ρίξουν χρήμα στον συγκεκριμένο κλάδο.

Το πόσο μεγάλο είναι το περιθώριο ανάπτυξης δεν χρειάζεται να είναι κανείς μάντης για να το υπολογίσει. Το έχει κάνει ήδη πράξη η Ελληνική Στατιστική Αρχή, με βάση τα στοιχεία της οποίας η Ελλάδα πραγματοποιεί εισαγωγές καθαρής άξιας ύψους πάνω από 160 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να καλύψει τις εσωτερικές ανάγκες της. Ένα νούμερο πραγματικά τόσο υψηλό που να θεωρείται ικανό να δελεάσει κεφάλαια ώστε να επενδυθούν στο «ταπεινό» χαρτί υγείας, αλλά και στα συγγενή αγαθά όπως οι χαρτοπετσέτες κλπ.

Αντίστοιχη τάση καταγράφεται διεθνώς και δεν σχετίζεται μόνο με το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, που όπως και να το κάνουμε οδήγησε σε κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης και κατά συνέπεια των πωλήσεων.

Ο τρόπος ζωής σε μεγάλο μέρος του κόσμου, η επικράτηση του μοντέλου ανάπτυξης που βασίζεται στον καταναλωτισμό, αλλά και οι αλλαγές ακόμη και στις διατροφικές συνήθειες, είναι συνισταμένες που σε αντίθεση με τον COVID 19 που κάποια στιγμή θα περάσει, δεν αναμένεται να μεταβληθούν ή να αλλάξουν στο κοντινό μάλλον. Γεγονός που συνεπάγεται ότι με σχετική ασφάλεια μπορεί κάποιος να προβλέψει ότι μέσα στα αμέσως επόμενα χρόνια η ζήτηση θα συνεχίσει να παρουσιάζει αντίστοιχη συμπεριφορά.

Θα μαζέψει όλο το «χαρτί»: Ο μοναδικός κλάδος που θα κάνει χρυσές δουλειές στην Ελλάδα φέτος - Εικόνα 2

Πόσα χάλασε -ή δαπάνησε αν προτιμάτε- ο πλανήτης για χαρτί υγείας; Κρατηθείτε (ακόμη κι αν μας διαβάζετε από κάποια τουαλέτα)… «Μόλις» 47,6 δισεκατομμύρια δολάρια… Ή 47.600.000.000 δολάρια, έτσι για να δούμε γραμμένο το νούμερο και να γίνει λίγο πιο εύκολα αντιληπτό. Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά (λιγότερα από 20 δις) μιλάμε για αύξηση ύψους 100%, η οποία βεβαίως σχετίζεται με τον κορωνοϊό. Ωστόσο τα δεδομένα που αναλύει η έρευνα με τίτλο «Toilet Roll Global Market Report 2020-30: COVID-19 Implications and Growth», μαρτυρά ότι η αγορά θα σταθεροποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα περίπου στα 32,3 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ προσθέτει πως πέρα από το οικονομικό σκέλος, σε όρους παραγωγής η αύξηση που αναμένεται την περίοδο 2020-2024 υπολογίζεται σε σχεδόν 13 εκατομμύρια μετρικούς τόνους.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα τώρα, η χώρα καλύπτει τις ανάγκες της επαρκώς (άλλωστε δεν παρατηρήθηκαν φαινόμενα ελλείψεων ούτε εν μέσω πανδημίας), «θυσιάζοντας» ένα σημαντικό κομμάτι του ΑΕΠ μέσω των εισαγωγών. Μάλιστα, την περασμένη χρονιά η… χάρη μας σύμφωνα με το ρεπορτάζ του capital.gr έφτασε μέχρι και την μακρινή Ιαπωνία από την οποία υπήρξαν εμπορικές συμφωνίες για την εισαγωγή ρολών υγείας! Άλλα κράτη που… έβαλαν πλάτη ήταν η Ιταλία, η Ινδονησία, η Τουρκία, η Βουλγαρία, η Γερμανία και η Αίγυπτος, ενώ σημαντικές ποσότητες έφτασαν στην Ελλάδα επίσης από Σουηδία, Δανία αλλά ακόμη και από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Θα μαζέψει όλο το «χαρτί»: Ο μοναδικός κλάδος που θα κάνει χρυσές δουλειές στην Ελλάδα φέτος - Εικόνα 3

Όλα τα παραπάνω δεν είναι άγνωστα στις ελληνικές εταιρείες που συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στον κλάδο. Οι άνθρωποι της Intertrade Hellas, της οικογένειας Ντεληδήμου δηλαδή, ιδιοκτησία της οποίας είναι η γνωστή μας Softex, έλαβε πολύ πρόσφατα έγκριση προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση ενός επενδυτικού σχεδίου ύψους 46 εκατομμυρίων ευρώ στην περιοχή του νομού Βοιωτίας, με τελικό στόχο την δημιουργία μιας καθετοποιημένης μονάδας, μέσω της απόκτησης νέας γραμμής παραγωγής προϊόντος πρώτης ύλης χαρτιού υγείας.

Σε αντίστοιχη θέση βρίσκεται και ο άλλος σημαντικός «παίκτης» του κλάδου, η εταιρεία «Γλάρος» (που ανήκει στον όμιλο Σκλαβενίτη μέσω του δικτύου καταστημάτων της οποίας πραγματοποιούνται οι πωλήσεις). Μέσα σε λιγότερο από μία πενταετία κατόρθωσε σχεδόν να διπλασιάσει τον τζίρο της, πετυχαίνοντας διάνα με την επιλογή να επενδύσει περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ το 2014 για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση της επιχείρησής της.

Πηγή: menshouse.gr


Κοινοποιησέ το
Advertisement

Περίεργα

Σάλος με τον Δημήτρη Σκουλό που κάνει φωτογράφιση δίπλα από άστεγο που κοιμάται

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Σάλος με τον Δημήτρη Σκουλό που κάνει φωτογράφιση δίπλα από άστεγο που κοιμάται 4
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει από χθες το βράδυ μια εικόνα που δείχνει τον Δημήτρη Σκουλό του «GNTM» να φωτογραφίζει ένα μοντέλο δίπλα σε έναν άστεγο.

Η φωτογραφία που κατέκλυσε τα social media έχει προκαλέσει σάλο, καθώς δείχνει τον διάσημο φωτογράφο σε ώρα εργασίας και ένα μέτρο πίσω του να είναι ξαπλωμένος ο άστεγος. Τα σχόλια πολλά, με τους περισσότερους να κάνουν λόγο για ασέβεια του φωτογράφου προς τον άστεγο και απρεπή συμπεριφορά.

Περρής: Mια φωτογραφία-πληγή… Η showbiz είναι ένα αυτιστικό φαινόμενο που δεν παίρνει χαμπάρι τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο
Το θέμα σχολιάστηκε και στην εκπομπή το «Πρωινό», με τον Βαγγέλη Περρή να κάνει αυστηρή κριτική βλέποντας τη φωτογραφία.

«Είναι μια φωτογραφία που θα μπορούσε να έχει τίτλο ”Ελλάδα 2020”. Ο Δημήτρης Σκουλός φωτογραφίζει και δίπλα είναι ένας άστεγος σε απόσταση πόντων… Είναι ένας μικρόκοσμος που συνεχίζει να ζει με τους κανόνες του, αυτιστικά, χωρίς να καταλαβαίνει τι γίνεται στους 20 πόντους! Είναι στο κέντρο της πόλης, στην Πανεπιστημίου. Mια φωτογραφία-πληγή… Η showbiz είναι ένα αυτιστικό φαινόμενο, που δεν παίρνει χαμπάρι τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο».

 

Πηγή: iefimerida.gr


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Περίεργα

Στα χέρια ηλικιωμένος και γυναίκα στο λεωφορείο για μη χρήση μάσκας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Στα χέρια ηλικιωμένος και γυναίκα στο λεωφορείο για μη χρήση μάσκας 5
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Ένα νέο περιστατικό μέσα σε λεωφορείο, με επιβάτες αρχικά να λογοφέρουν για τη μη χρήσης μάσκας για τον κορονοϊό… Και στην συνέχεια να έρχονται στα χέρια μπροστά στη κάμερα του MEGA!

Όπως βλέπετε στο βίντεο που παρουσίασε το απόγευμα της Τρίτης, 22.09.2020, το Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο ηλικιωμένος κύριος επιχειρεί να κατεβάσει με τη βία, τη γυναίκα που κάθεται ακριβώς από πίσω του και δεν φοράει τη μάσκα της.

Γυρισμένος προς τα πίσω, αρπάζει το καρότσι με τα ψώνια που βαστάει στα χέρια της, τραβώντας το προς την έξοδο του λεωφορείου.

Όλα άρχισαν όταν η γυναίκα ανέβηκε στο λεωφορείο χωρίς να φοράει μάσκα και ο ηλικιωμένος κύριος της ζήτησε να κατέβει αποκαλώντας την ανεύθυνη…

Η γυναίκα αρνήθηκε να κατέβει από το λεωφορείο, λέγοντας ότι δεν φοράει μάσκα γιατί δεν υπάρχει κορονοϊός. Στη συνέχεια έκατσε πίσω από τον ηλικιωμένο κύριο, ο όποιος συνέχισε να της ζητάει να κατέβει από το λεωφορείο.

Όλα αυτά συνέβησαν μπροστά στα έκπληκτα μάτια των επιβατών με τον οδηγό του λεωφορείου, να μένει αμέτοχος.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Περίεργα

Δείτε βίντεο: Αγριο ξύλο σε λεωφορείο μεταξύ νεαρού και ηλικιωμένου για τη μάσκα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

διαπληκτισμός
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Καθημερινό φαινόμενο φαίνεται ότι έχουν γίνει οι διαπληκτισμοί στα μέσα μεταφοράς μεταξύ επιβατών για τη μη χρήση μάσκας.

Αυτή τη φορά ο διαπληκτισμός μεταξύ ηλικιωμένου και νεαρού που δεν φορούσε μάσκα κατέληξε σε άγριο ξύλο το οποίο σύμφωνα με τις μαρτυρίες άλλων επιβατών συνεχίστηκε και μετά την αποβίβασή τους.

Δείτε το βίντεο:

Μάλιστα όπως καταγγέλουν oi επιβάτες, ο οδηγός του 218 που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Δάφνη δεν παρενέβη στη συμπλοκή.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ