Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Α.Σ.Μ. «Αριστόδημος» στην οικογένεια Καψαλόποδα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Αριστόδημος
Κοινοποιησέ το

Α.Σ.Μ. «Αριστόδημος»

Ο Αθλητικός Σύλλογος Μεσσηνίας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια Καψαλόποδα για τον ξαφνικό χαμό του Σπύρου.

Σύσσωμη η οικογένεια του Αριστόδημου θα είναι δίπλα στην γυναίκα του Έφη , στον αθλητή μας και υιό του εκλιπόντα, Παναγιώτη και στους οικείους του σε αυτές τις δύσκολες ώρες.

Καλό ταξίδι Σπύρο.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

Κακοκαιρία «Λέανδρος» έντυσε στα λευκά τα ορεινά του Δήμου Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Χιονόπτωση σημειώθηκε κατά τις τελευταίες ώρες  στα ορεινά διαμερίσματα του Δήμου Καλαμάτας, η οποία σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού δεν αναμένεται να συνεχιστεί.

Οι Κοινότητες του Ταϋγέτου δεν αντιμετώπισαν προβλήματα, καθώς το πάχος του χιονιού δεν ξεπέρασε τα 2-3 εκατοστά.

Η Πολιανή, τα Άνω Αρφαρά, Πελεκητό δέχθηκαν περισσότερο χιόνι. Στο σημείο επιχείρησε JCB του Δήμου, με την αλατιέρα την οποία οδηγούσαν οι εθελοντές Παναγιώτης Σπυρόπουλος και Αθανάσιος Θωμόπουλος (Ελληνική Ομάδα Διάσωσης/Παράρτημα Μεσσηνίας), για τη διάνοιξη των ορεινών δρόμων και την αποφυγή παγετού.

Η αλατιέρα θα συνεχίσει -εφόσον χρειαστεί- στα χωριά του Ταϋγέτου για την πρόληψη συμβάντων από παγετό.

Από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου εκφράστηκαν ευχαριστίες στην Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών 4Χ4 Μεσσηνίας και τον Ερυθρό Σταυρό, που ενημέρωσαν εκ των προτέρων για ετοιμότητα.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Ξεκινά η ανάπλαση της οδού Αναγνωσταρά

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Η οργάνωση των παρεμβάσεων στο πλαίσιο του έργου «Ανάπλαση οδού Αναγνωσταρά» που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Πελοποννήσου (ΣΒΑΑ), συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Καλαμάτας, με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Νίκου Μπασακίδη, στελεχών της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας.

Στο πλαίσιο του έργου, θα ξεκινήσει πρόδρομα τις επόμενες ημέρες και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, η παρέμβαση της ΔΕΗ για την υπογειοποίηση του δικτύου και την αποξήλωση των τσιμεντένιων στύλων, ενώ παράλληλα θα γίνουν και άλλες εργασίες που θα αναβαθμίζουν το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών της ΔΕΗ, ή παράλληλα και όπου κρίνεται δυνατό, θα υλοποιούνται τμηματικά από τον ανάδοχο, οι προβλεπόμενες από τη μελέτη εργασίες, οι οποίες περιλαμβάνουν :

1. Καθαίρεση του οδοστρώματος και άλλες χωματουργικές εργασίες

2. Την κατασκευή νέων αγωγών ύδρευσης, καθώς και την κατασκευή παροχών ύδρευσης και αγωγών ομβρίων

3. την κατασκευή νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού που θα περιλαμβάνει εκτός των άλλων και την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων νέας τεχνολογίας τύπου led,

4. την διαπλάτυνση των υφιστάμενων πεζοδρομίων με ταυτόχρονη δημιουργία ικανών σε μήκος εσοχών για στάθμευση οχημάτων ανάγκης, ή οχημάτων διανομής των παρακείμενων καταστημάτων, αφήνοντας έτσι καθαρό πλάτος κίνησης οχημάτων 3,20μ – πέραν του χώρου στάθμευσης – ενώ στο σημερινό οδόστρωμα, προβλέπεται να τοποθετηθούν έγχρωμοι κυβόλιθοι τσιμέντου, στην ίδια στάθμη που βρίσκεται σήμερα ο δρόμος.

5. την φύτευση δέντρων σε γραμμική διάταξη, εναλλάξ στα δύο πεζοδρόμια.

Οι εργασίες του αναδόχου θα πραγματοποιηθούν ανά τμήμα, ξεκινώντας από Βαλαωρίτου έως Νικηταρά και έπειτα από Νικηταρά έως 23ης Μαρτίου και σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις και το χρονοδιάγραμμα που έχει υποβληθεί θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του Αυγούστου.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Επανέρχεται η ελεγχόμενη στάθμευση στον Δήμο Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

πάρκινγκ Νεδοντος
Κοινοποιησέ το

Την επαναφορά της ελεγχόμενης στάθμευσης ανακοίνωσε από σήμερα Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, ο Δήμος Καλαμάτας, μαζί με το άνοιγμα των καταστημάτων λιανικού εμπορίου, όπως και κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες διαιτολογικών μονάδων.

Επίσης θα επαναλειτουργήσουν και οι χώροι στάθμευσης στο Νέδοντα.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ