Connect with us

Μαγειρική

Συνταγή για τσουρέκια με ζαχαρούχο, του Βασίλη Καλλίδη

Kalamata Times

Published

on

Συνταγή για τσουρέκια με ζαχαρούχο, του Βασίλη Καλλίδη 1

Συνταγή για τσουρέκια

Η συνταγή για το τσουρέκι με το ζαχαρούχο γάλα έκανε την εμφάνιση του πέρυσι και έκανε θραύση.

Ο Βασίλης Καλλίδης μέσα από το Πρωινό έδειξε τη δική του εκδοχή, τη δική του συνταγή για τσουρέκι με ζαχαρούχο, συνταγή εγγύηση για πετυχημένο αποτέλεσμα.

Μάλιστα, πέρα από τη συνταγή, έδωσε και πολύτιμες συμβουλές σχετικά με το ποια πρέπει να είναι η θερμοκρασία των υλικών για να πετύχει η συνταγή, ενώ εξήγησε και τι να κάνουμε σε περίπτωση που δεν φουσκώσει το ζυμάρι.

Τιπς συνταγής για τσουρέκια Ολα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Τα αβγά και τα πορτοκάλια που συνήθως είναι στο ψυγείο, ή στο μπαλκόνι, θα πρέπει αποβραδίς να τα έχουμε στον πάγκο της κουζίνας για να πάρουν τη θερμοκρασία του δωματίου. Οπως εξήγησε ο Βασίλης Καλλίδης, αν είναι έστω και λίγο παγωμένα, τότε η ζύμη μας θα χαλάσει. Σε καμία περίπτωση δεν βάζουμε κάτι καυτό στη ζύμη. Το βάζουμε απλά ζεστό, για να μην κάψει τη μαγιά. Αν τα τσουρέκια περάσει η μισή, μια ώρα και δεν φουσκώσουν, τότε αφήστε τη ζύμη όλο το βράδυ στον πάγκο της κουζίνας σκεπασμένη, και φτιάξτε τα τσουρέκια το επόμενο πρωί. Για να φουσκώσει πιο εύκολα η ζύμη, προθερμάνετε το φούρνο στους 40 βαθμούς, κλείστε τον και βάλτε μέσα τη ζύμη να φουσκώσει.

Υλικά συνταγής για τσουρέκι με ζαχαρούχο γάλα

Για τη ζύμη

3 κιλά αλεύρι για τσουρέκι 1 ζαχαρούχο γάλα 3 κουτάκια ζαχαρούχου νερό (ζεστό) 8 φακελάκια μαγιά 1 μπέκιν πάουντερ 1 βανίλια 6 αυγά 2,5 φλ. ζάχαρη 2 φλ. λιωμένο βούτυρο 2 φακελάκια μαχλέπι 2 φακελάκια κακουλέ η καρδάμωμο χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για το άλειμμα

2 κρόκους αυγών για το άλειμμα 1 φλ. αμύγδαλο φιλέ η σουσάμι

Για τη γέμιση

1 φλ. τσιπς σοκολάτας 1 φλ. γλυκό πορτοκάλι 1 φλ. καρύδια

Για το γλάσο σοκολάτας

400 γρ. κουβερτούρα 50 γρ. βούτυρο Εκτέλεση συνταγής για τσουρέκι με ζαχαρούχο Λιώνουμε τη μαγιά στο ζεστό νερό. Βάζουμε σε μια λεκάνη τα υγρά υλικά και το μισό βούτυρο. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το ξύσμα, το μπέκιν πάουντερ και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι σε δυο δόσεις. Ζυμώνουμε καλά. Μόλις σχηματισθεί η ζύμη περιχύνουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. Σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε την λεκάνη με τη ζύμη να σταθεί για μια ώρα η μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Ζυμώνουμε ξανά για 5 λεπτά και κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια. Πλάθουμε τα σχέδια που θέλουμε και τα αραδιάζουμε σε ταψιά αλειμμένα με βούτυρο. Αλείφουμε τα τσουρέκια με τους κρόκους αραιωμένους με μισό φλιτζάνι γάλα και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο. Αφήνουμε να φουσκώσουν για μια ώρα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Πηγή

Continue Reading
Advertisement

Μαγειρική

Η ελληνική μακαρονάδα με φέτα που σαρώνει στα εστιατόρια του κόσμου

Kalamata Times

Published

on

Η ελληνική μακαρονάδα με φέτα που σαρώνει στα εστιατόρια του κόσμου 2

Ελληνική μακαρονάδα με φέτα

Μπορεί οι Ιταλοί να φημίζονται για τις μακαρονάδες τους και τις σάλτσες που τα συνοδεύουν, αλλά με τόσα φρέσκα και νόστιμα υλικά, ήταν θέμα χρόνου οι Έλληνες σεφ να δημιουργήσουν πιάτα με βάση τα μακαρόνια.

Τα τελευταία 3 χρόνια η ελληνική φέτα βρίσκεται σε όλα τα σούπερ μάρκετ του κόσμου, και ενώ χρειάστηκε καιρός μέχρι να πειστούν οι ξένοι να τη δοκιμάσουν, ο χρόνος που χρειάστηκε για να την λατρέψουν ήταν ελάχιστος.

Έτσι λοιπόν οι σέφ ακολούθησαν την τάση και χρησιμοποίησαν την φέτα για να φτιάξουν μια ελληνική μακαρονάδα και πολύ σύντομα έγινε το πιάτο στα ξένα μενού που έγινε ανάρπαστο.

Δείτε πως θα τη φτιάξετε:

  • Ένα πακέτο ζυμαρικά (500 γρ.)
  • 250 γρ. φέτα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κύβος ζωμό βοδινού ή κότας, 1 σκελίδα σκόρδο, ½ ματσάκι μαϊντανός, κάππαρη
  • ψιλοκομμένες πιπεριές πράσινες

Και τώρα μαγείρεμα…

Βράζουμε τα μακαρόνια μαζί με το αλάτι και το ζωμό βοδινού.

Σουρώνουμε και τα κρατάμε σε μία άκρη.

Ρίχνουμε στο τηγάνι λάδι, μαλακή φέτα, σκόρδο και τις πιπεριές.

Αν δούμε ότι η φέτα κολλάει ρίχνουμε λίγο ζωμό βοδινού, ζεστό όμως για να μη σταματήσει το βράσιμο.

Ξεπλένουμε πολύ καλά την κάππαρη και τη ρίχνουμε πριν το σβήσιμο της σάλτσας

Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα.

Στο τέλος ψιλοκόβουμε τον μαιντανό και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ

Continue Reading

Μαγειρική

Φτιάξε την πίτσα της τεμπέλας σε χρόνο ρεκόρ

Kalamata Times

Published

on

Φτιάξε την πίτσα της τεμπέλας σε χρόνο ρεκόρ 3

Πίτσα της τεμπέλας

Φτιάξτε την πιο εύκολη πίτσα με τη μαγική συνταγή του Live Kitchen! Η πίτσα είναι έτοιμη υπέροχη,πεντανόστιμη σε ελάχιστο χρόνο σε σχέση με άλλες συνταγές για πίτσα.

ΥΛΙΚΑ

400 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
300 γρ νερό
9 γρ ξηρή μαγιά
50 γρ βούτυρο
1 κτσ αλάτι
1 κτγ ζάχαρη
20 γρ ελαιόλαδο
Σάλτσα για πίτσα
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
100 γρ χοιρινή ωμοπλάτη
300 γρ γκούντα
300 γρ μοτσαρέλα
ταψί σε διαστάσεις 35×40

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε την συνταγή και σε ένα μπολ ρίχνουμε χλιαρό νερό.Συνεχίζουμε και προσθέτουμε 50 γρ λιωμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου(για να μην καψουμε την μαγιά).

Έπειτα προσθέτουμε την ζάχαρη και την ξηρή μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η μαγιά. Συνεχίζουμε και ρίχνουμε όλο το αλεύρι μαζί με το 1κτσ αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Η ζύμη θα έχει μορφή ελαστική και θα κολλάει. Ρίχνουμε 20 γρ ελαιόλαδο στην ζύμη και λαδώνουμε πολύ καλά τα χέρια μας. Πιάνουμε την ζύμη με τα λαδωμένα χέρια και την βάζουμε σε ένα ταψί 35χ40 αφού πρώτα έχουμε βάλει μια λαδόκολλα.

Ανοίγουμε σε όλες τις πλευρές του ταψιού το ζυμάρι με τα χέρια. Μόλις το έχουμε ανοίξει καλά προσθέτουμε την σάλτσα για πίτσα. Συνεχίζουμε βάζοντας τα κασέρια να καλυφθεί καλα όλη η επιφάνεια και με ένα πίλνερ κόβουμε την χοιρινή ωμοπλάτη σε λεπτές φέτες. Έπειτα προσθέτουμε τις πιπεριές και βάζουμε την πίτσα για ψήσιμο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15 λεπτά στους 200 c και για ακόμη 5 λεπτά στην κάτω αντίσταση.

Μόλις ψηθεί βγάζουμε την πίτσα και την αποσύρουμε από την λαδόκολλα. Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και έπειτα με ένα μαχαίρι την κόβουμε σε κομμάτια(βγάζει περίπου 13 μεγάλα κομμάτια).

ΠΗΓΗ

Continue Reading

Μαγειρική

Τηγανιά λουκάνικο με πατάτες σε 20 λεπτά

Kalamata Times

Published

on

Τηγανιά λουκάνικο με πατάτες σε 20 λεπτά 4

Τηγανιά λουκάνικο με πατάτες

Κάθε τρόπος μαγειρέματος είναι πάντα καλός ειδικά αν δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας, και το καλύτερο, φτιάχνετε πατάτες στο τηγάνι χωρίς όμως να είναι αυτό που λέμε “τηγανητές”, αφού δεν βουλιάζουν σε ανθυγιεινά λάδια αλλά όλο το φαγητό έχει 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Πάμε να το φτιάξουμε!

Θα χρειαστείτε:

5 μεσαίες πατάτες, περίπου 2 κιλά, κομμένες σε ροδέλες.
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα (αλλά μπορειτε και με Φρανκφούρτης) κομμένα σε φέτες
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Φρέσκο κρεμμυδάκι

Εκτέλεση

Ρίξτε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που καίει. Έπειτα τσιγαρίστε για μερικά λεπτά το κρεμμύδι, και προσθέστε το λουκάνικο. Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια και το λουκάνικο έως ότου τα κρεμμύδια είναι τρυφερά και το λουκάνικο αρχίζει να γίνεται τσιγαριστό.

Προσθέστε τις πατάτες στο τηγάνι. Ανακατεύετε απαλά. Μειώστε τη θερμοκρασία, σε μέτρια ή χαμηλή, ανάλογα την κουζίνα. Καλύψτε με ένα καπάκι και μαγειρέψτε περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, ανακατεύοντας συχνά (περίπου 3 ή 4 φορές). Όταν οι πατάτες έχουν μαλακώσει, ρίχνετε το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Όταν το σερβίρετε ρίξτε από πάνω φρέσκο κρεμμυδάκι κατά το δοκούν.

Παραλλαγή

Αν θέλετε κάτι διαφορετικό, μπορείτε αντί για πατάτες να προσθέσετε κομμένο λάχανο (ή iceberg) που δίνει μια άλλη γεύση στο πιάτο αλλά και άλλα λαχανικά, όπως καρότο ή πιπεριές, που θα κάνουν παρέα στις πατάτες! Η αυθεντική συνταγή όμως είναι η κλασική….

ΠΗΓΗ

Continue Reading

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ