Πέμπτη , 27 Φεβρουαρίου 2020

Πύθωνας που θυμίζει… ανακόντα αιχμαλώτησαν ερευνητές. video

Sharing is caring!

Πύθωνας που θυμίζει… ανακόντα αιχμαλώτησαν ερευνητές. video

Έναν… εξωπραγματικό πύθωνα μήκους 5,2 μέτρων και βάρους 64 κιλών αιχμαλώτισαν ερευνητές στη Φλόριντα, με τη βοήθεια πρωτοποριακών τεχνικών.

Σύμφωνα με το εθνικό πάρκο Big Press, που ανακοίνωσε χθες τα νέα, αυτός ο θηλυκός πύθωνας που θυμίζει… σκηνές από την ταινία Anacoda που μπορεί να καταπιεί ένα ελάφι, κυοφορούσε 73 αυγά.

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους πύθωνες που έχουν ποτέ αιχμαλωτιστεί στη νότια Φλόριντα, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί

Οι ερευνητές κατάφεραν να το βρουν τοποθετώντας ραδιοπομπούς σε αρσενικούς πύθωνες, γεγονός που τους βοήθησε να εντοπίσουν το θηλυκό.

«Η ομάδα μας δεν απομακρύνει μονάχα τα ερπετά εισβολείς, συγκεντρώνει, επίσης, δεδομένα για την έρευνα» επισημαίνουν οι επιστήμονες, προσθέτοντας ότι αυτά τα φίδια αντιπροσωπεύουν «μια σημαντική απειλή για την πανίδα»: απουσία των φυσικών θηρευτών, τίποτα δεν τους εμποδίζει να αναπαραχθούν.

Πηγή: www.newsit.gr

Δες και αυτό

Τρίχρονη περιποιείται με μπατονέτες το στόμα πύθωνα

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesΤρίχρονη περιποιείται με μπατονέτες το στόμα πύθωνα Η τρίχρονη Μαχαράνι φαίνεται πως …

shares