Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Συνεχίζεται κανονικά η Λειτουργία και η επίσκεψη των Κοιμητηρίων Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοιμητήριο Καλαμάτας
Κοινοποιησέ το

Λειτουργία Κοιμητηρίων Καλαμάτας

Από το Δήμο γίνεται γνωστό ότι η λειτουργία των Κοιμητηρίων συνεχίζεται απρόσκοπτα κατά τις ώρες που ήδη ισχύουν.

Από το Δήμαρχο ουδέποτε δόθηκε εντολή για κλείσιμο Κοιμητηρίων, ενώ για περιστατικό που σημειώθηκε στο Κεντρικό Κοιμητήριο, άμεσα, σε συνέχεια ενημέρωσης του Δημάρχου, από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γ. Φάβα, ο χώρος άνοιξε εκ νέου. Ωστόσο γίνεται έκκληση προκειμένου να τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός, ενώ λόγω των Άγιων ημερών και προκειμένου να μην αντιμετωπιστούν προβλήματα, έχει δοθεί οδηγία σε δημοτικούς υπαλλήλους να φροντίζουν για την ομαλή επισκεψιμότητα στο Κεντρικό Κοιμητήριο.

Οι οδηγίες αφορούν το σύνολο των Κοιμητηρίων του Δήμου.


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

Ο Δημήτρης Οικονομάκος για την ανακήρυξη του Μίκη Θεοδωράκη ως επίτιμου δημότη Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο Δημήτρης Οικονομάκος για την ανακήρυξη του Μίκη Θεοδωράκη ως επίτιμου δημότη Καλαμάτας 5
Κοινοποιησέ το

Δημήτρης Οικονομάκος

Με μεγάλο σεβασμό και χαρά ανακηρύσσουμε ως επίτιμο δημότη Καλαμάτας το Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Μίκης Θεοδωράκης χωρίς αμφιβολία είναι μια τεράστια μουσική ιδιοφυΐα, που συνέβαλε καθοριστικά στην πολιτιστική αναγέννηση της μεταπολεμικής Ελλάδας.

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην το αναγνωρίζει αυτό σήμερα.

Η προσφορά του όμως στον πολιτισμό ήταν πάντα συνυφασμένη με τους αγώνες και τις αγωνίες του λαού μας.

Ο Μίκης εξέφρασε με το πιο σπουδαίο τρόπο τους αγώνες , τα πάθη, τα μαρτύρια του λαού μας, την ξενιτιά, τη προσφυγιά γιατί ήταν μέσα σε όλα αυτά. Τα έζησε στο πετσί του σε πολύ μεγάλο βαθμό. Είναι ο Μίκης της κατοχής, της αντίστασης μέσα από το ΕΑΜ, των βασανιστηρίων στη Μακρόνησο, στην Ικαρία, είναι ο Μίκης των Λαμπράκηδων, των συλλήψεων και των βασανιστηρίων στη Χούντα, είναι ο Μίκης των συναυλιών αλληλεγγύης στο Γιουγκοσλάβικο λαό ενάντια στο πόλεμο.  Είναι ο Μίκης που όρθωσε το ανάστημα του ενάντια στα αντικομουνιστικά μνημόνια του Συμβουλίου της Ευρώπης και της ίδιας της ΕΕ. Η συμμετοχή του Μίκη σε αυτές τις σημαντικές στιγμές της Ελληνικής ιστορίας, καθώς και σε δεκάδες άλλες, τον οδήγησαν σε αυτή την καθολική αποδοχή, του έργου του και της δράσης του, από τον Ελληνικό λαό.

Η μεγάλη απόφαση του με παρότρυνση της ΕΔΑ, στα τέλη της δεκαετίας 50 να ασχοληθεί κυρίως με το λαϊκό τραγούδι και τη μελοποιημένη ποίηση, ήταν ίσως η πιο σημαντική στιγμή του ελληνικού πολιτισμού. Πρόκειται για τη γέννηση μιας κοσμογονίας που θα μνημονεύεται από όλες τις επόμενες γενιές. Σε κάθε σπίτι τραγουδήθηκε ο Ρίτσος, ο Ελύτης, ο Σεφέρης, ο Βάρναλης , ο Λειβαδίτης, ο Καμπανέλλης, ο Μάνος Ελευθερίου, ο Νερούντα  και  άλλοι μεγάλοι ποιητές. Μέσα από το Θεοδωράκη ξεπήδησαν ο Λοϊζος, ο Λεοντής, ο Μαρκόπουλος, ο Ξαρχάκος, ο Μικρούτσικός, αναδείχθηκαν πτυχές άγνωστες του Μάνου Χατζιδάκι και δεκάδες άλλοι μουσικοσυνθέτες ακολουθησαν αυτή τη πορεία αλλά και τραγουδιστές όπως ο Μπιθικώτσης, Παπακωνσταντίνου, Φαραντούρη κ.α.

Οι εργάτες και ο λαός τραγούδησε στις συναυλίες, στις πορείες, στις ταβέρνες, στις μπουάτ, τον Επιτάφιο, τη Ρωμιοσύνη, το Άξιον Εστί, το Ματχάουζεν και εκατοντάδες άλλα έργα που θα μείνουν χαραγμένα στην αιωνιότητα.

Ο Μίκης αναγνωρίστηκε για το έργο του παγκόσμια από πολλούς λαούς,  τραγουδιέται και διδάσκεται στη Γαλλία, στη Ρωσία, στη Χιλή, στη Τουρκία, στην Αυστραλία, στην Κούβα και αλλού.

Αυτός είναι ο Μίκης και αυτό το Μίκη τιμάμε .

Θα μπορούσαμε να μιλάμε για μέρες για το έργο και τη προσφορά του και να αναδεικνύουμε συνεχώς σημαντικές πτυχές. Σίγουρα μέσα από αυτή τη θυελλώδη πορεία, υπάρχουν σημεία για συζήτηση και προβληματισμό που δεν είναι όμως αντικείμενο ενός Δημοτικού συμβουλίου.

Το έργο του είναι ζωντανό με βαθιές ρίζες , ζυμωμένο με τους ιστορικούς αγώνες του λαού και παρά τις δυσκολίες του καιρού μας και τη πολιτιστική σήψη, είναι αυτό που μας οδηγεί με τους στίχους του Γιάννη Ρίτσου «Μικρός λαός και πολεμά, δίχως σπαθιά και βόλια, για όλου του κόσμου το ψωμί, το φως και το τραγούδι».

Τέλος προτείνουμε να ονομαστεί το ανοιχτό θέατρο της Καλαμάτας

« Μίκης Θεοδωράκης» και να ακουστούν τραγούδια του Μίκη από τη Φιλαρμονική και σχήματα του ωδείου μαζί με επιφανείς καλλιτέχνες.

*Το άρθρο είναι η τοποθέτηση μας στο ΔΣ για την ανακήρυξη του Μίκη Θεοδωράκη


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Ανάστατοι οι κάτοικοι της Καλαμάτας από την εγκατάσταση σταθμού κινητής Τηλεφωνίας πλησίον σχολικών κτιρίων.

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

σταθμός κινητής Τηλεφωνίας
Κοινοποιησέ το

Δήλωση της Περιβαλλοντικής – Πολιτιστικής Ένωσης Μεσσηνίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ

Α)Στο Δήμο Καλαμάτας

Β) Τις Δημοτικές Παρατάξεις

Γ)Τη Δ/ση Περιβάλλοντος της ΠΕ Μεσσηνίας

Δ)Την ΕΕΤΤ

 

Τις προηγούμενες ημέρες επί της συμβολής των οδών Ψαρών 40 και Αριστείδου 1 εγκαταστάθηκε σταθμός βάσης κινητής τηλεφωνίας.

Πιο συγκεκριμένα με την από 21/10/2019 υπ’αριθ. 34194/φ610 απόφαση της ΕΕΤΤ χορηγήθηκε άδεια στην εταιρεία WIND ΕΛΛΑΣ για την εγκατάσταση του αρ. 1290500 σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας στη θέση ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑ -ΨΑΡΩΝ 40 ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ 1.

Ο εν λόγω σταθμός σύμφωνα με την προαναφερθείσα άδεια  μπορεί να φέρει  μέχρι 6 κεραίες εκπομπής – λήψης για να παρέχει υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών σύμφωνα με το παρακάτω πίνακα :

ΠΑΡΟΧΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
WIND Επίγεια συστήματα παροχής υπηρεσιών ασύρματων επικοινωνιών στη ζώνη των 800 MHZ
WIND Επίγεια συστήματα παροχής υπηρεσιών ασύρματων επικοινωνιών στη ζώνη των 900 MHZ
WIND Επίγεια συστήματα παροχής υπηρεσιών ασύρματων επικοινωνιών στη ζώνη των 1800 MHZ
WIND Επίγεια συστήματα παροχής υπηρεσιών ασύρματων επικοινωνιών στη ζώνη των 2100 MHZ
WIND Επίγεια συστήματα παροχής υπηρεσιών ασύρματων επικοινωνιών στη ζώνη των 2600 MHZ
WIND Δοκιμαστική Λειτουργία Δικτύων 5ης Γενιάς στη ζώνη των 3600 MHz

 

Επιπλέον μπορεί να φέρει κατ΄ ανώτατο όριο μέχρι 4 μικροκυματικές κεραίες για την υλοποίηση δισημειακών μικροκυματικών ραδιοζεύξεων.

Πρέπει να σημειωθεί μάλιστα στην από 22/3/2019 μελέτη εκτίμησης και αξιολόγησης της έντασης ηλεκτρομαγνητικού πεδίου του εν λόγω σταθμού αναφέρεται ότι οι συχνότητες λειτουργίας των μικροκυματικών ζεύξεων που μπορεί να χρησιμοποιηθούν στην περίπτωση ασύρματης διασύνδεσης του υπό μελέτη σταθμού θα είναι από 4 έως 60 GHz συμπεριλαμβανομένης και της ζώνης των 26 GHz.

ψαρων

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανάστατοι καθώς ο  σταθμός εγκαταστάθηκε σε μια από τις  πλέον πυκνοκατοικημένες περιοχές της πόλης μας. Πράγματι, το σημείο που εγκαταστάθηκε ο εν λόγω σταθμός είναι μια περιοχή πυκνής οικιστικής δόμησης, ενώ σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από το σταθμό βρίσκονται οι σχολικές εγκαταστάσεις του 24ου Δημοτικού σχολείου Καλαμάτας, βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγείο, το κτήριο της Νομαρχίας, κέντρα λογοθεραπείας που επισκέπτονται παιδιά με προβλήματα υγείας και γενικότερα ευπαθείς ομάδες . Αίσθηση προκάλεσε μάλιστα το γεγονός ότι η εγκατάσταση του σταθμού καμουφλαρίστηκε επιμελώς και καλύφθηκε  εξ’ολοκλήρου με σιδηροκατασκευή ώστε να φαίνεται σαν καμινάδα  προκειμένου να μη γίνει αντιληπτή από τους περίοικους  και να αποφευχθούν προφανώς οι αναμενόμενες διαμαρτυρίες τους, ενώ στην ταράτσα της πολυκατοικίας που είναι εγκατεστημένη η κεραία λειτουργεί ιδιωτική επιχείρηση επιτρέποντας  την προσβασιμότητα.

Περαιτέρω, ένα ακόμα ζήτημα νομιμότητας που προκύπτει από την εγκατάσταση του εν λόγω σταθμού είναι ότι στην άδεια του, περιλαμβάνεται πιλοτική εγκατάσταση κεραιοσυστημάτων 5ης γενίας – 5G. Η αδειοδότηση του σταθμού έγινε τον Οκτώβριο του 2019 δηλαδή, πριν από τη διακοπή της από 8/2/2019 σύμβασης του Δήμου Καλαμάτας με τη WIND ΕΛΛΑΣ. Η εν λόγω Σύμβαση διακόπηκε με διοικητική απόφαση – πράξη δηλαδή της Διοίκησης που είναι ο Δήμος Καλαμάτας εν προκειμένω, στις 2/12/2019 καθώς, η τεχνολογία 5ης γενιάς βρίσκεται ακόμα σε πιλοτικό – πειραματικό στάδιο του οποίου οι επιπτώσεις διερευνώνται και δεν αποτελεί ακόμα ένα κατοχυρωμένο και ασφαλές προϊόν με βάση τα πορίσματα της Ευρωπαϊκής επιτροπής και του Π.Ο.Υ. τη στιγμή που η επιστήμη δεν έχει καταλήξει σε ασφαλή και οριστικά συμπεράσματα.

Συνεπεία αυτού, το νόμιμο έρεισμα της εν λόγω άδειας που είναι η  από 2/12/2019 διακοπείσα σύμβαση για την πιλοτική εφαρμογή δικτύων 5ης γενιάς στο δήμο προφανώς δεν υφίσταται πλέον ενώ πιθανή λειτουργία κεραιοσυστημάτων τεχνολογίας 5ης γενιάς βάσει της προαναφερθείσας άδειας που δεν έχει νόμιμο έρεισμα θα ήταν όλως παράνομη.

Επειδή, από τα δικαστήρια της χώρας μας γίνεται δεκτό ότι κεραίες κινητής τηλεφωνίας απαγορεύονται -ανεξαρτήτως  της νομιμότητας των αδειών τους  και των ορίων ακτινοβολίας τους -σε κεντρικές και πυκνοκατοικημένες περιοχές (δηλαδή πλησίον κατοικιών, δημόσιων υπηρεσιών, σχολείων, παιδικών σταθμών, όπου διαβιούν ευπαθείς και ευαίσθητες ομάδες ανθρώπων)  με βάση την «αρχή της προφύλαξης» και σύμφωνα με τις ανώτατες Συνταγματικές αρχές καθώς  οι επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στον ανθρώπινο οργανισμό είναι αδιαμφισβήτητες και ο  τομέας τον επικοινωνιών είναι ταχύτατα εξελισσόμενος ενώ, η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και η ένταση ισχύος μπορεί να μεταβληθεί με ευχέρεια και απροειδοποίητα .

Επειδή όλες οι παραπάνω αιτιάσεις συντρέχουν δίχως αμφιβολία εν προκειμένω .

Επειδή η περιοχή όπου εγκαταστάθηκε ο σταθμός είναι ιδιαιτέρως πυκνοκατοικημένη ενώ συγκεντρώνονται πολλές δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και σταθμοί δηλαδή, διαβιεί πλήθος ανθρώπων που ανήκει σε ευαίσθητες, ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Επειδή η Περιβαλλοντική- Πολιτιστική Ένωση Μεσσηνίας, που εδρεύει  επί της οδού Ψαρών, λίγα μέτρα από το σημείο των εν λόγω κεραιοσυστημάτων, έχει επιδείξει μεγάλη ευαισθησία αλλά και ενεργή δράση σε θέματα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από κεραιοσυστήματα  που αφορούν την πόλη της Καλαμάτας.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Καλούμε τη δημοτική αρχή και τις δημοτικές παρατάξεις, τους συλλόγους και τους φορείς της πόλης, τις δημόσιες αρχές και υπηρεσίες  να ζητήσουν ενημέρωση και να πάρουν θέση και ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι θα σταθούμε δίπλα στα σύννομα και δίκαια αιτήματα των κατοίκων της περιοχής που διαβιούν και εργάζονται πλησίον του υπό κρίση σταθμού κεραιοσυστημάτων κινητής τηλεφωνίας .

 

Η Συντονίστρια της Περιβαλλοντικής -Πολιτιστικής Ένωσης Μεσσηνίας

Ορφανού Μαρίστα

Νομικός


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό στις Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κεντρική Αγορά Καλαμάτας
Κοινοποιησέ το

Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Έλεγχοι και σήμερα Τετάρτη 5 Αυγούστου στη Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, με πωλητές και καταναλωτές να δείχνουν στην πλειονότητά τους συμμόρφωση στην τήρηση αποστάσεων, μέτρων ατομικής προστασίας κ.λπ.

Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Όπως θα διαπιστώσετε και στις φωτογραφίες η απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών των 5 μέτρων, τηρείται κατά κανόνα, εξυπηρετώντας τους πολίτες στις αγορές του αλλά και στα μέτρα πρόληψης του covid-19

 

Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Να τονίσουμε ότι εδώ και λίγες ημέρες έχει απαγορευτεί η είσοδος στα οχήματα των παραγωγών στο βόρειο πάρκινγκ εξοικονομώντας περισσότερο χώρο για τους καταναλωτές και να μην υπάρχει συνωστισμός, ενώ τα οχήματα τους οδηγούνται σε φυλασσόμενο πάρκινγκ που τους έχει παραχωρήσει η Κ.Α.Κ.

 

Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Η διοίκηση της Κεντρική Αγορά Καλαμάτας σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας, βρίσκονται σε αναζήτηση και δεύτερου πάρκινγκ για την εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού, ενώ εργαζόμενος της Κ.Α.Κ. διευκολύνει και καθοδηγεί τα οχήματα στο βόρειο πάρκινγκ, λόγο των νέων θέσεων που έχουν δημιουργηθεί αλλά και την τήρηση των αποστάσεων στα πλαίσια των μέτρων προστασίας από τον covid-19  

Όλος ο χώρος καθαρίζεται και να απολυμαίνεται μετά την λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς.

Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Κεντρική Αγορά Καλαμάτας


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ