Connect with us

Πολιτικά

Συναντήσεις Αναστασόπουλου με κατοίκους τοπικών κοινοτήτων για προβλήματα και αντιπλημμυρικά έργα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Συναντήσεις Αναστασόπουλου με κατοίκους τοπικών κοινοτήτων για προβλήματα και αντιπλημμυρικά έργα 1

Τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλο επισκέφθηκε η πρόεδρος, τα μέλη του ΔΣ του Αναπτυξιακού και Περιβαλλοντολογικού Συλλόγου Γουλιμίδων «Άρτεμις» και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των Γουλιμίδων και του εξέθεσαν τα προβλήματα που έχει η εν λόγω περιοχή, σχετικά με πλημμύρες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης τους ενημέρωσε ότι οι επείγουσες εργασίες καθαρισμών θα γίνουν άμεσα από το Δήμο Καλαμάτας όπως τον διαβεβαίωσε ο δήμαρχος κ. Θανάσης Βασιλόπουλος, τον οποίο ευχαρίστησε και δημοσίως. Ο δήμαρχος Καλαμάτας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα προς όλους τους δημάρχους της Μεσσηνίας να συνδράμουν σε έργα αντιπλημμύρισης με καθαρισμούς ρεμάτων που διέρχονται από αστικές περιοχές.

Συναντήσεις Αναστασόπουλου με κατοίκους τοπικών κοινοτήτων για προβλήματα και αντιπλημμυρικά έργα 2

Ανάλογα προβλήματα συζητήθηκαν με το πρόεδρο κ. Κυριακόπουλο Κώστα και τον αντιπρόεδρο κ. Μιχαλόπουλο Παναγιώτη της κοινότητας Θουρίας, για το ρέμα Ξερίλας, πριν την εκκλησία Αγίων Θεοδώρων αλλά και μετά από αυτήν, έως την συμβολή του με τον ποταμό Άρι, όπου υπάρχουν πολλά φερτά υλικά.

Απαντώντας στο αίτημά τους ο Αντιπεριφερειάρχης, ζήτησε λίγες μέρες υπομονή μέχρις ότου επισκευαστεί ο ερπυστριοφόρος φορτωτής της Νομαρχίας.

Συναντήσεις Αναστασόπουλου με κατοίκους τοπικών κοινοτήτων για προβλήματα και αντιπλημμυρικά έργα 3

Τελος, συναντήθηκε με το πρόεδρο της κοινότητας Καρτερολίου κ. Χαραλαμπόπουλο Ηλία και τα μέλη της προσωρινής διοικούσας επιτροπής Καρτερολίου-Πιπερίτσας, παρουσία του προέδρου του ΓΟΕΒ κ. Μανωλέα Μιχάλη, οι οποίοι του έθεσαν το αίτημα για ένταξη των εγγειοβελτιωτικών και αρδευτικών έργων της περιοχής, στη δικαιοδοσία του ΓΟΕΒ Παμίσου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από το πρόεδρο του ΓΟΕΒ να προχωρήσουν οι διαδικασίες σύμφωνα με το νόμο, ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα των καλλιεργητών της ευρύτερης περιοχής.

Σχετικά με άλλο αίτημα που αφορούσε τον καθαρισμό του ρέματος της Βαρυμπόμπης, τους ζήτησε λίγες μέρες υπομονήμέχρι να επισκευαστεί η μεγάλη τσάπα (περιστρεφόμενη λαστιχοφόρος) της Νομαρχίας που δυστυχώς χρειάζεται επισκευές και οι οποίες έχουν δρομολογηθεί.

Συναντήσεις Αναστασόπουλου με κατοίκους τοπικών κοινοτήτων για προβλήματα και αντιπλημμυρικά έργα 4

Πολιτικά

«Μαντάς για συναθροίσεις: Όλα τα δικαιώματα χρειάζονται προστασία»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

«Μαντάς για συναθροίσεις: Όλα τα δικαιώματα χρειάζονται προστασία» 9

Περικλής Μαντάς για συναθροίσεις

«Δύο μέρες τώρα υπερασπίζεστε, αγαπητοί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, με μεγάλη σπουδή τα δικαιώματα όλων αυτών των συμπολιτών μας που θέλουν να διαδηλώσουν. Λες και διαφωνεί κάποιος με αυτό. Αλλά αναρωτιέμαι πραγματικά, για τα δικαιώματα των υπόλοιπων πολιτών σε αυτήν τη χώρα γιατί δεν δείχνετε την ίδια σπουδή;»

Αυτό τόνισε στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, κατά τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις συναθροίσεις. Ο κ. Μαντάς υπεραμύνθηκε του δικαιώματος των πολιτών, των εργαζόμενων και των επαγγελματιών στην ελεύθερη μετακίνηση και κυκλοφορία, ενώ σημείωσε ότι δημιουργείται σημαντικό πρόβλημα, τόσο οικονομικό όσο και λειτουργίας της δημοκρατίας, όταν τα μαγαζιά εξαναγκάζονται να μένουν κλειστά ή υφίστανται ζημιές και σπασμένες βιτρίνες, λόγω των μπαχαλάκηδων και της ανομίας.

 

Σύμφωνα με τον βουλευτή Μεσσηνίας, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο καλύπτει ένα σημαντικό νομικό κενό για τις πορείες και τις διαδηλώσεις, ενώ εξορθολογίζεται ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιούνται και δεν περιορίζεται κανένα απολύτως δημοκρατικό δικαίωμα. Αντίθετα υλοποιείται η επανάσταση του λογικού και του αυτονόητου και επιτέλους προστατεύονται όλοι όσοι θέλουν να πηγαίνουν στη δουλειά τους ή να κάνουν την βόλτα τους, χωρίς να ταλαιπωρούνται και να αγανακτούν. Τάχθηκε ακόμα στο πλευρό των επαγγελματιών που ζουν με το διαρκή φόβο της φθοράς της περιουσίας τους, λέγοντας ότι πρέπει να μπουν κανόνες που να τους προστατεύουν αποτελεσματικά.

 

Ο κ. Μαντάς επίσης αναφέρθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε ιδιαίτερη δυσχερή θέση μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι νοιώθει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει ένα σημαντικό μερίδιο του αριστερού ακροατηρίου του, και γι’ αυτό σκοπίμως έρχεται στη Βουλή και δυναμιτίζει το πολιτικό κλίμα. Αρκεί να πούμε ότι η λέξη «χούντα» και παράγωγά της ακούστηκαν μέσα στην ελληνική Βουλή από τα στόματα των συναδέλφων της αντιπολίτευσης εκατοντάδες φορές, ενώ επαναφέρουν τη διχαστική ρητορική ότι όποιος έχει αντίθετη άποψη από εμάς, είναι ακροδεξιός. Επιχειρούν να βάλουν στο νομοσχέδιο ένα ιδεολογικό περιτύλιγμα, προκειμένου να διασωθούν πολιτικά». Τέλος ο κ. Μαντάς χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι όσο ήταν στην κυβέρνηση και βρισκόταν αντιμέτωπη με τις διαμαρτυρίες των συνταξιούχων για τις περικοπές ή των πολιτών για τις Πρέσπες, κανείς δεν έδειχνε να ενοχλείται από τα ΜΑΤ στους δρόμους, τις προληπτικές προσαγωγές ή τη χρήση χημικών.

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Μίλτος Χρυσομάλλης: Παύει η ασυδοσία των «μπαχαλάκηδων» να είναι δικαίωμα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

μιλτος

Μίλτος Χρυσομάλλης για τους μπαχαλάκηδες

«Τα δύο πιο σύντομα πλέον ανέκδοτα στην πολιτική είναι το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς και ότι η Αριστερά είναι κάθε λέξη του Συντάγματος. Γιατί τελικά έχει παραβιάσει κάθε λέξη του Συντάγματος», ανέφερε σκωπτικά ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις, ανταπαντώντας στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περί αντισυνταγματικών και «χουντικών» ρυθμίσεων.

«Περίσσεψαν οι λόγοι σας για προστασία του συνταγματικού δικαιώματος του συνέρχεσθαι, λες και δυο μέρες τώρα συζητάμε την κατάργηση του άρθρου 11 του Συντάγματος. Πύρινοι λόγοι για την κατάλυση δήθεν των δημοκρατικών ελευθεριών, για την ποινικοποίηση της ελεύθερης έκφρασης των πολιτών. Και τα λέτε, ποιοι; Εσείς, που δεν διστάσατε να ρίξετε χημικά και δακρυγόνα σε ένα εκατομμύριο κόσμο, σε μεγάλης ηλικίας ανθρώπους και παιδιά, όταν θέλησαν να εκφράσουν τη γνώμη τους για τη Μακεδονία. Αυτό πάει πολύ. Συνεχίστε αυτόν τον κατήφορο», τόνισε.

Όπως είπε ο Μίλτος Χρυσομάλλης, απευθυνόμενος στον Υπουργό, το νομοσχέδιο έπρεπε να είχε ψηφιστεί από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, εκτιμώντας παράλληλα ότι αν υπήρχαν αυτές οι νομοθετικές προβλέψεις πριν κάποια χρόνια ίσως να μην υπήρχαν οι νεκροί της Marfin. «Σας ακούμε να μιλάτε με πάθος για το δικαίωμα όλων να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους, οπουδήποτε το επιθυμούν, με τους δικούς τους όρους, άσχετα από τα δικαιώματα των υπολοίπων που καταπατούνται. Δεν σας ακούμε να έχετε να πείτε κάτι για τις εκκλήσεις των μικρομεσαίων εμπόρων του κέντρου, που αν γλυτώσουν από το σπάσιμο και τη λεηλασία τα μαγαζιά τους, κάθε φορά που ξεκινά μια πορεία, είναι σίγουρο ότι δεν θα βρουν ούτε έναν πελάτη μέσα! Δεν σας είδαμε να αντιλαμβάνεστε την ταλαιπωρία των εργαζομένων που προσπαθούν να φτάσουν στις δουλειές τους. Εμείς δεν διαβάζουμε επιλεκτικά το Σύνταγμα ούτε το υπερασπιζόμαστε α λα καρτ. Υπερασπιζόμαστε και το δικαίωμα του συνέρχεσθαι των Ελλήνων αλλά και το δικαίωμα κάθε συμπολίτη μας να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας».

Όλες οι δυτικές δημοκρατίες του πλανήτη, ανεξάρτητα πολιτικού προσανατολισμού, έχουν ρυθμίσει νομοθετικά τις διαδηλώσεις, ενώ χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία, η Ελβετία, ορίζουν ζώνες γύρω από το Κοινοβούλιο και το Συνταγματικό Δικαστήριο όπου τις ώρες λειτουργίας τους απαγορεύονται οι διαδηλώσεις. «Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο παύει η ασυδοσία να είναι δικαίωμα, τελειώνει αυτή η τραυματική για τη Δημοκρατία μας ιστορία με τους μπαχαλάκηδες, με τα «δικά σας παιδιά», όπως τα έχετε πει και εσείς, τα οποία δεν διστάζουν να καταστρέψουν περιουσίες, να απειλήσουν ζωές, να διαλύσουν ειρηνικές συγκεντρώσεις και να προκαλέσουν χάος στο κέντρο της πρωτεύουσας, τελειώνουν οι αντισυγκεντρώσεις, που ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχουν πέρα από την πρόκληση επεισοδίων».

«Καταλαβαίνω ότι δεν σας αρέσει που διασφαλίζεται το δημοκρατικό δικαίωμα όλων να συναθροίζονται και να διαμαρτύρονται ειρηνικά, χωρίς να καταπατώνται τα δικαιώματα των υπολοίπων συμπολιτών μας, φάνηκε άλλωστε και από την έλλειψη επιχειρημάτων σας. Θρέψατε για μεγάλο διάστημα το κίνημα της καταστροφικής αγανάκτησης και τώρα δυσκολεύεστε να το αποχωριστείτε. Σε αυτό ποντάρετε εξάλλου, ότι θα υπάρξει φτωχοποίηση, ότι θα μεγαλώσει ξανά η αγανάκτηση. Δυστυχώς για εσάς αυτή η Κυβέρνηση έχει δείξει ότι έχει λύσεις, έχει σχέδιο και μην περιμένετε τίποτα από αυτά. Θα σας συμβούλευα αντίθετα να αλλάξετε την αντιπολιτευτική σας τακτική, είναι καλό για τη δημοκρατία να υπάρχει μια σοβαρή Αντιπολίτευση. Ίσως θα μπορούσατε να κάνετε την αρχή με αυτό το νομοσχέδιο και να το υπερψηφίσετε. Αλλά και πάλι θα κριθείτε για τη στάση σας» κατέληξε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις «αντάρτικο» ο Γιώργος Παπανδρέου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις «αντάρτικο» ο Γιώργος Παπανδρέου 10

Νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις διαδηλώσεις.

Επί της Αρχής υπερψηφίστηκε από 187 βουλευτές.

«Αντάρτικο» από Παπανδρέου και Καστανίδη – Απείχαν από την ψηφοφορία

Σημειώνεται πως στο «αντάρτικο» βγήκε ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τον Χάρη Καστανίδη εξαπολύοντας μύδρους κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις, ζητώνας την απόσυρσή του.

Μάλιστα, και οι δύο απείχαν από την ψηφοφορία στη Βουλή.

Ο πρώην πρωθυπουργός κόντρα στην επίσημη γραμμή του ΚΙΝΑΛ που υπερψηφίζουν επί της αρχής μετά και την αποδοχή προτάσεων του από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, έκανε λόγο για νομοσχέδιο που παραμένει «αντιδημοκρατικό» παρά τη γενναία διάθεση της Φώφης Γεννηματά.

Στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι δεν έγινε σοβαρή διαβούλευση, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη να μπουν κανόνες, αλλά όχι περιορισμοί, λέγοντας πως «αν έπρεπε να υπάρχει ένας νόμος για τις διαδηλώσεις, θα έπρεπε να υπάρχει νόμος που να προστατεύει το διαδηλωτή που διαδηλώνει ειρηνικά».

Ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε ακόμη ότι το νομοσχέδιο ποινικοποιεί τις ειρηνικές διαδηλώσεις. καθώς «δίνονται υπερεξουσίες στην εκάστοτε εξουσία να απαγορεύει διαδηλώσεις». Αναφερόμενος τέλος, στην αστική ευθύνη του διοργανωτή χαρακτήρισε τη διάταξη «απαράδεκτη», καθώς -όπως είπε- ενοχοποιεί την έννοια της ειρηνικής διαδήλωσης.

«Τιμωρείτε όσους διαδηλώνουν ειρηνικά. Τους κάνετε ομήρους του κάθε προβοκάτορα. Δίνετε ένα ακόμα κίνητρο στους μπαχαλάκηδες», είπε ο κ. Παπανδρέου απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και συμπλήρωσε πως «με τον φόβο της προβοκάτσιας ποινικοποιείτε και αποτρέπετε έναν ειρηνικό διοργανωτή να οργανώσει μια διαδήλωση».

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ