Πολιτικά
«Πόλεμος» για τις μικρές καλοκαιρινές αποδράσεις του πρωθυπουργού

Ανέβηκε
3 έτη πρινστις
από
Kalamata Times
Εξόργισε το Μαξίμου το δημοσίευμα της εφημερίδας Αυγή, αναφορικά με τις μικρές καλοκαιρινές αποδράσεις του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη.
Στο δημοσίευμά της η Αυγή με τίτλο «Όλα τα τριήμερα του πρωθυπουργού – 13 “μικρές ανάπαυλες” σε τρεισήμισι μήνες» αναφέρει πότε πόσο και που έλειψε ο πρωθυπουργός τους τελευταίους τρεισήμισι μήνες με το Μαξίμου να αντιδρά αμέσως χαρακτηρίζοντας το δημοσίευμα ψευδές και χυδαίο λέγοντας πως οι απουσία του πρωθυπουργού αφορούσε επισκέψεις στο πλαίσιο του κυβερνητικού έργου και όχι διακοπές.
Όπως αναφέρει η Αυγή το πρόγραμμα του πρωθυπουργού ήταν:
Παρασκευή 14 Μαίου: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβιβάζεται στο πλοίο της γραμμής για την Τήνο, όπου διατηρεί βίλα τη λεγόμενη «μεσοτοιχία με τον Χριστοφοράκο». Επιστρέφει Κυριακή βράδυ.
Σάββατο 29 Μαίου: Ο πρωθυπουργός πηγαίνει στα Χανιά για να παραστεί στο μνημόσυνο του πατέρα του. Επιστρέφει στην Αθήνα την επομένη.
Τετάρτη 2 Ιουνίου: Ο κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται την Αστυπάλαια. Περπατά στα γραφικά στενά της Χώρας και οδηγεί ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ανακηρύσσοντας το νησί σε «πρότυπο πράσινης μετάβασης».
Παρασκευή 18 Ιουνίου: ο πρωθυπουργός αναχωρεί για την Ήπειρο, όπου φημολογείται (μάλλον αναληθώς) πως θα παραστεί στον «εφοπλιστικό γάμο της χρονιάς» στο Πάπιγκο, μεταξύ του Αντώνη Λαιμού και της Μαρίκας Αράπογλου. Επισκέπτεται εργοστάσιο πατάτας στο Ζαγόρι και περπατά στα όμορφα Ιωάννινα.
Σάββατο 19 Ιουνίου: Την επομένη αναχωρεί για Τήνο όπου «γεμίζει τις μπαταρίες του» για το σαββατοκύριακο φωτογραφιζόμενος με λουόμενους στην παραλία Μπάλος.
Κυριακή 5 Ιουλίου: Το πρώτο σαββατοκύριακο του Ιουλίου ο πρωθυπουργός κάνει την έκτη του μικρή ανάπαυλα, για να δειπνήσει με τον Τζεφ Μπέζος, τον Τομ Χανκς και εκλεκτή χολιγουντιανή παρέα στον αρχαιολογικό χώρο του Δεσποτικού.
Σάββατο 10 Ιουλίου: Τρίτη επίσκεψη της σεζόν στην Τήνο, αυτή τη φορά για να παραβρεθεί σε βάφτιση. Παράλληλα, «φορτίζει [σ.σ.: εκ νέου] τις μπαταρίες του», όπως σημειώνουν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, βγάζοντας καινούριο γύρο selfies με λουόμενους.
Παρασκευή 16 Ιουλίου: Ο κ. Μητσοτάκης περνάει το τριήμερο στο ξενοδοχείο Costa Navarino της Μεσσηνίας, ενόψει της περιοδείας που θα έκανε τη Δευτέρα στην περιοχή. Η επίσκεψη κόστισε «μόλις» 21.000 ευρώ, χρήματα τα οποία κατέβαλε η Περιφέρεια.
Παρασκευή 23 Ιουλίου: Μονοήμερη επίσκεψη στην Εύβοια, βόλτα στη Χαλκίδα και συνάντηση – μεταξύ άλλων – με τον περιφερειάρχη κ. Σπανό με αντικείμενο την κατανομή κονδυλίων για την ανάπτυξη του νησιού (καλά πήγε και αυτό).
Παρασκευή 30 Ιουλίου: Επίσκεψη στους νομούς Ηρακλείου και Ρεθύμνης, όπου έγινε ένθερμα δεκτός με μαντινάδες από τους κατοίκους.
Σάββατο 1 Αυγούστου: Ενόσω καίγονταν η Αχαΐα – με απολογισμό 16 τραυματίες και 20 καμένα σπίτια – μια ακόμα μικρή ανάπαυλα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στις παραλίες Μαράθι Χανίων και, την επομένη, στα Φαλάσαρνα, όπου έβγαλε selfies με λουόμενους.
Δεκαπενταύγουστος: Στην Αθήνα παραμένει, παρά το τριήμερο, ο πρωθυπουργός. Η είδηση προξενεί τόση έκπληξη, ώστε φιλοξενείται στα πρωτοσέλιδα συμπολιτευόμενων εφημερίδων.
Πέμπτη 26 Αυγούστου: Πρώτη «απόδραση» του καλοκαιριού στο εξωτερικό για τον πρωθυπουργό. Αναχωρεί οικογενειακώς για ΗΠΑ, όπου θα παραμείνει για τέσσερις ημέρες.
Βάσει των στοιχείων της Eurostat, το 53,5% των νοικοκυριών στην Ελλάδα δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά ούτε επτά ημέρες διακοπών μακριά από το σπίτι τους (δεύτερη χειρότερη θέση στην Ευρώπη, ανάμεσα στις 18 χώρες που έχουν δώσει στοιχεία για το 2020).
Ο πρωθυπουργός, σε ένα καλοκαίρι «χωρίς διακοπές», απέδρασε μόλις είκοσι δύο.
Μαξίμου: «Ο πρωθυπουργός έχει περάσει το καλοκαίρι στο γραφείο του»
Ανακοίνωση εξέδωσε αργά το απόγευμα της Παρασκευής το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ως απάντηση στο δημοσίευμα του avgi.gr.
«Ο Πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του, επέλεξε να ενημερώνει δημοσίως τους πολίτες για το πρόγραμμά του. Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν, βέβαια, ότι εδώ και δύο χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των κυβερνητικών καθηκόντων. Καθημερινά, και σε όλα τα μέτωπα, μέσα και έξω από τη χώρα.
Αποτελεί λοιπόν απροκάλυπτη χυδαιότητα όταν το κομματικό έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ, μιλάει για «13 ανάπαυλες του Πρωθυπουργού», όταν είναι γνωστό ότι, με εξαίρεση ελάχιστες μέρες, έχει περάσει το καλοκαίρι στο γραφείο του με καθημερινή δραστηριότητα, όπως θα μπορούσαν να διαπιστώσουν οι συντάκτες του κομματικού δημοσιογραφικού «περιστρόφου» αν επισκέπτονταν την επίσημη ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού (https://primeminister.gr).
Διαπράττει μάλιστα την αθλιότητα η «Αυγή» να χαρακτηρίζει «ανάπαυλες» τις περιοδείες του Πρωθυπουργού σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως η Μεσσηνία, τα Γιάννενα, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, τα εγκαίνια νοσοκομείου στη Χαλκίδα, την παρουσίαση προγράμματος ηλεκτροκίνησης στην Αστυπάλαια, ακόμη και την παρουσία του στο μνημόσυνο του πατέρα του στα Χανιά.
Η «δολοφονία χαρακτήρα» του Πρωθυπουργού γνωρίζουμε ότι αποτελεί κεντρική επιλογή του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Κι όχι μόνο αυτό. Οι επιθέσεις περιλαμβάνουν και τη σύζυγο ακόμη και τα παιδιά του. Κι όλα αυτά επειδή στον ΣΥΡΙΖΑ αδυνατούν να αντιπαρατεθούν πολιτικά μαζί του. Η αδυναμία πολιτικής αντιπαράθεσης είναι ξεκάθαρη. Τη βλέπουν όλοι οι πολίτες.
Πληροφορούμε λοιπόν τον ΣΥΡΙΖΑ και τα όργανά του ότι ο Πρωθυπουργός και θα περιοδεύει για να βρίσκεται κοντά στους πολίτες και να λύνει προβλήματα και θα περνάει τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο του με τον τρόπο που επιλέγει. Ο πολιτικός βούρκος, μπορεί να είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται όμως να συμπαρασύρει σε αυτόν τον Κυριάκο Μητσοτάκη».



Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
-
Μητσοτάκης: Όλες οι χρεώσεις των τραπεζών μηδενίζονται – Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός
-
Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει περίπτωση πρόωρης κάλπης – Τι είπε για Σαμαρά, Καραμανλή
-
Στα άκρα η κόντρα Μητσοτάκη – Σαμαρά: Η απάντηση κύκλων Σαμαρά στην αναφορά Μητσοτάκη για χαριεντίσματα
-
Ο Καραμανλής, ο Μητσοτάκης και τα σενάρια για Πρόεδρος της Δημοκρατίας!
-
Αποκάλυψη για Εκκλησία και Μητσοτάκη! Τι πραγματικά κρύβεται πίσω από την κόντρα τους;
-
Η κυβέρνηση βάζει «λουκέτο» μακράς διαρκείας στις εξέδρες των γηπέδων
-
Τα δέκα ελληνικά νησιά που θα μπορούν να επισκέπτονται οι Τούρκοι με προσωρινή βίζα
-
Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες
-
Επικό βίντεο Μητσοτάκη για το Youth Pass με καπέλο και σκέιτ
-
Κυριάκος Μητσοτάκης: Καθιερώνεται επιστολική ψήφος από την Ελλάδα και το εξωτερικό
-
Επίθεση Ρίσι Σούνακ κατά Κυριάκου Μητσοτάκη: «Όταν άνθρωποι αναλαμβάνουν δεσμεύσεις πρέπει να τις τηρούν»
-
Π. Νίκας στην Παλαιόχουνη, παρουσία του πρωθυπουργού, “κάναμε ένα μεγάλο βήμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”
-
Συνάντηση Μητσοτάκη ‑ Κασσελάκη
-
Μήνυμα Μητσοτάκη σε πολυεθνικές: Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία, ούτε είμαστε κορόιδα
-
Ακυρώνεται το ταξίδι Μητσοτάκη στο Ισραήλ
-
Δημήτρης Πτωχός από Τρίπολη: «Μαζί μπορούμε να πάμε την Πελοπόννησο Μπροστά και ήρθε η ώρα να το πετύχουμε»
-
Δημήτρης Πτωχός: «Τη νέα σελίδα για την Πελοπόννησο θα την ανοίξουμε όλοι μαζί την Κυριακή 8 Οκτωβρίου»
-
Live η ομιλία Μητσοτάκη και Πτωχού στην Κόρινθο
-
Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων
-
Το …τάμα του Μητσοτάκη στην Καλαμάτα
-
Ο πρωθυπουργός παρουσίασε τον Δημήτρη Πτωχό, υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου (βιντεο+φωτο)
-
Τα στοιχεία του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας επιβεβαιώνουν την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην πολιτική προστασία
-
Μητσοτάκης: Αυξήσεις στο δημόσιο, μείωση ΕΝΦΙΑ, επέκταση Market Pass
-
Με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Πυροσβεστικής η πρώτη λύση για το ΕΚΑΒ
-
Μητσοτάκης: Σκληρή δουλειά, καμία έπαρση ή αλαζονική συμπεριφορά
-
Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: «Επιστρέφω τη διερευνητική το απόγευμα»
-
Εκλογές 2023: Μητσοτάκης «πολιτικός σεισμός»
-
Μενέλαος Γερονικολός: «Ντράπηκε και η ντροπή με τα ψέματα Μητσοτάκη για τα έργα της Μεσσηνίας»
-
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε διάλυση Βουλής από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας
-
Στην Καλαμάτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο Παρασκευή
Πρόσφατα Άρθρα
Κοπή Βασιλόπιτας, Απολογισμός και Προγραμματισμός Δράσης της περιφερειακής παράταξης “Πρώτα η Πελοπόννησος”
Μια Ζεστή Βραδιά στην Κόπη Πίτας του Kalamata Running Project
«Χάνσελ και Γκρέτελ: Η ιστορία αλλιώς» στην Καλαμάτα από την Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης
Ο Θανάσης Κατσάς νέος πρόεδρος της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Καλαμάτας
Ε.Ο.Σ. Καλαμάτας: Πεζοπορία και κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας στον οικισμό Κουταλά
AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
-
Ταξίδια2 ημέρες πριν
Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του εκδρομικού τμήματος του Σ.Π.Ο.Κ. ”Ο Ευκλής”
-
Αθλητικά2 ημέρες πριν
Γεμάτο από σημαντικές διοργανώσεις θα είναι και το 2025 για την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Καλαμάτας
-
Ειδήσεις απο Μεσσηνία2 ημέρες πριν
Εκδήλωση για την Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας από τον Σύλλογο Τρίτεκνων Μεσσηνίας
-
Συμβουλές1 ημέρα πριν
Επιστήμονες καταγράφουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο καθώς κάποιος πεθαίνει και κάνουν απίστευτη αποκάλυψη
-
πρέπει να δεις23 ώρες πριν
Στο νοσοκομείο ο Μίμης Δομάζος ‑ Υπέστη ανακοπή
-
Ειδησεις απο Καλαματα2 ημέρες πριν
Απολογισμός δράσεων και κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ Καλαμάτας
-
Ταξίδια23 ώρες πριν
Ε.Ο.Σ. Καλαμάτας: Πεζοπορία και κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας στον οικισμό Κουταλά
-
Ειδησεις απο Καλαματα1 ημέρα πριν
Φοιτητές Καλαμάτας: Χωρίς ζεστό νερό το καταχείμωνο και τα ταβάνια να στάζουν νερά εν μέσω εξεταστικής!