Connect with us
Επιμελητηρίο

Gadgets

Συχνά ταξίδια; Τι πρέπει να έχει μόνιμα η βαλίτσα μας

Ανέβηκε

στις

Συχνά ταξίδια; Τι πρέπει να έχει μόνιμα η βαλίτσα μας 1
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Για κάποιους οι συχνές εξορμήσεις είναι τρόπος ζωής, για κάποιους άλλους οι συχνές εκδρομές είναι τρόπος δουλειάς. Και στις δύο περιπτώσεις το κοινό είναι οι βαλίτσες και τα σακίδια πλάτης Samsonite  που περιμένουν να γεμίσουν και να αδειάσουν σε φοβερούς ρυθμούς. Φυσικά όμως και υπάρχουν τρόποι να εξοικονομήσεις χρόνο από αυτήν τη μηχανική διαδικασία, τους οποίους θα μοιραστούμε μαζί σου αμέσως παρακάτω.

 

  1. Διαλέγοντας τη σωστή βαλίτσα

 

Στην περίπτωση των συχνών ταξιδιών, η λογική προστάζει μικρές βαλίτσες «καμπίνας» ή βαλίτσες ταξιδιού Samsonite, οι οποίες θα σε συνοδεύσουν στο αεροπλάνο χωρίς κάποιο παραπάνω κόστος, ή στο αυτοκίνητο χωρίς να παίρνει πολύ χώρο.

 

  1. Και μετά τη βαλίτσα… το χάος

 

Πριν τοποθετήσεις το οτιδήποτε στη βαλίτσα σου, έχε στο νου σου το concept του ταξιδιού: επαγγελματικό ή σύντομες διακοπές; Με αυτό σαν οδηγό, κάνεις μία λίστα με το τι θα χρειαστείς τις μέρες εκείνες, και, αφού έχεις δει τη μεγάλη εικόνα, ρίχνεις μια ματιά στα απαραίτητα.

 

  1. Νεσεσέρ με τα sos

 

Τα απαραίτητα της στοματικής υγείας (οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα, νήμα) είναι και τα απαραίτητα της βαλίτσας σου. Μαζί, καλού κακού έχε σε mini, travel size δηλαδή, ένα σαμπουάν και αφρόλουτρο, αφού λόγω των συχνών σου μετακινήσεων δεν ξέρεις τι ελλείψεις μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσεις.

 

  1. Όλα ξεχωριστά

 

Για να μην πάθεις το τραγικό “shampoo explosion” του Ross στα «Φιλαράκια», καλό είναι οι «ετοιμοπόλεμες» βαλίτσες να έχουν μια εσωτερική δομή. Τουτέστιν: ένα μικρό νεσεσέρ με τα υγρά, ένα μικρό σακουλάκι για τα εσώρουχα, χωριστά τα κοσμήματα και όχι χύμα στο κύμα κάποιου σαμπουάν.

 

  1. Φορτιστές & powerbanks

 

Πώς να ξεχάσεις αυτές τις προμήθειες όταν πια η ζωή εξαρτάται από τη ζωή των ηλεκτρονικών μας συσκευών. Κι όμως, η σιγουριά αυτή είναι ικανή να μας στερήσει από εμάς και τις βαλίτσες μας τα βασικά: τους φορτιστές και τα powerbanks. Διπλοτσεκάρουμε λοιπόν, για να μη βρεθούμε προ εκπλήξεων.

 

  1. Τίτλοι ιδιοκτησίας

 

Οι βαλίτσες δεν έχουν τα name tags για στολισμό: εκεί γράφεις τα στοιχεία σου και ελπίζεις για το καλύτερο. Τα απαραίτητα στοιχεία είναι το κινητό και το ονόμά σου, μη βάλεις δηλαδή διευθύνσεις και Α.Φ.Μ.

 

  1. Όχι στο συχνότερο λάθος

 

…το οποίο είναι να μην αδειάζεις τη βαλίτσα σου όταν επιστρέφεις σπίτι. Ναι, μπορεί να ταξιδέψεις ξανά σε λίγες μέρες, όμως αδειάζοντας τη βαλίτσα σου μόνο καταλαβαίνεις τι χρειάζεται πλύσιμο / σιδέρωμα / refill. Και ούτε θέλεις να βρεθείς στο επόμενο ταξίδι σου με μια βαλίτσα γεμάτη άχρηστα αντικείμενα.

 

Οι βαλίτσες εύκολα από kits με τα απαραίτητα μπορούν να γίνουν μετακινούμενοι εφιάλτες όταν δεν ελέγχουμε το περιεχόμενό τους. Νέο ταξίδι σημαίνει επανέλεγχος και… ανεφοδιασμός.

sesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ