Connect with us

Επιχειρήσεις

Πόσο κοστίζουν οι υπηρεσίες μόνωσης ταρατσών στην Αττική;

Ανέβηκε

στις

πόσο κοστίζουν οι υπηρεσίες μόνωσης ταρατσών στην αττική; 9
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Η μόνωση ταρατσών είναι μια κρίσιμη πτυχή κάθε κτιρίου, είτε πρόκειται για κατοικίες είτε για εμπορικούς χώρους. Είναι απαραίτητη για τη διατήρηση ενός άνετου εσωτερικού περιβάλλοντος και τη μείωση του ενεργειακού κόστους.

Υπάρχουν πολλές μονωτικές μέθοδοι και το κόστος τους μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του υλικού που χρησιμοποιείται, το μέγεθος και την τοποθεσία του κτιρίου αλλά και τη μέθοδο εγκατάστασης.

Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τις τιμές τόσο της θερμομόνωσης όσο και της υγρομόνωσης ταρατσών, παρέχοντας μια εικόνα των διαφόρων διαθέσιμων επιλογών και του αντίστοιχου κόστους τους.

 

Ασφαλτόπανα

πόσο κοστίζουν οι υπηρεσίες μόνωσης ταρατσών στην αττική; 10

Η μόνωση με ασφαλτόπανα είναι μια δημοφιλής μέθοδος μόνωσης σε κτίρια, καθώς προσφέρει αξιόπιστη προστασία από την υγρασία. Τα ασφαλτόπανα είναι επιστρώσεις από ασφαλτικό υλικό, το οποίο εφαρμόζεται πάνω από την επιφάνεια που πρόκειται να μονωθεί. Αυτό το υλικό προσφέρει εξαιρετική αντοχή στην υγρασία και τις καιρικές συνθήκες, καθιστώντας το ιδανικό για χρήση σε εξωτερικές επιφάνειες και στέγες. Με την στεγανοποίηση με ασφαλτόπανα, μπορείτε να διατηρήσετε το κτίριο σας ασφαλές και προστατευμένο για πολλά χρόνια. Η τιμή της μεθόδου αυτής ξεκινάει από 12€/τ.μ.

 

Αφρομπετόν

πόσο κοστίζουν οι υπηρεσίες μόνωσης ταρατσών στην αττική; 11

Το αφρομπετόν, ή αλλιώς αφρώδες σκυρόδεμα, είναι ένα ελαφρύ και ευέλικτο δομικό υλικό που παρασκευάζεται με την ανάμειξη τσιμέντου, νερού και ενός σταθερού παράγοντα αφρού. Ο αφρώδης παράγοντας δημιουργεί φυσαλίδες στο μείγμα, με αποτέλεσμα ένα υλικό με υψηλή περιεκτικότητα σε αέρα και χαμηλή πυκνότητα. Το υλικό που παράγεται, έχει εξαιρετικές θερμομονωτικές ιδιότητες, αλλά χρησιμοποιείται και σε πολλές άλλες κατασκευαστικές εργασίες. Εμφανίζει επίσης σημαντική αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες και έχει ηχομονωτικές ιδιότητες. Η παραγωγή του γίνεται αρκετά εύκολα και είναι και αρκετά οικονομική, γι΄αυτό και είναι αρκετά δημοφιλής επιλογή μόνωσης.
Η τιμή του είναι 13€/τ.μ. αλλά μπορείτε να το βρείτε και από 11€/τ.μ.

πόσο κοστίζουν οι υπηρεσίες μόνωσης ταρατσών στην αττική; 12

Τσιμεντοειδής στεγανοποίηση

Η τσιμεντοειδής στεγανοποίηση είναι μια δημοφιλής μέθοδος για τη δημιουργία στεγανών φραγμών σε κτίρια. Αυτή η τεχνική περιλαμβάνει την εφαρμογή μιας επίστρωσης ή ενός στεγανωτικού με βάση το τσιμέντο σε μια επιφάνεια, η οποία στη συνέχεια σκληραίνει για να δημιουργήσει ένα αδιάβροχο φράγμα. Το τσιμεντοειδές μείγμα αποτελείται συνήθως από ένα μείγμα τσιμέντου, άμμου και διαφόρων πρόσθετων που συντελούν στη βελτίωση των ιδιοτήτων της επικάλυψης και άλλα υδράσβεστα υλικά. Μόλις εφαρμοστεί το μείγμα, σκληραίνει για να σχηματίσει ένα ανθεκτικό, αδιάβροχο στρώμα που μπορεί να αντέξει την έκθεση στο νερό και σε άλλα στοιχεία.
Η τιμή του ξεκινάει από τα 15€ / τ.μ.

 

Επαλειφόμενα στεγανωτικά υλικά

 

Η υγρή στεγανοποίηση είναι μια μέθοδος δημιουργίας ενός αδιάβροχου φράγματος με την εφαρμογή μιας υγρής επικάλυψης ή στεγανωτικού σε μια επιφάνεια, η οποία στη συνέχεια σκληραίνει για να σχηματίσει ένα αδιάβροχο στρώμα. Τα υλικά υγρής στεγανοποίησης μπορούν να εφαρμοστούν σε διάφορες επιφάνειες, όπως στέγες, τοίχους και δάπεδα, και χρησιμοποιούνται συχνά σε περιοχές όπου άλλες μέθοδοι στεγανοποίησης δεν είναι πρακτικές. Ένα από τα πλεονεκτήματα της είναι ότι μπορεί να εφαρμοστεί σε ακανόνιστου σχήματος επιφάνειες, καθιστώντας την ιδανική για πολύπλοκα σχέδια κτιρίων. Τα υλικά αυτά αποτελούνται συνήθως από έναν συνδυασμό πολυμερών και άλλων πρόσθετων που προσδίδουν στην επίστρωση τις στεγανωτικές της ιδιότητες.
Το κόστος για στεγανοποίηση με επαλειφόμενα υλικά διαφέρει ανάλογα με το υλικό που θα προτιμηθεί. Μπορεί για παράδειγμα να γίνει με πολυουρεθανικά υλικά, υλικά με ακρυλική βάση ή επαλειφόμενα σιλικονούχα υλικά. Εδώ το κόστος μπορεί να ξεκινήσει και από 14€/τ.μ.

Πολυουρεθανικό Hyperdesmo

πόσο κοστίζουν οι υπηρεσίες μόνωσης ταρατσών στην αττική; 13

Το Hyperdesmo είναι ένα υγρό πολυουρεθανικό στεγανωτικό υλικό που χρησιμοποιείται συνήθως σε κτιριακές κατασκευές για τη μόνωση της ταράτσας και μπαλκονιών. Το Hyperdesmo έχει εξαιρετικές ιδιότητες πρόσφυσης και μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορες επιφάνειες, όπως σκυρόδεμα, μέταλλο και ξύλο. Με το που έρθει σε επαφή με το περιβάλλον, σκληραίνει σταδιακά και αποκτά εξαιρετικές μονωτικές ιδιότητες καθώς και αντοχή σε ακραία καιρικά φαινόμενα και στην υπεριώδη ακτινοβολία. Το Hyperdesmo σαν υλικό προσφέρει επίσης εξαιρετική αντοχή σε κραδασμούς χωρίς να χαλάει η σύσταση της μόνωσης πράγμα που το καθιστά ιδανική επιλογή για περιοχές που υπόκεινται σε υψηλά επίπεδα κυκλοφορίας πεζών και άλλων τύπων δραστηριότητας. Η στεγανοποίηση με Hyperdesmo κυμαίνεται κοντά στα 14€/τ.μ.

 

Μεμβράνη PVC

 

Η μέθοδος στεγανοποίησης όπου χρησιμοποιούνται μεμβράνες PVC είναι αρκετά συχνή σε περιοχές που χρειάζεται προστασία από δύσκολες καιρικές συνθήκες. Η μεμβράνη αυτή επί της ουσίας καλύπτει τις επιφάνειες που πρόκειται να μονωθούν, αφού πρώτα οι επιφάνειες αυτές καλυφθούν με κάποιο άλλο μονωτικό υλικό όπως ο αφρός πολυουρεθάνης. Λειτουργεί σαν προστατευτικό φράγμα ενάντια στην υγρασία και στην υπεριώδη ακτινοβολία, ενώ παράλληλα παρέχει ένα λείο, αισθητικά ευχάριστο φινίρισμα στο εξωτερικό του κτιρίου. Η μόνωση με μεμβράνη PVC είναι μια οικονομικά αποδοτική και ανθεκτική λύση που μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ενεργειακή απόδοση ενός κτιρίου, μειώνοντας το κόστος θέρμανσης και ψύξης και παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής του κτιρίου. Το κόστος αυτής της μεθόδου στεγανοποίησης κυμαίνεται κοντά στα 23€/τ.μ.

 

Συμβατική (κλασική) μόνωση

 

πόσο κοστίζουν οι υπηρεσίες μόνωσης ταρατσών στην αττική; 14

symvatikh monosi afrompeton 15cm

Η συμβατική θερμομόνωση είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος θερμομόνωσης καθώς όχι μόνο παρουσιάζει εξαιρετικές μονωτικές ιδιότητες που διατηρούν σταθερή τη θερμοκρασία στο εσωτερικό των κτιρίων που χρησιμοποιείται, αλλά είναι πολύ ανθεκτική σε ακραία καιρικά φαινόμενα ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει και ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα. Για την εφαρμογή της επιλέγεται συνήθως κάποιο υλικό όπως ελαφρύ μπετόν το οποίο δεν επιβαρύνει την υπάρχουσα κατασκευή. Επίσης πρόκειται για μια μέθοδο που μπορεί να εφαρμοστεί σχεδόν σε οποιαδήποτε επιφάνεια χωρίς προβλήματα. Το κόστος του μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί κατά την εφαρμογή του, κυμαίνεται μεταξύ 25€-35€/ τ.μ.

 

Ανεστραμμένη μόνωση

Η ανεστραμμένη μόνωση είναι ο τύπος θερμομόνωσης ταράτσας που εγκαθίσταται πάνω από τη στεγανοποίηση, γι΄αυτό και το όνομα ανεστραμμένη.  Σε αυτό το σύστημα, το στρώμα μόνωσης παρεμβάλλεται μεταξύ του στρώματος στεγανοποίησης και του στρώματος προστασίας της στεγανοποίησης. Το πλεονέκτημα της ανεστραμμένης μόνωσης είναι ότι παρέχει ένα προστατευτικό στρώμα στη μεμβράνη στεγανοποίησης, το οποίο μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της και να μειώσει τον κίνδυνο βλάβης από τις καιρικές συνθήκες, την υπεριώδη ακτινοβολία ή τις μηχανικές καταπονήσεις. Επιπλέον, τα ανεστραμμένα συστήματα μόνωσης μπορούν να παρέχουν βελτιωμένη θερμική απόδοση, καθώς το στρώμα μόνωσης δεν εκτίθεται σε διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, γεγονός που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θερμογεφυρών. Η ανεστραμμένη μόνωση χρησιμοποιείται συνήθως σε εμπορικά και βιομηχανικά κτίρια και σε περιοχές με μεγάλη επισκεψιμότητα, όπου μπορεί να προσφέρει πρόσθετη προστασία από τη φθορά. Η τιμή της ανεστραμμένης μόνωσης κυμαίνεται μεταξύ 30€-40€/τ.μ. ανάλογα με το υλικό που χρησιμοποιείται.

 

Θερμομόνωση με πολυουρεθάνη

Η θερμομόνωση με πολυουρεθάνη είναι ένας ιδιαίτερα αποτελεσματικός τρόπος για την αποτροπή της μεταφοράς θερμότητας και τη διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας σε ένα κτίριο ή μια κατασκευή. Ο αφρός πολυουρεθάνης είναι ένας τύπος μονωτικού υλικού που αποτελείται από έναν συνδυασμό χημικών ουσιών οι οποίες αντιδρούν σχηματίζοντας μια ουσία που μοιάζει με αφρό. Όταν εφαρμόζεται σε μια επιφάνεια, διαστέλλεται και σκληραίνει για να σχηματίσει ένα παχύ στρώμα μόνωσης που έχει εξαιρετικές θερμικές ιδιότητες. Η μόνωση πολυουρεθάνης είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική λόγω της χαμηλής θερμικής αγωγιμότητας της, που σημαίνει ότι αντιστέκεται στη μεταφορά θερμότητας από τη μία πλευρά του υλικού στην άλλη. Αυτό την καθιστά ιδανική επιλογή για χρήση σε τοίχους, δάπεδα, οροφές και άλλες περιοχές όπου η απώλεια ή το κέρδος θερμότητας αποτελεί πρόβλημα. Επιπλέον, η μόνωση πολυουρεθάνης είναι ελαφριά, εύκολη στην εφαρμογή και μπορεί να αποτελέσει μια μακροχρόνια λύση για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων. Το κόστος των θερμομονωτικών ενεργειών με πολυουρεθάνη ως υλικό ξεκινάει από τα 35€/τ.μ.

 

Ελαφρού τύπου θερμομόνωση

 

Σε περιπτώσεις που χρειάζεται μια ταράτσα θερμομόνωση αλλά δεν είναι ανθεκτική σε υψηλό βάρος, επιλέγουμε μια ελαφρού τύπου μέθοδο θερμομόνωσης. Σε αυτήν χρησιμοποιούνται υλικά τα οποία δεν επιβαρύνουν την επιφάνεια με έξτρα βάρος, εξού και το όνομα θερμομόνωση ελαφρού τύπου. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε αυτή τη μέθοδο μπορεί να είναι το αφρώδες πολυστυρένιο (EPS), το εξωθημένο πολυστυρένιο (XPS), το πολυουρεθάνιο (PUR), το πολυισοκυανουρικό (PIR). Ανάλογα με το ποιο χρησιμοποιούμε, αλλάζει και το κόστος της εγκατάστασης. Τα πιο απλά υλικά πολυστερίνης ξεκινούν από τα 7,5€/ τ.μ. αλλά η τιμή αυξάνεται αρκετά ανάλογα με την ποιότητα του υλικού που χρησιμοποιείται.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για μονώσεις στην Αττική.

Συνοπτικά

 

Εν κατακλείδι, υπάρχουν πολλές μέθοδοι θερμομόνωσης και στεγανοποίησης και έχουν πολλές διαφορετικές τιμολογήσεις οι οποίες εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. Η επιλογή ενός σωστού επαγγελματία βοηθάει στην κατανόηση των αναγκών κάθε κτιριακής μονάδας καθώς και των διαφόρων παραγόντων που επηρεάζουν το κόστος των υλικών και της εγκατάστασης. Αν και δεν υπάρχουν απλές λύσεις για την αντιμετώπιση του ζητήματος, είναι σαφές ότι η επένδυση σε ποιοτική μόνωση μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μακροπρόθεσμη εξοικονόμηση για τους ιδιοκτήτες κατοικιών και τις επιχειρήσεις, καθώς και να συμβάλει σε ένα πιο βιώσιμο και ενεργειακά αποδοτικό δομημένο περιβάλλον.

 

Μονώσεις Monotica – Μονώσεις ταρατσών

Μυριοφύτου 30, Αιγάλεω τ.κ 12242, GR

τηλ.: 2102381855

https://www.monoseis-monotica.gr/times/

info@monoseis-monotica.gr

sesamikafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΗ