Connect with us

Gadgets

Ψηφιακή ξενάγηση στην έκθεση “Νίκολα Τέσλα – Ο άνθρωπος από το μέλλον”

Kalamata Times

Published

on

Ψηφιακή ξενάγηση στην έκθεση “Νίκολα Τέσλα – Ο άνθρωπος από το μέλλον” 1

Ψηφιακή ξενάγηση, έκθεση Νίκολα Τέσλα

Ψηφιακή ξενάγηση στην έκθεση:
“Νίκολα Τέσλα – Ο άνθρωπος από το μέλλον”.
Το Μουσείο Κοτσανά στηρίζει την εκστρατεία «Μένουμε Σπίτι»!

Η σπουδαία έκθεση που αναδεικνύει το μεγαλείο του Νίκολα Τέσλα

και τις μοναδικές εφευρέσεις του, προσφέρεται με δωρεάν online παρακολούθηση από το Μουσείο Κοτσανά που στηρίζει τους μικρούς και μεγάλους φίλους του που μένουν σπίτι!

Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στηρίζει έμπρακτα την πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, #DigitalSolidarityGR και φέρνει την επιστήμη και την τεχνολογία στις οθόνες των σπιτιών μας!

Σε μια περίοδο που όλοι καλούμαστε να δείξουμε ατομική και κοινωνική ευθύνη μένοντας στο σπίτι, το Μουσείο, μας καλεί να αξιοποιήσουμε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο μας και μας προσκαλεί σε ένα διαδικτυακό ταξίδι εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας μέσω της ψηφιακής επίσκεψης στην έκθεση «Νίκολα Τέσλα – Ο άνθρωπος από το μέλλον», μια έκθεση που εμπιστεύτηκαν χιλιάδες μικροί και μεγάλοι επισκέπτες και ταξίδεψε φέτος για πρώτη φορά στην Αθήνα από το Μουσείο «Νίκολα Τέσλα» του Βελιγραδίου.

Τα ηνία της βιωματικής ξενάγησης κρατούν οι έμπειροι Μουσειοπαιδαγωγοί του Μουσείου, Εύα και Δημήτρης, έτοιμοι να μας συνοδεύσουν σε μια συναρπαστική διαδρομή στις σπουδαίες εφευρέσεις του Νίκολα Τέσλα, δίνοντας σε ακόμα περισσότερους τη δυνατότητα να την ανακαλύψουν!

Παράλληλα, παρέχεται η ευκαιρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που είχαν δρομολογήσει την επίσκεψή τους στην έκθεση, αλλά οι ραγδαίες εξελίξεις δεν επέτρεψαν την πραγματοποίησή της, να γνωρίσουν τον σπουδαίο επιστήμονα μέσα από την αξιοποίηση του προσφερόμενου υλικού της ψηφιακής ξενάγησης στο πλαίσιο ενός τηλεμαθήματος.

Η ψηφιακή ξενάγηση στην έκθεση «Νίκολα Τέσλα – Ο άνθρωπος από το μέλλον»  σχεδιάστηκε προσεκτικά από το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Μουσείου, για να προσφέρει στο κοινό μία ξεχωριστή διαδραστική εμπειρία και να αναδείξει όλες τις πτυχές της προσωπικότητας του Νίκολα Τέσλα. Ενός εφευρέτη «έτη φωτός» μπροστά από την εποχή του!


Λίγα λόγια για την έκθεση:

Ελάτε να «ηλεκτριστείτε», να πειραματιστείτε, να παίξετε και να ανακαλύψετε τα όρια του οραματισμού και της ιδιοφυΐας μιας από τις εμβληματικότερες προσωπικότητας της Ιστορίας, του μεγάλου Εφευρέτη του 20ου αιώνα Νίκολα Τέσλα!

Το όνομά του είναι συνώνυμο της καινοτομίας!

Πρόκειται για μία πολυσύνθετη προσωπικότητα, αξιοπρόσεκτη τόσο για το επιστημονικό και τεχνολογικό της έργο, όσο και για τις ανθρώπινες αξίες που πρέσβευε. Επινόησε το εναλλασσόμενο ρεύμα και αγωνίσθηκε για τη διάδοσή του, χωρίς να αποσκοπεί σε κανένα οικονομικό όφελος.

«Το παρόν είναι δικό τους. Το μέλλον, για το οποίο πραγματικά έχω εργασθεί, είναι δικό μου», αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά φανερώνοντας μέρος του χαρακτήρα του. Αδιαφορούσε για επαίνους και φήμη και πέθανε φτωχός και μόνος, αφήνοντας κληρονομιά-τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σήμερα περισσότερο από ποτέ.

Η έκθεση περιλαμβάνει συνδυασμό εκθεμάτων, από μοντέλα σε κλίμακα, όπως το εργαστήριο του Νίκολα Τέσλα στο Colorado Springs, το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στους καταρράκτες του Νιαγάρα, το αεροπλάνο κάθετης απογείωσης, καθώς και λειτουργικά μοντέλα των εφευρέσεών του, όπως ο επαγωγικός κινητήρας και το πηνίο Τέσλα, μέχρι οπτικά και ηχητικά στοιχεία σε πληροφοριακά πάνελ και σε video room.

Το μέλλον του Τέσλα, όπως ο ίδιος το οραματίστηκε, παρουσιάζεται στο παρόν, το παρελθόν του Τέσλα «ζωντανεύει» στο σήμερα, η ιστορία του μεγαλύτερου εφευρέτη ξαναγράφεται στις οθόνες σας!

  • Μην περιμένετε άλλο! Τολμήστε να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία
    που είναι σίγουρο ότι θα σας «ηλεκτρίσει από ενθουσιασμό»!

Πληροφορίες:

 

  • Το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει δωρεάν την ψηφιακή ξενάγηση στην ιστοσελίδα: www.kotsanas.com

 

  • Η έκθεση είναι διαδραστική και εκπαιδευτική και απευθύνεται σε επισκέπτες όλων των ηλικιών, καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται για τις επιστήμες και την τεχνολογία.

Continue Reading
Advertisement

Gadgets

Πώς να καθαρίσεις την οθόνη του laptop σου σε 10 δευτερόλεπτα

Kalamata Times

Published

on

Πώς να καθαρίσεις την οθόνη του laptop σου σε 10 δευτερόλεπτα 2

Καθαρισμός οθόνης laptop

Βλέπεις το καινούργιο επεισόδιο στο κρεβάτι. Αλλά αντί να κάνεις focus σε όσα βλέπεις, έχεις αποσυντονιστεί από αυτή τη μικρή βρωμιά που βλέπεις στην άκρη της οθόνης. Αλλά και τη σκόνη. Ναι, ξεκάθαρα ήρθε η ώρα καθαρίσεις αυτή την οθόνη.

Μην αγχώνεσαι, υπάρχει τρόπος να ξεμπερδέψεις μέσα σε δέκα περίπου δευτερόλεπτα

Πιάσε ένα πανί μικροϊνών και απαλά ξεσκόνισε την οθόνη αλλά και το υπόλοιπο laptop. Tip: Είναι πιο εύκολο να δεις τις βρομιές όταν η οθόνη είναι μαύρη, οπότε πρώτα απενεργοποίησε το). Μη δελεαστείς να χρησιμοποιήσεις χαρτί υγείας ή κουζίνας για να καθαρίσεις την οθόνη σου. Αυτά τα προϊόντα δημιουργούν γρατσουνιές.

Συνεχίζεις να έχεις απέναντί σου μια βρώμικη οθόνη; Αν η συσκευή σου είναι πολύ βρώμικη, μπορείς να προσθέσεις λίγο νερό στο πανί. Αλλά μείνε μακριά από τα καθαριστικά που έχουν ασετόν ή αλκοόλ, αφού μπορούν να αφαιρέσουν την προστατευτική στρώση της οθόνης σου.

Για την εξωτερική επιφάνεια του laptop, χρησιμοποίησε ένα καθαριστικό για όλες τις χρήσεις ή ένα ειδικό προϊόν. Ωστόσο, μην ψεκάσεις οτιδήποτε άμεσα στο laptop σου για να μην προκαλέσεις κάποια ζημιά. Όσον αφορά το πληκτρολόγιο, χρησιμοποίησε ένα ειδικό spray για πληκτρολόγια.

ΠΗΓΗ

 

 

Continue Reading

Gadgets

Να έχει το νήπιο το δικό του τάμπλετ ή όχι;

Kalamata Times

Published

on

Να έχει το νήπιο το δικό του τάμπλετ ή όχι; 3

Παιδιά και τάμπλετ

Ακούω με προσοχή τους γονείς που μου λένε ότι δεν θέλουν το παιδί τους να αποκτήσει το δικό του τάμπλετ από μικρό γιατί «θα εθιστεί». Παρατηρώ όμως με δυσπιστία και φόβο ότι μέσα σε λίγα λεπτά και ενώ εμείς μιλάμε, το νήπιο έχει πάρει στα χεράκια του το κινητό της μαμάς και παίζει. Ή χαζεύει στο Instagram, ή βλέπει φωτογραφίες και βίντεο ή ένας θεός ξέρει τι.

Και εδώ προκύπτουν δύο σοβαρά ερωτήματα:

1. Όσο πιο μικρό έρθει το παιδί σε επαφή με την τεχνολογία, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες εθισμού; Είναι η ηλικία έναρξης που παίζει ρόλο;

2. Τι είναι προτιμότερο και πιο ασφαλές; Ένα τάμπλετ με περιεχόμενο ειδικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες ενός παιδιού ή ένα κινητό με ενήλικο περιεχόμενο, συνδεδεμένο μάλιστα στο διαδίκτυο;

Όσον αφορά στο 1ο ερώτημα, οι ειδικοί συστήνουν να μην έχουν τα παιδιά επαφή με τις οθόνες, συνεπώς ας θεωρήσουμε δεδομένο ότι βρέφη και παιδιά κάτω των 3 ετών δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένα σε αυτές. Και αυτό σημαίνει όχι τηλεόραση, όχι κινητό, όχι υπολογιστής ή τάμπλετ.

Τι γίνεται όμως όταν το παιδί γίνει 3 ετών και πλέον μπορεί να κατανοεί τη σχέση μεταξύ ενός συμβόλου και μιας πραγματικής αναπαράστασης ενός αντικειμένου; Να του αποκρύψουμε ότι υπάρχει ο φανταστικός κόσμος της τεχνολογίας; Να το αποτρέψουμε από αυτόν;

Είναι ανώφελο να αποτρέψεις το παιδί από την τεχνολογία- είναι σαν να το κόβεις από την πραγματική ζωή καθώς η τεχνολογία βρίσκεται παντού.

Η ηλικία της πρώτης επαφής δεν συνδέεται με τον εθισμό. Ο εθισμός συνδέεται με συναισθηματικά κενά και με έλλειψη ορίων στη χρήση των συσκευών. Συνεπώς, ακόμα και αν το παιδί μας αποκτήσει το δικό του gadget σε ηλικία 7-8 ετών, εάν το αφήσουμε ανεξέλεγκτο και δεν σταθούμε δίπλα του, ο εθισμός είναι μια σοβαρή πιθανότητα.

Το δεύτερο ερώτημα είναι σχεδόν ρητορικό. Φυσικά και είναι προτιμότερο και πιο ασφαλές το παιδί να έχει το δικό του τάμπλετ και να μην αναζητά το κινητό της μαμάς και του μπαμπά.

Τι σημαίνει όμως πρακτικά «έχει το νήπιο το δικό του τάμπλετ»;

Σημαίνει ότι:

1. Οι γονείς επιλέγουν μια μικρή, εύχρηστη συσκευή, με γερό κάλυμμα, γεμάτη ωραίους ήχους και τραγούδια, εκπαιδευτικά παιχνίδια, διαδραστικά παραμύθια, υλικό που θα έχουν επιλέξει και κατεβάσει οι ίδιοι και θα είναι πλήρως ελεγχόμενο από αυτούς.

2. Το τάμπλετ λειτουργεί συμπληρωματικά σε φυσικές δραστηριότητες και δεν τις αντικαθιστά.

– Το παραμύθι στο τάμπλετ δεν μπορεί να συγκριθεί με το παραμύθι που αφηγείται η μαμά στο κρεβάτι λίγο πριν τον ύπνο.

– Το παιχνίδι δεξιοτήτων δεν μπορεί να αντικαταστήσει το επιτραπέζιο παιχνίδι με τις καρτούλες.

– Τα τραγούδια δεν μπορεί να είναι τόσο διασκεδαστικά όσο όταν τα ακούει το παιδί από το στόμα των γονιών ή των παππούδων του.

3. Θέτονται αυστηρά όρια στη χρήση του τάμπλετ. Τα όρια μαθαίνονται από μικρή ηλικία και έτσι το παιδί εκπαιδεύεται σωστά ώστε μεγαλώνοντας να κρίνει μόνο του τι σημαίνει ασφαλής χρήση.

4. Το τάμπλετ δεν χρησιμοποιείται ως μέσο παρκαρίσματος των παιδιών. Δεν είναι “ψηφιακή νταντά”. Δεν το δίνουμε στο νήπιο για να βρούμε την ησυχία μας ή να κάνουμε τις δουλειές μας, παρά καθόμαστε δίπλα του και παίζουμε μαζί.

Τρίχρονα με τάμπλετ; Ναι. Ποτέ όμως μόνα, ποτέ χωρίς καθοδήγηση, ποτέ χωρίς όρια χρήσης. Και ποτέ με σύνδεση/πρόσβαση στο διαδίκτυο- αλλά αυτό εννοείται, σωστά;

ΠΗΓΗ

 

Continue Reading

Gadgets

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα από την χρήση ενός μεσιτικού προγράμματος

Kalamata Times

Published

on

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα από την χρήση ενός μεσιτικού προγράμματος 4

Πρόγραμμα  μεσιτικού γραφείου

Μια εφαρμογή διαχείρισης επαφών μπορεί να είναι απαραίτητη για την επιχείρησή σας ώστε να συγκεντρώνετε και να διαχειρίζεστε όλα τα στοιχεία επικοινωνίας σας σε ένα μέρος, παρακολουθώντας τις συνομιλίες σας με τους πελάτες σας, να διαχειρίζεστε τις πληροφορίες προμηθευτών και να γνωρίζετε τις ακριβείς πιθανότητες επιτυχίας από τις προσφορές σας. Η λύση ενός λογισμικού CRM για ακίνητα είναι εξαιρετική επιλογή στη διαχείριση της περίπλοκης επιχειρηματικής διαδικασίας ενός μεσίτη.

Ως άτομο πωλήσεων είναι απολύτως απαραίτητο να παρακολουθείτε την πρόοδο των προσφορών σας. Ως μεσίτης χρειάζεστε μια στρατηγική προσέγγιση για τον πελάτη σας που θα ενισχύσει την αμοιβαία κατανόηση, τη σχέση και την εμπιστοσύνη. Ένα CRM για ακίνητα είναι προσαρμοσμένο για επαγγελματίες ακινήτων.

Αλλά προτού υιοθετήσετε την λύση ενός λογισμικού διαχείρισης πελατών για την επιχείρησή σας, ίσως θελήσετε να ρίξετε μια ματιά στα οφέλη και τις προκλήσεις που προσφέρουν αυτά τα συστήματα

  • Οφέλη από το λογισμικό CRM για ακίνητα

Προσφέρει καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών: Με τη συλλογή και την ανάλυση πληροφοριών μπορείτε να διαμορφώσετε ιδέες σχετικά με τις αγοραστικές συνήθειες των πελατών σας συμπεριλαμβανομένων των προτιμήσεών τους και των αγοραστικών συχνοτήτων. Τα συστήματα CRM προσφέρουν στις επιχειρήσεις μια πιο προσεκτική εικόνα για το τι θέλουν οι πελάτες τους, ώστε να μπορούν να προσφέρουν βελτιωμένες λύσεις εξυπηρέτησης / υποστήριξης πελατών. Αυτά βοηθούν στη βελτίωση του όγκου των πωλήσεων καθώς ικανοποιημένοι πελάτες είναι πιο πιθανό να δημιουργήσουν ισχυρότερη σχέση με τους παρόχους υπηρεσιών τους.

Αντιστοίχιση διαδικασιών: Αντί να μπλεχτείτε με βουνά  χαρτιών, λίστες υποχρεώσεων, ημερολόγια γραφείου και φύλλα excel μπορείτε να μεταβιβάσετε εργασίες, να ορίσετε υπενθυμίσεις για παρακολούθηση πελατών, να μοιραστείτε το ημερολόγιο με την ομάδα από τη μοναδική διεπαφή χρηστών του συστήματος διαχείρισης πελατών και μπορεί να αυτοματοποιήσει μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων διαχείρισης πωλήσεων. Το λογισμικό διαχείρισης πελατών ακίνητης περιουσίας θα ενισχύσει την επιχείρησή σας με επιμερισμό του φόρτου εργασίας, ομαδική οργάνωση και αναφορές.

Απλοποιεί τη διαδικασία μάρκετινγκ: Το CRM έχει διαθέσιμα στοιχεία προς τους μεσίτες  ώστε να στοχεύουν συγκεκριμένους καταναλωτές με πιο συγκεκριμένες στρατηγικές μάρκετινγκ βασισμένες στις αγοραστικές τους συμπεριφορές. Το μάρκετινγκ έχει στόχο να μειώνει το χρόνο και την προσπάθεια που απαιτούνται για το κλείσιμο μιας συμφωνίας και βελτιώνει τις πωλήσεις σας. Βελτιώνει την ικανοποίηση του πελάτη καθώς ο πελάτης παίρνει το σωστό προϊόν και απολαμβάνει ποιοτική εξυπηρέτηση.

 

  • Μειονεκτήματα του CRM για ακίνητα

Αυξημένο κόστος: Εάν η εταιρεία αποφασίσει να αποκτήσει  ιδιόκτητο λογισμικό, τότε θα αυξήσει τον προϋπολογισμό της στον τομέα της πληροφορικής. Θα υπάρξουν απαιτήσεις για βελτιώσεις υποδομής υλικού και δικτύου. Επιπλέον, η εταιρεία θα πρέπει να πληρώσει τον πωλητή του λογισμικού, τους προγραμματιστές και την εσωτερική ομάδα που θα διαχειρίζεται και θα παρακολουθεί το σύστημα.

Εκπαίδευση: Εάν εισαχθεί το σύστημα για πρώτη φορά, η εταιρεία θα πρέπει να διοργανώσει εκπαιδευτικό συνέδριο για τους υπαλλήλους της. Έτσι, αν η επιχείρησή σας είναι μικρή, μπορεί να προκαλέσει κάποια μειονεκτήματα. Ομοίως, για μεγάλους οργανισμούς αυτό θα σήμαινε την έναρξη εκπαιδευτικών συναντήσεων για όλους τους υπαλλήλους της. Αυτό μπορεί να αυξήσει τα γενικά έξοδα.

Όπως προκύπτει όμως από τα παραπάνω τα πλεονεκτήματα είναι πολλά περισσότερα με την εγκατάσταση και χρήση ενός  προγράμματος  μεσιτικού γραφείου και τα οφέλη που θα δώσει στην επιχείρηση σας αλλά και στη διευκόλυνση της εκτέλεσης των καθημερινών σας υποχρεώσεων αντισταθμίζουν και με το παραπάνω τα μειονεκτήματα.

Continue Reading

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ