Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Στην Ιερά Μονή Βελανιδιάς και στα Φιλιατρά ο Πέτρος Τατούλης

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Στην Ιερά Μονή Βελανιδιάς και στα Φιλιατρά ο Πέτρος Τατούλης 1
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Στην Ιερά Μονή Βελανιδιάς και στα Φιλιατρά ο Πέτρος Τατούλης

ΕΠΙΣΚΕΨΗ  στα Φιλιατρά και στην Κυπαρισσία πραγματοποίησε την Μεγάλη Τετάρτη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, συνοδευόμενος από κλιμάκιο συνεργατών του.

Στα Φιλιατρά, ο Πέτρος Τατούλης συναντήθηκε με πλήθος συμπατριωτών του και είχε την ευκαιρία να ακούσει τις ανησυχίες τους αλλά και τις ελπίδες τους για το σήμερα και το αύριο της Πελοποννήσου και της χώρας μας.

“Το έργο μας είναι σημαντικό στην συγκεκριμένη περιοχή, δήλωσε ο περιφερειάρχης, αναφέροντας ενδεικτικά την ολοκλήρωση του Φιλιατρινού Φράγματος , ενός πολύπαθου έργου, που ολοκληρώθηκε στην θητεία του, και την ετοιμότητα της περιφέρειας να εντάξει στο αμέσως προσεχές διάστημα τα δίκτυα διανομής νερού στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η ολοκλήρωση του Λυκείου των Φιλιατρών, ο οδικός άξονας Γαργαλιάνοι- Φιλιατρά, και πλήθος παρεμβάσεων σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου προς την Μαραθούπολη , από το Περδικονέρι στο Πλάτη στον Μάραθο ως και τον Ρωμανό, όπως και η ολοκλήρωση του δικτύου ύδρευσης, “αποδεικνύουν ότι ακόμη και σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, με σκληρή δουλειά και προγραμματισμό μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι για τον τόπο μας. Στόχος μας να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το προφίλ της περιοχής ως πλουτοπαραγωγικής και τουριστικής δύναμης”,

Σε κλίμα κατάνυξης και το Μυστήριο του Ευχελαίου, στην Ιερά Μονή Βελανιδιάς, όπου μαζί με εκατοντάδες πιστούς ο Πέτρος Τατούλης, δέχθηκε τις Ευλογίες του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας, κκ. Χρυσόστομου. Να σημειωθεί ότι η συμβολή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου στην ανακαίνιση του κτιριακού συγκροτήματος της ιστορικής Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Βελανιδιάς, στο επίπεδο της εξασφάλισης της χρηματοδότησης υπήρξε σημαντική.

Τέλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου παραβρέθηκε στην Κυπαρισσία, όπου βράβευσε τον σημαντικό παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, Βασίλη Χατζηπαναγή στην φιέστα του ΠΑΟ Καλού Νερού για την άνοδο στην Α΄ Τοπική, σε κλίμα ενθουσιασμού μικρών και μεγάλων φίλων του ποδοσφαίρου.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ…

“Υπάρχουν ορισμένοι που νομίζουν ότι η άσκηση πολιτικής είναι να εξαπολύουν μόνο ύβρεις και απειλές. Η Μεσσηνία δυστυχώς έχει γίνει θέατρο αυτής της αδιέξοδης και αήθους παραπολιτικής. Και αυτό δεν αξίζει στους Μεσσήνιους, που έχουν ζήσει με σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες και έχουν δει έναν δικό τους άνθρωπο να γίνεται πρωθυπουργός αυτής της χώρας. Εμείς κρατάμε ψηλά την σημαία του θεσμού που πιστεύουμε βαθιά ότι μπορεί να αποτελέσει την δυνατότητα της Πελοποννήσου να φύγει μπροστά. Δεν απαντάμε στις υβριστικές τους επιθέσεις.

Αυτές οι υβριστικές επιθέσεις αποδεικνύουν μόνο ότι υπάρχουν ορισμένοι , που ακόμη και σήμερα παρά την αξιακή και θεσμική κρίση της χώρας, πιστεύουν εσφαλμένα ότι η ανάληψη της ευθύνης ταυτίζεται με την δική τους προσδοκία να αναλάβουν την εξουσία ως λάφυρο. Αυτοί οι πολιτικοί αποτελούν την πιο μελανή σελίδα της χώρας μας. Στην Πελοπόννησο της ενότητας και της συνεννόησης δεν έχουν καμία θέση”, έστειλε το πολιτικό του μήνυμα από τα Φιλιατρά ο Πέτρος Τατούλης.

12345679101112131415


Κοινοποιησέ το

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Άγγελος Χρονάς: «Τήρηση των κανόνων χωρίς να υπάρχει πανικός ο τρόπος αντιμετώπισης του κορωνοϊού»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Άγγελος Χρονάς Μαρία Τομαρά
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Στην ΕΡΑ Καλαμάτας και στην Μαρία Τομαρά μίλησε, το πρωί της Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Άγγελος Χρονάς.

Ο κ. Χρονάς μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον αριθμό των κρουσμάτων που είναι ιδιαίτερα χαμηλός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά επεσήμανε πως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε αλλά ταυτόχρονα και να προετοιμαζόμαστε σε περίπτωση που αλλάξει η κατάσταση.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Πελοποννήσου και λόγω της ιδιότητάς του, ως γιατρός, δήλωσε πως θα πρέπει να υπάρξει προετοιμασία σε όλα τα νοσοκομεία ώστε να μετατραπούν σε νοσοκομεία covid-19, αν αυτό απαιτηθεί από τις συνθήκες που θα δημιουργηθούν.

Μίλησε αναλυτικά στη συνέχεια για τις κινήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου και προσωπικά του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για την πρόσληψη προσωπικού στα νοσοκομεία αλλά και για τη λειτουργία των υπηρεσιών Υγείας που έχει στην ευθύνη της η Περιφέρεια.

Ο κ. Χρονάς επανέλαβε πως θα πρέπει να αποφεύγουμε τις χειραψίες, να φοράμε μάσκα, να πλένουμε τα χέρια μας περισσότερες φορές , γιατί διαπιστώνει μία σχετική χαλαρότητα.

Τήρηση των κανόνων χωρίς να υπάρχει πανικός, είναι ο τρόπος που θα αντιμετωπίσουμε τον ιό, επεσήμανε ο κ. Χρονάς, μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο.

Για τις προσλήψεις μόνιμων γιατρών που δεν έχουν γίνει ακόμα ο κ.Χρονάς τόνισε πως εμείς μπορούμε μόνο να πιέζουμε. Είναι θέμα του Υπουργείου. Πρέπει να γίνουν προσλήψεις ή έστω να γίνει εξαρχής αναμόρφωση του οργανογράμματος του κάθε νοσοκομείου. Είναι χρόνιο πρόβλημα αλλά κάθε Κυβέρνηση οφείλει να βάζει το

λιθαράκι της. Εμείς πιέζουμε από το πόστο που έχουμε, ώστε να υπάρξει μόνιμο προσωπικό γιατρών.

Κατέληξε λέγοντας πως οι μήνες που έρχονται θα είναι δύσκολοι, αφού έχουμε γενικότερα έξαρση ιώσεων και για αυτό θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι.

Ακούστε αναλυτικά την συνέντευξη του κ.Χρονά στο ηχητικό απόσπασμα που ακολουθεί.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Δήμος Οιχαλίας: Ξεκίνησαν εργασία οι ωφελούμενοι του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Δήμος Οιχαλίας: Ξεκίνησαν εργασία οι ωφελούμενοι του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ 8
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Την Δευτέρα 21/9/2020 ξεκίνησαν την εργασία τους στο Δήμο Οιχαλίας οι δέκα εννέα ωφελούμενοι του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ.

Παρουσία των αρμόδιων Αντιδημάρχων, του Γενικού Γραμματέα και των Διευθυντών των Υπηρεσιών του Δήμου Οιχαλίας η Δήμαρχος κ. Γεωργακοπούλου κατά το σύντομο χαιρετισμό της αφού καλωσόρισε τους νέους εργαζόμενους τους ευχήθηκε καλή συνεργασία και καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα.

Οι δέκα εννέα εργαζόμενοι θα τοποθετηθούν ως εξής : δύο στους Παιδικούς Σταθμούς, τέσσερις σε διοικητικές θέσεις στο Δημαρχείο Μελιγαλά και οι υπόλοιποι δεκατρείς σε εξωτερικές εργασίες.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Τέλος η κατάληψη στο Λύκειο Μελιγαλά ύστερα από συνάντηση με τη Δήμαρχο Οιχαλίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Παναγιώτα Γεωργακοπούλου
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Συνάντηση της Δημάρχου κ. Γεωργακοπούλου με αντιπροσωπεία μαθητών του ενιαίου Λυκείου Μελιγαλά.

Τη Δήμαρχο Οιχαλίας κ. Παναγιώτα Γεωργακοπούλου επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία μαθητών του Ενιαίου Λυκείου Μελιγαλά και της έθεσε τους προβληματισμούς και τις επισημάνσεις της.

Η Δήμαρχος άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τους μαθητές προτείνοντας τους λύσεις και δίνοντας τους την διαβεβαίωση ότι τα αιτήματα τους στο σύνολο τους θα διευθέτηθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Οι μαθητές ευχαρίστησαν τη Δήμαρχο και ανέφεραν πως θα μεταφέρουν τη διαβεβαίωση της Δημάρχου και στους υπόλοιπους μαθητές και η κατάληψη θα λάβει τέλος, κατόπιν της αυθορμήτου εκδηλώσεως ενδιαφέροντος της κυρίας Δημάρχου για τα σχολικά θέματα.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ