Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Πρόσφορα φιλοξενίας στοn Δήμο Πύλου – Νέστορος για τον Ουκρανικό λαό

Ανέβηκε

στις

πρόσφορα φιλοξενίας στοn δήμο πύλου - νέστορος για τον ουκρανικό λαό 5
Κοινοποιησέ το

τυροπωλείον delicatessen

Ο Δήμος Πύλου – Νέστορος συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια στήριξης του άμαχου πληθυσμού της Ουκρανίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου που έχει αναλάβει την οργάνωση και συγκέντρωση σχετικών προσφορών παροχής βοήθειας προς τον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό.

Από την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022 ο Δήμος Πύλου – Νέστορος συγκεντρώνει αιτήσεις- υπεύθυνες δηλώσεις, αναφορικά με το μείζον ζήτημα παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας σε υπηρεσίες στέγασης και άλλες υπηρεσίες υποστήριξης του άμαχου πληθυσμού της Ουκρανίας.

Με την προσπάθεια αυτή, αποδεικνύουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας καθώς και το ανθρώπινο πρόσωπο της αυτοδιοίκησης. Ενώνουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας, για ακόμα μία φόρα, για καλό σκοπό, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (www.migration.gov.gr) στο πεδίο «HelpUkraine», υπάρχει πλατφόρμα (www.migration.gov.gr/helpukraine) στην οποία πολίτες και φορείς μπορούν να υποβάλλουν τις προσφορές τους για βοήθεια σε Ουκρανούς πολίτες φιλοξενούμενους στην Ελλάδα, σε είδη πρώτης ανάγκης, υπηρεσίες στέγασης και άλλες υπηρεσίες υποστήριξης.

πρόσφορα φιλοξενίας στοn δήμο πύλου - νέστορος για τον ουκρανικό λαό 6

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας αναφέρει χαρακτηριστικά,

«Ευχαριστώ τους συνδημότες μου και τους επαγγελματίες στον κλάδο του τουρισμού του Δήμου Πύλου – Νέστορος, οι οποίοι έχουν εκφράσει ήδη ενδιαφέρον κι έχουν την δυνατότητα να φιλοξενήσουν Ουκρανούς πολίτες και να τους υποστηρίξουν, αποδεικνύοντας έμπρακτα το σημαντικό απόθεμα ανθρωπιάς κι αλληλεγγύη που διαθέτει η κοινωνία μας.»

πρόσφορα φιλοξενίας στοn δήμο πύλου - νέστορος για τον ουκρανικό λαό 7

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

ΣΤΟN ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΛΑΟ

 

Ο Δήμος Πύλου – Νέστορος γίνεται αρωγός στην αλυσίδα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό, συμμετέχοντας ενεργά, σε συνεργασία με τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας.

Από την Τρίτη 8 Μαρτίου έως την Δευτέρα 14 Μαρτίου και ώρες 9.00 έως 15.00, ενώνουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας για ακόμα μία φόρα για καλό σκοπό, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται.

Συγκεντρώνουμε στο Δημαρχείο της Πύλου, στην Πλατεία Νέστορος και στα Δημοτικά Καταστήματα των εδρών των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου (Μεθώνης, Κορώνης, Χώρας, Βλαχόπουλου και Χανδρινού), βασικά είδη πρώτης ανάγκης:

Τρόφιμα μακράς διάρκειας: γάλα εβαπορέ, βρεφικό γάλα Νο1 και Νο2 (σκόνη), ρυζάλευρο, έτοιμες βρεφικές τροφές, παιδικές τροφές, ζυμαρικά, όσπρια, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια και μπάρες δημητριακών.

Απαραίτητα είδη: Κουβέρτες, υπνόσακους, θερμός, μάρσιπους και ατομικά νερά.

Είδη ατομικής υγιεινής: πάνες (για νεογνά, βρέφη και ενήλικες), μωρομάντηλα, υγρά μαντηλάκια ενηλίκων και χαρτί υγείας.

Φαρμακευτικό υλικό: αιμοστατικά, αλοιφές εγκαυμάτων, κρέμες συγκάματος, αντιϊσταμινικά φάρμακα, αντιπυρετικά, αντισηπτικά, κολλύρια, γάζες, ιατρικές μάσκες, αντιφλεγμονώδη, επιστρώματα, ισοθερμικές κουβέρτες,  λευκοπλάστ, παυσίπονα, σύριγγες όλων των μεγεθών με βελόνες, φλεβοκαθετήρες, φυσιολογικοί οροί 0,9%, οροί γλυκόζης 5%, γάζες αποστειρωμένες και μη αποστειρωμένες, σπρέυ για εγκαύματα σε μορφή gel, αλοιφές για εγκαύματα, συσκευές ορών για ενδοφλέβια έγχυση φαρμάκων, ιατρικές μάσκες, απολυμαντικά χεριών και επιφανειών, κολλύρια, αποσυμφορητικά μύτης (σταγόνες), εισπνεόμενα για βρογχόσπασμο, αντισηπτικό δέρματος και βλεννογόνων, οινόπνευμα και θερμόμετρα.

Με την συλλογική αυτή προσπάθεια συμβάλλουμε όλοι, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη και το ανθρώπινο πρόσωπο της αυτοδιοίκησης, προς τον άμαχο πληθυσμό της Ουκρανίας που βιώνει τις τραγικές συνέπειες του πολέμου.

«Είμαστε στο πλευρό του Ουκρανικού λαού που βρίσκεται σε αυτή τη δεινή θέση. Για μια ακόμα φορά οι υπηρεσίες μας ενεργοποιούνται, προκειμένου να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας που χρειάζονται την στήριξη και την βοήθειά μας.», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας.

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ