Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Συνέντευξη Άγγελου Χρονά στη δημοσιογράφο Χριστίνα Βίδου στον ΣΚΑΙ 100.3

Ανέβηκε

στις

χρονας ΣΚΑΙ
Κοινοποιησέ το

https://www.navarinochallenge.com/https://dimiourgikiprotovoulia.gr/

Υπεύθυνοι Πολίτες- Υπεύθυνη Πολιτεία. Μαζί σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα της πανδημίας

 

 • Ο κορωνοϊός είναι εδώ, δεν πρέπει επ’ ουδενί να χαλαρώνουμε ή να τον υποτιμούμε.

 

 • Τα πρόσφατα σημάδια χαλάρωσης που παρουσιάστηκαν βλέπουμε ότι μας κόστισαν την κατάσταση την οποία βιώνουμε, γιατί όλοι είχαμε αντίληψη ότι το καλοκαίρι τα πράγματα θα γίνονταν όλο και πιο σοβαρά, λόγω της μετακίνησης των πολιτών, του ανοίγματος των συνόρων για τους επισκέπτες μας και της ευρύτερης κατάστασης.

 

 

 • Ο ιός υπήρξε, υπάρχει και θα υπάρχει απειλώντας μας θανάσιμα. Με βάση αυτό θα πρέπει να ακολουθήσουμε ένα συνεκτικό σχέδιο δράσης. Πρωτίστως η πολιτεία πρέπει να δώσει το σωστό παράδειγμα και το σωστό βηματισμό , οι επιστημονικές κοινότητες και οι συνάδελφοι να δίνουμε τις κατάλληλες οδηγίες συνεχώς και αδιαλείπτως και όλοι οι πολίτες ευλαβικά να κοιτάξουμε να πειθαρχήσουμε απέναντι σε αυτή τη μάστιγα του COVID-19.

 

 • Δυστυχώς, κάποια από τα μέτρα υγειονομικής προστασίας που καλούμαστε να τηρήσουμε μας ξεβολεύουν, ίσως μας κουράζουν αλλά όταν το ζητούμενο είναι το γενικό καλό, θεωρώ ότι όλοι μας πρέπει να υπακούσουμε σε αυτά.

 

 

 • Δυστυχώς ,όλοι στις επισκέψεις στα χωριά μας και στην περιφέρεια, διαπιστώνουμε μια «χαλαρή» αντιμετώπιση του θέματος του ιού. Θεωρίες αμφισβήτησης και συνομωσίας μεταδίδονται από μερικούς γύρω από τον κορωνοϊό και μια αρνητικότητα όσον αφορά την επικινδυνότητά του. Ευτυχώς τα κρούσματα στην περιφέρεια είναι ακόμα ελεγχόμενα ή ελάχιστα και ιχνηλατούνται –στην περιοχή μου τη Μεσσηνία έχουμε μέχρι στιγμής λιγοστά επιβεβαιωμένα κρούσματα- αλλά όταν  ο ιός εξαπλωθεί περισσότερο και εκεί, σίγουρα πολλοί θα αναθεωρήσουν, αλλά θα είναι αργά.

 

 • Πρέπει να αντιμετωπίσουμε με μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα φρονώ το θέμα. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας και κυρίως εμείς οι γιατροί, ότι το φαινόμενο είναι πολύ σοβαρό, άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά παγκοσμίως και πρόκειται για μια παγκόσμια πανδημία. Ο ΠΟΥ, οι επιστημονικοί φορείς της Ελλάδος και σε όλο τον κόσμο συνεχώς και αδιαλείπτως ενημερώνουν και παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου και εργάζονται στο να βρεθεί το πολυπόθητο εμβόλιο και η θεραπεία.

 

 

 • Η κυβέρνηση και το κράτος πρέπει να ακούει τους πολίτες και να ενσωματώνει στο σχέδιο της τυχόν κρίσεις και τεκμηριωμένες θέσεις των πολιτών και κυρίως των ειδικών γύρω από το θέμα του κορωνοϊού και της εξέλιξής του.

 

 • Απορρίπτουμε όμως μετά βδελυγμίας τις θεωρίες συνωμοσίας που καλούν σε απειθαρχία στα μέτρα που εισηγούνται οι ειδικοί επιστήμονες για να προστατεύσουμε την υγεία όλων. Δηλητηριάζουν την κοινωνία και σπέρνουν τον κίνδυνο. Για αυτό και θα αντιμετωπιστούν ανάλογα από την πολιτεία.

 

 • Η υγεία και η οικονομία δεν είναι δύο έννοιες που η μία αντιπαλεύει την άλλη. Για να έχουμε οικονομική ανάπτυξη πρέπει να έχουμε υγεία. Για να έχουμε ένα επαρκές σύστημα υγείας πρέπει να έχουμε μία οικονομία η οποία να δίνει έσοδα και ένα κράτος που επιτελεί το ρόλο του.

 

 • Οι συνάδελφοι γιατροί και το υγειονομικό προσωπικό μας , εργάζονται ακατάπαυστα και με αυτοθυσία και δυστυχώς έχουμε και κρούσματα και μεταξύ συναδέλφων -η περίπτωση της 27χρονης συναδέλφου στο νοσοκομείο της Λάρισας- είναι ένα παράδειγμα. Και εγώ στο ιπποκράτειο όπου  χειρουργώ έχω βρεθεί μπροστά σε περιστατικό Covid αλλά ο άνθρωπος χρειαζόταν επειγόντως να μπει στο χειρουργείο και να αντιμετωπιστεί και αυτό πράξαμε τηρώντας πάνω από όλα τον όρκο μας στον Ιπποκράτη και φυσικά όλα τα υγειονομικά μέτρα που απαιτούνταν .

 

 

 • Οι παροχές του κράτους στα νοσοκομεία έχουν βελτιωθεί και βαίνουν συνεχώς βελτιούμενες. Είναι σημαντικό την κρίσιμη αυτή περίοδο το ΕΣΥ να ενισχυθεί και να στηριχθεί και να αποτελέσει αυτό κληρονομιά και για το μέλλον της βελτίωσης και αναβάθμισής του συνολικά. Είμαι αισιόδοξος ότι μέσα από αυτή τη λαίλαπα αυτό τουλάχιστον είναι το θετικό κομμάτι  του ισοζυγίου για το καλό των συμπολιτών μας και της χώρας μας.

 

 • Το Κράτος δεν μπορεί να αστυνομεύει τον κάθε πολίτη 24ώρες/ 7μέρες την εβδομάδα και να τον ελέγχει αν τηρεί τα μέτρα. Αν ο καθένας και η καθεμιά από εμάς δεν προτάξει την ατομική ευθύνη και τη συνείδησή του να τηρήσει ως υπεύθυνος πολίτης τα μέτρα της πολιτείας και δεν προστατεύει εαυτόν και τα πιο ευάλωτα και μεγαλύτερα σε ηλικία μέλη της οικογένειας του, θα έχουμε τότε τεράστιο πρόβλημα. Οι γονείς μας, οι παππούδες και γιαγιάδες μας χρήζουν προσοχής και φροντίδας. Όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι για την υγεία και την προστασία τους.

 

 

 • Όλοι μαζί πετύχαμε ένα μικρό “θαύμα” τους τελευταίους μήνες, συγκεντρώνοντας την παγκόσμια αναγνώριση για τη διαχείριση της πανδημίας. Ο εφησυχασμός δεν μας ταιριάζει. Με σταθερά βήματα θα ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος στην οικονομία. Μέχρι να δοθεί το οριστικό χτύπημα στον ιό όλοι μαζί, υγειονομικό προσωπικό, δήμοι περιφέρειες, υπουργεία και ο κάθε πολίτης ξεχωριστά ας ενωθούμε ασπίδα απέναντι στην κλιμακούμενη απειλή του κορωνοϊου με ενότητα, εκπαίδευση και ορθολογισμό.

 

 • Μόνο με αυτές τις μικρές, αλλά τόσο καθοριστικές, καθημερινές συνήθειες-μικρές θυσίες, μπορούμε να προστατεύσουμε τη ζωή και την εργασία όλων μας.

 

 • Είχα να δω για αρκετές εβδομάδες το παιδί μου και τους γονείς μου (η σύζυγός μου ήταν καθημερινά στο καθήκον, όπως και εγώ) λόγω προσοχής και τήρησης αυστηρών υγειονομικών κανόνων, επειδή δουλεύω και χειρουργώ στο Ιπποκράτειο.

 

 

 • Μέχρι να δοθεί το οριστικό χτύπημα στον ιό Covid-19 με την ευρεία χρήση εμβολίου και φαρμάκων τηρούμε όλα τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας, κρατώντας αποστάσεις, φορώντας μάσκα σε κλειστούς χώρους και ασανσέρ και πλένοντας συχνά τα χέρια μας.

 

 • Το εμβόλιο από τη Ρωσία αλλά και κάθε εμβόλιο χρειάζεται να αναλυθεί επιστημονικά πρώτα με μια σειρά μελετών και δεδομένων μετρήσιμων και επαληθεύσιμων για να μπορούμε να λέμε ότι είναι ικανό να δοθεί στο ευρύ κοινό. Διαβάζοντας πάντα τη διεθνή και καταξιωμένη βιβλιογραφία και έρευνα, τον ΠΟΥ και όλους τους παγκόσμιους επίσημους φορείς, είναι πολύ νωρίς ακόμα φρονώ και είμαι επιφυλακτικός. Χρειάζεται ακόμα πολύ δουλειά από την παγκόσμια κοινότητα για να πούμε ότι έχουμε εμβόλιο ή θεραπεία. Μέχρι τότε το μόνο αντίδοτο στον ιό είναι μάσκα ,τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων , απολύμανση χεριών. Είναι αστεία αυτά που ακούω για τη χρήση μάσκας. Χιλιάδες χειρουργοί ανά τον κόσμο τη φοράμε για ώρες καθημερινά και δεν έχουμε «εκατόμβες νέκρων» από τη χρήση της…έλεος πια !!

 

 

 • Στην παρούσα συγκυρία οι προτεραιότητες αλλάζουν. Επιλέγουμε την επικοινωνία από απόσταση παρότι η ανθρώπινη επαφή είναι αναντικατάστατη.

 

 • Το μήνυμα της εγρήγορσης και της ευθύνης γίνεται ακόμη πιο ισχυρό αυτή τη στιγμή.

 

 • Ζούμε ασφαλείς με τον κορωνοϊό περιορίζοντας δραστικά τη μετάδοσή του.

 

 • Όλοι μας είμαστε παραδείγματα προς μίμηση. Δεν πρέπει να υποτιμούμε τον κορωνοϊό. Εγρήγορση και μέτρα και όλα θα πάνε καλά.

 

 

 • Εμείς στην υπέροχη Μεσσηνία με το κορυφαίο και χιλιοβραβευμένο ελαιόλαδό μας πρωτοστατούμε στον αγώνα για υγιεινή διατροφή και καλή υγεία και είμαστε περήφανοι για τους ανθρώπους μας και τα προϊόντα μας . Και ομπρέλες να φυτέψεις θα  «καρποφορήσουν”  είχε πει για την  Μεσσηνία ο μεγάλος Έλληνας πολιτικός του 19ου αιώνα  Χαρίλαος Τρικούπης. Και είχε δίκιο.  Είναι αλήθεια ότι  η περιοχή αυτή  ξεχωρίζει για το  πλούσιο έδαφός της και την καρποφορία.

https://dimiourgikiprotovoulia.gr/https://dinamidimiourgias.gr/https://stoupass.gr/ΔΡΑΚΟΥsesamisesamiikoniokafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ