Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Στρατηγική συνεργασία της ΤΕΜΕΣ με την PREMIA Properties και τα Ελληνικά Οινοποιεία

Ανέβηκε

στις

Στρατηγική συνεργασία της ΤΕΜΕΣ με την PREMIA Properties και τα Ελληνικά Οινοποιεία 1
Κοινοποιησέ το

Η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. και η PREMIA Properties ΑΕΕΑΠ, προχωρούν σε στρατηγική συνεργασία με στόχο να αναπτύξουν περαιτέρω τους αμπελώνες Navarino Vineyards που βρίσκονται στην Costa Navarino, στη Μεσσηνία. Οι δύο εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μέσω μιας νέας επένδυσης, ένα πρότυπο και σύγχρονο οινοποιείο, με σεβασμό στην οινική παράδοση της περιοχής και στο περιβάλλον. Στο επενδυτικό πλάνο θα συμμετέχει και η εταιρεία Ελληνικά Οινοποιεία Α.Ε. (μέλος του Ομίλου Sterner Stenhus, βασικού μετόχου της BOUTARI Wineries) για την παραγωγή και την εμπορική εκμετάλλευση των παραγόμενων κρασιών.

 

Στόχος της συνεργασίας είναι η ανάδειξη των ιστορικών αμπελώνων Navarino Vineyards και της ελληνικής και πελοποννησιακής οινικής ιστορίας, καθώς και η ανάπτυξη και προώθηση του οινικού τουρισμού, προβάλλοντας το αμπέλι και το κρασί, δύο σημαντικά προϊόντα της περιοχής.

 

H PREMIA Properties, μέσω Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, θα αποκτήσει το 50% της εταιρείας NAVARINO VINEYARDS A.E., η οποία μέχρι σήμερα είναι 100% θυγατρική της ΤΕΜΕΣ Α.Ε.. Η αξία των αμπελώνων και του νέου οινοποιείου, μετά από την ολοκλήρωση της επένδυσης, αναμένεται να ανέλθει στα 10εκ. Ευρώ περίπου. Θα ιδρυθεί επίσης νέα εταιρεία με βασικό μέτοχο τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ Α.Ε. και συμμετοχή της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. με 25%, η οποία θα ενοικιάσει τους αμπελώνες και τις εγκαταστάσεις του νέου οινοποιείου και θα αναλάβει την παραγωγή και εμπορία υψηλής ποιότητας κρασιών. Η συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

 

O Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. της ΤΕΜΕΣ Α.Ε., ανέφερε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την PREMIA Properties και τον Όμιλο Sterner Stenhus, στον τομέα της οινικής παραγωγής. Μέσω των συνεργειών με τα Ελληνικά Οινοποιεία που διαθέτουν σημαντική τεχνογνωσία, θα ενισχύσουμε τη δυναμική των αμπελώνων Navarino Vineyards. Κοινό μας όραμα αποτελεί η καθιέρωση της Μεσσηνίας στον τομέα της οινοποιίας».

 

Ο Ηλίας Γεωργιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της STERNER STENHUS, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  «Είμαστε ευτυχείς για την συνεργασία μας με την ΤΕΜΕΣ. Μέσω αυτής της σύμπραξης ενισχύεται ο στρατηγικός μας στόχος για παραγωγή ελληνικού κρασιού υψηλής ποιότητας. Παράλληλα θα αναπτυχθεί ο οινοτουρισμός στην Μεσσηνία σε συνεργασία με τις τουριστικές επενδύσεις της ΤΕΜΕΣ οι οποίες έχουν αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή».

Ο Κώστας Μαρκάζος, Διευθύνων Σύμβουλος της PREMIA PROPERTIES δήλωσε: «Μέσω της συνεργασίας μας με την ΤΕΜΕΣ θα κατασκευαστεί ένα πρότυπο οινοποιείο διεθνών προδιαγραφών. Η επένδυση εντάσσεται στο επενδυτικό πλάνο απόκτησης ακινήτων στρατηγικού ενδιαφέροντος όπως τα οινοποιεία και αμπελώνες, τα οποία πληρούν κριτήρια βιωσιμότητας και ενισχύουν το χαρτοφυλάκιο της PREMIA».

Το νέο οινοποιείο θα δημιουργηθεί σύμφωνα με παγκόσμια πρότυπα μοντέρνων οινοπαραγωγικών κτημάτων. Οι εγκαταστάσεις θα έχουν παραγωγική δυναμικότητα που θα ξεπερνά αρχικά τις 300 χιλ. φιάλες το χρόνο ενισχύοντας τη δυναμική του πελοποννησιακού αμπελώνα, της μεγαλύτερης οινοπαραγωγού περιοχής της Ελλάδας. Ο χώρος του οινοποιείου θα είναι ανοικτός σε επισκέπτες, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν την πλούσια αμπελοοινική ιστορία της περιοχής και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της.

 

Οι ιστορικοί ιδιόκτητοι αμπελώνες Navarinο Vineyards, ηλικίας έως και άνω των 50 ετών, βρίσκονται στο Μουζάκι Τριφυλίας, σε υψόμετρο 400-600μ. και καλύπτουν έκταση 600 περίπου στρεμμάτων. Στις εκτάσεις των Navarinο Vineyards έγινε διατήρηση και ανασύσταση των αμπελώνων με διεθνείς ποικιλίες όπως Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Syrah και Merlot,  που υπάρχουν στην Τριφυλία ήδη από τη δεκαετία του ’80. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε αναμπέλωση τμημάτων με ελληνικές ποικιλίες, όπως Αγιωργίτικο, Μαυροδάφνη, Ασύρτικο, Κυδωνίτσα και Μαλαγουζιά, για τον εμπλουτισμό της οινικής παραγωγής.

 

Σημαντική συμβολή σε αυτήν τη διαδικασία είχε το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, με πρωτογενή έρευνα για την οινική ιστορία της περιοχής, το terroir και τις τοπικές ποικιλίες, ώστε οι αμπελώνες Navarino Vineyards καθώς και της ευρύτερης περιοχής, να συμβάλουν στην περαιτέρω καθιέρωση του ελληνικού οίνου.

https://pralina.gr/spourgitissesamikafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ