Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδησεις απο Καλαματα

Συνέντευξη του υπ. Δημοτικού σύμβουλου Γιάννη Δούβα, με τον Θανάση Βασιλόπουλο

Ανέβηκε

στις

Συνέντευξη του υπ. Δημοτικού σύμβουλου Γιάννη Δούβα, με τον Θανάση Βασιλόπουλο 7
Κοινοποιησέ το

Σε συνέντευξη με τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο με τον συνδυασμό «Δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας» Γιάννη Δούβα, στο kalamatatimes.gr, μας εξηγεί τον λόγο για τον οποίο συμμετέχει στις αυτοδιοίκητες εκλογές του 2023 και γιατί με τον συνδυασμό του Θανάση Βασιλόπουλου;

  • Γιατί είστε υποψήφιος στις εκλογές για τον δήμο Καλαμάτας και γιατί με τον συνδυασμό του Θανάση Βασιλόπουλου;

– Η απάντηση έχει δύο σκέλη. Το ένα από αυτά είναι η πίστη μου στον θεσμό και τον ρόλο της Τοπική Αυτοδιοίκησης σήμερα, και ο δεύτερος έχει να κάνει με την προσωπική μου στάση, αλλά και γιατί όχι με τις προσωπικές μου θεμιτές φιλοδοξίες και την ικανότητά μου ή όχι – αυτό θα το κρίνουν οι ψηφοφόροι.

Συνέντευξη του υπ. Δημοτικού σύμβουλου Γιάννη Δούβα, με τον Θανάση Βασιλόπουλο 8

Ζούμε πραγματικά σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή. Εποχή που η οικονομική κρίση επιβάλλει περιορισμούς και περικοπές σε όλα τα επίπεδα. Παρ’ όλ’ αυτά επιμένω να πιστεύω σε έναν διευρυμένο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρουσιάζοντας ένα νέο όραμα, επαναπροσδιορίζοντας τους στόχους αλλά και ιεραρχώντας τις προτεραιότητες. Βλέπετε, το κράτος έγινε μικρό για τα μεγάλα και πολύ μεγάλο για τα μικρά προβλήματα της ζωής. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται σήμερα να σηκώσει στους ώμους της μια ολόκληρη τοπική κοινωνία. Να δώσει και να πάρει από τη δύναμη της κοινωνίας.
Οφείλει να αφουγκράζεται τα προβλήματα των πολιτών, να δίνει λύσεις σε αυτό που λέμε καθημερινότητα, αξιοποιώντας με διαφάνεια οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Συνέντευξη του υπ. Δημοτικού σύμβουλου Γιάννη Δούβα, με τον Θανάση Βασιλόπουλο 9Τι σημαίνει πρακτικά αυτό – η ιδέα είναι απλή. Σημαίνει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η τοπική κοινωνία μπορεί να αναπτυχθεί και να ευημερήσει μέσα από την ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας, που θα ξεπερνά προσωπικές στρατηγικές και φιλοδοξίες, αλλά και κομματικές επιλογές. Για ένα έρθω στην δεύτερη ερώτηση ,η απάντηση που δίνω στους ψηφοφόρους και αφορά στην προσωπική μου στάση, πιστεύω ότι ειλικρινά μπορώ να προσφέρω στην πόλη μου και τους πολίτες της ,μόνο μέσα από τον συνδυασμό του Δημάρχου μας απλά και μόνο γιατί είναι το καινούργιο, είναι αυτό που χρειάζεται η πόλη. Είμαι νέος και φιλοδοξώ να προσφέρω, έχω νέες ιδέες, πιστεύω στην προοπτική της Καλαμάτας και στη διεκδίκηση νέων ρόλων γι’ αυτή. Μεγάλωσα και ζω ως κομμάτι της τοπικής κοινωνίας. Γνωρίζω τα προβλήματα, μια που τα αντιμετωπίζω και εγώ όπως όλοι μας. Πιστεύω στη δύναμη της νεολαίας. Πιστεύω ότι εμείς οι νέοι, με γνώση και χωρίς να παραγνωρίζουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα, μπορούμε να δώσουμε λύσεις και να παραγάγουμε στρατηγική για την ανάπτυξη της πόλης μας.

Εμείς οι νέοι δημιουργούμε υπεύθυνα, έχουμε όραμα, μπορούμε να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Καλαμάτα και τους πολίτες της.

  • Ποια είναι κατά την γνώμη σας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τ.Α σήμερα;

– Θα αναφερθώ σε γενικότερα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης τα οποία όμως έχουν ελαχιστοποιηθεί στον δήμο μας και τείνουν να εξαλειφθούν. Ζούμε μια χωρίς προηγούμενο απαίτηση των πολιτών για καλύτερες υπηρεσίες, μεγαλύτερη συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων, για μια νέα ποιότητα σχέσεων μεταξύ Δήμου και πολιτών. Γιατί με ελλιπή γνώση της σωστής διοίκησης και του προγραμματισμού κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή να πάρουμε λάθος αποφάσεις, να χαράξουμε λάθος στρατηγική ,να ετοιμάσουμε ανεφάρμοστο επιχειρησιακό σχέδιο ,να διοικήσουμε με εγωισμό. Ύπαρξη εξειδικευμένου προσωπικού και οι υποδομές νέων τεχνολογιών . Χρονική υστέρηση στην εκμετάλλευση διαθέσιμων πόρων και η έλλειψη συστήματος ιεράρχησης προτεραιοτήτων.

Συνέντευξη του υπ. Δημοτικού σύμβουλου Γιάννη Δούβα, με τον Θανάση Βασιλόπουλο 10

  • Ποια είναι η δική σας, η προσωπική στόχευση για την καλυτέρευση ζωής του πολίτη;

– Για εμένα ο δήμος παίζει έναν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της κοινωνικής συνοχής. Ο δήμος πρέπει να ενημερώνει τους πολίτες και να τους υπηρετεί. Ένας σύγχρονος δήμος ενεργεί με διαφάνεια, διαβουλεύεται με τους πολίτες και λογοδοτεί σε αυτούς. Πρέπει να αποκτήσουμε διοικητική κουλτούρα. Πρέπει να εντρυφήσουμε στις νέες τεχνολογίες της πληροφορικής και των επικοινωνιών.

Στο εγγύς παρελθόν έγιναν πολλά και στο εγγύς μέλλον θα γίνουν πολλά περισσότερα. Η δημαρχοντία του Θανάση Βασιλόπουλου στάθηκε στο ύψος των απαιτήσεων αλλά η δημαρχοντία που θα φέρει η συντριπτική νίκη του συνδυασμού μας θα είναι ορόσημο για το μέλλον της πόλης μας

Απλά και μόνο γιατί δεν θα υπάρχουν οι ανασταλτικοί παράγοντες που έφερε το νομοσχέδιο έκτρωμα της υποτιθέμενης απλής αναλογικής και που κρατούσε τα γκέμια στον καλπασμό προς τα εμπρός του ατιού που λέγεται ΚΑΛΑΜΑΤΑ!

pralinaspourgitissesamiikoniokafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ