Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Στο πλευρό των αγροτών ο Εμπορικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Μεσσήνης – Επίσκεψη στο μπλόκο της Θουρίας

Ανέβηκε

στις

Στο πλευρό των αγροτών ο Εμπορικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Μεσσήνης – Επίσκεψη στο μπλόκο της Θουρίας 3
kafemauroeidis

Τη στήριξή του στον αγώνα των αγροτών της Μεσσηνίας εξέφρασε έμπρακτα ο Εμπορικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Μεσσήνης, με επίσκεψη του Διοικητικού του Συμβουλίου στο μπλόκο της Θουρίας, στην Εθνική Οδό, την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2026.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, στο σημείο βρέθηκαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Αγροτοκτηνοτρόφων Μεσσηνίας, καθώς και αγροτοκτηνοτροφικοί σύλλογοι από όλους τους δήμους του νομού, με ιδιαίτερα δυναμική παρουσία του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης.

Στο πλευρό των αγροτών ο Εμπορικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Μεσσήνης – Επίσκεψη στο μπλόκο της Θουρίας 4

Η παρουσία του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Μεσσήνης εντάσσεται, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της έμπρακτης στήριξης ενός αγώνα που χαρακτηρίζεται δίκαιος και αναγκαίος, καθώς αφορά άμεσα τη βιωσιμότητα του πρωτογενούς τομέα και τη διασφάλιση του αγροτικού εισοδήματος.

Στο περιθώριο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε ουσιαστικός και εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των εκπροσώπων των αγροτών, με βασικό στόχο τη σύμπλευση και τη συνεργασία σε κοινές δράσεις και διεκδικήσεις για την ενίσχυση του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου.

Όπως επισημαίνεται, η τοπική επιχειρηματικότητα δεν μπορεί παρά να συμπορεύεται με τους ανθρώπους της παραγωγής, καθώς ο Δήμος Μεσσήνη αποτελεί κατεξοχήν αγροτοκτηνοτροφική περιοχή. Τα εισοδήματα του πρωτογενούς τομέα στηρίζουν άμεσα την τοπική οικονομία, το εμπόριο και την εστίαση, λειτουργώντας ως βασικός πυλώνας ανάπτυξης.

Με ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης, ο Εμπορικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Μεσσήνης τονίζει ότι ο αγώνας των αγροτών στο μπλόκο της Θουρία είναι κοινός αγώνας για ολόκληρη την τοπική κοινωνία, υπογραμμίζοντας πως χωρίς ισχυρό πρωτογενή τομέα δεν μπορεί να υπάρξει υγιής και βιώσιμη τοπική οικονομία.

https://spourgitis.gr/en/https://brand.ppel.gov.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ